Лято в Албена 2011 (тема 6)

• 57 094
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Според мен албенци са се "потрудили" за да не приемат чужди туроператори резервации на българи. И ние мислим да почиваме тази година за последно в Албена, от догодина като е по-голямо детето ще почиваме извън Б-я. А може и тази година да почиваме другаде, още проучваме !

# 646
Наистина така е станало,не може да се резервира през немските туроператори.Нали от Албена миналата година се изказаха че много българи са почивали през немските и сега ни отрязаха.
Ето какво ми отговориха от ТУИ - :
"Тази година в каталога на ТУИ за Албена са включени Калиакра, Гергана, Фламинго и Лагуна, но са разрешени за резервации само с пакет с полет от Гермния."

# 647
Някой знае ли освен Магнолия има ли друг хотел, няма значение на коя линия с по-атрактивни пързалки? И ако някой е бил в Магнолия да каже биват ли пързалките за 5 годишно дете? Търся вече нещо по-интересно за голямата, освен в Магнолия тази и май последна година с двете деца, може би, ако не е този хотел, няма да е Албена. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 22:31 от мишка върху книжка

# 648
  • София
Виждала съм да пускат много малки деца по пързалките, сигурно стават за 5 годишно, но те са в дълбокия басейн (2 метра е поне) Или някой трябва да чака детето под пързалката или да  е с пояс, за да може да доплува до стълбичката. Ние също ходехме в Магнолия най-вече заради басейна и пързалките.

# 649
Някой знае ли освен Магнолия има ли друг хотел, няма значение на коя линия с по-атрактивни пързалки? И ако някой е бил в Магнолия да каже биват ли пързалките за 5 годишно дете? Търся вече нещо по-интересно за голямата, освен в Магнолия тази и май последна година с двете деца, може би, ако не е този хотел, няма да е Албена. Rolling Eyes

Точно пързалките хареса моят петгодишен син през изминалото лято. И като споменахме, че ни харесва "Ралица" той отсече- "Да, ама няма пързалки!".  Laughing В "Орхидея" е от малките, закрита.
Малкият ми син се научи да плува точно това лято в басейна на "Магнолия" и сме много доволни от този факт. Пуска се по пързалките и плува до ръба на басейна. Почна да се пуска и в големия басейн. Тати седи в басейна с пързалките да наглежда, да не стане фал, но го оставя и той си се оправя сам. Иначе и спасители си има, но те няма да го оставят, а ще го хванат. Нашата цел бе да се научи сам. И стана.

# 650
А колко са пързалките там-две, както виждам и на снимките ли или има още? А студена ли е много водата в басейните края на юли, в Орхидея като бяхме беше много студена в детския, все ни беше страх да се къпе детето,че тя лесно настива. Чудим се още, защото Магнолия идва на много прилична цена, ама заради малката ми се искаше нещо по-на първа линия и не мога да се реша за толкова задна. Бяхме вече в Орхидея, още помня катеренето по стълбите и то с 3 годишно дете, сега ще ги катерим с 1.5 годишно. ooooh! Или трябва да ползваме влакче всеки ден...

# 651
Две са.
На мен водата ми е студена, но на мен винаги ми е студена, в морето и в басейните, аз не съм критерий, зиморничава съм. Децата бяха по 4 часа в басейните. Харесвам само ако сме на минерален басейн с над 30 градуса или на юг от БГ.  Laughing
Моите в морето не обичат да се къпят /в нашето, в Бяло харесват/.
Пътят ние не го броим, за нас той не е проблем. Държим на голям басейн с пързалки, обаче. Всеки- с претенциите си. Ако сте с малко дете- мислете как ви е удобно. Всеки си знае. Има и бусчета, но ние предпочитаме да повървим, пред това, да се тъпчем. Има си бусчета. Е, ако искате може и на влакче.

# 652
Ние с мъжа ми не сме фенове на басейните, аз не влизам в басейни, от както влизах едно време и след всяко влизане бях с гъбички сещаш се къде. Един път не пропуснах. Та за да се изкъпя някъде ми трябва море. Mr. Green Честно казано-не ми се пускат и момичетата ми в басейни-след като аз си патих редовно се втресох съвсем и откачих на тема басейни, особено за момичета. Друг въпрос,че голямата си ги обича и си кисне в басейните, но в Орхидея след едно 15 минутно киснене пусна сопола-водата беше ледена и то следобед. В морето си е топла като чай. Тя обича и там да се къпе, за това имам избор. Не обичам бусовете-от както от Орхидея гледах как се натъпкват хората в буса, вътре жега-не. Влакчето е готино, ама откарва време да те вдигне от центъра до Магнолия. С 3 годишно едно време ходихме от Орхидея на плаж в 10.30ч сутринта и тичахме за обяд към 12.30ч,че да смогнем да се изкатерим, да се изкъпем и да седнем да хапнем нещо останало в ресторанта. Сега с 1.5 годишно не знам на къде първо да тичаме.
Това за басейните се сетих да разкажа нещо-страдам от хроничен цистит-проявява се от време на време и е гадно. Миналата година бях бременна в 3-тия месец и бяхме в Албена. Цистита ми се прояви точно тогава и откачих-не се къпах въобще никъде, защото всеки допир с водата ми донасяше увеличаване на болката и търсех аптека, от която да си купя нещо билково за цистит, поне за облекчаване. Влязох в аптеката в търговския център (не знам как се казваше, това на центъра точно, преди да стъпиш на свободната зона до Добротица, като идваш от хотелите втора линия). Питам фармацевтката дали има еди какво си, защото имам цистит. А тя възкликна:"От басейн си го хванахте, нали?"  Laughing Викам: "Не, аз си имам отдавна, просто се обостри сега", ама ми направи впечатление как жената схваща какво може една жена да си довлече от басейнче. Rolling Eyes И винаги съм се чудела как много жени се къпят в басейните и нищо им няма.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 18:03 от мишка върху книжка

# 653
  • София
В Добротица също има пратер в детския басейн.Водата обаче е наистина студена.Две години подред моята дъщеря изобщо не се застоя там, все и беше студено.

# 654
  • В.Търново
В Добротица също има пратер в детския басейн.Водата обаче е наистина студена.Две години подред моята дъщеря изобщо не се застоя там, все и беше студено.

Така е,големият ми син беше със сополи още на първото влизане в басейна на Добротица и така изкара цялата почивка.Много беше ледена водата.

А колкото до гъбичките,те могат да се хванат не само от басейна,а и от замърсено море.

Вече казвам довиждане на Албена,днес резервирах на друго място!Албена ни "изгони" с новите условия и ние предпочетохме да си дадем паричките за почивка на място,където сме желани!

# 655
Честно казано и аз не съм почитател на басейните,но децата се радват.Във Фламинго също има детски и то много добре направен,НО водата е много студена.Питам аз,какъв е смисълът тогава,плащаш за това да има детски басейн,а реално не използваш услугата WinkТази година,може би и ние ще сменим дестинацията!

# 656
При нас точно децата искат басейн с пързалки /но не от малките пързалки, закритите, те не са интересни отдавна/. Аз определено от Албена бих си избрала Ралица-четирите звезди, но там няма такива неща. Съпругът ми също я харесва най- много нея. Има и закрит басейн. Не че ако валите не сме се къпали на открито, колко пъти даже сме го правили...
Как изтрайват моите деца в тези студени води аз лично не знам. Всяко лято се плацикат, като видят басейн. Не мога да ги извадя. Аз правя по някоя дължинка и се просвам на слънце да си стопля старите кокали.
Да, гъбички се хващат от всякъде. Аз съм имала веднъж точно от цапаницата в Шкорпиловци, от морето. До имунитет е- сто влизат, десет ги залепят /образно това/. От басейни аз не съм имала до сега, пък иначе похождам редовно. Всякакви други болести са си индивидуални, независимо къде си. Не ги мисля. Не ги и хващам. Деца на почивка още не са боледували, да чукна на глава. Не ги спирам да се къпят, не им треперя. Държа, обаче, на обяд да се почива и храната да е плодово- зеленчукова в големи количества. Може би това да ни пази, не знам. И до организъм е.

Тази година сме основно на минерални басейни /и ние сме хора, де и ние искаме да се киснем/, ако остане време и желание- ще наминем към Ралица, ако уговорим децата и ако има места и възможност за избор на дати.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 09:10 от Judy

# 657
 привет! Само да попитам басейн с минерална вода, на морето , има само в  св.Константин иЕлена и в ПОморие ли? И моята дъщеря не искала да се къпе в морето, че имало водорасли ooooh!
Роси, ние с теб май само метлосваме Търново- Албена и обратно Grinning  bouquet.Или ти вече няма да идваш в "Албена" ?

# 658
Има и на "Русалка".
Това лято видяхме два басейна с минерална вода там, но са малки, за масаж, предимно, големият не е с такава вода.
Но ние няма да ползваме морските минерални точно това лято. Отиваме в Девин.

# 659
Някой да каже по спомени от миналото лято колко струваше Добротица в топ сезона?

Общи условия

Активация на акаунт