Санторини

• 156 978
  • 826
  •   1
Отговори
# 645
Винаги можеш и сам.
Да се записвам за екскурзия може само ако ще се ходи до вулкан, няколкодневно пътешествие с носачи през джунглата и подобни... За Санторини взимаш едно АТВ почти без пари (или кола за малко повече) и целия остров е твой.

# 646
# 647
Сиси, погледни по колко часа се стои на остров, дали нещо ще успееш да видиш?!
С линията на Райън до Атина такива island hopping-и можеш да си направиш.. .

# 648
Много е малко наистина!

# 649
Сиси, погледни по колко часа се стои на остров, дали нещо ще успееш да видиш?!
С линията на Райън до Атина такива island hopping-и можеш да си направиш.. .

абсолютно !
жалко че няма директни полети до островите от София или от забравените от бога черноморски градове,би било чудесно
не знам другите им брегове и вътрешността как е,но островите им са прекрасни във всяко отношение.

На Санторини е най-приятно като си тръгнат круизните туристи  Sunglasses

# 650
И нещо друго, има което никой не иска да каже - има различни пакети по ВИП и обикновени и ако не си вземеш такъв (уж със записани доп. екскурзии) в общи линии слизаш последен от круизния кораб и чакаш цялата гмеш преди теб. Наши роднини ми го разказваха които обиколиха островите с круиз. Наистина много малко се стои, горе долу имаш няколко часа на спиране и нищо не виждаш.

Докато друг наш приятел пък сам си организира всичко и така пак обиколи основните острови от Цикладите но остана с по 2 нощувки на остров и пак видя нещо..

Директни полети има - чартъри, но се осъществяват само ако се напълни самолета

# 651
Е, Солун е на една ръка разстояние, аз и до Кипър ходих от там. Като си направих устата за отстъпка на паркинга в Солун при второто ни ходене м. г. ми се засмяха и казаха, че имат клиенти от България с по 17 посещения на паркинга.

# 652
  • София
И нещо друго, има което никой не иска да каже - има различни пакети по ВИП и обикновени и ако не си вземеш такъв (уж със записани доп. екскурзии) в общи линии слизаш последен от круизния кораб и чакаш цялата гмеш преди теб.

Много полезна информация  Peace

Аз не мисля, че има смисъл, а и че би било печелившо за авиокомпаниите да имат директни полети до гръцките острови. На мен би ми било удобно, но да си призная честно не бих искала да има, защото така туристопотока от бг ще стане по-голям и ще заприличат на Ситония (колкото и да я обичам, вече не е мястото в което се влюбих и на което бих отишла скоро).

# 653
Някой може ли да ми каже в Камари агенция рента кар.Трябва ли по-рано да резервирам кола.Какви документи са необходими за наемане на кола. И да сподели цени.

# 654
Момичета, всички ли фериботи от Атина до Санторини са между 7 и 7.30 сутринта? Има полети от София до Атина за около 80 евро в двете посоки, но самолетът каца в Атина в 8:10   Crossing Arms

# 655
  • София
Момичета, всички ли фериботи от Атина до Санторини са между 7 и 7.30 сутринта? Има полети от София до Атина за около 80 евро в двете посоки, но самолетът каца в Атина в 8:10   Crossing Arms
Има и фериботи всеки ден в 15:30ч., както и в два от дните през седмицата (вторник и четвъртък) в 21:30ч.  Този в 15:30 е катамаран, само за пътници. Но тъй като сте със самолет, явно не сте с кола  Grinning. Може би е малко по-скъп от другия.  https://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=1&SchMonth=9&SchYear=2016&CompanyID=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGR1AP70PIRTZE,166,8&Destination=EGRSKY22,3125,6
Всъщност не знам за кой период питаш. Аз вкарах дата 01.09.

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 09:41 от dechy

# 656
Благодаря ти! Засега няма конкретен период. Опитвам се да избера най-удобния и най-евтин вариант за стигане до Санторини  Laughing Попаднах на евтини билети до Атина и затова се загледах за фериботи, но като гледам цената май е горе долу същата като с полет и от Атина до Санторини ( в същото време и по-бързо)  Thinking

# 657
Ами зависи .. четете внимателно за полетите защото полетите с прекачване в Атина често пъти са с много дълъг период на престоя между двата полета. Дет' се вика по-добре човек до Солун да се метне с кола и от там да хване полет. А най-добре ако улучите чартър .. огледайте агенциите за чартъри

# 658
  • София
Наистина от Солун имаше супер изгодни полети до Санторини на Егейците, мисля и на други компании имаше, напр. Елинеър.

# 659
Наистина от Солун имаше супер изгодни полети до Санторини на Егейците, мисля и на други компании имаше, напр. Елинеър.

Да, с полет от Солун е вариант. Но директните полети от там са в много неудобни часове. Аз си представям полет от Солун между 10-12 часа, за да стигнеш в Санторини към обяд и да не се губи денят. Но директните полети от Солун на Ellinair са в 18:00 часа, а на Aegean в 21:40 часа.  На Aegean с прекачване в Атина в 12.25 излита от Солун и е в Санторини в 20:15 за мен е напълно безсмислено  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт