Санторини

• 156 974
  • 826
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Може лесно да се избегне дългият престой в Атина и късното пристигане на Санторини.
Райън кацат в Атина в 08:10 и след това има доволно много възможности: Егейците имат полет Атина-Санторини в 10:15, Волотеа - 9:40 и 10:55, Скай Експрес - 10:10, Елинер - 11:00.
И това са вариантите, за които се сещам на прима виста. Сигурно има и други комбинации, с които може да се избегнат излишно скъпите чартъри или шофирането до Солун.

# 661
  • Бургас
Ще ходим за няколко дни в Санторини. Ще спим в столицата Фира. Казаха ми приятели, че хубави заведения с жива музика има там. Музиката я има обаче само в събота. Някой има ли идея предварително от тук може ли да си резервираме маса на някой сайт? Благодаря предварително.

# 662
Някой който тази година да е пътувал до Санторини със собствена кола... да сподели цени актуални за ферибот, че тук в сайтовете на феритата ми излизат едни цени от над 250 Евро билета с кола двупосочен... newsm78 newsm78 newsm78

# 663
Такива са цените Simple Smile
Колата е 88е в посока, за пасажер има ограничен брой промоционални билети по 20е, но стандартните са 32-40 на калпак.

# 664
Да за нормалните цени знам, защото сме пътували, но без кола, та идеята по-скоро ми беше за нея.. тогава не ни е трябвало цени за кола и не сме се интересували.

хахах но най-смешното е, че в сайтовете в които ми дава опция да проверявам от сега за месец Май 2017 ми излиза съобщение за евентуални стачни действия
 Joy Joy Joy

Принципно мислим края на април- началото на май да ходим, защото ако резервираме от сега намирам много добри апартаменти и хотели в Тира, за 5-6 нощи.
Мислим да водим приятели, които не са ходили, но те имат кола и искат с нея да пътуваме. та така ...

Мерси Блед ...

# 665
  • София
хахах но най-смешното е, че в сайтовете в които ми дава опция да проверявам от сега за месец Май 2017 ми излиза съобщение за евентуални стачни действия
 Joy Joy Joy
Стачката по първи май е гарантирана. Май откакто следя тези неща, няма пропуск. Така че, наистина се съобрази с това.

А защо не отидете със самолет и там да си наемете кола? Със сигурност ще е по-евтино, а и по-бързо.

# 666
 Joy Joy Joy
Стачката по първи май е гарантирана. Май откакто следя тези неща, няма пропуск. Така че, наистина се съобрази с това.

А защо не отидете със самолет и там да си наемете кола? Със сигурност ще е по-евтино, а и по-бързо.

Най-важната причина - единия от компания не може да лети - има си причини...

Но и защото точно до гръцки о-ви не ми се чака с прекачване в Атина - проверявал съм

Пък и като сме си с наш транспорт спрем тук спрем там - фотографи сме обичаме да спираме за снимки..
Гледала съм многократно варианти с полети - там само с чартър можеш ме закара - не знам по каква причина но полетите през Атина често са с доста дълъг престой.
Има полети и от Солун, които са директни, но така или иначе пак трябва да се стигне по някакъв начин до там.. та с кола ще ни е най- весело.

В централна Европа ходя със самолет, но до там има много редовни полети и там нямам този проблем с висенето.

# 667
Принципно имаме една резерва за чартър със 7 нощувки ако се навият компанията ...  bouquet

# 668
Принципно имаме една резерва за чартър със 7 нощувки ако се навият компанията ...  bouquet

цената на ферито не е висока в никакъв случай,но самолета си е в пъти по-удобен,а кола под наем е на-доброто решение.

винаги летя за санторини от малпенса с изиджет и цената е все около 30тина евро в посока,от бергамо,болоня и др.летища лети блу експрес до повечето им острови ,цените са около 40 евро  в посока

# 669
  • Пловдив
А кога е по-добре да се посети Санторини - май или септември  newsm78

# 670
През м. май има значително по-малко хора, отколкото през септември. Септември за там още си е сезон. Но пък става за плаж, а през май водата е студена.

# 671
Аз понеже септември бях, ще препоръчам септември, естествено! Жалко ще е да не се топнеш в това хубаво море! Извън преекспонираните туристически места на Санторини аз видях един много приятен Циклад, на юг и на югозапад, с плажове за всеки вкус, на който бих прекарала доста повече от масово препоръчваните 3 дни. Ако се определиш за септември, гледай да е след 10-ти, 15-ти, защото си е горещо!

# 672
А кога е по-добре да се посети Санторини - май или септември  newsm78

Ние сме били в началото на май - за къпане не става. Общо взето сутрин и привечер задължително бяхме с жилетки и дълги панталони. Но пък е празно и можеш спокойно да се разхождаш и да си намериш място за хапване. За мен беше идеално, но аз не обичам хора.

# 673
  • София
Сега вече предлагат ранни записвания със самолет за май и юни. Как ви се струва 17-24 юни - горещо ли ще бъде? Аз искам да е максимално близко до летните месеци, като искаме да сме основно на почивка, но пък сме с дете и искаме да се къпе в морето. Четох, че черния плаж става много горещ през лятото.  Имаме опции и по ранни седмици от юни, но пък чета че май водата е студена. Някой бил към края и средата на юни да сподели?

# 674
Някой предприемал ли е сам пътуване с ферибот от Атина до Санторини, като е отсядал за ден-два на някой друг остров междувременно?
Откакто пуснаха евтините самолетни билети само за това си мисля. Ако примерно отделим 7-8 дни, може би ще успеем да спрем на 2 острова за по 2 дни и 4 дни на Санторини.
Това ми е първия вариант - втория е 4-5 дни на Санторини и няколко дни в Атина, но не знам колко ще ни стигнат да разгледаме там, ако искам да отидем и до Микена.
Ако някой въобще е правил подобна организация, ще ми е много полезно да сподели кога, къде и по-колко време сте отделили и дали е останало нещо, което не сте успели да видите.
За мое огромно съжаление, както и да си организирам времето, като отида някде винаги остава по нещо, което съм искала да видя, но не съм успяла.

Общи условия

Активация на акаунт