Юлски деца-Тема 46

• 41 857
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета.
Аз днес закарах за 2-3 Ива на баща ми да я гледа.Най-накрая ще си почина малко. Станала е много ината, бърбори много, изненадва всички с нови думи, вече казва изречения с 4 думи макар и елементарни - от рода на: Бебе не иска, Ивче иска; Баба дойде, баба мие - след като е омазала пода на кухнята на баба си  Laughing Обожава да рисува, вече прави кръгчета и разни фигури от прави черти - за 3 дена е "нарисувала" около 100 листа.Има напредък - нали "рисува" вече 1 година. Mr. Green

Маймунче - Ива казва чиш и ако винаги, понякога ако има запек има и фалшиво ако и така по 2-3 пъти, докато дойде истинското.
Не пие АМ, предлагала съм много пъти, но винаги е отказвала, правя й айран.
Миме - браво на София, Ива пък през нощта много рядко ходи на гърнето - може би 3-4 пъти в месеца, но ме буди, кара ме да светна лампата и така. Дори ако вечер не й се спи, като загася лампата лъже, че й се пишка или й се пие вода, само и само да стане.Явно вече знае, че на тези 2 молби не отказвам.
Цветен - ти сега събуди любопитството на всички тука.
Julsko bebe - трябваше да направиш и една снимка с тази "каска".
Чорапогащници още не слагам, имаме по-плътни панталони.

Да ви питам нещо - вашите деца плачат ли като чуят нещо тъжно?
Ива вече 2 пъти го прави. Първият път я приспивах и тя си чакаше поредната измислена приказка за мечо Пух и аз започнах да си измислям как Пух много дълго вървял по една пътечка и го заболели краченцата - и като започна един рев. А вторият път - за Козата и седемте козлета - когато козата се прибрала и не намерила козлетата и се разплакала.
То голяма част от приказките са меко казано странни. Миналият месец много се смях. Баща ми взел да чете на Ива за Снежанка. Та там където ловецът занесъл уж сърцето и дроба на Снежанка на мащехата, а тя ги изяла, баща ми възкликна: Тази приказка е за канибали Ивче, някой ненормалник я е писал, я да видим - братя Грим, ненормалници, да вземем друга приказка.  Joy

# 496
Ей така, за да ми е гадно, вместо да върви към оправяне, моят синковец сега е с ларингит(на алергична основа). Според докторката от рязката промяна на времето се е получило. Даже не беше оздравял от чревния. Ама то както е писала Марулка, от късите гащи, на зимните якета отидохме  Tired

Елин си казва винаги като му се пиша и ака. Но с една единствена думичка "апуу"  Grinning
По принцип още го кърмя, но много обича да яде кисело мляко, давам му и прясно мляко ( с какао или пък за закуска с корнфлейкс). Забелязах го, че много обича млечни продукти, като баща си. Докато батко му е месар, като мен  Crazy
Мише, не не плаче, като чуе нещо тъжно. От скоро започна да се смее на някой филмче, на шегите.

А като сте почнали да задавате въпроси да питам и аз нещо : Има ли и други деца (освен моето), които все още не спят по цяла нощ?

# 497
Относно млякото да добавя, че Даниела не пие АМ от 1 година-пие прясно мляко и яде кисело мляко с бисквити или с плод.
Mishe333, не й се е случвало на Дани досега да плаче като чуе нещо тъжно. На Йоан, обаче, му се случва доста често  Wink
Radina, слава Богу, нямам такъв проблем с децата, освен, ако не са болни  Wink

# 498
  • София
Да ви кажа, на мен ми откриха Хашимото. Няма празно при мен заради стреса. Ама поне си обясних защо вместо да отслабвам дебелея, защо ми пада косата и защо за малко да убия де що живо има покрай мен от нерви.

Еее, все на тебе ли ще се случи нещо такова...
И майка ми навремето имаше тиреотоксикоза, което не е същото, но и при нея ги имаше косата и нервите. И доколкото съм чувала, това се наследява до голяма степен, та нищо чудно и аз да го имам, но ме е страх да отида да се прегледам.

# 499
  • Canada
Маймунче, по въпросите ти:
1. Никога не казва - нямаме никакъв напредък с гърнето, въпреки ходенето на ясла.
2. Не пие мляко (ако имаш предвид АМ) от много отдавна. Иначе обикновено прясно мляко му давам под формата на шейк с банан, а кисело мляко - като айрян. Peace
Блис, кофти новина. Имам приятелка с Хашимото. Не знам как се отразява, но знам че се пият постоянно лекарства. Дано се чувстваш по-добре, след като ти изпишат някакво лечение... Hug

# 500
  • София
Пффф, аз пък да се оплача, че имам бръмбарко с Т 39.  Cry  Утре ще го оставя у дома и отсега съм в уплах как ще приемат раздялата- досега не са се делили.  Heart Eyes

Радина, бръмбарка се буди всяка нощ, понякога и повече от веднъж и си търси АМ. Става и започва да вика:" Мамоооо, татееееееееее, икам бакуууу!". Mr. Green
Маймун, моите засега отразяват гърнето само, ако ги оставя да ходят голи.  Peace Тя пие около 400мл. АМ, той- около 200мл.
Мише, не се е случвало още да плачат на нещо тъжно, но пък и нямат търпение да слушат приказки.  Laughing  Дет вика Лени, има много неща за рушене.  Mr. Green

# 501
Радина, да, мен почти винаги ме буди по веднъж за вода или нещо друго. После си заспива а аз се кокоря по половин час. Един път в 5 часа реши да става да играела  Shocked
Мише и при мен го има номера като си легне опакована в чувала да й се допикае. Не стига че с 300 зора я слагам да спи, дупя се по 2 часа да я закопчавам, ами и като я закопчея се сеща  Crossing Arms

# 502
  • София
Мами съжалявам, че така възбудих любопитството  ви за това "лечение" на Хашимото, но наистина ми се струва особено варварско, за да го споделям пред такава голяма аудитория, някак си не ми се иска някой та било то и гост на темата сляпо да се предовери и без да е проучил да се довери на този метод, защото аз и до ден днешен имам доста резерви по отношение на него. За Блис имам впечатление, че не е от хората които спонтанно и без солидни проверки правят нещо затова й предложих. Аз даже имам една приятелка която също е със същата диагноза, но след дълъг размисъл, реших да не споделям с нея за този вид терапия защото е доста вятърничава и съм сигурна, че няма да извърши нужните проверки и проучвания преди да се подложи, а и каква е гаранцията, че действа на всеки?
Маймун както знаеш ние не уважаваме гърнето, но Кати всеки път когато се наака ми казва: "Мамо нааках се, бързо ме мий" и на въпроса защо не ми каза за да акаш в гърнето ми отговаря: "Неискам на гърнето" и веднага много хитро сменя темата, като започва да ми говори за нещо друго.
АМ го отказа през лятото, прясно мляко не иска да помирише, кисело яде сравнително рядко, млечните продукти наваксвам с кашкавал и сирене.
За буденето през ноща-рядко й се случва да се събуди.
За сега не е плакала на тъжни неща, но прави една тъжна физиономия ако някой каже, че нещо го боли и казва: "дай да цункам да ти мине" защото ние така правим с нея. Съседа например я лъже понякога, че го боли крака за да не стане когато го дърпа да го води някъде и тя прави тази тъжна физиономия и иска да го целува, а той само оа и чака. Laughing

# 503
Здравейте сладурчета,

Бях на преглед вчера и всичко с бебче е добре засега. Blush

На въпросите:
1. Казват ли си дечицата ви за пиш и ако? - показва си, като се пипа по дупето, но само за пиш и то рядко. Вчера ме зарадва като ми показа два пъти. За акото трябва да я заловиш, иначе се скрива някъде и след това идва да ми покаже. Нямам проблеми с акото само вечер, когато й направя аква-парк с легени в банята, тогава безпогрешно си го прави в гърнето, а аз се ориентирам по радостните писъци. hahaha

2. Пият ли мляко и по колко на ден? - не, яде кисело мляко около половин кофичка на ден, плюс сирене на закуска в попарата / или пак кисело мляко.

Не е сукала вече една седмица, така че мога да я броя за отбита. Предтавете си... Laughing

3. Да ви питам нещо - вашите деца плачат ли като чуят нещо тъжно? - има такива признаци, особено реагира, ако някой се е ударил или порязал. Баща й се набоде с един нож онзи ден и тя след това страдаше заедно с него, показваше си ръчичката, все едно тя се е убола и ходеше да целува болното място. Много е съпричастна, ама като ме скубе, хич не й дреме и ми се хили насреща. Crazy

Радина, Калина се буди поне по два-три пъти, но аз не винаги я усещам кога. Обаче нощния памперс винаги е напикан още преди да я събудя, така че веднъж е сигурно. Буди се също за вода, ама там се самообслужва с едно шише до главата. Също и за гушкане. Не ми пречи, аз спя до нея и заспивам лесно, ако ме събуди нещо.

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 11:27 от Jillian

# 504
cveten prashec  ще ми е интересно да споделиш, макар покрай теб вече да имам задръжки. Но все пак е интересно.  Peace

Ния пие вечер млако, но малко, около 100 мл. колкото да си подържа навика за мляко и лягане. Иначе яде к. мляко.

С гърнето: В яслата са я научили да си сваля сама гащите и памперса и да сяда (което е постижение) и сега в къщи прави процедурата през 10 мин., но в гърнето резултат няма. Когато тогава.  Peace

# 505
Привети и от мен !

Bliss  и аз съм с Хашимото . бях преди около 7 години на очен доктор и той видя че имам проблем с щитовидната жлеза.После - вече правехме опити за бебе отидох на ендикринолог и там на ехограф видяха . От начало не се налагаше терапия , после обаче, по време на бременността се почна и така  до ден днешен .И при двете бременности наблюдаваха нивата на хормоните - те рязко падаха или се качваха ( по-скоро 2-рото) и така дозата варираше през цялата бременност .
Износих и родих живи и здрави деца , слава Богу , така че нищо страшно няма .
Е , здравната каса ни "махна" от диспансер , за това сега си плащаме хормоните по веднъж ( най-добре 2 пъти) годишно и така. Просто при евентуална следваща бременност ще те следи ендокринолог достатъчно често  Simple Smile
Преди няколко страници или на предната не знам , четох че обсъждате с какви дрешки пускат децата си някой родители на ясла.Учудих се.Лично на мен такива неща буквално никога не са ми правели впечатление и не бих ги коментирала.Кой в каквото има в това да облича децата си  Simple SmileИзказвам мнение , не искам да засягам никого .

Драга , как сте !
Маймунче , Влади си казва че има ако  и пиш , слагам го на гърне и там си върши работата.
По колко мляко пие не знам , нали кърмя още .Иначе си хапва кисело , но е различно като количество  през различните дни .
Прашец на мен не ми е любопитно ..мисля че не бих пробвала пое на този етап нищо различно от назначеното ми лечение .Чела съм достатъчно за болестта , та не ми се експериментира  Simple Smileспрямо мен нека ти е чиста съвестта  Wink
Джил честито ти отбило се кърмаче и се радвам че всичко с бебето е наред.
milasara   Hug и дано на Бръмбарко бързо му минава .

Cuckoo вярно е наследствена , но не е задължително заболяването да се "отключи" тъй че иди на доктор за свое успокоение .

Радина , Влади се буди също поне по два -три пъти на нощ.Пие вода ,цока , понякога просто си мърмори и проплаква .Ще му избият всички зъбки и ще кротне ...поне се надявам да е така . Praynig

# 506
  • София
ВилиHug мерси, с фарингит е, кашля яко, изписаха му АБ.  Sad  И бръмбарка май е с Т, чакам да я доведе баща й, за да проверя.  Sad

# 507
  • USA
Здравейте! Благодаря за отговорите  bouquet! Стейси само казва за ако, но за пиш в момента, докато го прави или след това. Иначе ходи в банята, преоблича се и си забърсва Laughing. Но не казва. Млякото го намали на 250 мл., а млечни рядко й се случва да яде, плюс малко кърма. Все ми се струва, че трябва повечко мляко или млечни, но може и да греша.

Цветен прашец, разбрах, но пусто любопитство Blush. Но ако наистина е толкова откачено, не го споделяй.
Джилиан, честито отбиване! Как стана, Калина сама ли не си потърси мляко?
Радина, предполагам, че питаш за бебешкото събуждане по 2-3 пъти на нощ, къде за мляко къде за нещо друго, при нас няма такова. На периоди е и затова не го броя.
Мише, не плаче ако й разказвам нещо тъжно, но ако види, със сигурност ще се разплаче.

Аз вчера се похвалих, че не сме се разболявали и хоп, аз съм болна. Страшно ме боли гърлото, както и всичко около него. Не мога да говоря от болка, нито да преглъщам. Това не ми е проблем, но не искам да заразя Стейси, че сме след 2 дни на детски рожден ден, а искам да отидем. Засега ходя с маска вкъщи, а и таткото се грижи за нея цял ден и се връщат вкъщи само за сън, та се надявам да я опазя.
 Ех, Миласара, дано поне на бръмбърка да й се размине!

# 508
  • София
Вили, и ти ли ?! даже и римувано стана Имам придобита непоносимост към лекари и лечение - просто майка ми с нейната свръхзагриженост ме отврати от лекари и лекарства, освен ако не съм много зле. Иначе 3-те признака на майка ми и аз си ги забелязвам, но се залъгвам, че са от друго.  Laughing

За дрешките - по-скоро се чудеха, че някои хора преобличат децата на излизане. Наистина ми се струва, че има някои неудобни за градина дрехи. Особено зимата - всякакви подплатени панталони и дебели пуловери не стават за вътре.

Днес моят син е за 2-ри ден на ясла (вчера пропусна) и още по-бодро рипна в 7 и заминаха. Кака му изкоментира: "Мишката толкова не обича да си стои вкъщи, че и на ясла се радва да ходи". Утре ще го оставим да спи на обед, че с това пътуване Обеля-Младост окапва.

Явно и други са назад с гърнето, надявам се в яслата поне с говоренето нещата да се ускорят.
Jillian, браво на бебето и на теб!

# 509
  • София
Вили, на мен лично акъла ми не го побира как ще си облечеш детето с окъсели ръкави с 4 пръста. И го водиш детето при учителки и други деца, не ги ли е срам от тях ми е чудно. Все едно да излезнеш от вкъщи с мръсни обувки. Не е до пари или възможности, а до едно парцалче и нещо  Wink  Ама то това усещане се възпитава още от дете всъщност.
Куко, за зимните условия е ясно- грейки, космонавти, трето, пето, ама на септемврийските топли дни  newsm78 Нали сутрин се знае, че се тръгва на градина, защо изобщо да се обличат неудобни дрехи с идеята след малко пак да се събличат?

А бълнуват ли децата ви? София ей сега нещо промърмори за децата искали нещо си. Миналата нощ рева яко за някакви солети, дай ги, дай ги, но не отваря очи. А онази нощ за морско конче, има такава играчка  Shocked Аз нали късно лягам и повечето неща и ги чувам. Понеже кака и много бълнува и до ден днешен, направо дълги монолози си прави всяка нощ, и явно и София ще е като нея.

На мен днес ми егати и кривия ден. Сутринта дойдоха майстори да слагат изолация с въжета, и на обяд взе, че заваля. Каквото са свършили до 12, това е. Остана уж само последния слой да сложат и тръгнах на работа. Вечерта разбрах, че следобяда е паднало небето. Нали съм под земята и не съм чула бурята. Утре ще разглеждам има ли поражения по изолацията  ooooh!. В работата пък викнах по погрешка сотаджиите. Натиснах паник бутона без да искам  ooooh! Умрях от срам и неудобство.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 00:08 от Mime-to

Общи условия

Активация на акаунт