В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 891
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ей, много именнички и именници днес и много годишнини Simple Smile

Да са ви живи и здрави дечицата и любимите хора с това прекрасно име - Александър и Александра!

Зизунка и Шунка  Simple Smile - честити ви годишнини! Още безброй години заедно щастливи и влюбени!

За съжаление и съболезнования на Цвети за баба й  Sad

Днес бяхме на консултация - 6700 гр. и 65 см. Биха ни и 2 ваксини. Ние с тях нали сме един месец назад и аз го питам педиатъра - А сега четири ли ще му бием  ooooh!? И той ококори един поглед и казва на Виктор - Леле, миличко, разбирам те защо си такъв кротичък, с такава майка и аз бих си мълчал, четири ваксини иска да ти бие  Laughing
Поплака си доволно, сега спинка, надявам се да няма неприятни реакции  Praynig

Ние изплатихме стария ни кредит и тези дни мъжът ми изтегли нов, който вече е инвестиран в нова  кола, по-точно нова за нас, ето този модел:

Та да почерпя лекичко:

Живот и здраве, в петък се отправяме първо към моите родители, а след това се надявам да отидем и до моренцето.
В старата кола количката изобщо не се събираше, заради газовата, да не говорим за другите неща.

Не съм ви изчела, сега ще се заема с тази приятна задача.
Видях, че Деската е публикувала разказ за Йоанка.
Деска, сигурна съм, че е прекрасен  Hug

За имената щях да казвам. Виктор е кръстен на дядо си по бащина линия, т.е. на свекъра ми, но само с първата буква. И двамата с мъжа ми бяхме на едно мнение, че не искаме да е едно към едно, минахме и през друг вариант, докато окончателно се спряхме на него. Малко ме притесняваше как ще му викат приятелите на кратко като порасне, ама майка ми каза - е какво толкова, няма да има галено, Викторе ще му викат и това беше  Simple Smile
А иначе ние с мъжа ми си викаме по име - той на мене галеното, аз на него - не винаги  Simple Smile Някак си никога не ми се е пречупвала устата за "мило" и разни такива, не са за мен тези обръщения. Въпреки че сега се улавям към Виктор, че всякакви му ги дрънкам  Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 22:48 от Maidenly

# 466
Деси  Hug, и тук да ти кажа колко много ми хареса разказчето - и като един филолог по български език - много добре написан разказ, правилно структуриран и граматически издържан Simple Smile  Peace

# 467
  • Sofia
Деси, много хубав разказ!

Да ви питам - как са БЦЖтата на децата? Нашето беше гноясало последните дни, но нищо не му правих, защото не знаех какво, изчаквах докторът да се върне от отпуска. Обаче тази вечер от банята е омекнало и гнойта изтече, но остави огромна дълбока дупка!!  #Crazy Sick Сега съм сложила памуче и лепенка, да не влиза мръсотийка. Риванол мога ли да слагам? И дали ще се затвори? Просто е ужасна, около 2 мм е широка. Confused

# 468
Момичета, благодаря Ви. Хелън, ей за това най-много се притеснявах, ама ти ме успокои, че "изглежда" добре.
Шунка, аз знам, че не се пипа. Нашата педиатърка каза дори и риванол да не се слага. Мен ако питаш, докато сте у вас дръж я отворена "раната" да диша. 
Зузина, Шунка, честити годишнини - пропуснала съм.
Майденли, честита кола. Да си я карате дълго и безаварийно.

# 469
Деси, прекрасен разказ.  Hug

Шунче, и аз не бих слагала нищо.

Мейдънли, честита кола и безаварийно..

# 470
  • Sofia
Уф, мен ме притеснява да не влезе нещо вътре, колкото и да се стараем, летят си заешки косъмчета и т.н. Ще взема да махна лепенката, дано някак се затвори тая дупка. Sad
На дъщеря ми също й се получи гной, но тогавашният педиатър я проби с една игла и изстиска всичко и нямаше дупка. Ей, няма по-гадна ваксина от тази.

Преди да е станало твърде късно:

Честито на Саша, Алекс, Алекзандър, таткото на Кити и всички останали празнуващи!! С най-добри пожелания!  Hug

Мейдънли, честита кола, да си я ползвате дълго и безпроблемно!!
В началото, като видях 2 точици на ехографа и веднага се хванах да мисля къде ще ги поберем толкова деца, та Зафирата (7-местната) си я харесах тогава.  Laughing Crazy

# 471
Шунче, виж какво намирам в нета за БЦЖ-то
"При поставянето на БЦЖ мястото може да нагнои и да секретира. Образува се раничка, която не се третира по никакъв начин"

Чин,  Hug Как сте с Нико?

# 472
Майденли, честита ви кола!

Шунче, уф, заболя ме чак рамото!  Blush Да му зараства бързичко на Макс.

# 473
Привет!
С малко закъснение-честито на празнващите именници!Да са ви живи и здрави и много,мнооого да ви радват!
Шунче,Зузи,честити годишнини!Много любов и разбирателство желая!  bouquet

Мейдънли,честита ви нова кола!

Хиберлеа,много е интересна историята около избора ви на име. Heart Eyes

Къдрокоске,чудно име сте му избрали.Запомнящо се! Wink

Силве,много ми хареса името на малката.И е ужасно сладка! Hug

Замислих се за БЦЖ-то.И 2те ми деца нямат никакъв белег. newsm78 Не се бях замислала,все пак каката ни е на 4год.
Можете ли да ми препоръчате добър кожен лекар?След обрива,за който си мислехме,че е варицела 2 от пъпките и на крака вероятно след разчесване и възпаляване станаха като екземи.Водих я при 2ма кожни(едната е спрягана за една от добрите в София)и резултата беше временен,след което нещата се влошиха значително.А хомеопат?
Още един въпрос-ние бихме само едната от 2те ваксини,но мн.тежко мина.Ч

# 474
  • София
Честит имен ден на Алекс на Хелън и Саша на Ваче. Други именници има ли в темата? Да са живи и здрави всички.

Като че ли няма.. ама чакай 6 декември... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Цвети, моите съболезнования, миличка!!!  Sad Sad Sad

На мен пък от вчера сякаш ми намаля кърмата  Shocked Shocked Shocked Не знам защо и не знам какво да правя.. искам да кърмя още. Ралка уж не изглежда гладна, ама на мен гърдите ми са празнички. И това след като преди 2-3 нощи така ми се наляха, че изцедиг 125 само от едната. Сега реших да цедя и да стимулирам и изцедих 50 мл от двете  Confused За утре сутрин съм забъркала отново овесените ядки с мляко... Беба си издържа през нощта около 5 часа.
Много ме е страх да не ми спре кърмата Embarassed А днес си купих от Лидл още един сутиен за кърмачки  Tired

Силвия, нали не се обиди за Николинка... Rolling Eyes Аз нищо нямам против името, просто така ми дойде на Николай женския вариант да му кажа Николинка. Освен това познавах една жена така се казваше, беше чудесен човек  Hug

Шунче.. край!!! Дотук бяхте.. колкото сте успели да го възпитате брака, толкова.   Joy Joy Joy Аз така детето като стана на 7 г. рекох "Край каквото такова, оттук нататък почва да ни се връща"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Хеберлеа, много мило ми стана като описваш как ти трепка сърчицето за Бела Heart Eyes
И сега си давам сметка, че трябва да се разваме на всеки миг. Саша вече е голяма. Сега си пролича някак като я има Рали. Не че не я гушкаме, ама е голяма, бе.. мома.. вчера дори ме попита дали с баща й като сме станали гаджета сме правили секс и после попита "И как беше?"  Crazy Та отношенията с нея вече са на друго ниво. А малка Ралка вече започва да гука и да контактува с нас. Толкова сладко си окръгля устичката и издава звуци, че направо не спирам да я мачкам и целувам, а тя все повече издава тия звучи на радост.

Деси, браво!!! Чудесен разказ!

Шунче, НЕ ПИПАЙ ВАКСИНАТА!!!  Сама ще си изтече. Това много ми прозвуча странно как педиатър ще я пробие  Confused Памучрто махни, че ще залепне, ако слагаш нещо да е марля или лейкопласт с марличка. Утре ще видя да ти препиша в книгата на д-р Михов какво пише за това.

Лека нощ на всички.. ама то май всички спите, само с аугуста всяка вечер сме тук по никое време  Hug Hug Hug

# 475
Добро утро!
Ние днес по обед сме на детски РД. Та днес няма да имам време за разходки!

Бюти, къде си?  Laughing Днес Лорчето май те остави да поспиш!

# 476
  • софия
Добро утро милички
Шунче, Честита годишнина, дано е нормално това загнояване Praynig и жс да е наред
Маиденли честита кола Simple Smile и леко преминаване на ваксината.
Ваче дано грешиш за кърмата, така от нищото не ми се вярва да намалее.
Деска запазила съм си твоя разказ като имам повече време да го прочета.
Благодаря ви за изказаните съболезнования и подкрепата Hug
Хубав ден Heart Eyes

# 477
Добро утро! Пускам кафе:

Ваче, не се притеснявай, ще си имаш кърма, докато хапва Раличка. Моите гърди обикновено изглеждат празни, но Явор се наяжда. Освен твоето усещане за празнота, имаш ли други основания за притеснение? Цеденето след първия месец е по-трудно, по-скоро е изключение като това, което ти се е случило с многото мляко - но то обикновено се случва в началото, когато бебето прави по-голяма пауза - после пак се урегулира.
Явор не вдигна температура от Пентаксима, явно пневмококовата ваксина е проблемната, но много будува това дете  Shocked Вчера дали е спал един час общо за деня, не знам. И вечерта едва го приспах, пречат му ръцете, яде си ги, нерви се още повече, а не иска и да яде по това време, та го гушнах, прибрах ръцете, напъхах биберона и го притиснах с тялото, за да не го изплюе. Доста ми се съпротивлява, но накрая заспа - ама сложна работа -той сега е силен, а ще наддава още  ooooh! Сутрин към четири става вече неудържим и го слагам по корем, так
Августа, коя ваксина бихте? И как е детенце?
Мейдънли, приятен път! И честита кола!
Шунче, как е иначе Макси? Доволна ли си от клипването?
Деси, прекрасен разказ!
Хубав ден!

# 478
Здравейте, благодаря за кафенцето Ани2.

Аз пак съм яхнала метлата. Слав е отпуска тази седмица, но е 3-ти ден на снимки. Съответно всичките ми планове да свърша нещо, да поуча отидоха на вятъра. Най-тъпото, че ме уведомява в последния момент!

Ани2, познато ми е с тези нерви преди да заспят. Никола прави същото, яде си ръцете, опитва да търка очи, рита, гърчи се... ужасно! Тикам биба, плюе, пак тикам биба... в такива моменти просто иска да заспи, но не може.  ooooh!

Ваче, опасна е тази Саша, чудно ми е как си й отговорила на въпроса  Mr. Green
6-ти декември и ти ще черпиш за мъжО.

Цвети, как сте? Има ли кой да се грижи за малчовците за да отидеш на погребение?

Деси, благодаря, че питаш. Добре сме. Започнах да му увеличавам съвсем малко хапването, а той видимо е доволен от това. Сега хапва  около 140мл на 3.5 часа. Вечер яде последно към 23-24 ч, когато се събуди. Определено иска по-голямо количество. Понякога стига до 170, но днес примерно спа до 8. Е, това не означава, че не се буди въобще, но не е от глад.
Снощи бяхме в една пицария и наша позната го взе, а му беше време да спи. Леле, побърка ни след това, редувахме се с баща му да го разнасяме и вместо да си заспи към 8-9 както обикновено, заспа чак в 22:30.
Йо как е? Препрочетох още веднъж разказа за нея, пак ще кажа, че си мама герой  Hug

Хубав и усмихнат ден.. дано и спокоен.

П.С. май сериозно ме е треснала следродилната депресия, много съм нервна!  Tired  ooooh!

# 479
Едно сутрешно включване и от мен

Мейдани - колата изглежда чудесно! Много километри с нея да навъртите и никога проблеми да нямате!

Ваче
- таз твоя Саша!  Laughing Колко бързо сега растат децата...
Не се шашкай за кърмата. Вероятно е просто моментно. И аз тия дни имах чувството, че не му стига на малчо, но от вчера май нещата се регулираха. Тази сутрин се събудих с препълнени гърди, въпреки че снощи Оги на два пъти яде. Поне се поуспокои детенце пу пу...че не смея вече да го хваля.
И Оги вече активно взе да търси общуване с нас - тази сутрин така влюбено ме следеше с поглед и така се радваша на всяко внимание от моя страна. А таз негова чаровна усмивка просто ме разтапя... Шунка, Чин -  Hug разчуствахте ме!

Ани2
- мерси за кафенцето. Дано и днес малкия Явор е без реакция от ваксината

Деси
-хубаво си описала всичко през което си минала!  Hug Ще даде кураж на много мами с подобни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт