Юлски деца-Тема 46

• 41 856
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Вили, на мен лично акъла ми не го побира как ще си облечеш детето с окъсели ръкави с 4 пръста. И го водиш детето при учителки и други деца, не ги ли е срам от тях ми е чудно. Все едно да излезнеш от вкъщи с мръсни обувки. Не е до пари или възможности, а до едно парцалче и нещо  Wink  Ама то това усещане се възпитава още от дете всъщност.
[

Миме и аз мислех така до преди месеци, но повярвай ми има наистина хора, които не могат да свържат двата края. Чакат детските за да платят тока. И един лев в повече от таксата за ясла им идва нанагорно. Просто живеем в скапана държава. Давам умалелите дрешки на Ния на една колежка на майка ми (ама те все пак носени и захабени тук там). И тя каза следното : "Благодаря ти, аз не мога да си позволя такива луксозни неща." Вярвай ми, изревах си очите. А детето едно сладко и умно.... И въпреки старичките и захабени дрешки ходи винаги чистичко и спретнато. Абе....скапана държава.

Иначе Ния си ходи с анцуга за детска, но баща и я кара с колата и не и толкова студено.
Ния също бълнува честичко...

Сиси изчезна  Thinking Някой да я е чувал?

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 09:44 от Анонимен

# 511
Здравейте и от мен. Времето се развали и вече пишете повече, а пък аз ако един ден не вляза и после не мога да ви прочета.
В. също е от сополивите и с лека, суха кашлица и всичко това стана за няколко часа. Легна си  една вечер към 10 и след два - три часа се събуди с рев и не мога да го успокоя, а на сутринта сополи и пресипнал глас.
Джил и В. много страда, когато някой се удари и разказва с една физиономия и почти да ревне, как татко му го боли, или еди кое си дете паднало и плаче. Голям артист.
Миме и нашият бълнува, лае, смее се, говори разни думи като "попки" разбирай топки, вика ни нас и така, а когато нещо се е стреснал през деня после проплаква или се пробужда. Изобщо, явно доста се впечатляват от всичко през деня.
За дрешките да кажа, че давам много пари и има много дрехи и все качествени и хубави, но например сега в началото на сезона нашият младеж също ходеше с окъсели дънки и ръкавки, защото му бяха от пролетта и още не го бях обзавела с нови. Сигурно и за моето така са говорели, че го пускам да ходи така. Освен това никога не е имал дрехи за игра на площадката и дрехи за официално, винаги си го извеждам с най-новите дрехи, не ги пазя, но като се прибера вечер от работа и като видя бавачката как го е докаросала, като цигане и ми става лошо. Вчера например го беше извела с един зелен анцуг, който му бяха подарили и го ползвам за вкъщи, отдолу с пижама /защото му било студено/, отгоре с дъждобран /шарен/ и гумени ботуши /оше по щарени/ е няма такава гледка.
Не само Сиси липсва, ама и Джиджи.

# 512
  • София
За новите дрешки да ви кажа и аз като ги купя бързам да ги облека, че тя толкова бързо излиза от тях, че имам вече няколко комплекта които прибрах защото са омалели а изобщо не ги е обличала, направо умрях от яд.
Мимето вчера не ти е било ден явно. Кажи сега какво става с вашия магазин, сменихте собственика, а асортимента и цените сменихте ли? Всъщност аз днес мисля да отида да видя какво се случва при вас, че доста одавна не съм ходила. Сетих се, че мога да ти се обадя да се видим, но пусто не ти знам нито телефон, нито фамилия, та как точно ща та потърся... newsm78 ще взема много да се изложа ако почна да сричам някакви глупости налучквайки името ти.

# 513
Shora  Joy Joy Joy Представих си гледката  hahaha Все пак да отчетем че жената се е погрижила да не му е студено на детето  Laughing
И аз съм с повечето дрехи от пролетта и 1-2 анцуга, гледам на макс на доизносвам особено хубавите дрешки, още не съм напазарувала, първо да вземем пари с таткото че нещо и при двамата само работа пък с парите блокаж тези дни.
 Имаме едни приятели с по-малко детенце, малко се притеснявам да им предложа носени дрехи, знаете колкото и да са запазени пак имат следи тук-там, по принцип са с повече възможности от нас, не знам как ще го приемат newsm78 На мен лично ми дават носени дрехи - една съседка на свеки, е последните просто за нищо не ставаха (та не искам и аз в такова положение да изпадна като дам на някого де, различните хора са с различни възгледи) а аз шматката сложих цялата торба в пералнята като нямах никакво време да ги прегледам а то имало някаква червена дрешка, познайте как си съсипах цялото пране, добре, че беше в края на лятото и повечето дрехи вече няма да ги носи.
А иначе относно коментарите - съседка ми се оплака, че лелките от детската градина и направили забележка че не облича детето с хубави дрехи  Shocked А тя е нямала възможности тогава, била е разведена, това преди около 10 години, и пак криза е било знаете...
Миме, случват се такива работи със СОТа, не се притеснявай.

И пак се убеждавам че тук не трябва да се хваля. От месеци детето си казва че му се пикае, похвалих се онзи ден и тя просто спря да казва, резултата е всички дрехи опикани по 2 пъти на ден.

# 514
  • София
Привеет, сигурно сте ни забравили вече, но така е, като влизам 1 път месечно  Sad
"Добре" че и ние се разболяхме та да си остана един ден у дома и да вляза да ви видя как сте.
Гледам доста болнички има, започна се с тоз калпав сезон на болестите, направо ми се е свило сърцето  Sad
Кайчето 1/2 от случйте казва, че има пиш, а останалите не  Laughing
Джилка, много целувки за вас с бебчети и специални на Инето  Hug Много се радвам, че всичко е наред при вас.
Мдааамм, пак изчезвам...На всички бонички бързо оздравяване.

# 515
Здравейте момичета!
Тази вечер си взимам Ивето, ще ходим на вилата на свекървата, защото имат празник. Добре си починах 2 дена без нея.  Simple Smile
Емили - не се притеснявай за пишкането -явно е от застудяването - Ива така ми направи миналата година- сигурна съм, че скоро всичко ще е наред.

shora mishora - сигурно сте били интересна гледка. При нас е обратното - миналия път, когато бяхме на гости при майка ти, тя се скара, че съм облякла Ива с лилав панталон и червени чорапи. Честно казано, аз гледам само навън как я извеждам, просто не съм обърнала внимание, освен това трябва да се съобразявам с багажа, който съм взела.

За дрешките - Ива има вече страшно много - може би 4 чувала, които са ни малки и 2 чувала, които са ни големи. Аз не й купувам почти нищо, майка ми и свекито постоянно купуват, етърва ми от Англия и тя много купува и ни праща 2 -3 пъти в годината. А от рождения ден събрахме дрехи, които изцяло ще ни стигнат за лято 2012. Но е наистина тъжно, че има хора, които не могат да си позволят да купуват дрешки, а още по-тъжно е, че нямат роднини и приятели, които да им помогнат.  Sad
Felicity. - е, все още не сме ви забравили.  Grinning Grinning Включвай се по-често и бързо оздравяване.

# 516
  • Кърджали
Днес отново ходихме до лекарката. Цял ден само натам се разхождаме в този студ, сутрин не работеше, чак сега следобеда я хванахме.  Уж се оправя детето. Гърлото е добре, дробчетата също. Само проклетите сополи са останали, а аз виках че хремата е свършила, защото нослето не и тече вече.Но всичко се стичало назад в гърлото, и от там тази зверска нощна кашлица. Смени и сиропчето за кашлица, сега и изписа друг, препоръча да и правим инхалации със сода /как ще се сптравим с тоя малък келеш и тия инхалации не знам/. Написа рецепта за антибиотик, ако продължава така, но според нея не би трябвало да се наложи, защото се подобрявала. Та каза антибиотика да го вземем само ако още два - три дни не спира да кашля така нощем. Не че и аз бързам за антибиотик, та се надявам да не стигнем до него.
За дрехите ,добре че е майка ми да и купува сега от Германия. Не, че са кой знае какви, но пак е нещо. Няма и никой който да ни дава дрешки /затова пък ние гледаме да даваме на племениците му поне бебешки/, та ако не беше майка ми не знам как щяхме да се оправяме. Затова и съм се научила да не гледам другите как, какво и защо...
Ох, вчера колата ни изненада, като се развали. Оправиха я уж, ама ни вкара със доста пари навътре. Чакаме да видим и за хладиника какво ще кажат, ще мине ли по гаранцията, ще измислят нещо друго ли... Ама такава черна серия ни е подхванала, че няма оправия вече....

# 517
  • Canada
За дрехите - ние купуваме главно от нета, но не мога да кажа, че имат много излишни дрехи децата. Но при нас ние сме единствените, които купуват дрешки. Родителите ни само от време на време - главно покрай РД или Коледа подаряват дрешки. Но те нямат големи възможности.
Всички умалели дрешки ги раздаваме на приятели и познати с по-малки дечица. Впоследствие като ги върнат, ги даваме на други семейства. В общи линии 3-4 дечица израстват с един кат дрехи. Всички са много доволни от тази практика, защото във Варна особено са много малко хората с възможности.

# 518
И аз последно време купувам основно дрехи и обувки за децата от нета. А всички малки неща от Йоан ги давам на племенника ми и на една приятелка на момченцето. А Елин носи дрехите на брат си и братовчед си. От голяма помощ ми е това. Общо взето, което става малко го давам на други деца. Жалко е, че на истина има хора, които едва свързват двата края. Затова и аз не гледам другите. Но пък честно казано като виждам как се цапа Елин в яслата, също бих го преобличала. Почти е нямало ден, в който да се върне с чисти дрешки  Tired

# 519
  • София
Като цяло всички сме на едно дередже. Тя цялата държава е в колабс, какво остава за обикновените хора. Обаче има и семейства (и то за съжаление са тези, които най- ги оплакваме) , на които са им сбъркани приоритетите. Няма какво да се правим на ощипани госпожици, така си е. Един пушещ родител "изпушва" по един анцуг на 3 дни, а ако пушачите в дома са двама, положението става грозно. Както и досега не съм чула някои финансово притеснени хора да кажат, в нашата къща няма се купи или пие алкохол известно време, защото децата нямат ботуши и топли дрехи. Напротив, точно тези най- се оплакват от немотията.
А Алекс, специално едната ни баба е подарявала чорапки на рожден ден, а кутията в чантата и струва двойно  Mr. Green Аз пазарувам 95% от чужбина, излиза ми поне 3 пъти по- евтино. Чудя се толкова ли е трудно да запомниш кога ти е родено внучето, за да предвидиш по левче по левче, и да му избереш кукла  Thinking , щото внучето има рожден ден веднъж годишно. Да не ме разбере някой погрешно, че искам кой знае какви подаръци. Нито сме разчитали на роднини, нито очакваме нещо. Просто всичко е в приоритетите. На нас ни дават дрешки приятели и с голямо желание си ги носим. Качествените неща и от 3 деца не се съсипват.

# 520
Като цяло всички сме на едно дередже. Тя цялата държава е в колабс, какво остава за обикновените хора. Обаче има и семейства (и то за съжаление са тези, които най- ги оплакваме) , на които са им сбъркани приоритетите. Няма какво да се правим на ощипани госпожици, така си е. Един пушещ родител "изпушва" по един анцуг на 3 дни, а ако пушачите в дома са двама, положението става грозно. Както и досега не съм чула някои финансово притеснени хора да кажат, в нашата къща няма се купи или пие алкохол известно време, защото децата нямат ботуши и топли дрехи. Напротив, точно тези най- се оплакват от немотията.
А Алекс, специално едната ни баба е подарявала чорапки на рожден ден, а кутията в чантата и струва двойно  Mr. Green Аз пазарувам 95% от чужбина, излиза ми поне 3 пъти по- евтино. Чудя се толкова ли е трудно да запомниш кога ти е родено внучето, за да предвидиш по левче по левче, и да му избереш кукла  Thinking , щото внучето има рожден ден веднъж годишно. Да не ме разбере някой погрешно, че искам кой знае какви подаръци. Нито сме разчитали на роднини, нито очакваме нещо. Просто всичко е в приоритетите. На нас ни дават дрешки приятели и с голямо желание си ги носим. Качествените неща и от 3 деца не се съсипват.

И така е и не е така. Разбирам това за което говориш, да не кажа че едната ни баба е същата. Но пък има хора дето приоритет им е да нахранят детето, че за друго не остава. Познавам такива хора.  Peace

# 521
  • София
Шора като те четях за номера с пижамата си мислех добре, че майка ми досега не ми е скроявала такъв номер, но днес взимам Кати от нея, прибираме се в къщи и аз решавам да й съблека анцуга защото го намерих за доста дебел и о, каква изненада под анцуга горнището на пижамата, щях да припадна, ама се сетих за тебе и почнах сама да се смея и съответно Кати с мен (тя винаги ми подражава като се смея) и в крайна сметка настана голяма веселба.
Мимето посетих ви магазина днес, да ти кажа имах чувството, че абсолютно целия персонал е излезнал и щъка из магазина, до сега не бях виждала подобно нещо, само теб не те видях, но затова пък прекарах по-голяма част в зяпане на персонала отколкото в пазаруване е не, че не си напазарувах и от промоциите ви се възползвах (на Нивея), а на Кати купих банбукови чорапогащник и  чорапки, изглеждат супер мекички и себе си уважих с една пижама която също ми се видя много мекичка, та така.
За дрешките аз нашите ги пазя за две приятелки които са ми поръчали, но те дори още не са бременни та да видим дали няма да се изхабят от стоене докато те се наканят да бременеят, а иначе съм сигурна, че има хора които наистина нямат възможност да си обличат и обуват децата и това не е никак чудно при тези цени на дрехите и размера на повечето доходи в страната.

# 522
  • София
Прашец, днес ти писах 100 часа и накрая нещо ми стана с Мозилата и всичко отиде по дяволите. Тъкмо за бамбуковите чорапогащници ти обяснявах. От миналата зима взимам, много са хубави. Снощи взех всички цветове за размер 1-2, дълги са и, но с една сушилна ще оправя нещата Simple Smile  За персонала си права, много са. В момента се обучават хора за още 3 магазина и е ужас. Отварят в ЦУМ, на Дедеагач и огромен в Младост.
И така е и не е така. Разбирам това за което говориш, да не кажа че едната ни баба е същата. Но пък има хора дето приоритет им е да нахранят детето, че за друго не остава. Познавам такива хора.  Peace
Има, има.
А и уж нова криза се задава  doh

# 523
  • София
Добро утро, мацки!
Вчера ме извикаха в 11ч. в яслата да взема Йони. Била много неспокойна и проплаквала. Предния ден е стояла сама тъжна и не е искала да играе. Като я взех беше много весела, но реших да посетим педиатърката, че все още хърка като спи, а и тази тревожност. Прегледа показа, че гърдите и са чисти, няма зачервено гърло, няма задна хрема. За хъркането се усъмни за изкривена преграда на носа. Изпрати на на УНГ. Жената я прегледамного обстойно и отхвърли съмненията на педиатърката. Каза, че хърка от зъбите и докато не излязат хубаво ще е така. Изписа и Дентокинд и Дологел за зъбките. В последния момент реши да и види и ушите и..изненада. Лявото тъпанче зачервено. Каза, че от това е неспокойна, защото я боли. Изписа капки и в понеделник на контролен. И какво се оказа този гаден кътник не стига, че я кара да хърка, ами и ухото възпалил..милото ми детенце. А аз вече се бях вскарала във филма и си представях как се е разочаровала от яслата и ми прави номера.
За дрешките в яслите - Йони ходи с плюшени екипчета или клинче с туника. Вчера като я взимах поисках пижамата и да я изпера, а госпожата ми дава една тениска от резервните дрехи. Децата спяли само по тениски с голи крачета. Било много топло. Според вас това нормално ли е? Иначе и аз забелязах голямо преобличане пред яслата. Водят си детето официално с хубави дрехи, а за вътре обличат измачкани и стари дрехи. Не знам дали е до възможностили до манталитет.
Термо чЧорапогащници и клинчета в момента има на промоция нв ЛИДЛ.
Миме, Пикадили в Младост ще бъде на една ръка разстояние от блока ми. Grinning

# 524
Здравейте!  Hug Аз съм си дала почивка от Форума, Фейсбук и въобще от компютъра.. надниквам само при определена нужда и гледам да не се застоявам.. Просто свободното време, което ми остава е все по-малко и предпочитам да го споделя с децата и/или Георги, а и да открадна и само за себе си.. Понякога по навик надниквам тук, но успявам да прочета 1-2 изречения, затова не мога да се включа адекватно..

Влади изведнъж порасна много, бърбори абсолютно всичко, макар и в сравнение с Юлиана по-бебешки.. Най-любимото му занимание напоследък е редене на пъзели, аз съм фен на норвежките Larsen (изрязани са в различни интересни форми, а не стандартните)! Peace Имаме много от Юлиана, като първо започнахме от 5 ч. и увеличавахме на 7-10-13.. но много бързо мина направо на големите пъзели (30-40 части в различни размери) и ни смайва чак.. Юлиана редеше от много по-малка, но само тези с по-малкото части, постепенно увеличавахме, а той буквално за 1 ден просто се научи да реди всякакъв брой..

Другото му последно забавление е карането на колелото без педали, лети на 1 етаж навсякъде.. добре, че има място.. На вън само 2 пъти сме излизали с него, че все мъкна и други неща и не ми е удобно и него..

През седмицата програмата ни е стикована спрямо тази на Юлиана, Влади ми кавалерства при ходенето да я прибираме от училище, също я водим заедно на плуване, спортни танци, английски.. и между тези неща играем, занимаваме се с различни неща.. Помага ми много във всичко, въобще добродушко ми е, много е спокоен и някак целеустремен.. Докато спи следобяд с Юлиана пишем домашни, тогава изцяло й се отдавам (имаме си отскоро с нея и момичешки съботен предиобед - с моята най-добра приятелка от детските години и нейната дъщеричка ходим на йога сутрин рано, после пак всички заедно на разходка, кино, хапване.. Юлиана е много щастлива за това специално време, а така поддържам и аз прекрасното си приятелство, а и на девойките).

Иначе Влади спи вече заедно с Юлиана, като стоя при тях докато заспи, четем много книжки вечер, той също.. Simple Smile Тежи ми най-много приготвянето на хапването, но добре, че ядат и двамата много сурови плодове, зеленчуци, ядки и все има нещо за гризкане.. Тъкмо яде дюля сега.. Simple Smile

Bliss, едва те разпознах с този ник.. Hug Много мило, че се сещате за мен!!
Грацийка, много прегръдки за теб и за Мими!! Не успях да те поздравя за помъдряването ти, но ти пожелавам най-искрено само чудеса да ви се случват!!
Ели, много искам да се видим, но и Скайпа почти не включвам и не можем да се засечем.. Исках за есенни снимки, но като гледам направо ще е за коледни и да взема да ти звънна от сега да се запишем.. Simple Smile

Всички болни дечица да оздравяват!! На ясленчетата пожелавам спокойствие и усмивки!!

Ако има среща, пишете ми!! Може да си направим пак една клубна, че вече е студено.. Любопитно ми е да разбера какво се случва с всяка от вас, но не знам дали ще успея да прочета..
Прегръдки!! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт