В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 910
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Оф до сега с Марти правихме доматки за зимата. Тази година голямо домашно производство кипи у нас, но нещо сме се зарибили.
Магнет, Августа сега ще погледна в групата да видя кой е пратил молбичка и ще бъде добавен.
Хелън, Алекс наистина че е синеок. Аз и на него се радвам. Много ми е сладък и е само за щипане и той. А и нали го свързвам с Йоанка заради ония снимки  Hug Дано мъжа ти скоро се устрои на хубава работа.
Чин, честита книжка. Голяма бюрокрация, голямо нещо. Ама ние ако закъснеем с нещо и ни глобяват, нали.
Гроги съм.

# 571
  • София
magnet_for_happiness ротарикс ваксината не беше ли през устата?

Да,под "слагаме" имах предвид слагаме в устата Simple Smile

Чин,мерси, не знам дали ги понася добре, към 18 часа се скъса от рев- и той не беше от глад,после едва си изяде яденето и заспа...все още спи...

Готово,Деси мерси,в групата съм Hug

# 572
  • Sofia
Здрасти!

Много забравям всичко, та сигурно пак ще пропусна нещо...

Чин, честита книжка! Ваче, браво за бързото подаване на документи! То си е за завиждане.

Стискам палци всички набодени дечица да са добре! Simple Smile

И аз се радвам много на Икеа. Наистина има и скъпи неща, но има и адски евтини - дървено бебешко легълце за 85 лв просто никъде няма! А дори и скъпите неща не са тези, които са в останалите магазини, а друг тип, който много повече ми харесва. Има един диван тройка за ок. 1500 лв със сменящ се калъф - от години си мечтая за него!  Grinning Е, първо ни трябва къща, в която да го сложим... Ще ходим някой ден да я овършеем Икеата за дреболийки, само да мине първоначалната треска.

Ани2, да докладвам, че днес сме по-спокойни!

И огроооомно благодаря на ТинаТ, че сподели за гелчето на Бочко. Взехме го снощи ей така за проба, не знам дали го болят венците вече, точи яко лиги, но като че ли има ефект и се поуспокоява.

Утре вечер ще ги оставя за няколко часа с татко си да се гледат, за 2 хранения как смятате, колко кърма да им оставя? Засега съм изцедила 120 мл, но това идея нямам дали ще стигне за 1 ядене...

# 573
Мммм, значи и аз харесвам снимки тип Ан Гедес!

# 574
  • София
Мммм, значи и аз харесвам снимки тип Ан Гедес!
Hug

Шунче 120 ми изглежда малко за 2 хранения. Около 200 за двете според мен ще е добре. За да вие спокойно и на тримата  Grinning

В ИКЕА аз съм си набелязала едно чудно нещо, дето го няма в каталога, обаче...  Wink Едно бяли като тубус с дупки. Става за какво ли не.. от това да си държиш в него чорапите, до рула тоалетна хартия  Crazy Аз го позлвам за торбички... седи ми на вратата на едни кухненски шкаф. Тъпча отгоре и после тегля от дупките торбички. Струваше 50 евроцента в австрийската ИКЕА  Mr. Green

Магнетче, значи може да откарате така в сън. Мери ли ли Т?

Деска, домашното производство си е за зарибяване. Вие в къща живеете, нали? Или аз бъркам... Ако е така ще видиш как след някое и друго лято ще се зарибиш да отглеждаш и доматки  Sunglasses
За очите да кажа.. На Саша бяха като на Рали, същите сини очи. На 4 г. й станаха зелени. Поне Саша има формата и цвета на моите очи и вежди. За Ралка е рано да се каже. Ама дано да ми е взела и тя очите. И без това са ми най-хубавото нещо  Wink Е, не изключвам и факта колко съм умна  Flutter Flutter Flutter bowuu Mr. Green Та дано и това да са закачили  Joy Joy Joy

# 575
Ваче, в апартамент сме, за съжаление. До 15 годишна съм живяла в къща, няма по-хубаво от това. Е то всяко си има плюсовете и минусите де. Ама и в апартамента се оправям със зимнината, само където я купуваме от борсата.  Peace

ПП. Ваче, то освен хубави и умни сме и едни скромнички  Blush

# 576
  • София
Магнетче, значи може да откарате така в сън. Мери ли ли Т?

Да,мерих и нямаше и сега няма температура ..и все още спи.....да видиме дали ще стане за яденето в 22 или ще отмърка до не знам кога....

# 577
aa благодаря ви, ама аз имам книжка от 4 години, не е нова. Е, нова е де... с нова снимка. Мерси Simple Smile

Магнитче, а дано да си спи детето, може Панадола да го успива.

Деси, и при мама кипи труд.. и тя прави зимнина за Нико.

Шунче и според мен около 200, 220 мл ще им свършат чудесна работа.

И аз се точа на  ИКЕА, по-точно на един диван от там, но сега ще сменяме дограмата, защото заради моята свекърва не сколасахме за 10 дни и това да свършим. Не знам как ще стане с малко бебе и смяна на дограма. Днес идваха да изчисляват, нашите прозорци са 3м широки на 1.5 високи и само в хола са 3  Shocked та само за дограма ще дадем около 4хил, но няма как.. зимата иначе ще е тежка.

Kато сме се заговорили за снимки, пускам ви две снимчици на Слав от предпоследната му фотосесия.
Честно казано се гордея с него, защото той е оператор, а с фотография не се е занимавал от 6-7 години. Този месец снима и първата си корица за Мода. Та да споделя с вас...

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 21:57 от chin

# 578
Чин, супер, много ми харесва. Личи си по твоите снимки, че има талант!
Вачето, говори за ей това чудо:

Връщам се да чета и дописвам...
...та ето какво запомних:
В сряда биха първата ваксина на Макс. Не плака много, носих го в слинга, гушка се и заспа. Тук казват, детето след ваксината да си е с нормалният ритъм, тоест да ходим на разходка да се къпем и т.н. Вечерта дигна температура с най-висока стойност 38,3. Дадох панадол сиропче, и след 30 мин я свали, след 4 часа една свещичка. На другия ден беше сънлив, но не така отпуснат и неконтактен. За първи път си виждам детето такова и доста се уплаших. Плюс тук доста трудно изписват лекарства, едвам ни изписаха свещички панадол, и то само 5 (което за мен си е като подигравка!)

Не качвам снимки на Макс в и-нет, във ФБ са само в затворени групи или за определени приятели. В четвъртък бяхме в зоологическата в Шонбрун и носех малкия в слинга босичък само по боди и ме спира някаква бабка да ме пита дали може да го снима, че бил много сладък! Ей как издивях, аз много мразя така. Казах и че не говоря немски и не разбирам и се врътнах, чак после загрях, че въпросната реплика съм я казала на перфектен немски, ама... Close

Имам на ФП, една въртележка с едни летящи мечета, Макс много я харесва, дава ми време сутрин да се приведа в ред, че и МАМА е ЧОВЕК - демек поне да се среши и измие зъбите. А гимнастиката ми е тази:
http://bilder.quelle.at/pool/formata/3833359.jpg
Икеа имат хубави неща. Ние често пазаруваме и хапваме там, абе голяма зарибявка си е. Зависи кой какво търси. Ние например, никога не сме си тръгвали с празни ръце. Дори вчера купих на Макс една играчка за количката, на която много се радва: http://www.ikea.com/at/de/images/products/leka-mobile__0104964_PE252138_S4.JPG На мен ми харесва изчистеният дизайн и функционалността на нещата им, но има много хора, които са недоволни от качеството им.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 22:38 от Zizuna

# 579
Дай боже,Ваче! Mr. GreenНаистина не скучаеш със Сашата! Crazy

Чинче,много са му хубави снимките.Имаш повод за гордост. Wink

Инсайд,как е адашчето?

Цвети,много съжалявам за баба ти! HugДани как е?Не се притеснявай за Симонка-нищо няма да и има.

Майче,как изкара при мама?Честита ви годишнина!  bouquetКак си изкарахте на семейното излизане?

Орикс,аз се сдобих с отделна кола чак на 2рото дете. Mr. GreenАз си ги возя и 2те.Малко ми е по-притеснено,отколкото когато съм сама,но свиквам.Като се разреве бебо му обръщам внимание при 1ва възможност(обикновенно на светофара)

Викат ме...

# 580
  • Sofia
Ей такова нещо за торбички и на мен ми трябва! И за тоал. хартия също, че се чудя къде да я складирам Simple Smile

Чин, след толкова перипетии и старата нова книжка си е за честитене! Simple Smile

Благодаря ви за съвета за количествата! Ваче, имах предвид 120 за едното ядене, не за двете общо. Simple Smile Ще изцедя още толкова, пък ако не стига, имам към 60-80 мл запас от по-рано.

На нас ни подариха някаква китайска активна гимнастика, хич не ми харесва и пластмасата изглежда кофти.
Имаме от каката тази на Чико

Все се каня да й изнамеря частите, да ги измия и да я сглобя. Може би сега ще го направя даже.

Аз откакто имам книжка, си мечтая за моя колица, но напоследък се размислих за всички разходи по втора кола и почнах да давам на заден. Но трябва пак да се качвам да карам по малко, че януари взех книжката, а от април не съм карала, дори не знам ще се справя ли, като се кача.  Crazy

А как се справяте с вниманието към по-голямото дете? Аз се чувствам толкова виновна, тоз малкият змей толкова държи да се занимавам само с него, че каката ни е оставена на самотек миличката. Sad Снощи около час се гъделичкахме и борихме и беше толкова щастлива, много ми е мъчно през останалото време, а и от нерви по бебето, доста често тя го отнася и ме е срам, срам... Засега проявява разбиране, но докога ли.  Cry

# 581
ЗИЗУ, тази гимнастика е страхотна, а нашата е отврат, изключително семпла. В тоя ред на мисли, много внимавайте, като цяло- НЕ СИ СТРУВА!!!
ХЕЛЕН,ВАЧЕ, не си давайте парите!
ДЕСКА, като чета за Йо си мислех, че и на Дара ще й хареса..., но тя не проявява никакъв интерес.....
Ако ми кажете как да кача тая простотия в продавалника, та поне да не я мъкна до София........
То май всичко на Фишър прайс е ужасно newsm78
АНИ2, Явор как хубаво си държи главата и колко е пораснал!
ЦВЕТИ, ИНСАЙД, как са бебоците?
МАЯ, дано си изкарате чудесно днес и още много щастливи години!
ШУНЧЕ, ТИНА, кажете нещо повече за този крем?
ЧИН, човекът е артист, широко скроена душа Heart Eyes
ШУНЧИ, и аз вече много рядко карам (и ние сме с една кола), но не се забравя, споко Hug

# 582
  • Sofia
Кити, това е гелчето - http://www.bochko.bg/?lan=BG&id=217
Ние обаче се изхитрихме да го мажем на биберона и така бутаме в устата, иначе малко се сърди.

За шофирането - аз още нямам навика, затова се притеснявам от забравяне. Но ще наваксам някой ден.

А на Фишер Прайс аз още за каката бях загледала ето това - http://kasida.bg/fisher-price-muzikalen-panel-za-leglo-precious- … lanet-31-111.html
Някой дали го е ползвал? Много искам да го взема, но да не се наложи и аз да го препродавам после....

Ваче, ти ли беше купувала МАМ шишенца? Майка ми наскоро донесе едно и тооолкова ми хареса, биберонът му е много по-мек от Авентските. Купих после и биберон-залъгалка и по-нататък пак техни неща смятам да взимам.

# 583
Kiti, да бе, а къде ме е намерил такава...  Rolling Eyes осъзнавам, че за проблемите ни, огромна вина имам аз. Пуст рачешки акъл.. очаквам той да е това, което съм аз.. е, явно няма как да стане.

Зизуна, аз съм против качването на голи снимки на бебета в интернет, но чак никакви-не, това е единствения начин мои близки и приятелки да го виждат, така че не го крия, де се вика, ако има злобни очи: да му ядат г*за Wink

Шунче и аз го бях заглеждала, но не знам дали си струва 90-те лева?  Thinking

Аз имам 2 активни гимнастики, нямат грифт отгоре, като килимчета са, и двете мама му ги е купувала.
Иначе имат интересни джунджурийки. Слагам го по корем и той си ги гняви нещо ... Simple Smile

# 584
  • Sofia
А, Чин, ти ме подсети, че имаме и ние едно такова килимче с разни щуротийки. Трябва да го извадя и него.

Макси най обича да си хапва пелени  Laughing, като си хване завивката с ръчички и ръфа нещо, прави я на топка, слага си я по главата...

Общи условия

Активация на акаунт