Санторини

• 156 917
  • 826
  •   1
Отговори
# 675
Да, аз Simple Smile
Фериботът Пирея-Санторини спира на Сирос, Парос, Наксос, Иос (изреждам ти всички възможни острови по маршрута, иначе не всички фериботи спират и на 4-те, някои само на 2 или 3, а освен това летните разписания още не са излезли). Всичките са много хубави, не знам кой да ти препоръчам Simple Smile

4 дни за Санторини според мен са достатъчни, сега, за какво ще ти стигнат по 2 на останалите острови - зависи в кой сезон си, каква ти е организацията, планираш ли плаж. Предпочитам островите пред Атина (там може да си направиш една нощувка и вечерта разходка в центъра, защото ако летиш с Райън, полетите са много рано сутрин), но това е въпрос на лично мнение. И в Атина има какво да се види, особено щом планираш екскурзии в околностите, но не съм пътувала с автобус в този район и не мога да бъда полезна.

# 676
Наш приятел си направи такова пътуване преди няколко години но се спря само на 3 острова. Започна с Миконос, после Наксос и на края Санторини. Беше ги подредил така, защото между Миконос и Санторини май няма директен ферибот - трябва да е през Наксос. И остана по няколко дни на всеки остров. Каза че не му е стигнало много времето да пообиколи.
Но за Санторини около 4 дни на острова са горе долу Ок - зависи кой какво търси.
Аз сега оглеждам чартърите със 7 нощувки за Санторини

# 677
Точно така, няма ферибот между Миконос и Санторини. Даже и през Наксос ме учудва, че е намерил. Изобщо не ги обслужва една и съща компания.
Обикновено в Сирос се прави връзката.

# 678
Ако ходим, ще е Септември, след 14-ти. Плажовете ме интересуват по островите, поне един ден на плаж и малко разходка, докато на Санторини искам да видя всичко - вулкана, плажовете, Фира, залеза и виното затова там повече дни Simple Smile
Параход ти на всички острови ли си била?
В Атина ме интересуват забележителности обичам античната култура, там бих отишла и извън сезона, за да е малко по-спокойно.

# 679
Хубаво е на Санторини, като обиколиш задължителните неща, можеш да си намериш спокойни места, далече от тълпите, за една спокойна морска почивка.

Не знам по-горе познатия, по кое време на годината е ходил, но в сезон не може да няма връзка Миконос-Санторини, по-скоро е бил само сий джет и цената не му е харесала, и на мен не ми харесват цените на катамараните Mr. Green

# 680
На Иос не съм стъпвала, само съм го виждала от ферибота, но ми е в плановете някой ден заради прекрасните си плажове. Иначе той бил по-младежки остров, купонджийски, не от типа точно на Миконос (който е доста лъскав и скъп), но сигурно могат да се намерят и по-спокойни места, за баби като мен Simple Smile не е много населен.
Хубави, широки пясъчни плажове има на всичките 4 острова. На Наксос са по-близо до столицата, по чехли дет' се вика, но на Парос също са леснодостъпни, той е малък и равнинен (но са от другата страна - срещу Наксос, не откъм пристанището Парикия). Сирос има страхотен главен град - Ермуполи, който е столица на архипелага. Плажовете също са ОК, макар и не фамозни като Плака на Наксос или Милопотас на Иос.

Ето някоя снимка от Наксос, където бяхме м.г., и Сирос, който е по-малко популярна туристическа дестинация сред не-гърците.

# 681
Хубаво е на Санторини, като обиколиш задължителните неща, можеш да си намериш спокойни места, далече от тълпите, за една спокойна морска почивка.

Не знам по-горе познатия, по кое време на годината е ходил, но в сезон не може да няма връзка Миконос-Санторини, по-скоро е бил само сий джет и цената не му е харесала, и на мен не ми харесват цените на катамараните Mr. Green

Ами ходи в сезон точно.. а аз когато за края на май търсих фериботи и цени, че мислехме да ходим с кола с приятели за седмица също не намерих директна връзка.. имаше Наксос - Миконос и Наксос- Санторини, но не и директен...
Ако пуснат няма да е зле защото примерно на мен на Наксос не ми се ходи, но 5 дни на Санторини и 2 на Миконос бих направила такава програма  #Crazy

иначе ето и наши снимки от Санторини
https://www.flickr.com/photos/photocafemagazine/albums/72157663547348945

# 682
Евхен е права, ето директните линии Санторини-Миконос, имало действително от бързите линии, даже два - на Сийджет (само за пасажери) и на Хеленик (един катараман, който вози и коли)
http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0& … Y71MYKMYK,12183,8

Бързите са доста по-скъпи (около 2 пъти на нормалния ферибот) и все ги забравям. Но пък спестяват време.

МамаСъншайн, красиви снимки!

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 11:53 от Параход

# 683
Йееее супер .. каква находка  Party Party Party Party
Вече спокойно мога да си резервирам почивка

# 684
Параход - страхотни снимки! Кои са плажовете на Наксос от снимките?
Ако не съм много досадна, може ли да разкажеш накратко за организацията, къде какво по-колко дни бяхте? Къде е най-удачно да се нощува на Парос и Наксос?
Единствената информация, която съм си набавила е от пътеводителите на Нешънъл Джиографик и http://www.feelgreece.com/

Иначе намерих снимки на маршрутите
http://travelwaykos.com/wp-content/uploads/IMG_5022.jpg
http://travelwaykos.com/wp-content/uploads/IMG_5020.png

И понеже и за Миконос и за Санторини спират на Сирос, може да го оставим за някой друг път и да си набележа например Парос, Наксос /може би Иос/ и Санторини на едно ходене. Предполагам, че ще ни трябва рент а кар за всички острови или има транспорт до плажовете?

Намерих и тази статия за Парос и май ще се наложи да му отделим ден в повече и за Антипарос, за да видя пещерата - много обичам пещери  Blush и острови  Blush
http://www.cities-of-europe.com/paros-mramorniyat-ray/

mamaSunshine и твоите снимки са страхотни. Като гледам снимки от Санторини, все си мисля, че е място за гледане не за къпане  Laughing но няма да пропусна да се окъпя и там  Laughing

# 685
Парос е едно малко Цикладско бижу и перлата в короната му е Антипарос! Тези дни ще разкажа, как аз си организирах Санторини плюс Парос, че не ми се пуска компютър сега.

# 686
  • Варна
Ако имате време не пренебрегвайте  остров Милос - най-западния  от Цикладите.

http://www.cities-of-europe.com/milos-vulkanichniyat-ostrov/

Клипа на тази песен е сниман там. Има страхотни места за гледане и за снимане.

https://www.youtube.com/watch?v=2Y6Nne8RvaA

# 687
При схема 4 дни Санторини плюс 2х2 дни на друг остров, препоръчвам Фолегандрос и Иос, защото са малки и същевременно са по-близо до Санторини, така не се губи много време в път. Само че след лудницата в Санторини може да ви се сторят мааалко прекалено спокойни, затова предлагам и една друга комбинация:
1. Санторини
2. Разходка за един ден от Санторини до Фолегандрос или Иос (с бързите пътнически лодки)
3. Парос

Фериботът, с който пътувахме до Санторини на отиване мина през Сифнос и Серифос (и те стават за комбиниране), а пък този на връщане беше през Наксос и Парос.

ninoto, абсолютно подкрепям за Милос, но да има човек минимум 5-6 дни, разкошен е  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 12:44 от Deviant Art

# 688
За колко време се стига от летището до пристанището и с какво? Метрото ще свърши ли работа?

# 689
Има метро, но е със смяна (май на Монастираки беше), и е доста скъпо - не е стандартният билет за градски транспорт, а отделен от летището.
Има и автобус X96 - директен от летището до Пирея, по-бавен е, трябва да си предвидите достатъчно време в случай, че попаднете в задръстване. Но аз лично го предпочитам.

Anbibian,
плажовете от снимките са Плака (белият), Алики (оранжевият) и едни малки диви плажове на източната страна. Специално на Наксос се пътува много лесно до по-популярните плажове - Агиос Прокопиос, Агиа Анна и Плака, има автобус на всеки 30 мин. от пристанището до 1.30 ч. през нощта, струва 2 евро примерно. Има и нелош плаж директно в града.
Аз с рент-а-кари опит в Гърция особен нямам, ние пътуваме или със собствена кола и ферибот, или с обществения транспорт, когато сме били със самолет. Но много други момичета могат да ти бъдат полезни.

Общи условия

Активация на акаунт