В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 23 886
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Да ви споделя и аз- днес бяхме на контролен преглед и педиатърката предписа свещички "Еферелган" заради имунизациите понеже можело да вдигне температура или да бъде нервна или обратното-отпусната и сънлива. Като се прибрахме и сложих една свещичка и сега заспа така сладко, че пропусна едно кърмене. Дали е от свещичката или за това, че коликите вече преминават незнам, но отдавна не е спала така спокойно и толкова продължително  Simple Smile При вас как се отразяват тези имунизации?

# 556
  • Варна
Ваче, при мен определено е психическия фактор - винаги съм била така. Без бебето ми е голям зор да цедя, трябва да е пропуснало ядене, та да се е събрало. И да съм си починала - ключов фактор за мен. А ме държат будна, а са останали без мляко. Но иди им обясни Simple Smile
ИКЕА я видях, обаче ...... гавра са май тези цени. Не, че очаквах друго, но надеждата нали умирала последна. А се надявам на тях, че ще трябва да преустроим детската и то по-рано от предвиденото. Мислех до 6м. малчо да е при мен в люлката, обаче с тези темпове на растеж, тя вече му е малка Simple Smile Та да видим дали румънската ИКЕА няма да ни е по-добър вариант, ако някой познат ходи.
Завид за самостоятелната кака! Нашата става по тъмно и нахълтва поред във всички стаи и докато не се вдигне цялата къща, няма мира. А дребният пък е решил, че 5.00 е идеалното време за игра. Става, хапва и започва едно гукане и усмивки. Толкова е сладък, а аз не мога да си отворя очите да му се порадвам.... Аз дремя до леглото, а той ми подвиква и ми се хили. 
Уф, плашите ме вече с тази пневмококова ваксина Sad Сега на 8-ми евентуално ще му бият ПХВ, после ще им дойде редът и на тях. Поне една полза май ще има от жълтеницата - отложените ваксини, както май Ани ми писа.

# 557
Момичета , привет, ние ходихме днес на консултация, и както и аз ги смятах - вече сме 5800 и 60 см.
 Удариха не петвалентната ваксина, другата след около седмица , за да не тормоза бебка наведнъж. А тя се държа много мъжки - дори не заплака като и забиха иглата в крака, а чак като почнаха да вкарват ваксината... После бързо се успокои , и чак гука на докторката и раздава усмивки. Сега спинка и се надявам да е спокойна.

Ваче, откога чакам Икеа , мерси за каталога. Малко сме далеч от София, но ще изнудя мъжа ми да дойдем до Икеа, пък каквото ще да става Simple Smile
Бухтастрашна си , това със съединителя ме уби Simple Smile. Ако ме види да правя подобни изпълнения мъжа ми ще изреве кански. Аз затова така искам да си имам лична кола и само аз да си я карам, кога ли ще ме огрее? Честити 3 месеца на твоя бебчо !!!
 Ние пък днес ставаме на 2 месеца, по този повод и сложих една снимка в общия албум Simple Smile

# 558
Здравейте,

Ваче,  Heart Eyes влюбена съм в дечицата ти Mr. Green, толкова са сладки  Hug. На Раличка просто не мога да се нагледам Simple Smile. Прати й снимка за някой детски конкурс - няма как да не спечели Simple Smile
Кити, и аз исках гимнастика за Алекс, ама са много скъпи, пък и като гледам колко оскъдни играчки имат  Tired. Моята приятелка е накачила разни други, странични играчки, към фабричните, че детето й вече се позаглежда Simple Smile
mama_viui, прочети в темите по назад - много сме писали за ваксините  Peace
Чинче, къде си днес Simple Smile
Бухта, честита ви месечинка, желая всичко най-хубаво, живи и здрави да сте Simple Smile
Ани2, поне успяхте ли с тая пенсия? По тия институции трябва да имаш нерви, дебели като корабни въжета...
Деска, следващото детенце ще е със сини очи.. Радвай се и на Алекс - и той е синеок  Mr. Green Hug
А н и, колко килограма е Нико? Добре ли му стоят 4-ка памперси, че искам и аз да взема вече...
Иначе ние сме добре, да ви се похваля, има шанс мъжа ми да започне работа  newsm44. Не е нещо особено, но аз така се радвам... И на него да му олекне малко, че вече беше започнал да се отчайва. Заплатата е много ниска, но няма да се отказваме, ще продължава да търси нещо по-съществено Simple Smile

# 559
mama_viui може от ефералган-а да се успива. Много висока и финна мадама си имате, да ви е жива и здрава  Hug
Vache браво на вас! При нас Йосиф се буди към 6-7 и после до към 9 не спи. Тогава пък става батко му.. От друга страна така имам време да обърна внимание и на двамата поотделно сутрин. Не е толкова лошо.
Честити месечинки днес.
helen 30 честито на мъжа ти. Не пречи да започне на такава работа, а после да си я смени ако излезе по-добро предложение.
Ние днес празнуваме 9 години откакто се събрахме с таткото. По този повод ще излезем семейно всички.. да видим как ще мине.
Хубава и спокойна вечер на всички  Hug

# 560
  • София

Да ви се оплача- купих на Дара активна гимнастика на Фишър прайс за 90 лв!-е, много съм разочарована, толкова е просто това чудо, че въобще не може да задържи вниманието дори на 3-месечно бебе, ужас, възмутена съм..............................

А! Да не купуваме значи...  Crazy Ние се бяхме засилили, при това най-скъпата на ФП ми се стори доста тъпа в сравнение с една пак на ФП дето после става на тунелче.

Бухта, защо да с гавра цените?  newsm78
Аз не съм очаквала по-различни цени. Голяма част са приемливи като се има предвид колко неща са от масивна дървесина, е вярно иглолистна, ама дъвесина, а не ПДЧ. Не съм ходила в други ИКЕИ, ама нещата, които видях са ОК според мен. Не че мога да си позволя повечето, но ми се струват нормални.
Вашата кака е мъничка и тя иска грижи почти колкото бебето, ако не и повече.

Орикс, я гледай какво добро решение да ви бият през седмица двете ваксини.. браво!!! Аз сега ще чакам да видя как ще мине втори прием, надявам се да нямам проблеми.

Хелен, Саша си има солидна "кариера" на фотомодел. Започна от корица на "9 месеца". После я скъсвахме да я снимаме и има ужасно много снимки на изложби и фотосайтове. Тази година моя приятелка й видяла рисуван портрет на Златни пясъци Shocked Художничката, която рисува портрети по снимка си свалила снимка на Саша от нета и я нарисувала. Аз съм много възмутена. Тя казала, че си сваля свободни снимки в нета.  Shocked Първо по фотосайтовете снимките не са свободни, а имат авторски права. Второ модела има права. Редно е да се попита и фотографа и настойника (в случая) на модела. Особено пък като става дума за дете е недопустимо.  А не детето ми да се развява по курортите без да знам дори. Никога не съм пускала снимка на чуждо дете без да питам родител. Дори се притеснявам от тържества на Саша да пускам, защото има други дечица. Художничката рекла, че ако идем в края на сезона ще ни подари портрета, а за другия щяла пак да си свали  Twisted Evil Реших да не се разправям, тя жената е свалила снимката добронамерено, защото е много изразителна, за показно.. ама не бива така. Та за Раличка ще видим.. пропуснах 9 месеца, т.е. тя е много малка за снимка в 9 месеца. Сесиите се правят около ноември. Но чакам да ми дойде музата да снимам и ще си извадя студийната техника. Но и нашите бебета са още малки. Хич не си падам по снимки тип Ан Гедес, които са супер популярни в момента сред фотографките. Твърде лигави и неестествени са, но пък хората се радват  Wink

Уф.. отплеснах се  Crazy

# 561
  • София
Здравейте, бихме днес най-накрая ваксините на малчо,които отложихме с месец , милия много плака  Cry но бързо се успокои, за сега не е вдигал температура,аз му дадох панадолче,но определено е много  нервен,едва се издържа...
След 2 седмици ще слагаме Ротарикс-а Simple Smile

А какво подразбирам-имате група във фейса ли? Искам да се джойна ако може Simple Smile как става номера,как да намеря групата,кой ще ми каже ? Simple Smile

# 562
Магнет, групата се казва "mamajune2011",  а може да те добави Деската, пиши й съобщение във фейсбука с ника си в бгмама  Peace
Ваче, аз много искам да направя професионална снимка на Алекс, но е още малък, трябва поне да започне да сяда. Нямаме вкъщи фотоапарат - досега го снимах с телефона си Simple Smile

# 563
Хеленче, нямам идея колко кг е Нико, но 7 ги има със сигурност. 4ката много добре му стои, дори вече не застъпвам лентичките. И най вече , че никъде не се отпечатва памперса.
Радвам се че мъжа ти си е намерил работа. Пожелавам му да си намери и по добра!  Peace

Мая, честит празник днес! Да си изкарате добре четиримата!

Добре, дошли на новите мами!   bouquet

# 564
  • София
Магнет, групата се казва "mamajune2011",  а може да те добави Деската, пиши й

Тенкс,намерих групата и писах съобщение на Деси  Hug сега изчезвам,че мрънка

# 565
magnet_for_happiness ротарикс ваксината не беше ли през устата?
Vache много са ти хубави децата  Heart Eyes  Това със снимката звучи много.. грубо  Confused
Да допиша за имената на децата - видях, че коментирате.
Константин е на баща ми. Бях си решила, че така искам. Сега второто си мислех, че ще е Момчил /другото име, което обсъждахме за баткото/. Е да, но като родих и се обадих на таткото да му кажа той предложи Йосиф за име /неговия татко/ и аз се съгласих. Да си призная човека съм го виждала два пъти в живота си и не свързвам името с него. На мен ми хареса и другите ще са щастливи. Идеално се получи  Mr. Green
Всъщност не съвсем, защото едната баба се разсърди за името, а въпросния дядо още не си е виждал внучето  Rolling Eyes
А н и благодаря!

# 566
Здравейте, тука съм, но не ми се пише нещо.

Днес пак ходих до КАТ, разгеле, книжката ми е готова! Видях се с един приятел и се почувствах малко човек. Без памперси, без млека, без да говорим за деца... бях си изцяло предишната Елена.

Магнет, дано Жожи е добре след ваксините.

М@я, честита годишнина.

Mama_viui, добре дошла сред нас. Твоята красавица е родена с мен на един ден. И аз съм родена на 30.06 Simple Smile

Бухта, честита ви месечинка.

Ваче, поразгледах малко каталога, има хубави неща, а кога точно я отварят?  Thinking

Хубав ден от мен... поне остатък

# 567
Ваче, какви са тези снимки тип Ан Гедес?
Щастливци са хората около теб че си имат фотограф професионалист под ръка!
Може и любител да си, но за мен всички които се занимават с фотография малко о задълбочено, а не просто да щракат като мен, са професионалисти.

# 568
Ваче, какви са тези снимки тип Ан Гедес?
не съм Ваче ама... цък

# 569
  • София
Ваче, аз много искам да направя професионална снимка на Алекс, но е още малък, трябва поне да започне да сяда. Нямаме вкъщи фотоапарат - досега го снимах с телефона си Simple Smile

Хеленче... ако имате път към София, свирни да се видим и ще снимаме Алекс. Не е необходимо да може да сяда. По-добре е, ама може и с теб да го поснимам  Wink Е, няма да са професионални снимки, щото не си изкарвам хляба с това, но ще са добри  Wink имам претенции да поснимвам добре  Grinning

Магнетче, драсни после как е Жожо. Дано минете само с мрънкането  Praynig

Чинче, на 20ти септември (по мой спомен) я отварят.

Аз не знам дали ви казах как оня ден ме удари сачмата Crazy
Бях с колата, че имах да свърша някои неща в общината. Една приятелка ме подсети, че няма много хора за мяна на личните документи. И аз беж... да подавам документи. Саша и Рали се гледаха 15 минути сами в колата докато подам документите. Добре се бяха справили. Одраха ме 20 лв за медицинско за книжката, но реших всичко сега да сменям, че иначе после в КАТ трявба да вися  Twisted Evil Чинче, затова се сетих да ви го разкажа. И тоя ден свършиох безумно много неща. От 5 месец на бременността не бях търчала така дейно. И аз се почувствах човек  Laughing

Ани, ето снимки на Ан Гедес. Напоследък всички са луднали да я копират  Wink но тя е уникална и честно казано досега не съм видяла някой да я е стигнал като идеи, т.е. да е измислил САМ нещо толкова оригинално.

http://www.annegeddes.com/modules/Anne/Galleries/index.aspx?log=agtnv_gallery

A иначе ти може да си щракаш и да правиш чудесни снимки. Не е задължително да имаш техника за много пари, за да си добър. Ако си добър техниката ще ти помогне, а обратното не е задължително изобщо  Wink Истината, обаче е, че деца се снимат трудничко. Аз съм голямо дърво и трудно снимам чужди деца, просто защото трудно общувам с тях. Ето, виж колко неща са важни  Wink Саша вече доста е гърчена и нея няма нужда да я забалбосваш, направо й се казва как да застане и какво се иска от нея. Но ако детето не е снимано често застава като препарирано.
Пролетта снимах децата от класа на Саша за едни книги. Станаха чудесни снимки, обаче аз тях ги познавах и си говорехме. Също обичам да снимам мънички сладурковци, защото са непринудени в емоциите и може да уловиш чудесни моменти.

Общи условия

Активация на акаунт