В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 868
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Ооо връщам се да питам,че се каня от два дена и все забравям,
Някоя мама беше писала за противозачатъчни.Ани2 наистина ли не са противопоказни с кърменето или нещо не съм разбрала за какво става дума?За мен ще е много чудно ако може да се пият,докато се кърми.  Thinking

Честито и на другата малка рожденичка Теди : ) Вова да е жива и здрава дъщеря ти.

Малееее още малко и всички ще сме на 2ри размер дрехи  Laughing Laughing

# 631
      Магнет и ние сме така заради ваксините-вдига температура, нервничи вече втори ден. Но баня не сме пропускали. Според мен не трябва да се обърква нормалния ритъм на детето заради ваксините. Вечер изкарваме бебка на разходка както обикновено, а сутрин в градската на сенчица и прохлада много и е добре.И като, че ли след баня и лек масаж и после папу се чувства по-добре  Simple Smile
      Ани ще го имам впредвид като избирам гимнастика. Както се казва да се усеща изобилието  Laughing
      Елдра и аз съм на същото мнение относно креватчето. Единствената играчка която има е тази с мелодийката, която включвам само сутрин колкото да му се отвлече вниманието докато свърша това онова. Незнам до колко е правилно, но не мога да го оставя да хленчи и изнервя. С порастването расте и желанието му за повече внимание и игри. Но сега като харесам и гимнастика ще я слагам там сутрин  Simple Smile Хем да разнообразя малко.
Малката вече е заспала и мисля да последвам примера и Simple Smile Лека нощ на всички!

# 632
  • София
Момичета как сте с кг?Има ли други освен Чин,които ги свалиха всичките.
Аз свалих всичките още след раждането, 5 оставих в болницата и 6 свалих след още една седмица...
mama_viui ох значи и вие,не е само моето хлапе от тази темичка, милите дечица....
Лека нощ от мен,отивам да се баням.

# 633
Рао аз кърмих Крисито 7-8 пъти за денонощие до първия месец. Но след това е препоръчително да се намали до 6 пъти. При нас даже беше задължително тъй като Криси качи доста кг. за един месец при това почти изцяло на кърма. Само първите две седмици и давах добавка понякога когато още нямах достатъчно кърма и не можех да и насмагам (оказа се доста лакомичка  Laughing ). Но като разредих интервалите и втория месец нещата се нормализираха. Сега качи 1.200кг. само с кърма.

# 634
Пао, на мен ми остават още 200гр да сваля, за да достигна кг си преди да забременея. Аз обаче карам тази 90 дневната диета. Голяма мъка ми е, защото никога не съм била на диета.

Елдра, за креватчето си права, но аз оставям Нико да си играе в него. Говоря му когато е там, забавляваме се. Но когато му се спи си заспива там или на гимнастиката или на моето легло, дори е заспивал и в стола си. Голяма свободия!  Laughing

# 635
  • Варна
Уф, доста страници съм назад, но пристигнаха купища рода и няма и да ги наваксам сигурно Simple Smile
Ориксче, абе искаш ти лична кола, но сега този съединител като се гътне, 'найш как съм навита да вземе да стане на някой друг тая кола за малко - да го смени и да ми я върне  Mr. Green А иначе на мен няма какво да ми кажат, защото у нас аз карам Wink
Ваче, за ИКЕА - да, доста неща са масив, че и не само чам, дано и качеството бива. Цените не са убийствени, но за съжаление са по-високи от тези на околните Икеи. Т.е. едно и също нещо е по-евтино в Румъния, Франция или Гърция примерно. Нормално е, да не са луди да свалят като и на тези цени ще се купи, но си е кофти. Спирам, сигурна съм, че си има тема за ИКЕА тук Simple Smile
За фотографията, аз си падам любител и съм много съгласна, че само с техника не става. Ама хич не става. Иначе тъкмо се запалих и се роди каката и аз зарязах всичко. После започнах да я снимам, но далеч от професионално, просто с по-читав апарат и каквото хвана като пози - никаква режисура. Сега много се бях навила за малкия, но нямаше как да го разнасям и снимам едновременно. Сега, ако му спрат вече проклетите колики  Praynig ,  мисля да го удостоя с някой кадър, че кака му пък вече няма хващане - още не съм успяла да ги заснема двамата заедно и много ме е яд. Отделно големият апарат седи скрит, за да не падне жертва на нейното любопитство. Но ако заидвам към София, може да свирна за една съвместна сесия Wink
Зизу, теб поне са те питали. Аз няколко пъти съм попадала в ситуация да видя дъщеря си със забит в носа обектив. Единият път успях и да се скарам, мацката бая се засегна. Ми и аз съм любител, но както пише и Ваче, снимка на приятелско дете да кача в затворена група, искам 100 пъти разрешение. А ей така да се лепна да снимам нечие дете - през ум не би ми минало, пък ако ще и да обяснявам 2 часа, че то защото било много сладко. Страшно се вбесих тогава.
Шунче, перфектно те разбирам за каката. И аз много исках да й обръщам особено внимание, но то друго се получи. Не ме е срам - сама съм, правя каквото мога, но ми е кофти за детенцето и опитвам да компенсирам. Това пък често не е възможно, защото тя вече ми е сърдита и реагира с лошо на моите опити. Трудно си е.
МАМ верно трябва да ви плащат, защото аз и помпата си взех Simple Smile Наистина са добри шишетата, аз също мислех да опитам и залъгалката, защото дребният много хубаво си пие от тяхното шише, от Чико-то шуртеше едно мляко наоколо, едни кликащи звуци се носеха. Та си мисля, че може и тя да му пасне по-добре от останалите.
Ана2, много сладък Румен. Ния само дето би казала: "Уф, тръшнах ги и двата таласъма"  Mr. Green

# 636
  • София
Бухта, аз за първи път ще вляза в ИКЕА. Сравнявам само каталозите. Сега гледах БГ и Гръцкия. Има неща, които са еднакви като цени, примерно 10 евро и 20 лв за ендо и също, но има и цени еднакви в евро и лева, т.е. една кувертюра за легло в нашия каталог е 169 лв, а в гръцкия 169 евро. Но като цяло ако не са еднакви цените в гръцкия са по-скъпи нещата от БГ и така би трябвало да бъде, ако наистина политиката на ИКЕА е да следва стандарта в дадената държава. Е, аз кувертюрата за 169 лв няма да си купя, ама и за 169 евро няма  Crazy Crazy Crazy

Аууу някой да навре обектив в детето ми без да ме пита.. моментално му вадя лентата от фотоХапарата  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Един "чичко" в парка беше с жена си и детето си. Докато снимаше детето, си обърна апарата  и започна да снима чуждите деца. Един баща отиде и му направи забележка да не снима, а оня попита "Щооо"  Shocked Shocked Shocked
А ти Бухта каката я тренирай да я снимаш, не става без гърч... Wink Ако дойдеш вади апарата откъдето си го скрила да не падне жертва и ще снимаме. Дори октомври е чудесен месец за сесии, защото цветовете и светлината са разкоооошни. Дори наистина може да си организираме среща с бебета и фоткии да ги снимаме. Искате ли?  Hug

# 637
Здравейте мамчета Hug
Първо честито на бебчетата с месечинките!!!
mama_viui, magnet, бързичко да се оправят дечица и да спинкат спокойно Praynig
И моят Ивко вдигна температура след ваксините. Цяла вечер спа върху мен, така спеше и когато имаше колики и ако усети че го местя - рев яко. Панадолче дадох след като вдигна 38, че ме хвана страх, а на листовката му пишеше,  ако има Т и след втората доза да се заведе на лекар.
Аз обожавам да снимам малчо, правя го постоянно, но само с телефона, че друго нямам Blush Много ми се иска някой да му направи някоя друга про снимка, но е мъничък още, поне да почне да седи.
Аз вече се замислям да му взема гимнастика, още не посяга, но се заглежда. Мисля да пробвам с една от продавалника, та ако не го свърта да не ме е яд после. Малчо през деня спи навсякъде само не и в кошарката, но пък вечер след къпане си мрънка за нея и си заспива сам, без люлеене, без нищо, освен бибата де.
За килограмите - аз качих 12, 10 оставих в болницата и другите два заминаха с отоците, ама те моите са си ми много по принцип  Laughing
Ивко уж е от най-малките бебчета, а заедно с вашите се лигави и чеша венците. Днес се опитах да му ги опипам дали са подути и така яростно се затърка в пръста ми... Трябва вече да му купя чесалки. Томи Типи имат едни с форма на залъгалки. С другите сигурно няма да си уцели устата Laughing Аз съм доволна от шишетата на Томи Типи, имам и едно на Авент, но хич не ми харесва в сравнение с тях. Залъгалките обаче не ни пасват и ще ги сменям, сигурно с МАМ.
Може ли и мен да ме добавите във фейса, че и без това та е по-вероятно да влезна когато имам време?

Лека мамчета и целувки на бебочетата Heart Eyes

# 638
Добро утро от мен, мамчета. Най-вероятно всички си доспинквате. Лек и спокоен ден на вас и бебоците. Heart Eyes
Ние спахме учудващо добре, предвид че Никола заспа преди девет снощи. Събуди се към 3.30 и докато скоча да му направя млякото, пак е заспал, та чак до 6. Яде и спа до 7.30. Май, вече му идва в повече нощното хранене.
Аз отивам след два дни да ми слагат спиралата. Много се радвам, защото всеки път, когато го правим с мъжо, съм на тръни. Когато правихме Нико, ни отне повече от година и половина, но сега, когато не искам пето дете, току виж, станало от грешка.
А за кг., още след месец и малко бях -1 от преди да забременея. Т.е свалих около 34 кг. Изобщо не се радвам, че го направих толкова бързо, но си стана от самосебе си. Тичане с децата, недоспиване и най-важният фактор-свекървата. Тя така и не помага, нито готви, нито нищо. Старата история.... #2gunfire Sick #Cussing out

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 09:03 от eldra

# 639
Ето сипвам кафето.

Аз излизам..по тва време вече въобще не ме свърта в къщи,пък и малчо май така го научих и сега си търси излизането.
Елдра слагай,че ако стане грешка...лелеллеле  ooooh!
Хубав ден на всички...да им се радваме,че още са слънчеви : )

# 640
Добро утро и от мен!

Чин,  и аз купих четка с естествен косъм. Отзад пише да не се мокри. Ти мокрила ли си я? Наистина ли да не я мия предварително? А и от олиото нали ще се омазни...  newsm78

# 641
Добро утро и от мен!
За сега Криси е добре, няма Т и е спокойна Simple Smile Да се надяваме, че и до края на деня ще е така.
Магнет вие как сте
Хубав ден на всички мамита и бебоци!

# 642
Добро утро.
Тези дни не съм май много актива, но Марти е в отпуска и аз хич на мога да се организирам с нищо. Отдала съм се на мързелуване и гледам във всяка свободна минута да му прехвърля грижите за Йоана - хем да са повечко заедно, хем аз да почивам.

# 643
                                                Добро утро.

Момичета как сте с кг?Има ли други освен Чин,които ги свалиха всичките.

Аз ги свалих всички от бременността и два още.Не диетувам, ама гледам да се храня максимално здравословно-пресни салати и прясно приготвена храна, сурови ядки, плодове и кисело мляко.Пия само вода.Единственото изкушение, което си позволявам е сладолед.

Ооо връщам се да питам,че се каня от два дена и все забравям,
Някоя мама беше писала за противозачатъчни.Ани2 наистина ли не са противопоказни с кърменето или нещо не съм разбрала за какво става дума?За мен ще е много чудно ако може да се пият,докато се кърми.  Thinking

Аз писах за противозачатъчните.На мен ми ги изписаха веднага след раждането.Съвместими са с кърменето, защото са еднохормонни.В крайна сметка в следващата една година ще ползвам тях за контрацептив.Нямам никакви странични ефекти, и дори мисля, че бързата загуба на кг. се дължи именно на тях, и на кърменето разбира се.

Ани2, беше питала дали ми намалява кърмата от хапчетата-никаква разлика  няма.С тях, без тях все си е същото количество.И да те питам нещо-Даниела понякога яде към 20.30 и после чаааак в 5-6 сутринта.Това добре ли е, зле ли е?

Получихме и ние новия каталог на ИКЕА.Ами като гледах и българския, тук има цени на мебели, които са по-ниски от нашенските. newsm78.

Елдра,  Hug Hug.Страхотни са твоите дечица.

Хубав ден.

# 644
  • София
Добро утро.
Тези дни не съм май много актива, но Марти е в отпуска и аз хич на мога да се организирам с нищо. Отдала съм се на мързелуване и гледам във всяка свободна минута да му прехвърля грижите за Йоана - хем да са повечко заедно, хем аз да почивам.

Ама Деска, то Марти е в отпуска, а не ти.. каква е тази почивка. А той кога ше почива? М?  Crazy Crazy Crazy

Абе как сваляте килограми бе мацки! Аз също не лежа, ям салати основно или напоследък почти не ям порати липса на време, а кантара не мърда от 88  Confused От Нова година ще се завърна в темата за 90-дневната  Sunglasses Сега ме е страх честно казано заради кърмата. Вярно е, че много внимателно прочетох на Ана статията, обаче нали помните, че ви се оплаках, че е понамаляла. Ама като почнах сутрин овесените ядки с кисело мляко сега си е супер. Бях ги спряла, защото не ги обичам особено. Може да е съвпадение, ама е факт, че имам кърма сега. Освен това аз понеже не пазя диети по принцип сваляммного бързо килограми. 2 пъти в живота си съм правила някакви целенасочени режими. Един път разделно, един път 90-дневна. Аз още първите 10 дни се разделям с 5 кг  Confused Та по тия причини ще изчакам Нова година и послееее, втурвам се здраво. За септември 2012 трябва да съм заветните 63 кила. Работя в основно мъжки колектив, няма да се излагаме сега я...  Flutter Flutter Flutter

Общи условия

Активация на акаунт