Санторини

• 156 916
  • 826
  •   1
Отговори
# 690
 bouquet Благодаря Параход. Аз си скалъпих някакъв примерен график и май няма как да се избегне нощувка в Атина. Надявам се Септември да има нощни фериботи от Санторини до Атина, така ще можем да спим на ферибота и после цял ден да се разхождаме в Атина поне нещо да видя и там. Видях, че има хоп оф автобус. Иначе ще мине деня в път после нощувка и айде на самолета.

# 691
Аз си направих план - график Атина - Парос - Наксос - Санторини - Атина, обаче мъжа ми като го видя каза оооо това няма да стане тази година с бебето - догодина  Sad
Но аз продължавам да си попълвам дупките в графика и имам няколко въпроса.
Параход намерих разписания и цени на транспорта на островите, обаче автобусите вървят до 18:30. Надявам се, че това им е зимния график. Лятото до кога се движи транспорта на Парос и Наксос? Ще е чудесно ако може да избегнем рентакара.

В Археологическия музей в Атина има ли стая за багаж? Мисля от летището да идем там да разгледаме и да хванем по-късен ферибот за Парос.

Относно метрото в Атина - намерих карти в интернет, а и на сайта им има добро описание. Обаче никъде не пише за колко време се стига с метро от пристанището до летището, пише само че билета е 10 евро /18 за двама/ и че от летището до центъра на Атина са 40 минути.

Параход автобуса колко време пътува между летището и пристанището? На сайта им пише 90 минути. Билета бил 6 евро.

И за рентакара в Санторини. Четох, че Фира е пешеходен град, от къде ще си вземем рен а кар, мисля да спим в Камери или Периса?
Някой може ли да ни посъветва от къде може да се запишем на място на екскурзия до вулкана?

Билетите за фериботите предварително ли да си ги закупим ако пътуваме след 13ти септември?

# 692

И за рентакара в Санторини. Четох, че Фира е пешеходен град, от къде ще си вземем рен а кар, мисля да спим в Камери или Периса?
Някой може ли да ни посъветва от къде може да се запишем на място на екскурзия до вулкана?

Билетите за фериботите предварително ли да си ги закупим ако пътуваме след 13ти септември?
Ние спахме във самата Фира, на 150 метра от калдерата. Стаята беше чиста и обикновена, но и ние се прибирахме само за душ и спане.
Екскурзии се предлагат навсякъде(в стария град, по улиците, на старото пристанище), като има различни опции - само до вулкана, до вулкана+изворите+гледане на залез от морето (ние си купихме тази), има и такива с вклюючена вечеря.

# 693
Параход намерих разписания и цени на транспорта на островите, обаче автобусите вървят до 18:30. Надявам се, че това им е зимния график. Лятото до кога се движи транспорта на Парос и Наксос?
На Наксос автобусът пристанище-Агия Анна-Плака пътува до 1.30 ч. през нощта. Това в края на август началото на септември. На Парос не знам. Но със сигурност не е до 18:30 ч. лятото. Обаче трябва да се провери докога е лятното разписание, щом ще ходите втората половина на месеца, защото сезонът лека-полека започва да затваря.

За ферибот на 13 септември, нямате много нужда от резервация, ако пътувате към островите тогава. Ако обаче е връщането, задължително, точно тогава е голямото прибиране - гърците "зазимяват" и се прибират на сушата за есента и учебната година след цяло лято по островите.

Автобусът летище-Пирея е приблизително толкова, зависи от трафика. Той е по обиколен маршрут, минава по крайбрежието, не през центъра на града.
Метрото не мога да кажа точно колко време отнема, защото винаги, когато сме пътували с него, сме слизали за разглеждане на града в центъра.

За рент-а-кар в Санторини нямам опит, ще те посъветват други момичета във форума! Има много, които са наемали.

# 694
  • София
Аз доколкото разбрах anbibian ще пътуват без кола с ферибота до островите, така че няма нужда да се резервират предварително билети за ферито. За пешеходци винаги има места.

# 695
А, да бе, права си напълно Grinning По инерция си мисля все за колата.

# 696
Да, без кола ще сме, пешеходци  Grinning но ако пътуваме навръщане с нощен ферибот е възможно да си вземем каюта, за да се наспим добре и на другия ден да сме свежи за обиколка на Акропола.
Кайлис екскурзиите до вулкана са целодневни нали? Колко часа сутринта тръгват и дали да не си запазим екскурзията ден по-рано? На Корфу докато намеря от къде тръгва корабчето и му видях опашката само, а на втория ми опит купих екскурзията от офис  в Кавос и се паднахме на лодка пълна с цял автобус бългалски туристи, направо беше претъпкана  Tired

Ще ми препоръчате ли сайт, от който да направя предварителни резервации за ферибота, ако решим да правим?

# 697
Сега, ако съм, никога няма да си губя времето с екскурзията до вулкана. Първо, дават много малко време, да отидеш и да се върнеш, това за нетрениран човек, като мен се оказа невъзможно и си направих базов лагер на средата на пътя Grinning, второ, на тази жега, първата половина на септември бяхме ние, хич не е приятно из тези камънаци.

# 698
А на мен ми беше интересно Simple Smile Но аз харесвам такива места - и Везувий съм го катерила. Даже там бяхме с бебе на 1г и 2 мес. В този ред на мисли, аnbibian, не знам колко ви е голямо детето, но ако ползвате носилка/слинг ще сте много облекчени.
Можех обаче да пропусна термалните извори, защото се оказа, че там е доста дълбоко, а а аз не съм добър плувец, та нямаше как да се потопя. Също така предупредиха хора с хронични оплаквания - кръвно, болки в сърцето и още някакви да не плуват. Имайте го предвид.
Иначе екскурзиите не са по цял ден, най-кратката беше 2 часа май, най - дългата - пет часа (дано да не се лъжа).

# 699
Рент-а-Кар ние си осигурихме онлайн. Докараха ни колата на летището (предварително бях уточнила по мейл номера на полета и часа на пристигане). Колата оставяхме на паркинг (безплатен), а на връщане просто я оставихме на летището, те са минали по някое време да си я приберат.

# 700
По -напред в темата има сайт от където може да си осигуриш рен-а -кар.Където кажеш ти доставят колата и където кажеш ще я оставиш.

# 701
По отношение на билетите за екскурзия до вулкана - всеки и навсякъде се предлагат. На нас ни ги осигури домакинята от хотелчето, както и тя ни осигури рент-а-кара.
Те са за определен час, но като слязохме долу, гледах, че и хора за по-късен час се качваха на предни отплавания - доколкото се ориентирах, фирмите за екскурзии са две, като поне едната е с повече от един кораб. Нищо не пречи и да слезеш напосоки до долу и да си купиш билет за първия тръгващ кораб, освен ако не сте огромна група и не могат да ви сместят.
По отношение на слизането до старото пристанище - ние имахме нечовешкия късмет, от двата цели дни на Санторини в единия да няма нито, ама нито един круизен кораб. По този повод дадох тон за слизане пеша, можеше и да си го спестим, че дори и да няма хора, дислоцират мулетата нагоре-надолу, а хич не е приятно да се срещаш с тях.
Не мога да си представя обаче, колко време отнема слизането/качването в ден с много кораби, а има дни в които се струпват  общо с 10 000 пасажера.

# 702
 bouquet благодаря на всички за съветите и помощта.

# 703
Здравейте, малко по малко се подготвяме за отпуските и съответно обмисляме Санторини - то всъщност ще бъде с агенция, но все пак да си доизясня някои неща. Хотелът е този http://www.levante.gr/ За началото на май...евентуално.
Мислим, че екскурзията до вулкана спокойно може да я пропуснем/гледахме снимки и никак не сме впечатлени/ и деня се очертава свободен. Детето иска плаж, аз - обиколки наоколо. Кое и съответно къде е за предпочитане - предвид локацията на хотела и сезона?

# 704
Не съм убедена, че ще става много за плаж. Ние бяхме на Санторини през първата половина на май 2014 г. Водата беше 17-18 градуса, къпеха се единствено двама руснаци, на плажа можеше да се седи, но в момента, в който се скриеше слънцето дори зад облак, вадехме жилетките, а не сме зиморничеви. За обиколки според мен е идеално, тъй като нямаше много хора и беше приятно топло. В ресторантите също беше много спокойно. За хотела нищо не мога да кажа, не го познавам.

Общи условия

Активация на акаунт