В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 862
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бомба е днес детето,пу-пу,не е вдигал температура. Аз днес му накупих дста неща: 2чифта дънчици, няколко бодита с къс и дълъг ръкав,анцунг един,играчки разни,много сладурски нешица Simple Smile а как ме цепи главата-цял ден,все едно съм препила Mr. Green

brazilka с аспирирането на носле,ние нямаме проблеми, ползвам на Маримар-ако не се лъжа как се казваше...
И ние имаме същата звезда +въртележката,но не съм особено доволна,най-вече от въртележката-не си струва парите според мен.В интерес на истината всички дрънкалки са ни на ФП също,днес даже му купих едни музикални ключове пак на ФП. Дано се оправи кученцето ви Praynig

Гледам за потенето говорите- още преди месеци питах нашето педи,може ли бебе на месец  и нещо да се поти-тя каза-да ,може да с епотят на всякаква възраст,питах я защото  по едно време се бях вкарала в разни филми за рахита...

# 661
ИНСАЙД, оправяй се, а за кармата- не се бой, и аз бях така, докато бях с Т, често кърмене и цедене му е майката.

БРАЗИЛКА, дано кучо е наред! Имаме тази с жирафа- не става за нищо, има и една пръчка, която убива....

За кг си говорите, как не ви е срам Naughty Аз закотвих на 65 и не виждам как ще стигна до 52 Heart Eyes

Направо ме хвърлихте в ужас- Дара се поти почти всеки път когато яде newsm78

# 662
Кити, въобще не се вкарвай във филми - топло е времето;освен това като ядат, още повече енергия хабят, нормално е да се потят бебоците  Hug

# 663
  • Sofia
Здравейте!

Елдра, страхотни сладури си имаш! Дано скоро ти поолекне режима, не само за да ни навестяваш, а най-вече да си даваш почивка на себе си!

И аз съм много зле с кг. След като първоначално бързо свалих 10, после качих 2 и сега ги държа от сума ти време +- 1кг. Почвам да се отчайвам вече... но и доста джънк хапвам де :/

Инсайд, и Макси се поти като яде - по главата и челото отгоре, не само от допира с мен. Също и когато реве. Ще попитам д-ра, когато отидем, защото и мен ме притеснява това.

Снощи добре са се гледали мъжете. Макси към 9 изял 150 мл  Shocked и до 2 спа, даже аз ги привиках да ме вземат в 1.30 и чак като се прибрахме яде. Добре, че така стана, че за второ ядене май нямаше да се съберат 150.

Аз едва се движа, даже мисля след малко да си легна, изръчках днес 2 мола в търсене на обувки - или нямаше моя номер или бяха гадни. Най-накрая си купих де! Много ме издразниха Hush Puppies, написали намаление до 60%, но беше макс. 15% и едни единствени обувки може би на -60%. А цените надути до небето.

Днес най-сетне опитах десерта макарони, взех си обаче само 3, а тоооооолкова са вкусни... Ще пробвам явно да си правя скоро.

# 664

mama_viui 
 А за кърменето ми е много странно , че са ти препоръчали да намалиш броя на кърменията. По принцип при изключително кърмените бебета трябва да им се дава да сучат когато поискат. Може да са жадни, може да са гладни, бебчо  как приема това , че се храни по-рядко?

Да, защото както вече споменах беше наддала много над нормата. Доста лакомичка ми се оказа сладуранка. Хапваше повечко и по-честичко съответно издуто стомахче и неспокойствие. Но след като и регулирах броя кърмения се оправи. Даже много добре се чувства. Сама се отказа от нощното кърмене и така първото кърмене за деня започва от 5 - 5.30 сутринта и така през 3-3.5 часа през дена, но ако поиска по-рано не я ограничавам-давам и, но това рядко се случва. Мога да кажа, че тя почти сама влезе в ритъм аз само малко и помогнах. А относно жаждата аз така или иначе и давам чайче от копър, анасон и лайка за коликите. Повевче и помага от еспумизан , колийф и.т.н.

Относно потенето(да се изкажа и аз) Знам че е нормално всяко бебе да се поти докато суче. Все пак напряга мускулчетата-физ. дейност извършва, а и като се има в предвид и жегите.

# 665
Ана2, благодаря ти за интереса! Hug   От родилния ни изписаха 4200 кг. За един месец след изписването наддаде 500 г, за втория 550 г и сега чакам още около седмица да отидем пак да видим как сме на третия месец. Според педиатърката, наша лична приятелка, всичко е ОК - едро родените бебета наддавали често по-малко от средното.  От раждането до сега е пораснала с 12-13 см за 3 месеца. Иначе вкъщи имам бебешка везна и дори в началото почти всеки ден мерех и правех пробни кърмения - после се отказах. Кали хапва доста често през деня - понякога по-продължително - до около 25 минути, понякога по 10 минути. За съжаление отдавна не съм броила колко пъти я кърмя - някак се урегулираха нещата и давам при поискване. Опитвала съм да й додавам изцедено мляко - да тествам дали ще го изцока, т.е. дали е гладна - не го иска...

(макар че с голямата ми щерка, която кърмих само 1 месец - тя се роди в Шейново, а там бебетата не са постоянно при майките и задължително им даваха АМ, а и беше преди 12 години и не бях много наясно с правилата при кърмене - та при нея видях какво е глад - аз си мислех, че я кърмя, а тя само е дъвчела зърното. Давах й също така чай от резене - мислех, че има колики. Резенето я беше поуспало за ден-два. Това обаче не са били колики, а глад! Simple Smile И в един момент глада победи и резенето и като ревна онова ми ти бебе!!! Simple Smile)) Нищо не можа да я успокои! И мъжът ми - беше през нощта - хукна за АМ до аптеката - дадохме и миряса...)

# 666
  • София
Момичета, как се справяте с аспиратора? Никола така се дере, че все едно му бъркам с бормашина в носа  Joy

Ваче, това с дупките за пликчета го има абсолютно същото и в Джъмбо.

Същата работа сме ние с аспиратора  Confused Ама няма начин, трябва да се почиства нослето.
Това с дупките къде е в Джъмбо? Аз ходя в Люлинското Джъмбо и имам чувтсво, че е по-бедно от това до Борово  Rolling Eyes

Дано да се оправи кученцето!!  Praynig

Бухта, не се зарязва ръчнофокусния обектив  Naughty От 10 кадъра един да е читав ще е много по-хубав от автофокусните конвенционални  Sunglasses На Ралка снимката в албума последната е с Хелиос и аз много си го обичам. Доведи малкия  НУРС да го пробваме  Grinning

Деска, ти нали не се обиди? Аз се пошегувах за Марти  Embarassed

Хеленче,  и аз като теб. Не си купувам почти никакви дрехи, защото няма да съм толкова дебела  Grinning Grinning Grinning И не мога да се понасям... Embarassed

Ана...  Hug значи и аз ще давам след годинка

Днес в парка Ралка искаше да зяпа и малко й вдигнах количката. Че като взе да се напъва това дете да сяда  Shocked Shocked Shocked направо шях да падна.... голям зор й беше да се изправи, опитваше се с лакти да се подпира. Разбира се съвсем нескопосано го правеше и  не успя, ама се напъваше яко  Crazy
Да ви се оплача, днес ходих почти цял ден.. Сега така ме болят стъпалата, че не мога да си стъпя на краката.. и това е пряко свързано с килцата  Tired Tired Tired

Отивам да полегна, че май ми е и  време...  Sunglasses

# 667
Здравейте!

АНА2,  Hug, мерси за успокоението, то и в СПОК така пише, ама някой като ми вкара някаква муха в главата.........

РАЛИ, и Дара се напъва да се изправя постоянно,особено ако е на ръце, а когато я държиш, трябва да е изправен, иначе мрънка...

ЧИН, как сте със Слав?

БЮТИ, как сте с Лори?

СИМПЛИ, щеше да пишеш от Стамбула Naughty

# 668
Добро утро мацки!

Нико така като почне да се напъва с лакти да сяда и го взимам. Предполагам , че иска да стане.
Вчера му подавах една дрънкала и той я хваща с две ръце. Захожда от далече и се мъчи да си събере ръцете върху дрънкалката. Малко му помагам да я хване и после голямо дрънчене пада.

ММ и баткото отидоха на работа и аз съм сама с Никото до обед.
А довечера сме на РД на снаха ми. Обаче останах без баби. А РД ще е в една механа и не знам как ще стане ходенето с бебе там.  newsm78

# 669
Добрутро!

Хубаво било с помощник - сестра ми разнася човечето, а аз може и да съумея да се справя с купчината дрехи, която ме чака.
mama_viui , очевидно си имала проблем с повечко мляко  - при хиперлактация наистина разреждането на храненията или пък даването само на една гърда в рамките на дълго време урегулира нещата. Радвам се, че сте разрешили проблема   Hug Но повечето майки и бебета имат нужда от повече хранения, за да кърмят успешно. По принцип голямото наддаване си е нормално за първия месец - много бебета наддават по много над нормата и след това се урегулират нещата, но пък щом е имало неразположение, явно наистина е идвало повечко предно мляко и твърде бърз чревен пасаж.
Ани, в механата наистина ще е по-трудно за Никола Sad
Кити,  Hug
АурораЗора, ясно, значи такъв си е темпът през цялото време. Има си деца, които наистина си наддават устойчиво по по-малко - при Калина си е равномерно, порасла е и на дължина, явно е и жизнена - и аз не бих се притеснявала. При голямата ти дъщеря явно просто си е нямало активно сукане - но това си е проблем на първия месец.
Шунче, натоварен ден си имала Simple Smile Честити обувки Simple Smile
Магнет, и на теб честити покупки Simple Smile
Хубав ден!

# 670
Добро утро от мен. Поспах до сега. Марти и Йоана се гледаха сутринта, а сега той спи а Йоана го рита яко по гърба. След малко ще я махна от там, че да не го събуди.
Ваче, ама как ще ти се разсърдя. Аз разбрах шегата и затова писах после, че сме се сменили, ама пък бебето заспа и пак съм на далавера  Hug
Ана2, благодаря за кафето. След малко смятам да се почерпя с едно такова.
Да ви кажа, май скоро ще бъда по-редовна при изтрещелите мами. Вчера влизам да се къпя, вземам четката за зъби и ще слагам паста. Ама тая паста нещо много течна ми се стори - добре че на време се усетих, че сложих душ гел на четката  ooooh!

# 671
Здравейте Simple Smile
Изпратих мъжете до магазина с кенгуруто, сега ви прочетох и се надявам да мога да се включа адекватно.

Ани2, много благодаря за кафенцето Simple Smile

Кити, добре сме със Слав, за сега. Много се оплаквам май от него последно време, а не винаги е виновен.

Шунче, честити обувки. Такива намаления по моловете най-харесвам. Първо дигат цените, после правят -60%.

Ваче, Нико също иска да се изправя така, но аз не му давам. Особено, когато е в мен полегнал, такова набиране пада...
Иначе от няколко дни го карам да ме милва и му е много смешно Simple Smile

Магнет, Орикс, радвам се, че дечицата са добре.

Момичета, почнала съм малко по малко да правя новата тема, че утре да я пуснем.. и в сряда да ходя на изпит  Rolling Eyes

Хубав ден от мен.

За автофокусните обективи- ние такова чудо нямаме, според Слав е най-голямата заблуда, че ще се получат хубави снимки. Е, аз правя една снимка по 2мин. сигурно, докато я хвана на фокус, но пък си струва.
Като техника- Слав има Канон EOS 550D, с него си е снимал и всичките клипове.

Забравих да ви кажа, че вчера правих домашна паста и ми се получи Simple Smile
Рецептата е много лесна, ако някоя желае да пробва, споделям веднага.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 11:41 от chin

# 672
Чин, как утре на изпит? Малее и моите скоро ще дойдат, ужас. Пожелавам ти късмет и ще стискам палци.
Давай рецептата за пастата   bouquet

Бразилка, какво става с кученцето. Оф много е неприятно. Нали и ние на скоро имахме криза с Доли, та знам какво е. Дано се оправи бързо милото.

# 673
Опитах се да се включа в групата във фейсбук, явно нещо не правя както трябва,помогнете Praynig
И исках да питам има ли други които по цели нощи бодуват, аз вече откачам наистина и незнам как да се справя със ситуацията която е излязла от контрол, в буквалния смисъл дребния ми е по цяла нощ на гърда

# 674
Янита, аз забравих. Чакай отивам да те приема.

Общи условия

Активация на акаунт