В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 869
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Пеперудке,как се казват противозачатъчните ти ?
Значи наистина ограничаването на определени храни и заместването им с качествени и здравословни е начина за сваляне.Аз имам още 5,ще карам в тоя дух и да видим...диети строги не мога да пазя..никога не съм...напрягаме плануването на хараната...

# 646
  • Варна
Ваче, нави ме от раз! Обаче ще искам и урок по "гърч", защото моят НУРС не седи и секунда. Ръчнофокусния обектив го зарязах отдавна - там е загубена кауза, но и автофокус не я лови тая мишка. Та ще трябва да подшушнеш - с пирон ли я ковеш, връзваш ли, някакви вицове ли й разправяш ....  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Хайде, като сме се разприказавали за снимки, ще ида да кача и аз една-две на дребчо.

# 647
Привет, Дами!:)

Страхотен ден е и днес, дано успеем, т.е. не ме домързи да излезем малко на планина с бебешорчето след малко!:)

За килограмите - аз имам мнооого да свалям. Счупи ми се кантара (ха ха, не от килата ми, ама е съмнително!!:))), но подозирам, че ми остават над 15 за сваляне - засега от раждането съм смъкнала към 15... За жалост не мога да се ограничавам и ям от всичко, което ми се хапва - и то не малко...Simple Smile)) Започнах да тичам и да качвам стълби и изобщо яко да спортувам - но това беше преди месец. От спортуването посвалих осезаемо, но после отидохме на море, провалих си спорта и пак се размързеливих...Simple Smile Дано все пак успея да се стегна! Simple Smile

Приятен летен ден на всички!:)

# 648
Ама Деска, то Марти е в отпуска, а не ти.. каква е тази почивка. А той кога ше почива? М?  Crazy Crazy Crazy

Ваче, ми сигурно съм помислила, че и аз съм отпуска. А пък той така за разнообразие малко да отдъхне от служебното, да се занимае с личното.
Имаше една приказка - на работа ме пускат за уморен, в къщи ме грабват за отпочинал, че и той така май.
А за кг не ми говорете. Моите са от преди бременността качени. Решила съм като свърша с кърменето да се заема здраво с тях, че не мога да ги трая вече. Поради тази причина това лято съм се "наказала" - не си купувам нищо ново, нека ми е гадно.

# 649
Здравейте, напоследък нещо не мога да смогна да чета и да пиша.
ПаО, мерси за кафето.

Ани, аз я мия, то пише да не се мокри, но след това олио, няма как...

За килограмите. Всичко е до натура и ген, до този извод стигнах аз. Качих 16 кг, свалих всичките, мазах се през цялото време с какво ли не, но стрии си имам по корема. Така че...не е само до усилия, които правим.. а до ген.

Ние сме добре. Иска да сяда в мен, набира се напред, и той като Явор голям клюкар ще ми дойде  Wink
Хубав ден...

И аз искам май да почна противозачатъчни, но на мен още не ми е дошло.  Rolling Eyes

ЗАбравих да питам. Вашите деца смучат ли си устните? Нико си ги е открил и особено след ядене си ги смуче много.  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 13:06 от chin

# 650
Моето не си смучи устните , а пръстите! Ауу голямо смукане пада. Пъхам биберона, плюе го и ако може цяла ръка ще пъхне.
Четката тогава и аз ще я мия!  Peace Викам да не се разпадне нещо!  Laughing

Аз сънувах Хеберлеа с Оги и Бела. Малкия Оги участваше в някакво телевизионно предаване. А Хеберлеа и Бела ги сънувах толкова добре с образи, че още ги помня. Само дето снимки не съм виждала. И двете с дълги коси!  Wink

Мъжа ми изведе и двете деца, та сега ми остава време само за мен.

# 651
Здравейте Hug
Не съм писала отдавна, ще наваксам с четенето, обещавам Peace
Момичета, благодаря ви за милите думи и стиснатите палчета за моето момченце HugСтрах ме е да кажа, но все пак - младежът вече е добре, дори и акитата са му нормални и ... в гооолеми количества EmbarassedОбаче то нали много хубаво не е нахубаво, та мама се разболя...пипнах някакъв вирус 3 дни бях с температура почти 40С...За отрицателно време заприличах на скелет...47кг... CrazyИ най-ужасното от всичко е, че кърмата доста ми намаля...от вчера давам и Фризолак, но не съм сигурна дали постъпвам правилно - опитвам се да кърмя веднъж, а следващото хранене да е с Фризо...Георги обаче изяжда не повече от 90 мл, което е прекалено малко за него...преди малко пък изяде само 50мл...Мамите, които давате само Фризо или друго подобно, започнахте ли да давате и скочета newsm78
А, сетих се и друго да питам - докато се хранят изпотяват ли се вашите бебоци, че вчера чух ново 5...ако детето се изпотявало докато яде, развивало рахит Crazy
Ана, и Жоро си смуче пръстите, почти до гърлото ги пъха ConfusedА и целия юмрук де...
Чин, и на мен още не ми е дошло Mr. Green
Хубав ден Hug

# 652
Ваче, смилих се над Марти и поех за малко Йоана, но пък какво съм виновна, че тя сега спи и съм късметлийка да почивам. Да не кажете сега, че й знам графика  Mr. Green
Инсайд, много неприятно. Доста неща ти се струпаха на главата. Това може би е един от минусите на лятото - много вируси има, много нещо. А относно кърменето - защо не се пробваш да кърмиш на всяко ядене и след това да цедиш евентуално и ако даваш добавка тя да бъде кърма. А и по-честото кърмене нали знаеш, че увеличава млякото. Като не слагаш бебето на гърда ти не събираш повече мляко за следващото ядене, напротив - намаляш производството.
А относно изпотяването - ами като е гушнато в теб бебето няма как да не се поти в тая жега. Аз знам, че признаци за рахит е тогава, когато на спящото бебе му се появят капки пот по слепоочията.

# 653
Здравейте мамчета, Simple Smile
Деси, почивай си активна, аз съм сигурна, че на Марти му е много хубаво да прекарва повече време с Йо  Peace
Инсайд, права е Деска - колкото по-често го слагаш на гърда, толкова повече мляко ще има, а и мисля, че няма да е гладен малкия. Но ти си знаеш най-добре  Hug. Бързо да оздравяваш Simple Smile
Чинче, Hug, и Алекс си смуче устните, особено долната. Има моменти, в които не я виждам  Grinning, но мисля, че е моментно - когато си открият някоя част от тялото си я изследват децата - и ако е възможно я пъхат в устата си  hahaha. Сега са на дневен ред ръцете - да не казвам по колко пъти на ден ги вадя оттам Simple Smile
ПаО, мерси за кафенцето   bouquet. Целувки за Мартин Simple Smile. Браво за килограмите Simple Smile, аз имам още много да се боря ...  Tired
Ваче, и аз съм близо до теб с килограмите, но ме е страх да пазя диети сега. Да стане детето поне на 6 месеца, иначе хич не мога да се трая сега Sad. Никога през живота си не съм била толкова, много ме мъчи това, но се надявам да се стегна към края на годината. Не си купувам никакви дрехи сега, щото НЯМА да бъда толкова кила..... И уж все внимавам с яденето, а то... Права си е Чин- всичко е до ген, аз не съм била идеално слаба, но то сегашното не се трае направо, лошо ми влияе на самочувствието...
Елдра, радвам се, че се разписа, чудехме се къде се загуби Simple Smile. Страхотни дечица имаш, да са ти живи и здрави, а на свекървата й тегли една ...  #2gunfire
Да се похваля - сестра ми ни е на гости в Плевен, донесе на малкия подарък - активна гимнастика  newsm44. То сигурно аз й се радвам повече от детето  Laughing. На Бертони е , много е шарена, харесва ми, а и Алекс се кефи на играчките Simple Smile

# 654
Това за потенето и връзката му с рахита не го бях чувала. Иван страшно се потеше и сега също се поти. И Никола май ще е така.

# 655
Как сте, мами, възползвате ли се от почивните дни които се насъбират? Ние с бебко се връщаме от излет, ама нещо пак го хванаха коликите и е страшно нервен, та ще пиша две думи..
за килограмите, аз качих 9 и в болницата свалих 6. То аз бях само бебе. Следващите 3-4 дни свалих и останалите 3, че сега и още 3-4 допълнително. В момента съм 56-57, което ми е оптимално тегло и се харесвам много...ОБАЧЕ нямам грам сили и енергия. Никакви диети не правя за пръв път в живота си, даже ям каквото искам, но пуст то не остава много време за ядене, и тези 8 минимум цокания в денонощие направо ме изпиват отвсякъде. Почнах да набивам месо, уж срещу анемия, а и бебчо да вдигне хемоглобина малко...обаче то това са само протеини и още повече се слабее от тях. Големият плюс в цялата работа е, че за сватбата ще съм в идеална форма...ама пък няма да имам сили Simple Smile
За противозачатъчните - моята лекарка ми каза, че докато кърмя няма какво да ми предпише. Не е ли така???
Инсайд, сигурно консултантите ще те посъветват по-компетентно, но според мен не се отказвай от кърменето и не заменяй с добавка, а опитай няколко дни, ако трябва седмица, да кърмиш често..сигурна съм че пак ще се регулират нещата. Почивай ако е възможно, пий вода и бъди уверена, че всичко ще се нареди. Ти го слагаш на кантар ли преди и след хранене? Защо не опиташ временно да не го мериш стриктно, за да не се тревожищ само, а да слагав бебко да суче просто по-често и по-дълго. Аз съм забелязала, че и да са ми празни гърдите, като поседи и посуче малко по-дълго и тръгва мляко.?

# 656
Привет девойки, как сте?
Да чукна на дърво, ние сме добре след  петвалентната ваксина, нямаше никакви промени в детето , нито Т.
Чин, Ива си смуче долната устна от около 1-2 седмици, чудя се как ще я отучвам....

Инсайд и аз  бих те посъветвала да слагаш често бебко на гърда. Ако си спомняш и аз в началото първите няколко седмици бях се ошашкала с кърмата. Тогава имаше дни, в които имах чуството, че по цял ден суче. Е оправиха се нещата , сега даже ми е малко в повече кърмата, но не се оплаквам.... При всички положения съм сигурна, че ако вече организмът ти се е оправил от вируса, ще можеш да възстановиш количеството на кърмата Peace

mama_viui  нашите бебчета са долу-горе на една възраст, и да ти кажа за активната гимнастика. И аз мислех , че е рано , но миналата седмица започнах да слагам Ива на килимчето. Първо само гледаше играчките и  аз и ги поклащах , а тя сякаш се ядосваше, че не може да ги стигне. От 2-3 дни започна да ги удря с юмруче , е не  много умела  още Simple Smile. Според мен можеш да пробваш , то детето трябва да се стимулира, да има дразнители някакви, за да се развива...  Peace
 А за кърменето ми е много странно , че са ти препоръчали да намалиш броя на кърменията. По принцип при изключително кърмените бебета трябва да им се дава да сучат когато поискат. Може да са жадни, може да са гладни, бебчо  как приема това , че се храни по-рядко?

Pao, аз качих около 25 и оставих само 5 в болницата  Confused Без да пазя някакви режими, за 2 месеца съм смъкнала точно 10.  Сега се надявам да смъкна и останалите 10 и ще съм си  на килограмите, които искам. Ако продължавам в същия темп - по около килограм на седмица, ще съм много доволна. При мен интересното е , че след като в първите дни и седмици след раждането нямах никакъв апетит, бях решила , че нямам кърма , защото не се храня. Сега обаче има дни, в които почти не ям, както и дни в които хапвам повече, позволявам си и сладки неща... Не виждам разлика в кърмата , явно организма вече свикна, че трябва да се храни още едно гърло Simple Smile

Ана2 , искам да те попитам за твоето мнение за следното: Тъй като Ива прави нощни паузи от 5-6 часа, на мен гърдите ми се препълват, през нощта цедя по малко. Също така цедя и когато видя , че се дърпа от гърда ( обикновено в тези моменти като стисна илиза струйка под налягане и детето  явно се дави), та всичката тази кърма обикновено е над 100 мл. на ден и започнах да замразявам. Сега обаче се зачудих - събраното мляко е все "предно" мляко, и има ли смисъл да го замразявам, ако го давам после няма ли да е нехранително?  ( между другото внимавам да цедя минимално количество, но особено при препълнени гърди, Ива много лошо стиска челюст  защото се дави от кърмата и ща - не ща , изцеждам)
 Хубава вечер на всички ви желая!

# 657
Пеперудке,как се казват противозачатъчните ти ?

Пао, казват се Cerazette.Започват да действат след седмото хапче.Не се прекъсва приема им както при останалите противозачатъчни.И док ме предупреди, че няма менструация.Само някакви капки.

За противозачатъчните - моята лекарка ми каза, че докато кърмя няма какво да ми предпише. Не е ли така???

Явно не е така, защото тука се изписват на всички кърмещи родилки, и се започва приема им на третата седмица след раждането.Друг е въпроса ако не се внасят в БГ.

И Даниела се поти понякога като суче.Мисля, че и аз знаех нещо такова за връзката с рахита, ама съм забравила.Ще питам педито.

# 658
  • София
Бразилка, ето от тук пазаря таблетките и гланца: http://bglotos.com/Екологични%20препарати/Почистващи%20препарати/Екологични%20таблетки%20за%20миялна%20машина%20OPM%20Gruen%20Green%2040%20бр%20x%2018%20гр

В София ги има в Пикадили. Но аз тук нямам избор.

Много ти благодаря Hug Щом свърша с тези от Карфур, веднага ще опитам тези. Много повече ме устройват като цена Peace

Момичета, как се справяте с аспиратора? Никола така се дере, че все едно му бъркам с бормашина в носа  Joy

Гледам, че сте коментирали ИКЕА. Цените са й много добре, като някои неща са в пъти по – евтини от другите мебелни магазини, а другите, които държат цени пък са по – интересни и функционални. Общо взето – много се радвам, че вече няма да се разкарвам до Солун. Ваче, това с дупките за пликчета го има абсолютно същото и в Джъмбо.

Четох, че сте обсъждали и Фишър прайс. Аз съм много доволна от тази марка, а и сестра ми и мамите покрай мен, много ги хвалят. Никола много си харесва играчките и за това мисля и активната гимнастика да е на тази марка. Кити, ти от коя не си доволна? Ваче, и аз се чудя точно между тази с жирафа и тази, която става на тунелче. Всяка вечер Никола заспива с ето тази лампичка – http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.4096 Много я обича и заспива много лесно с нея. През деня го занимавам с тези въртележката. Играчките на количката също са ФП като на тях се радва още от края на първия си месец. Има и разни други – като музикални книжки и т.н. но още е малък за тях и не съм му ги давала.

eldra, радвам се, че се появи. Прекрасни са ти децата Hug

Блазя ви за килограмите. При мен всичо става много бавно и с много усилия ooooh!

Кученцето ми от сутринта не е добре и ми е много криво. Сега го заведоха на ветеринар, дано да се оправи Sad

# 659
Добър вечер! Не мога да стигна до компа тези дни... Сестра ми е на гости, Стефан днес докара 10 кубика дърва, децата вкъщи...времето си отиде, без да го усетя въобще.
Ваче, на Ескимото пише, че е за деца над годинка, аз от него давам на Румен (когато се сетя Embarassed).
Пао, нормално е да имате 7 хранения. Как е Марти с наддаването?
За контрацептивите, ето тук има подробна статия. Изписаните на Пеперудката съдържат само прогестини, те са по-приемливи за кърмачките, но също могат да повлияят количеството на млякото (затова и питах), но естроген съдържащите определено влияят повече - даже имах случай на мама, на която бяха изписали комбинирани противозачатъчни таблетки за спиране на млякото. Обикновено тези с прогестини се предписват след 6 месеца от раждането, а другите - при отбиване.
Вова, добре дошла!

Цитат
Ния само дето би казала: "Уф, тръшнах ги и двата таласъма"  Mr. Green
  Joy
Пеперудке, ако наддаването е ОК, няма защо да се притесняваш. Но ако имаш притеснения за това, можеш да се опиташ да вмъкнеш допълнително хранене в просъница(стига Даниела да е съгласна, разбира се).
АурораЗора, отдавна не се беше включвала  Hug Много се радвам, че се кърмите! Исках да попитам за наддаването на Калина -  как е наддаването по месеци? И колко хранения имате в денонощие?
За потенето и връзка с рахит - чувала съм го, защото Румен се потеше много и са ми го споменавали - но той не е имал проблем от такова естество.
Орикс, не се притеснявай за предното и задното мляко - водещото си е количеството. В повечето случаи проблемът при сукане не е толкова в състава, колкото в силата на струята и бързия пасаж, който следва от това. Вярно е, че предното съдържа повече лактоза, а зодното - повече мазнини, но преминаването от предно в задно става бързо и съвсем предно и съвсем задно е сравнително малко количество от млякото.
Бразилка, много тъжно за кученцето...
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт