В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 100
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте мамчета не съм писала от дълго време но имам ли свободна минута влизам да ви попрочета макар и по диагонал.
Незнам при вас как е ама ние смеповечето време на вън само от 1 до 5 сме в нас,незнам зимата какво ще правим.На малкият му е голям кеф в количката и постояно иска на вън.
Днес не излизахме сутринта и да ви кажа грам не е спал унесе се за по 10 минути и това е и все иска до него да съм.Като стане студено и не може да излизаме ще се видя в приключение май.
Кити честит рожден ден желая ти много здраве щастлив семеен живот.
Искам да питам софийските мами някоя от вас купувала ли е памперси от Карфур и по ефтини ли са там и дали има АМ там да продават че не си спомням като съм ходила да съм виждала

# 91
  • Sofia
Киткат ЧРД!!!!!!!!! Да си жива и здрава и много щастлива.
  bigdance2
Аз да ви кажа какъв номер си спретнах. Реших снощи да си хапна едно парче пица с царевица. Ужас!!!!!! Днес цял ден не спим. Ядем на всеки 2 часа и ревем навън, свиваме се от колики. Почти бях забравила за тях. Днес тържествено се заклех пред Гери че мама никога няма да яде повече царевица!!

# 92
Здравейте! По-добре е Явор, свиква с жегата явно, спа следобед, има и моменти на рев (които се оправят с магическа пръчка, щом може да гледа напред), има и по-спокойни моменти. Аз се пробвам да чистя и пера, цял ден в това ми отиде.
Бразилка, аз седя отпред, отзад ми става лошо. Хубавото е, че иначе ревливият Явор пътува добре и реве само като е гладен - спираме, храня го и продължаваме. Радвам се, че си спокойна вече!
Хеленче, вярно е, че обикновено по-тежките бебета са по-мързеливи, но въобще не е задължително. Поставяй го Алекс по корем малко по малко, ще си вдигне главичката. Наистина всяко дете е със собствен темп и не бива да се притесняваш излишно, особено ако няма предпоставки за това. А за храненето -  докато детето цока редовно, няма да ти намалее млякото. Ако пък усетиш намаляване, почваш да храниш по-често, и така ще компенсираш.
Цвет, липсваш ми  Hug
Роси, няма физиологична причина приятелката ти да не продължи да кърми. По каква причина са й казали да не възстановява кърменето?

Теди, много често децата имат предпочитана гърда - както ние имаме предпочитана страна, от която правим нещо, но обикновено това не води до пълно отказване на другата. Личи си, че си се постарала да намериш причина защо едната гърда е проблемна. Казваш, че преди две седмици дясната е била много по-пълна. Как се държеше на нея малката тогава?
След като не помага смяната на различни пози, най-вероятно не става въпрос за ушна инфекция. В каква поза кърмиш от лявата гърда?
Това, което си мисля е дали не намира все пак, че сега след две минути цокане е много по-празна от това, с което е свикнала? Би ли пробвала компресия? Другото, което ми хрумва, е да даваш само тази гърда в просъница не само нощем, но и денем, да пробваш да кърмиш на затъмнено и тихо място. Когато не успееш, можеш да изцеждаш, за да поддържаш лактацията - възможно е да е временно и скоро нещата да се оправят. Мимсат или Евридика ще допълнят, надявам се. За съжаление проблемите с акането обикновено са при майките с повечко мляко  Confused Ако много те притеснява това, бих те насочила към д-р Р. Панчева - тя е детски гастроентеролог и консултант по кърмене от Варна, може да и даде адекватен съвет какво да правиш, както и на всички варненки.
МамаАни, мама нанка, приятно прекарване!
Чинче, по-добре ли си?
Шунчи, има ли развитие за клипването?
Криси, аз в Смолян никога не съм била Sad Но се надявам да компенсирам скоро!
Хеберлеа, наистина дано свикне Оги с пътуванията, за да не ти се стяга сърцето...
Хубава вечер от мен, момичета  Hug

# 93
Благодаря ви, че ви има, момичета Hug
След толкова стиснати палчета да се похваля - резултатите на Жоро са добри...Няма нужда от АБ...И този път доки не успя да обясни слузта и кръвта, но каза, че са важни резултатите...Добре че не се съгласихме да пием АБ както ни предложи още като видя памперса...Думите на доки бяха:"Ще стреляме на посоки, пък после ако се наложи ще сменяме АБ"...Ние с мъжа ми бяхме категорични, че докато не излязат резултатите никакви лекарства...
teddy_varna, и моят калпазанин от 2 дни не иска да суче от дясната гърда...Иначе аз много рядко, май само през нощта  кърмя само от едната гърда...Зная, че не е правилно, но давам и от двете, защото като суче от едната се изнервя, изпъва краката, мрънка, давам другата и така ги редувам на едно хранене по няколко пъти го въртя newsm78
makenzen , не знаех, че от царевицата се получават колики...Аз редовно си слагам в салатите...
Оле за кенугуруто да споделя...Отидохме с мъжа ми до Метро и аз се тръшнах да купим...Естествено избрахме най-скъпото, голяма съм патка...Като сложихме Жоро вътре такъв рев наддаде, че... JoyПрибрах го в кутията и така...Още една излишна придобивка...
brazilka,  и аз сядам отзад...Мисля, че дори да си отпред,ако се обръщаш непрекъснато назад, за да го наблюдаваш, пак ще ти прилошава /ако това е причината, поради която не можеш да севозиш отзад де/...
Още веднъж ви благодаря за подкрепата, момичета  bouquet
Хубава вечер и приятни разходки утре Heart Eyes

# 94
Инсайдче, аз също ям царевица и малчо няма колики от нея - тези неща са индивидуални, не се притеснявай. Сега ми хрумва - защо не пробваш за малко да даваш от едната гърда, доколкото може, като прилагаш компресия за струята - при това често редуване като нищо от прием на доста предно мляко да са вашите памперси зеленикави. Иначе при малко мляко да се сменят гърдите не е грешка - с Румен винаги съм кърмила от двете гърди, а и с Явор много често. Просто правилото е добре да се изпразни първата и тогава да се даде втората.
Много се радвам на добрите резултати  Hug Hug Hug

# 95
Да се включа и аз в късните часове.
Днес прекарах деня на вън, после ходихме до Метро. Прибрахме се, къпане на бебе и така. Сега съм на линия. Йоанка си спи и дано утре не стане рано рано. Малко ми е крив деня, щото аз съм така някой като ме ядоса ми се иска да си кажа всичко, което ми е на сърцето. Ама ако изрека всичко, което чувствам ще стане страшна олелия. То не стига, че съм кривата снаха, ами и езика си не държа зад зъбите. Ама после защо се чувствам тъпо, трябва да не ми пука уж, но уви.....
Инсайд, радвам се за резулатите.
Хелън, Йоана си държи главата, но не обича да седи по корем. Като я сложа не знае още как да се подпира с ръцете. Като й помагам си държи главата без проблем. Да не би и при Алекс да е нещо такова?
Аз през повечето време пътувам сама с Йоанка - т.е. аз карам, а тя е отзад. Като сме тримата единия е при нея, не че има нужда де. Марти иска да си седи там, защото така или иначе прекарва малко време с нас. Ако сме с кучето, то е отпред, а някой от нас отзад  Joy
Ани2, Явор да не би да плаче от жегите? За днес при вас даваха, че ще е най-топло.
Роси, единственото обяснение, което съм срещнала против възобновяване на кърменето е, че детето щяло да уручасва. Така че нека твоята приятелка да продължи да кърми смело.

# 96
Благодаря ви, момичета  Hug. Не се притеснявам, че няма да  изправи главичката, но ми казват, че досега трябвало да я държи стабилно... Тежичък си е и му е по-трудно, но активно съм се заела да го раздвижвам с упражнения и вече ядем само по 5 пъти на ден Simple Smile Дано е все така послушен Simple Smile
Деси, може и това да е, той само се мъчи да си натика ръката в устата или се обръща на една страна, подпира се на бузата и така стои.

# 97
Още  веднъж благодаря на всички ви!

ИНСАЙД, браво!

ХЕЛЕН, и мен така ме изплашиха преди 20 дни- Дара вече  е 6470, но тази седмица е наддала само 120 гр.

# 98
Хелън, пробвай да го повдигнеш леко под гърдичките като го сложиш по корем и ще видиш къде е проблема. Йоана като я повдигна така леко главата веднага щръква нагоре, но пък ръцете остават в поза крила на самолет. Просто не знае как да ги намести, хем всеки път й ги слагам така. По-лесно й е ако аз съм полу легнала, полу седнала (дано ти става ясно) и тя е по корем върху мен. Тогава стои доста уверено и дълго време.  Peace

# 99
Привет:)
Влизам набързичко да се извиня на Бюти, Зверчето и Плами, че не можахме да се видим. Толкова исках и ми бяхте пред блока, но нямахме асансьор от петък, а сме на 6 етаж и сама буквално ми е невъзможно да излизам. Сутринта вдигнах скандал в сервиза, после съседите ми оставиха някакъв ключ и ме вързаха да чакам техниците. Те пък дойдоха следобед и се оказа че проблема бил елементарен  - сама можех да го отстраня, но то както се казва - не става само с ядене.
Затова пък следобеда наваксах с четири нефорумски майки юнчета и много се забавлявахме:)
Чета ви че разреждате храненията, при нас е обратно - днес храних през два часа. Много се изнервих, защото при нас едно хранене продължава 40 минути, докато го приспя той пак е буден, защото е огладнял. ooooh!

# 100
Добра вечер и от  мен!
Кити,да си жива и здрава!Дай боже всички пожелания на момичетата да се сбъднат!Дано си имала прекрасен ден! Hug  bouquet

И аз още веднъж благодаря за прекрасните пожелания,момичета!  bouquetНие изкарахме страхотно и се прибрахме почти в полунощ. FlutterБях цедила 2-3шишенца в началото на кърмаческият ми период и оставих на свеки да нахрани малчо(не че мъжо беше очарован-не било яло дсега детето от шише и нямало да се справи Mr. Green).Не помня откога не бях излизала без дете.в сряда ще повторя с приятелките ми и малчо на открито да се почерпим. Laughing

Ани2,радвам се,че сте си изкарали хубаво!Снимките са чудесни.

Мейдънли,и аз намах проблем мин.път след кърменето с гърдите-същите си бяха(или една идея по-големи). WinkЗа съжаление ми се струва,че този път няма да е така. Mr. Green

Ани,развесели ме с констатацията за мъжа ти и горнището. Joy

Бюти,Зверче,хубаво ли си изкарахте без нас? Wink SunglassesА Плами защо спря да пише?

Хиберлеа,дано се свикне скоро,че ще му е трудно на детето с такива родители-пътешественици. Crazy

Някой има ли идея какво става с Елдра?Дано е добре и просто да няма време да цикли в нета и при нас! Praynig

Мама Нанка,чакаме снимки от ваканцията!Само така извиняваме отсъствия. Grinning(май не съм аз човека,който трябва да го каже)
Цвети,това важи и за теб!Как сте?Уся ли да си починеш на вилата? Hug

Мушморонко,жалко,че не си успяла. Hug

Чин,аз утре ще шетам из Борисовата и ще се огледам за теб.

Последна редакция: вт, 23 авг 2011, 00:07 от avgusta21

# 101
Ана2, Hug Все си мисля, че млякото ми не му е достатъчно, та за това давам и от двете гърди...Ама то мързелчето се изучи и като понамалее струята от едната, не му се дърпа и пуска...Знае, че от другата ще му е по-лесно Wink
Деска, и аз такаповдигам Жоро, че като го оставя сам да се справя с повдигането на главичката, много му е трудно...
Лека...

# 102
Инсайд,равам се за добрите резултати!Добре,че не сте се шашнали с мъжа ти и не сте се съгласили. HugБързичко се изхитряват,а?! WinkНаш Жорко се прави,че кашля. JoyА като му пея ми припява "ааууу,аааууу"-почти като разни животинчета,които пускат в нета. JoyПробвах да го снимам и да ви покажа,но се разсейва от апарата и не е като когато не снимам.Е,вижда се все пак-ще пусна като имам време. Peace

# 103
  • Sofia
Последно предзаспиващо разписване Simple Smile
Почнах да му схващам номера на това човече - като почне да плаче, веднага трябва да се гушне, да му се даде ядене и да се поразнесе и после, ако не спи, става един усмииихнат!  Heart Eyes Е, пак издивявам на моменти, но доооста по-малко. Почнах и малко да му повдигам облегалката на количката, иска да си гледка и е по-спокоен така.

Ани2, изчаквам сега да ми преведат болнични някакви, че се оказахме с никакви пари  Embarassed... Много тъпо и много ме е яд. Поне сега за 1 седмица го измерих +200 гр, храних веднъж и с шишенце, да се научи уж, изяде 75 мл (толкова бях изцедила) и после искаше още. Тия 75мл ги цедих 1 час, реално ли е той да ги изяжда за 10 мин примерно, ако суче?  newsm78

В колата се возя отпред, много ми е трудно отзад да се завра м/у кошче и столче, трябва да седя на 1 кълка и пак ми е тясно.  Blush Но в повечето случаи не плаче или успявам да му тикна биберона от предната седалка.

Инсайд, радвам се, че всичко е ок! Все пак тази кръв не стана ясно откъде идва, така ли?

Да ви питам - от ок. 2 дни виждам, че на Макси му е зачервена кожичката на пишката на върха, но нищо друго не виждам, което да причинява това зачервяване. Случвало ли се е на някой и как процедирате? Сварихме смрадлика, но той пък заспа и утре ще го поливам с нея...

# 104
Здравейте юнски майчета, приемате ли нови попълнения   bouquet
Аз се казвам Ирена, а бебочето ми - Ивелин. Терминът ми беше 19-ти юни, а Иво се роди на 27-и, 3 335 гр и 52 см. Аз се бях записала и в отчетната тема в Бъдещи майки, но веднага след това се преместихме и до днес нямах нет Embarassed  Не съм чела предишните теми, но ако ми остане време ще чета. Качвам и снимка на дребосъка в албума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт