Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Комбуча

  • 102 688
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 14 909
Vessy_666 , благодаря за линковете и информацията. Simple Smile   bouquet

Жената, от която е взета гъбата се казва Мариана, кв. св. Троица.

# 31
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
Значи правилно съм предположила - и моите гъби са от Мариана. newsm10

Между другото в нейния блог има ценни съвети  за отглеждане на Комбуча: http://13.interpres.org/

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 13:07 от Vessy_666

# 32
  • Мнения: X
Моите 3-литрови буркани са от Метро, от печени чушки, от кисели краставички....
Днес прецедих първия си и вече готов чай.И имам въпрос:Гъбата, заедно с новообразувалата се и част от чая къде се съхраняват до следващо ползване, в хладилник или на стайна температура?

    # 33
    • Kazanlak
    • Мнения: 24
    Гъбата, заедно с новообразувалата се и част от чая къде се съхраняват до следващо ползване, в хладилник или на стайна температура?


    Ами аз ведага слагам следващата доза всъщност. Дозата от един 3л буркан е препоръчителата миимална седмична доза за 1 човек... Всъщност на нас дори не ни стига, въпреки, че зареждам по 5 буркана всяка седмица Grinning  Ако нямате готовост да сложите нова доза в момента, просто покрийте буркана в който съхранявате гъбата и закваската с марля или памучен плат докато имате готовност за това. Не я съхранявайте в хладилник в никакъв случай.

    # 34
    • Мнения: X
    Гъбата, заедно с новообразувалата се и част от чая къде се съхраняват до следващо ползване, в хладилник или на стайна температура?


    Ами аз ведага слагам следващата доза всъщност. Дозата от един 3л буркан е препоръчителата миимална седмична доза за 1 човек... Всъщност на нас дори не ни стига, въпреки, че зареждам по 5 буркана всяка седмица Grinning  Ако нямате готовост да сложите нова доза в момента, просто покрийте буркана в който съхранявате гъбата и закваската с марля или памучен плат докато имате готовност за това. Не я съхранявайте в хладилник в никакъв случай.

      bouquet

    Всъщност, аз сварих току-що чай за следващо зареждане.     Grinning
    Но така или иначе, не знаех къде се съхранява, така че, Благодаря.    Hug

    # 35
    • София
    • Мнения: 14 909
    Ето ви едни видоеклипчета за комбуча. На български са.






    Vessy_666 , разгледах блога на Мариана. Благодаря!   bouquet

    # 36
    • София
    • Мнения: 31 303
    Бебето може да се съхранява в хладилник в малко течност, ако не искате да расте.
    Ще отговарям на въпроси!

    Информация има и тук:
    https://www.facebook.com/KombuchaLife?fref=ts
    http://kombucha.bg/?gclid=CNarlMf3n7gCFcVa3godX1EA7w

    Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 15:49 от L'Agent

    # 37
    • Kazanlak
    • Мнения: 24
    Бебето може да се съхранява в хладилник в малко течност, ако не искате да расте.
    Ще отговарям на въпроси!

    Изчетох доста материали по чужди сайтове на комбуча общества. Там доста често се срещат съвети да не се държи в хладилик

    # 38
    • София
    • Мнения: 31 303
    Бебето може да се съхранява в хладилник в малко течност, ако не искате да расте.
    Ще отговарям на въпроси!

    Изчетох доста материали по чужди сайтове на комбуча общества. Там доста често се срещат съвети да не се държи в хладилик

    Говоря за съхранение на бебета, не за правене на комбуча. Ако се държат на топло, ще изядат течността.

    # 39
    • София
    • Мнения: 14 909
    Мен, определено ме хванаха "лудите" с тази гъба. Голям ангажимент е! И нищо чудно след време да излети през прозореца.

    # 40
    • Kazanlak
    • Мнения: 24
    Говоря за съхранение на бебета, не за правене на комбуча. Ако се държат на топло, ще изядат течността.
    Именно, аз също. Имат си даже термин Kombucha hotel  Grinning в който се съхраяват бебетата. Като имат предвид отново голям буркан с течост, но поставен примерно в склад или зимник или килер на хладно, но не в хладилник. Препоръчва се от време на време да му се подновява течността  Wink

    # 41
    • София
    • Мнения: 31 303
    Говоря за съхранение на бебета, не за правене на комбуча. Ако се държат на топло, ще изядат течността.
    Именно, аз също. Имат си даже термин Kombucha hotel  Grinning в който се съхраяват бебетата. Като имат предвид отново голям буркан с течост, но поставен примерно в склад или зимник или килер на хладно, но не в хладилник. Препоръчва се от време на време да му се подновява течността  Wink

    Аха, и така става - да си има течност да яде, на хладно.

    # 42
    • Мнения: X
    Мен, определено ме хванаха "лудите" с тази гъба. Голям ангажимент е..........
    Е, кое му е толкова ангажиращото?
    На 7-10 дни правиш чай и залагаш новата партида.Нито иска наблюдение всекидневно, нито обгрижване някакво.....   Simple Smile  Аз сварих последния на 04.07. и сега, прочитайки те, реших да погледна буркана.Ами, нищо, ферментира си....след ден-два ще го прецедя и ще заложа следващия чай.Предишния вече свърши, та се чудя дали да не сложа два 3-литрови следващия път....

    # 43
    • София
    • Мнения: 14 909
    Katarin X., ще видя сега как ще се получи. Намерих по-голям буркан. Имам още търпение..........  Simple Smile

    # 44
    • Kazanlak
    • Мнения: 24
    Последната реколта Комбуча от събота. Натурална и с касис. Аз слагам повечко буркани винаги, че сме много пиячите  beer2

     https://plus.google.com/u/0/b/118411945487041255612/photos/11841 … 97443346573901665

    Общи условия

    Активация на акаунт