Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 704
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Кетуок,
Лецитин от аптеката. Аз съм пила на Валмарк 3 пъти по едно от 1200 мг докато трае проблемът, после плавно намаляваш. Зелево листо от хладилника, надупчено с вилица си държиш в сутиена, хубаво е да го изрежеш да не покрива ареолата и зърното и да го сменяш периодично. Бебето да суче с брадичка насочена към мястото, което усещаш по-твърдо и уплътнено. Предполагам, че е участък, а не цялата гърда. Ако не става със сучене, се поизцеди. Важно е да омекне, защото може да стане беля иначе. И открий причината - тясна дреха, сутиен с банели, дръжка на чанта, спала си на гърдата, ритнало те е бебето... Не се плаши, ще се оправиш без лекари и антибиотици, само вземи мерки.

Редрени, поздравления за решението, което си намерила. Аз също му цедя кърмичка и правя доста редичка кашичката, но си я давам с лъжичка, щото иначе до първи клас ще се храни от шише. Wink

# 421
Bencholino, brambazak, Lasko Добре дошли.  Hug

На нас нали ни е 2-ри ден от захранването, и се храним в столчето за кола  Mr. Green На нас ниблера ни е силиконов и за сега съм доволна от него. Bencholino не се притеснявай не си единствената. Виктор е на 6м. и 10 дни така че има и по зле  Laughing До сега е бил само на кърма  Peace

Буб Аз още си ползвам столчето 0-13кг. Виктор беше 7,500кг. така че има още време. А после ще ползва това на каката, то е от 9-25кг. Има възможност за полулегнало положение и на мен това много ми харесва.

Честити ви зъбчета на всички, ние още си нямаме, но много ни мъчат и са подути. Да видим кога ще се появят.  Hug

Racholina Честити рожден ден! на патерица   bouquet

Оххх стига толкова, утре пак ще чета.
Лека и поспалива вечер.

# 422
Мама Весси , аз преди около месец(няма и месец) изкарах херпес Зостер(вирусно заболяване),а лекарката при която ходих ми каза,че не е заразно...Оказа се,че тези,които не са карали варицела именно с нея мога да ги заразя,защото се причиняват от един и същ вирус Зостер..... Та виновникът съм аз Cry Но важното е,че Ванеса се оправя вече

# 423
Мами, моля тези от вас, които са на АМ и бяха в Гърция на почивка, или тези , които живеят там, да споделят каква вода използваха или използват - че просто се побърках вече с този въпрос - първо изварявах от чешмата - бялата утайка беше значителна; после изварявах минерална - същото положение. Сега купувам една детска вода и не я изварявам, ама доста соленичко излиза, защото малкият изпива по литър и повече на ден (АМ и водичка), а те са едни миниатюрни бутилчици от 330мл. Ако не ми дадете по-добра идея, на тях ще остана. Мигио, ти си си добре с кърмата и този въпрос не стои пред вас   Hug
От ниблера съм много доволна - засега само диня сме давали в него, но Марио пощурява, и всеки път иска още Simple Smile Благодаря, Лилироуз   Hug
Кетуолк, да се оправяш!
Честито на половингодинковите бебета Simple Smile
Редрени, в началото е така със захранването  - и аз си го представях лесно, но вече знам борбата за всяка лъжица каква беше, макар че имаше желание - сега ела да го видиш как бурканче от 190 вече не му стига Simple Smile

# 424
  • София
sirence, аз съм от МАЙ-ската тема, ама в такъв случай тези кани или каквото е там за пречистване на водата не помагат ли?  Thinking

# 425
menyanthe, и аз се учудвам, но не помагат. Днес следобяд ще ми донесат една друга кана - метална, че тази, с която досега опитвах, е пластмасова, да не би нещо от пластмасата да е. Току-що в темата на мамите от Гърция ме посъветваха да ползвам преварена от чешмата, че все пак детската била минерална и не е подходяща. А какво за пречистване на водата имаш предвид, освен филтъра на каната?
 Ще чакам още идеи ...

# 426
Здравейте,
честита половин годинка на всички бебчовци от вчера и днес.

Сиренце-аз вече давам непреварена вода,мисля че на 6месеца вече сме достатъчно големи за такива подвизи  hahaha

Котенце-когато Анастасия беше с диария,варяхме ориз и давахме водата,защото не е хубаво да се захранва детето докато има някакъв проблем

Хубав ден   bouquet

# 427
Marinels, тук на този полуостров водата е изключително варовита (много повече, отколкото на някои места в БГ провинцията), за това има проблем, иначе и аз не се втелясвам много със софийската вода, и често смесвам преварена с такава от чешмата, за да я разхладя.

# 428
  • София
sirence, а колко е дълго това начало? Аз си ги представях по-друг начин нещата, ама...
Дано бързо решиш проблема с водата.

# 429
Редрени, по моите наблюдения - първите десетина дни са им странни на децата пюретата и лъжичките, после започват да си папкат по-нормално. Успех и на вас със захранването  Hug

# 430
Сиребце, не можеш ли да преваряваш по-голямо количество вода, да чакаш да се утаи и после да я ползваш , като я филтрираш и не използваш водата която е към утайката. дали ме разбра или само аз си се разбирам  Laughing

# 431
  • София
Редрени, по моите наблюдения - първите десетина дни са им странни на децата пюретата и лъжичките, после започват да си папкат по-нормално. Успех и на вас със захранването  Hug
Зареждам се с търпение и се надявам да е така:)

# 432
sirence, в едно предаване обясняваха как е най-добре да се обработва чешмяна вода,  за да се отделят от нея всякакви примеси и да стане подходяща за бебета. Първо водата се преварява и така се пресичат и се утаяват една част от примесите. После се прехвърля внимателно в шише, като се не излива цялата вода, а се оставя тази, която е на дъното, около 2 пръста, в които се натрупват утайките. Шишето се слага за 24 часа в камерата, където се "обезврежда" друга част от приместите чрез замразяването и след това водата е готова за бебето. Малко е пипкаво, но е вариант, ако не намериш друга алтернатива.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 13:06 от Mur

# 433
  • Бургас
mama Barba , sirence   Hug Hug Hug
Детето снощи успя да ми разреши проблема - сука доста и всичко се оправи. Дано не се повтаря, че съм голяма паника.  Praynig Мисля, че причината беше един стегнат сутиен. Confused

# 434
Здравейте,
да се отчетем на бързо, бяхме на консултация и вече сме 8.600кг (+300гр) и 69см (+3см)

Спокойна и хубава вечер от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт