В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 912
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Привет,момичета!
Хайде бързо да се оправят болните! Hug

Нещо забравих какво мислех да ви пиша(овен,Мушморонко,ужасно неприятно се е получило с това наводнение  Confused).
Ани,чудесно е,че си сбъднала детската си мечта! CrazyЗа името на Георги-мъжа ми искаше да се казва така ако е момче още първия път(на баща му)-та си остана името и ни се роди момченце да го използваме. WinkАз го харесвам и не го свързвам толкова със свекър ми,че не съм му голяма фенка. Mr. GreenПреди години на Г.ден преживяхме с приятели катастрофа и се разминах на косъм та съм благодарна на светията и по-скоро свързвам името с него.(ама това мъжа ми не го знае  Mr. Green)
За името на каката-като живеех  Лондон реших,че ако имам момиченце ще го кръстя така.Бях излязла на разходка,бях влюбена и в приповдигнато настроение и някак си спонтанно ми дойде.Беше много специален момент за мен!
Инересното е,че май никой тук не е кръстил детето си на мъжа си(или поне не се сещам) както сякаш е модерно напоследък. Wink

# 421
  • София
Аугуста, още за първото бебе моят мъж искаше ако е момче да е на него, ако е момиче на мен. Аз за моето име категорично отказах, за неговото също много се дърпах и двата пъти се надявах да не се налага да кръщавам бебето на него. Не че не харесвам името, напротив, просто не ми харесва да се кръщават така децата. Смятам. че имената в един род трябва да се подновяват, а не да се въртят около 4-5. Та.. сега на феталната ехокардиография за първи път се видя пола и аз злорадо още от кушетката се обърнах и просъсках "На ти сега една Николинка"  Joy Joy Joy Той е Николай  Laughing После се смяхме много на таз Николинка  Wink

# 422
Добро утро.Кафенцето от мен.Да ви е сладко.

Марти ли е най-ранобудното бебе??Той е направо будилник 6:30-6:40ч.Някой път сърцето ми спи...
ММ също е именник,да ми е жив и здрав само.
Честит имен ден на Алекс на Хелен и Саша на Ваче.Да са живи и здрава и много щастливи деца.  bouquet
Честито и на всеки който има именник,Кити да ти е здравичък таткото.
Аз сега трябва да подсетя Мартинче,че му се спи... почна да мрънколясва.
После ще се включа повече.

# 423
  • Добрич
Добро и усмихнато утро!  Grinning

Вчера два пъти писах дълги постове и двата пъти ги затрих без да искам и нямах повече нерви, та оставих за днес.  Laughing
Ваче, разсмя ме с тази ваша Николинка... Joy
Китинце, радвам се, че пристигнахте благополучно. Сега ти пожелавам хубава ваканция и като се приберете в София, всичко негативно да е зад гърба ви!  Hug
Ани, интересна тема постави, поне за мен.  Simple Smile
За Борис - След прегледа /3Д в Майчин дом, Варна в 5 месец/ научихме, че ще имаме момиче и аз седнах да търся разни имена в нета. Спрях се на няколко, от които на мъжа ми се харесаха 3-4 и си остана така ... за по натам. Обаче в Добрич на прегледите упорито си твърдяха, че ще имаме момче /а аз тайно им се присмивах, щото на тез допотопни монитори кво ли виждат/ и в един момент към 8 месец някъде реших да седна и да видя и имена за момче все пак. Пак така, с мъжа ми избрахме няколко. В началото на деветия месец имах проблеми с високи тонове при Боби и лежах в болница 5 дни, след това проблемите си продължиха и като се наложи спешно секцио и като се видя, че бебето се е мъчило вътреутробно, мъжа ми отсече, аз да реша как да го кръстя, а аз вече си знаех - Борис!, защото на милото доста му се е наложило да се бори и явно е борбен, защото се роди жив и здрав. Дано да ни е такъв и занапред - жив и здрав.  Laughing
За Вихрен - тук от раз си каза лекаря - 100 % момче и сега се падна голямото мислене. Искахме пак да е силно, мъжко, българско име, пак царско, ако може.  Wink Седнах и прерових всички имена на бг царе и ханове и по принцип много, много харесвам името Самуил и настоявах да се казва така, не само защото на мен ми харесва, но и отговаряше на всички поставени от нас критерии. Забравих да кажа, че децата ни нарочно не са кръстени на никого от родовете и от двете страни. Та, за Самуил...мъжа ми като чу...беше категоричен, че няма така да се казва сина ни. Свързвал го със злочестата съдба на Самиуловите войски и въобще с негативната страна от царуването на цар Самуил. Така се простих с това име и започнах да предлагам други, но той никое не хареса до деня, в който аз открих името Вихрен в нета. Ужасно много ми хареса, защото е много символично име и пълно  със заряд. Веднага споделих, а мъжа ми беше ужасно доволен и отсече: Така ще се казва /аз бях оставила този път той да избере окончателното име, за да върна жеста от мин. път, който той ми предостави тогава/! Така и започнахме да си му викаме още докато ми беше в корема.  Simple Smile Аз имах известни колебания за самото име, защото не е стандартно и или го харесват хората или не го харесват - в двата полюса, но пък ние много си го харесваме и в крайна сметка се вижда кое надделя.  Wink Родителите ни също не бяха много очаровани като споделихме, ама...тяхна си работа.  Mr. Green Баба ми даже имаше изказване преди няколко дни/с добри чувства/, че нямал човешко име и хич не можела да го запомни, та така се смях с нея, че със сигурност ще имам какво да му разправям като порасне. Да е жив и здрав и той.  Peace
Уфф, май доста дълго стана, сори.
Хайде, като за начало на деня, ще спра с толкова, че да ни ви изморявам с писанията си.   Mr. Green Laughing
Хубав и спокоен ден от мен!   bouquet

П.П. Пао, изпревари ме, ама то с моя ферман... Mr. Green Да ти е жив и здрав мъжа!  Hug И Вихрен е ужасно ранобуден - 5,30, 6,00, 6,30, 7,00 ей такива едни часове му се въртят.  Shocked

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 08:33 от kadrokosa

# 424
  • Добрич
Честит Имен Ден на Алекс на Хелен, на Саша на Ваче, на таткото на Кити, на мъжа на Пао и на всички останали, които днес празнуват! Да сте живи и здрави и да носите с гордост името си! Весел празник!

# 425
Пао, и аз съм от ранобудните, ама само днес де. Използвах момента докато Йоана спи да спретна едно ядене и да изгладя малко пране.
Тя се събуди преди малко и вече активно спортува на гимнастиката  Joy
Честит имен ден на Алекс на Хелън и Саша на Ваче. Други именници има ли в темата? Да са живи и здрави всички.
Кити, да си изкараш добре при мама. Аз за сега нямам цикъл, беше някаква криза при мен. Надявам се повече такива кризи да няма.
Забравих какво още имам да пиша.

# 426
Момичета, благодаря за хубавите пожелания!

ВАЧЕ, катун, не ами катун #Crazy,направо бях изумена голфа колко неща побра, че от вчера ги увеличихме и с огромна активна гимнастика... Wink

ПАО, да ти здрав и добричък мъжа  Party

Момичета, желая ви хубав ден!

# 427
  • София
Честит имен ден  Саша на Ваче и Алекс на Хелън Simple Smile и на всеки който има именник Simple Smile
Аз сякаш съм по-добре тази сутрин,пу-пу..
Ваче,не съм ходила на лекар,с педиатърката по телефона говорихме, а и писах тук в темата и АНА2 помага Simple Smile

# 428
Добро утро!

Честит празник на всички Александри,Александъри и Алексчета!Живи,здрави и много щастливи!   bouquet

Моят син все още спи и се възползвам малко да поседна с кафенце пред компа.Два дни да го хваля ли не знам вече си ака сам без сиропи и подобни неща.Надявам се да се постабилизира,че този рев от напъване е нечуван.По-късно при възможност пак ще се намъкна.  Simple Smile
Хубав и спокоен ден  Hug

# 429
  • софия
Добро утро,
Честит имен ден на всички празнуващи, всичко най хубаво от все сърце Hug
Ние се позгубихме тези дни, първо ни се счупи лаптоп а и баба почина Cry, много ми е тежко..........., утре сме на погребение, просто не знам как ще отида, какво ще правя с децата, не мога да ги оставя на Тони защото мама има нужда от помощ, да няма на кой да разчиташ за добро или лошо.
Иначе дечицата са добре, Симонка получи реакция от ваксината и др. път сме на антиалргични преди приема.
Силно ви гушкам  Hugи отивам да поизчта назад.
пп. Днес бебка става на три месеца, имам чуството че през цялото време е била част от моя живот.

# 430
Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да са ви живи и здрави имената!  Hug

Моя син пък се оказа поспалив и аз успявам да се наспя. Обикновено си поспива до към 10ч. Така ме устройва и вечер стоя по до късничко. Сега ме събуди баткото, че си търсеше някаква игра. Дребното още спинка.

Бразилка, много ми стана интересно , че сте измислили мъжки и женски имена за три деца. А сега след като името Мария не се използва първия път, не остава ли вариант за втория път, или за него си има твърдо определено име?  Simple Smile

# 431
  • София
Честит празник на всички именици днес!  bouquet

Днес Лора ме събуди в 7, после заспа и аз с нея...та чак досега Rolling Eyes  Сега ми е едно преспало и подпухнало такова Tired  А кой ли ще събира багажа...

цвети, много прегръдки Hug  Моите съболезнования за баба ти Cry

# 432
Здравейте, ПаО благодаря за кафето.

Честит имен ден на всички празнуващи днес.
Специално на Саша, Алекс на Хелън и мъжът на ПаО. Да са ви живи и здрави   bouquet

Цвети, миличка ...моите съболезнования, много ти се натрупа и на теб напоследък, но като тръгне.. спирка няма.  Hug
Честита 3-та месечинка на Симонка. Аз също не мога да си представя живота без Нико.

Много интересно как сте избрали имената за децата си. Преобладават тези, които просто са стигнали до консенсус с мъжете си.

Магнет, радвам се, че си по-добре. Дано да си е отишъл тоя смотан вирус.

Кити, хубаво да си прекараш при мама.

Бюти, много е досадно събирането на багаж, но пък си заслужава.

Нико яде в 23:30 и стана да яде чак в 9 тази сутрин. Сега пак спи. Мисля да увелича количеството, защото той намали храненията на 5, а още е само на 3м.

Хубав ден от мен..   bouquet

# 433
И аз ударих един сън с Йоана до сега. Чак едвам отворих очи, добре че я взех при мен в леглото, че в сънено състояние само тикнах шишето  Joy
Цвети, моите съболезнования за баба ти. Аз миналата година загубих моята баба, та знам колко ти е тежко и на теб, че и с две деца.  Hug
Чин, Нико е много готин. Сам си прави режим детето. Мисля, че е нормално на тази възраст да хапва 5 пъти, но за количеството вече ти си знаеш. Дано успееш да му го увеличиш, че пък да не стане ненахранен така.
Момичета, щях да ви казвам. Предната седмица си направих маска с тривитаминол и има ефект върху косопада и то много повече отколкото тия ампули, за които дадах 36лв.

# 434
добро утро мами

Приспах Оги, и сядам пре вас на раздумка  Simple Smile
Дано днес е по-спокоен, че вчера беше лудница - спеше по 15 минути и после мрънкане и така цял ден. Вечерта уж излезнахме на ресторантче с наши проятели, ноо аз скоро се прибрах че беше голямо мрън мрън мрън и разнасяне...

Първо ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА АКСАНДРОВЦИТЕ И АЛЕКСАНДРИТЕ! Да са ви живи и здрави и с гордост да си носят хубавото име!    bouquet

Цветич  Hug моите съболезнования..ти си силна жена. Кураж! Поне баба ти е видяла детенце, сигурна съм че си е отишла спокойна... (нашите така и не успяха...)

Ани и аз ще ти пиша за нашето име - макар и да е дълга история  WinkЗа мен избора на име беше много важен...
Няма да повтарям част от критериите ни (ми), че са като на Къдрокоска, с изключение на това че моя мъж категорично не искаше да е на светец! (пустия му атеист).  Решихме и да не е на баба и дядо. За име на момиченце - беше лесно, бяхме си нарочили Елица (или Ралица Wink) още от преди, но за момченце - трудна работа. Българските имена дето не са на светец, не са много, а и не ми се искаше да е я Горан я Благун  Wink Направихме списък на имената дето отговарят на тези искания и почнахме да отсяваме 1 по 1. Момчил - се казва кума и не ми се искаше всички да си мислят, че е на него...Орлин - а как да му казвам на галено - Орленце?! - не става пък и така се казва приятел на мъжа ми..мъжо искаше Боян, но на мен не ми харесваше, още повече че на приятели детето е така кръстено. А искахме и да е име на историческа личност - име с което малкия след време да се гордее... (Нашия тати е запален по историята - Белослава е кръстена на Мария Белослава щерката на цар Иван Асен). Пуснах няколкото останали имена от списъчето в нета - ей така да видя какво ще излезе и попаднах на историята за Севаст Огнян – български болярин, севаст при управлението на цар Иван Шишман, един от последните защитници на българската независимост преди падането под османска власт, водил дълго време сражения. Преди време е открит каменен надпис от него при крепостта Урвич до село Боженица, край днешен Ботевград. А аз тази крепост много добре си я спомням – изкачихме я когато бях бременна с Бела и на връщане в София много ме боля, че бебка се обърна - тогава в 8 месец (освен това е съвсем близо до вилата на съпруга ми). Продължих да чета за крепостта и като прочетох, че надписа е открит когато вековния явор расъл върху него паднал (мъжа ми е Явор) – си казах Това е! Е да, ама нещо не бях убедена – много харесвам и името – Владимир... та търсех още знаци. После се сетих, че си правих теста за бременност на Архангелов ден (8 ноември) – а то се оказа и имен ден на Огняновците ...(тайничко исках да си има имен ден все пак). Бях казала, че окончателно ще реша като го видя... След екшъна по раждането, който ми спретна малчо (пък и не само с раждането) – лежа на операционната маса и продължавам да се чудя. В това време го чуваме как геройски реве докато го носят за миене и теглене и сестрата казва “реве като змей горянин” – а в българската митология змейовете все Огняновци ги наричат. Та когато секунди след това докторката ме попита как ще се казва детето – казах Огнян.... Родата беше доста изненадана, но никой не посмя да ни каже “копче” ...

Дано не съм ви досадила, но си бях решила да напиша историята с името и да му я сложа в кутийката с гривничките от родилното и други сладки бебешки неща които съм решила да му пазя.  

Общи условия

Активация на акаунт