В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Янита, аз забравих. Чакай отивам да те приема.
Вътре съм много благодаря,чакам идеи за нашето състояние,че  #Crazy Tired

# 676
Янита, ако искаш, разкажи на лични как се храните през деня, спи ли бебока тогава, къде спи бебето...въобще всичко, което мислиш, че може да е важно.

# 677
  • София
Добро утро от мен. Поспах до сега. Марти и Йоана се гледаха сутринта, а сега той спи а Йоана го рита яко по гърба. След малко ще я махна от там, че да не го събуди.

Айде, смили се най-после над горкия мъж... Joy Joy Joy

Чинче, аз не я спирам Ралка, но не й помагам, защото е рано. Щом изявява желание, нека се напъва. Тя няма да се надскочи. Когато е готова сама ще се надигне, а докато не е само ще се пъне, но така си заякчава мускулите. Обаче си признавам, че се изкушавам да я возя леко надигната в количката. Откога мога да го правя това? На 3 навършени?

# 678
Айде, смили се най-после над горкия мъж... Joy Joy Joy

Ваче, ама ти да не си свекито под прикритие и ме хвана, че нямам капка милост  Hug Hug Hug

Аз мсля, че към 3ия месец могат да се возят малко повдигнати.
На Йоана взе да й пада косата вече. Голям ужас е. Не мога да я изчистя от косми.

Ани2, четох разказа за пътешествието ви. Много е хубав и браво на децата, герои са.

# 679
Здравейте, милички!

Много ми липсвате!

ММ беше отпуска миналата седмица и не ми остави никакво свободно време. Сега сме 4 дни на Банско - ще се върнем утре и после ще съм по-свободна... дооо 15 септември  Laughing

Ние сме добре. Баткото ни вече е съвсем здрав. Виждам, че и другите болнички са се оправили вече.  Hug

Не мога много адекватно да се включа, за което съжалявам. Много, много  Hug на всички!

# 680
Янита, ако искаш, разкажи на лични как се храните през деня, спи ли бебока тогава, къде спи бебето...въобще всичко, което мислиш, че може да е важно.

Благодаря ти много,мислих си че може би ти можеш да прозреш проблема ми, който вече наистина става голям.Общо взето от както се е родил може би  две седмици съм успяла да създам някакъв режим, който рухна окончателно след като се върнахме от морето/ за което съжалявам адски че отидохме въобще,там баткото хвана ротавирус лежахме по болници,но както и да е /.Опитвам се през деня да го храня на 3 -4 часа, но не винаги се получава/ на кърма изцяло е/.През деня спи по 3-4 пъти за по един час,ако сме на вън и за подълго,опитвам се последното му спане да не продължава след 19,00ч.,след това трудно издържа до 21,30 ч.когато с ревове заспиваме.Преди два дена се събуждаше към 02,00ч.,след това -04,00 ч. и след това го взимам при себе си и започва голямото цокане до 06,30ч.,което не бих нарекла дълбок сън в никакъв случай, а кърмене, да обаче от ден два започа да ми се буди към 23,30 ч.и целия този ад се удължава с три часа и незнам до кога ще издържа,къде греша незнам......

# 681
Деси, моя изпит е на 7-ми Simple Smile Затова мисля, че утре ще успея да пусна темата...
На Нико също му пада косата, и то отдавна, но по мъничко... Иначе отгоре му е израстнала нова, много е смешен, като Туити Simple Smile

Ваче, и аз не му помагам, но той постоянно се пъне и понеже знае, че не може, започва да плаче. Аз го бутам назад да се облегне в мен, той пак започва да се пъне. А затова, че баща му го изправя и той допира крачета, вече ръце съм вдигнала, постоянно иска да е така и да си прави стъпчици почти във въздуха. Голям лекоатлет ще ми дойде.

Мама Ани, много весело и спокойно да си прекарате на Банско.

3-4 месец май вече може на 30 градуса. Нашата количка не може, но така изпълваме коша вече, че още 5см и сме аут от него.

Губят ми се мами. Бюти, Цвети, Къдрокоска, Хеберлеа... къде са всички?

# 682
 Здравейте колежки  Simple Smile!

Днес ходих по магазините да напазарувам за децата, а за мен сигурно като смъкна още малко килца, ама май няма да е скоро, омръзна ми все с анцунгово  долнище да обикалям. Добре ми подейства шопинг терапията  Mr. Green

Да се отчета след консултацията- станали сме 6,350кг(+850гр )и 60см (+4см), явно 5-10 мин. кърмене му стига на бебо. Биха ни и двете ваксини, държа се мъжки и само проплака, но за сметка на това 5 дена бяхме много кисели  Tired

Да питам за ходенето при ортопед, на мен ЛЛ ми каза, че по здравна каса трябва следващия месец да идем и то с рентгенова снимка, та по този повод, тези които бяха бихте ли сподели дали на вас ви искаха снимка или само ехографското изследване беше достатъчно?

Ана2 много се бях навила за кошница за кола като вашата, ама като отидох в магазина бяха свършили и като го сложих в други модели все ми теснееше и затова купих направо стол 0-18кг, ако не бебето то поне баткото за сега ще се вози в него Laughing

Да кажа за Сезер, напоследък много гука или по скоро чурулика, а едната ръка е в устата, а другата държи ухото  Party и много интересно, че за играчки се пресяга само с едната ръка, никога с двете Thinking
 Eldra страхотни са децата ти!
 Я кажете къде са тези изтрещели майки, че скоро ги търсих, ама нещо не можах да ги намеря Crazy, че май скоро и аз трябва да се присъединя към тях.Нали ви казвам, че пазарувах днес. Влизам днес в един магазин, харесах пижама, изкарах да плащам, оказа се, че момичето няма да ми върне и решихме по-късно да мина да го купя. Обикалях аз, напазарувах други неща, върнах се в магазина с дребни пари, продавачката търси пижамата, търси, никъде я няма, а беше последната. Добре викам аз ще мина друг път, не  е било писано. Качваме се в колата, ще си ходим вкъщи и аз отварям чантата (от тези големите дето ровиш като търсиш нещо) и гледам пижамата вътре  ooooh! Хайде обратно за трети път в магазина Blush

Chin ами облъчват ги,  при големия ми син беше точно така, хем рентген, хем ехограф  и ми се иска поне сега да спестя рентгена, ама ако доктора си поиска снимка като предния път Tired
Аз поръчах буйки от Теско, тези дни ще ги получа и ще се похваля  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 17:52 от nilata

# 683
Нила, снимка не са ни искали, само ехограф, според мен е достатъчно. КАкви са тези облъчвания от 2-3 месец?

Аз купих на Нико  2 анцунга от ZARА, има много намаления на детски неща, но за малко по-големи дечица. ТЕниски по 5лв, дънки по 20, може да подготвите малчовците за училище от там.

Днес пристигнаха и два чифта кецове за него. Ето ги едните.

# 684
  • Добрич
Опаа, Чин, давам отчет.  Wink Виж, ква съм примерна.  Laughing
Тук съм аз, ама чета само. Нямам кой знае какво да пиша, та затова.  Grinning
Чин, Магнет, Нилата, честити ви покупки! Със здраве да се носят/ползват.  Peace
Нилата, и Вихчето гледам, че по-добре си контролира едната /дясната/ ръка. Той все още не посяга съзнателно към играчките, но когато решава да си пъхне юмрука в устата се справя по-добре с дясната, а с лявата прави  лек заход и тогава в устата.  Laughing
Янита, дано бързо се справите с проблема. Да не е скок в растежа?  newsm78
За 30-те градуса на количката - Борис го слагах от 3 месец в това положение, но Вихрен си позволявам още от сега, че и той /както повечето тук близначета  Wink/ е доста любопитен и иска да оглежда.  Laughing
За стъпките/крачките докато ги държим изправени - Чин, знам, че това е поредния рефлекс, който след 3-я-4-я месец някъде изчезва. Борис и той правеше така крачки, но после наистина спря.
Косата - и на Вих пада.  Peace
Чин, давай рецептата за пастата.  Wink Аз вече три пъти правя от твоя чийзкейк и много се харесва.  Wink
Днес бяхме до Варна. Хапнахме, разходихме се и се прибрахме. Малко разнообразие хич не е лошо.  Wink
Аз се подстригах и се боядисах и се чувствам нов човек.  Mr. Green

# 685
Къдрокоске, а желанието да е изправен ще изчезне ли ?  Thinking
Телец е детето, но асцендента му е близнаци- за ужас на бабището.

Рецептата :
За 2 порции:

2 яйца
200гр брашно
сол
2с.л зехтин
Правя тесто, добавям още малко брашно, (понякога тези 200гр не стигат и остава малко лепкаво) разточвам, режа на ивици и варя в подсолена вода с малко зехтин до готовност.
За соса:
3-4 домата
половин чушка (пиперка)
1глава лук
1глава чесън
пресен босилек
риган
1 каф. лъжичка захар
Запържвам лука и чесъна, добавям чушките. След това слагам ситно нарязани или пасирани домати, захарта... накрая подправките и те това е Simple Smile
Ако е за повече хора, на всяко яйце още 100гр. брашно.

# 686
  • Добрич
Чин, ако съдя по Борката - не, няма да изчезне, че и по-зле става - крачките се заменят с подскачане на място. Та, тогава ела да видиш кви ръце трябват.  Mr. Green Добре, че вече има бънджи гащи.  Laughing
Тенк ю за рецептата. Веднага си я копирам във файла ми с рецепти.  Wink Звучи много вкуснооо. Ще я направя в най-скоро време.  Hug

# 687
Оф, аз си помислих че за паста за зъби става въпрос!  doh Че сега съм малко на такава вълна. Чудих се дали да си правя домашна. И бая се пулих докато разбера как ще си мия зъбите с домати и чушки.  hahaha

Взех си една вана със соли, разкош, време само за мен!
Отиваме всички дружно на рожденния ден, пък може аз да стоя отвън

# 688
Добър ден и от мен  Hug
Къдрокоске, забелязах Алекс от 2 дена, че вири само лявата ръка, даже леко се притесних  Thinking. Иначе маха и с двете ръце, но с едната прави повече движения. Има ли място за притеснения?  ooooh!
Чин, то май оттук нататък ще ни трябват все повече мускули  Laughing, Алекс вече е сигурно над 7 кг, как тежи само, не е истина...  ooooh! Mr. Green. Днес му купих памперс 4-ти номер, да не му стягат... Нико колко кг. стана? Иначе кецките му са страхотни Simple Smile
Нилата, и аз мисля, че е излишна рентгеновата снимка  Thinking. Бях чела някъде, че искат да се застраховат с тая снимка лекарите, но е много вредно, особено за малки бебета. Един добър ортопед вижда каквото трябва и на ехограф  Peace
MammaAneliaN, весело изкарване Simple Smile
Иначе и аз слагам количката вече на леееко вдигнато положение. Но той си е почти легнал, само че така вижда наоколо и много се кефи. Особено се радва на листата на дърветата Simple Smile
Имам и въпросче - тия дни с какво обличате децата за сън през нощта? Аз вече се обърквам - ту е горещо, но нощем става хладно, ние спим на отворен прозорец, иначе не се диша...

# 689
Аз го обличам с боди къс ръкав и чорапи.

Ортопеда да не е станал по ЗК достъпен за всички?

Общи условия

Активация на акаунт