В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 872
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ваче, не се притеснявай, ще си имаш кърма, докато хапва Раличка. Моите гърди обикновено изглеждат празни, но Явор се наяжда. Освен твоето усещане за празнота, имаш ли други основания за притеснение? Цеденето след първия месец е по-трудно, по-скоро е изключение като това, което ти се е случило с многото мляко - но то обикновено се случва в началото, когато бебето прави по-голяма пауза - после пак се урегулира.
Явор не вдигна температура от Пентаксима, явно пневмококовата ваксина е проблемната, но много будува това дете  Shocked

Ани, ами Раличка си яде, спи си. Ето сега си лапаше ръцете, дадох й от цеденото снощи. Изяде 20 грама. Явно не е гладна толкова. Спи си нощем по 5 часа. Явно наистина това препълване се получи когато тя започна да заспива в 22:00. Ще видим как ще е занапред. Иначе е станала една дебеланка и е тежичка и като я нося. Абе да си приная в последните дни не се храня почти.. все се тича някъде и не ям  Rolling Eyes

За ваксините, и аз чух, че пневмококовата е проблемната... Пентаксим на Саша са слагали на 6 г. и не е реагирала, ама тя по принцип не е реагирала на ваксини. Вчера ходих при педиатърката на Саша да взимаме разни документи и говорих със сестрата. Тя каза, че и при тях бебетата на тази имунизация са вяли по 24 часа и вдигат лека Т. Но повече са вяли и отпуснати отколкото да вдигат Т. Ще видим утре. Стискайте палци, че ми е притеснено. А два пъти ли ги бодат?

Чинче, тя попита докато пътувахме в колата. Ние говорехме, как еееххх, преди 18 г. станахме гаджета. И тя заби въпроса "А правихте ли секс?" Аз казах "Да", а Ники се разсумтя и й направи забележка, че такива лични неща не се питали  Shocked Възникна малък спор, в който аз казах, че ако нас не може да попита, кой? И на другия ден дойде да ме пита "И как беше секса?"  Crazy Аз казах "Добре" и въпроса приключи  Mr. Green Mr. Green Mr. Green А един ден ме попита какво е оргазъм  Rolling Eyes Не можах да й отоворя и казах, че по-натам ще й обясня. Много тъпо реагирах, ама друго не ми хрумна.
Дескаааа...  Flutter Mr. Green

Мейдънли, честита нова колица!  Hug Hug Hug

Шунче, нормално е това с гнойта. Не знам на какво помага, но определено няма проблем от това.  Wink Ето на Саша стана така с гной, на Рали - не. Поне още няма такова нещо. Имаше топченце.

Орикс, аз шофирам с децата. Слагам или отзад диагонално на мен, защото там е най-безопасното място в колата или до мен. Зависи от слънцето   Mr. Green Понеже винаги Саша е седяла отзад на това място досега и ми беше адски съвестно да сменям местата  Confused Как ще избера кое дете да седи на най-безопасното място... реших, че бебето е по-крехко сега и я сложих  там. А Саша пък се премести по средата, въпреки, че не ми харесва, защото колана не минава пред гърдите й, а само през корема. Абе .. божа работа. Вчера цял ден бях по пътищата и слагах беба ту отпред, ту отзад.. за да не я пече слънцето.

Кити, бяха пуснали случайно вчера, та намазах с един.. малко по-малък го взех, че исках черен, а имаше десетина бройки  и нямах избор.
За цикъла... ще търся статията от Ана. Не знам, може ли пък да ми дойде  newsm78 Хич не ми се иска.. Със Саша ми дойде точно на датата на последна М като забременях с нея  Crazy и не кърмех тогава. Сега ми се искаше да позадържи още.. ама като нищо може да ми дойде около 8-ми  Confused

Кой даваше на голямото дете кърма за имунитет? Колко да давам на Саша? Аз сутринта я накарах да изпие част от неизпитото от Рали. Хареса й... бляк! Sick Sick Sick На мен е отвратителна на вкус кърмата  Crazy

# 496
Здравейте! Днес пък се притеснихме, че Явор нещо много спи  Rolling Eyes Не сме наред родителите...
Ваче, Явор си изяде ръцете, а пък въобще не иска гърдата по това време - въпреки че му предлагам. А 20 гр винаги могат да хапнат с шише повече, дори да не са гладни много, така че спокойно. Щом на Саша й харесва кърмата, можеш да й даваш, колкото иска и колкото си изцедила - принципно и 20 гр си имат имунологични свойства. Иначе на мен кърмата ми хареса на вкус повече от кравето мляко - но аз чак наскоро я опитах, защото хич не обичам прясно мляко и нещо ме спираше. Иначе ви е утрепала с въпроси  hahaha
Кити, нормално е да е по-неспокойна Дара - на нова място е, а пък и явно периодът си е такъв  Confused Ще мине и това... Ти как се чувстваш?
Цвети, пфу, дано следващия път няма такава реакция Sad Жалко наистина, че няма кой да е с децата утре...
Къдрокоске, Айла ми каза какво се е случило, а аз все забравях да те питам дали наистина вече си по-добре, или просто ти е станало неудобно да я притесняваш... А името Вихрен мн ми харесва, сред женските ми любими пък е Вихра.
м-г, аз вече ти писах, че често кърмачетата наддават по толкова първите два-три месеца. После ще спадне наддаването - тогава пък може да се притесняваш защо толкова малко Simple Smile
Ориксче, много се радвам, че сте се видели с Елена Simple Smile
Зверчето, приятна почивка!
Шунче, явно детето си кара по навик Sad Знаеш предложението ми за консултант, ако искаш, възползвай се. Милото дете, колко неща му се струпаха...а така и на теб.
Чинче, не му се притеснявай за хапването на Нико - поне за кърмата съм сигурна, че едно и също количество (с малка разлика) им е нужно след шестия ден до шестия месец - средно около 700 мл за 24 часа, едва ли и при АМ е много различно.
Хоупфул съншайн, браво на вас!
Ани, тези пелени, които купуваш, нямат латекс, така ли? С какво друго са различни? В Бл-д няма ДМ иначе...

# 497
Орикс, аз шофирам с Йоана на задна дясна седалка. Ако ревне почвам да говоря, като стигна примерно на светофар я милвам и така. Рядко ми се е налагало специално заради нея да спра и да успокоявам.
Иначе аз вече се замислям за второ дете, но сигурно ще изчакаме, защото ако трябва пак да лежа на този етап това не може да се случи. Иначе много искам още едно.
Ваче, аз пращам на племеника кърма ама той е малък, на година и малко. Ама пък иначе пие доволни количества вечер, дори понякога не иска да вечеря друга храна.
Ваче, за оргазъм може да дадеш някакво по-така обяснение - много силно чувство, нещо супер красиво и така. Аз например със сигурност получавам душевен оргазъм като напазарувам една чанта с препарати (гаден навик, който трябва да отстраня, но като си купя стий моп ще чистя само с вода).
Отивам да къпя бебе после съм на линия.
Съншайн  Hug

# 498
Привет!
Днес съм кълбо от нерви,нямах грам време да седна за миг вкъщи.От сутринта го изкарах,защото ревеше та се късаше и докато излязохме заспа.Водих го на ваксина,отложената заради жегата Синфлорикс беше ударена,порева,но се успокои много по-бързо от предния път.Отивам да лягам след малко,че гледам на парцали друг път повече.
Целувки...
Спокойна нощ  Hug

# 499
Орикс, аз шофирам и с двете деца, но не много често. Дори гледам да избягвам да шофирам с Никола и то не за друго, а защото моята кола стои пред къщата (имаме само 1 гараж) и е супер напечена. Карам с отворени прозорци и просто ми е по добре без Никола. Иначе като се наложи го слагам отпред, за да ми е под ръка. А в колата не се е случвало да плаче. То той кога ли плаче, май само като е гладен надава вой, докато му запуша устата.  Wink

Ани2, пелените дори ги водят че са по тънки, без латекс са, без аромати разни, високички са и ако се наака не излиза от гръбчето, с двойна ластичка са, и най вече цена-качество това за мен е оптималния вариант. Аз си купувам кашон и ми излиза по евтино. Ние минахме на 4ка вече.

Деси, няма смисъл да се отказваш от препаратите. Има ЕКО, безвредни са за човека и природата. Аз ползвам Gruen Green. Имат дори и продукти за миялната. Много съм доволна.

# 500
Привет Hug
Не съм посещавала темата от 2 дни, защото...сме болни TiredВчера цял ден не успяхме да свалим Т на Георги...Прегледаха го доста лекари и...нищо...гърдите - чисти, гърлото не е зачервено...а от къде тази Т никой не казва...Вечерта вече сепобърках, обадих се на личната и тя ми изписа АБ - ЦЕК...Днес друга педиатърка ми каза, че е можело да изчакам с АБ...ако детето поддържало Т 3 дни, тогава да давам ConfusedМного ми е мъчно, че още на 3 месеца /вчера ги навърши/ започнахме с АБ...а и хемоглобина ни е 101...
Ох, ревеееее...

# 501
Здравейте.
Този път дано всичко с поста е наред. Blush
Много мило е било вчера и днес тук : )))
Цвети искрени съболезнования.
Шунче...странна работа.А може би му трябва време да се научи.  newsm78
Ваче..мале мале,с въпроса "Как беше?"  Сашата ме разби  Mr. Green Не ти е лесно. : )))
Зизу,Шунка честити ви годишнини,много любов и здраве ви желая.
Деската и майка ми е така с препаратите,дори се въудушевява все едно магическа пръчка си е купила,а не отрова : )))))))))
Мейдънли честита кола,ще се родите с толкова място.
Нашата е от този тип и е удобно много.Само дето вчера я задрах мощно  Confused Бях си чисто виновна,защото говорех по тел и завих с една ръка,а имаше един глупак паркирал на изхода на паркинга и уж да го заобиколя,ама.... му счупих и мигач и го надрах.После бая си поревах,ама аз така освобождавам нервите.Не за колата,че тва се оправя,ама се заформи малък скандал на улицата (а мразя такива неща) и една лелка се намеси и ме нареждаше за телефона.Накрая се почувстах много тъпа,поредната жена дето не може да кара,а можело тир да мине.А претендирам,че съм добър шфъор-тва ми е първата такава случка за 6 години отккато имам кжижка,а карам всеки ден.Тва ми беше зора,обидиха ме,а в крайна сметка всеки прави грешки понякога.

Аз днес изпратих мама...и доста ми е криво,най-вече заради това,че ще я видя пак след година  Cry ,а Мартин тогава ще е голямо дете,което обаче няма да я познава.Ухххххххххххххххх.

За името-винаги съм харесвала Илиан за момче и много исках ако имам син да се казва така.Хем името ми харесва,хем кръстено на баща ми Илия.Да обаче той почина преди 3 години и сега заради суеверията за наследяване на съдбата се отказах.Не им вярвам особено,но пак ме хвана страх.Баща ми почина на 41г. млад,улегнал и красив мъж,свързвам съдбата му с тази неочаквана смърт и заради това не посмях да кръстя детето така.Реших преди да знам дали е момче или момиче да е на свекър ми или свекърва ми.Когато татко почина,аз станах тяхното трето дете.Мога дълго да разказвам за нещата,които те направиха за мен и старанието им да не усетя липсата на единия родител,доколкото е възможно разбира се.Много мили и хубави хора са(нищо,че свекърва ми сега малко ми досажда,както  всички свекита явно  Mr. Green).Така-това беше сантименталната част Simple Smile Ако беше момиче щеше да е Ира,Милана,Марина.Свеки е Ирина,а свекър ми Милан.За момче обаче доста сложно ми беше.Понеже нямаше друго с И освен Илиан,което да харесвам,останаха вариянти само с М - Мартин и Маским.Александър одобри Мартин и така си остана.

За обръщенията-ние си говорим на цели имена-Александър и Паолина...Аз минавам и на Александърче,а той Поли.И си имаме едно "пил пил" , което вече 7ма година си ползваме  Laughing На малчо казваме Слънче,костенурче,голчо,Мартинче,каракандъмбълче  Mr. Green

За шофирането-рядко съм сама,но ако возя той е отзад и ако има вариянт преди тва си го подрусвам с количката да заспи и тогава тръгваме.Досега не се налагало да спирам заради рев.

Сега прочетох,че и вашите бебоци плачат за сън буквално.Аз се притесних тези дни,че такъв рев пада и докато разбера,че на детето му спе спи щях да полудея  ooooh! Вече знам,че трябва да нацеля монета и лошото е,че все навън в количката с возене заспива..ами зимата ???? пак ще излизаме,ама чак така като сега няма да е и не знам как ще го приспивам.Вече не се сеща сам да заспи.

Като не съм писала много време сега се насъбра.Сори за което,лека и до утре  Heart Eyes

Инсайд сега видях  Cry Милинкия.Само да ти дам кураж искам,защото знам,че ти си много притеснителна или поне с такова впечетление съм останала.Гушкай Жорко и скоро дано да мине всичко.Милата все нещо има да те тормзи. Hug Hug Не плачи,че детенце усеща.

# 502
Приспахме се...на ръце...както обикновено Confused
ПаО, радвам се, че се включи...липсваше...
Орикс, то и аз май искам второ дете...е, не толкова скоро де...
Цвети ,искрени съболезнования.
Ана2, и аз съм същата...ако не спи - защо, ако спи - пак същия въпрос :35
Чин Hug
Момичета, правили ли сте изследвания за хемоглобин?
Хубава вечер  bouquet

# 503
  • София
Чин, благодаря ти, аз те бях питала за термометъра Hug Ще потърся такъв, че на моите дигитални им нямам доверие. Ти как мериш температурата на Нико (мишничка, дупенце и т.н.)

А н и, от къде си купуваш еко препарат за миялна и на каква цена? Днес и взех едни таблетки от Карфур 30 бр. за 18 лв… Не съм ги пробвала до сега.

Insaid, бързо оздравяване Hug

Деси, разказът е прекрасен Hug

Ваче, опасна е Саша Joy

Днес взех много сладки бодита и два чифта дънки от Зара на Никола. Много сладки дрешки има там Heart Eyes

# 504
  • Sofia
Инсайд, бързо оздравяване! Случва се, не се тормози, детенце ще се оправи!  Hug

Ана2, сигурно ще звънна на консултант някой ден. Не толкова, че ще кърмя пред някой, но хич не обичам да говоря по тел. с непознати да ти кажа... Embarassed И се подготвям като че ще говоря пред 200 човека.  Crazy

Пао, пускай на Марти майка ти по скайп, ако е възможно. Дано имате такава връзка.
За кърменето - трябва си му време, но не знам точно какво да правя. Примерно за отваряне на устата, методите, които работят при новородените, при него не вършат работа. Вече загубих представа за правилно и грешно. Confused

# 505
Добър вечер Simple Smile
ПаО Hug, чак на мен ми стана тъжно за майка ти .... Иначе за колата - не обръщай внимание на хората, те само сеир искат да гледат Simple Smile
ИнсайдConfused горкото дете, но ти недей да плачеш, стискам палци малчо да се оправи  Hug
Ваче, тая Саша е много любознателно дете бе  hahaha. Нправо отсега се чудя аз как ще отговарям след време на подобни въпроси Simple Smile
Шунка, ще се научи малкия, сега го кара по инерция, дано скоро има резултат Simple Smile
Тина, ще излизаме и зимата, то е ясно, ми поне сега да използваме хубавото време, после ще му мислим Simple Smile
Аз днес бях цял ден самичка, приспах детето и рекох да се изкъпя набързо. Да, ама излизам от банята, той се къса да реве, чак със сълзи  Confused. Идеше ми да се набия направо - можех да изчакам майка ми да се прибере и тогава да се къпя... Досега не го бях чувала така да плаче, много ми стана мъчно.... Sad

# 506
  • София
Шунка, не се притеснявай и не отлагай викането на консултант. Идването му много ми помогна. Изпитвах зверски болки, кърменето за мен беше нечовешко мъчение (Ани2 знае ooooh!), но благодарение на това, че се обадих, сега кърмя без болка Grinning Не си заслужава да търпиш болка или някакъв дискомфорт, за единия срам Praynig

# 507
  • София
Иначе аз вече се замислям за второ дете, но сигурно ще изчакаме, защото ако трябва пак да лежа на този етап това не може да се случи. Иначе много искам още едно.
Ваче, аз пращам на племеника кърма ама той е малък, на година и малко. Ама пък иначе пие доволни количества вечер, дори понякога не иска да вечеря друга храна.
Ваче, за оргазъм може да дадеш някакво по-така обяснение - много силно чувство, нещо супер красиво и така. Аз например със сигурност получавам душевен оргазъм като напазарувам една чанта с препарати (гаден навик, който трябва да отстраня, но като си купя стий моп ще чистя само с вода).

Аз съм пропуснала, обаче защо се получи при теб проблема със серклажа? При втора бременност може ли пак да се появи или беше така да се каже случайно този път?

За оргазъм можех да й кажа, че това е удоволствието при секс, обаче не се сетих. Днес извадих една книжка "Какво става с мен" за момичета  Wink да чете там, какво е секс и куп други неща Sunglasses Засега стои на секцията книгата. Оставих я да избере сама кога да си я зачете.

Деска на каква цена са тия памперси Бейби лав? Аз купих от Лидл някакви Тужур.. не ми харесват, много са твърди. Днес Раличка като се изака мощно пропуснаха покрай ластиците на краката, ама то пък Памперс понякога пропуска откъм гърба... Та си търся нещо хубавко.
Тези от Лидл за 56 са 16 лв, колкото Памперс излизат.

Инсайд, много лоша работа! Оздравявайте! На Саша съм давала ЦЕК. Хубав е откъм поносимост.

Хелен, ще ти дойде до главата.. Впрочем на всички ни ще дойде  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Сега обсъждаме колики и памперси, ама аз вече съм писала в темата за предпубертета  Laughing

# 508
ИНСАЙД, дано Жорко бързо се оправи!

ШУНЧИ, не се колебай, БРАЗИЛКА е права, забрави този срам!

АНИ2, добре съм, мерси, че питаш. Но покрай хубавото, има и лошо- любимата ми баба (тя ме е гледала) е много зле.........днес й отведох Дара....беше много трогателно и отогава съм много разстроена.....

# 509
Инсайд, много мъчно ми стана че се е наложило да дадеш АБ, още повече че е можело да мине и без него. Аз съм си луда глава и антибиотик не давам. Големия ми син никога не е пил, а са му изписвали два пъти. Наистина има моменти , в които може да се мине и без! Пиши утре как е бебко! Дано всичко да е наред!

Пао и на мен ми стана криво за майка ти!  Rolling Eyes Само като си помисля Ники как се радва на моята...

Бразилка, ето от тук пазаря таблетките и гланца: http://bglotos.com/Екологични%20препарати/Почистващи%20препарати/Екологични%20таблетки%20за%20миялна%20машина%20OPM%20Gruen%20Green%2040%20бр%20x%2018%20гр

В София ги има в Пикадили. Но аз тук нямам избор.

П>П Ваче Бейбилав 4ка 84бр - 27.40лв

Общи условия

Активация на акаунт