Комбуча

  • 112 292
  • 295
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 128
Сдобих се с гъбата, но първия път я заложих с по-топъл чай, по-късно разбрах, че чая трябва да е съвсем изстинал. Дали не съм я унищожила?

# 286
  • София
  • Мнения: 66
Привет Simple Smile

Дали някой има излишна гъбка Комбуча от София?

# 287
  • Мнения: 3
А някой от Варна да има излишна Комбуча?

# 288
  • Мнения: 2
Здравейте
Дали някой има излишна гъба? От София съм.

# 289
  • Мнения: 2 551
Виждам, че в темата не е писано дълго, но все пак да задам въпроса си.

Искам да си приготвя напитка с Комбуча, но не успявам да я захвана само от готова напитка. Дали някой има излишна Гъба? От Пловдив съм. Благодаря предварително!

# 290
  • Мнения: 73
Здравейте, някой да има комбуча за подаряване? За София става въпрос

# 291
  • Мнения: 1 271
... и една година по-късно да вдигна тази тема с въпрос:

Някой да отглежда Jun SCOBY и да знае от къде може да се закупи? Или да подарява/разменя? Simple Smile

# 292
  • Мнения: 4 455
Здравейте.Мога да подаря.

# 293
  • Мнения: 1 271
Здравейте.Мога да подаря.

Здравейте,
Нали става дума за Jun Scoby, различна култура от стандартната Scoby Kombucha.
Jun се храни с мед и вирее със зелен чай Simple Smile

От кой град сте?

# 294
  • Мнения: 4 455
Пловдив.
Мисля ,че е scoby,но живее на мед.
Така я гледам:
https://nosugar.bg/domashna-kombucha/

# 295
  • Мнения: 1 271
SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast) са и двете гъби Simple Smile
Jun е с различен състав, "родом" от Тибет и дава по-различен вкус и краен продукт, ферментира два пъти по-бързо, за 3-4 дена.
Реално стандартно Scoby може да се приучи да се храни с мед и да живее със зелен чай, така вкусът му ще се доближи до Jun, но до последно ще си остане този вид, който е. Jun e определено по-различен и по-предпочитан от някои именно заради характерния си вкус и усещане.
Аз го търся основно от любопитство.
В момента "гледам" първа ферментация на Scoby закупено от Gut2BE.bg Simple Smile

П.П.
Малко за Jun:

Общи условия

Активация на акаунт