Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 736
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, момичета!  Hug

Признавам си, че не успях да изчета всичко каквото сте писали от една седмица насам, но просто нямам време.....  Sad
Та по това,  което последно сте коментирали .....

За нощното хранене - ние сме така от самото начало  ooooh! направо не знам докога ще продължи. Опитах с водичка, но така се нервира, че не смея много много да настоявам.

За срещата - аз мога или утре или в четвъртък, но за Южния парк.

За взимането на кръв и урина - хмммм миналата седмица, когато бяхме на преглед и ни биха ваксината.....слава Богу, последната  Grinning педи, не ни каза нищо  Thinking Дали пък не ни е оставил за следващия път?!  newsm78

И аз да питам нещо - някой знае ли какви плодове и зеленчуци не е желателно да се консумират сега, на тази възраст? Все ме е страх да не дам някой плод или зеленчук, който да не трябва. То на бурканчетата пише от кой месец, ама нещо все им нямам доверие Sad

# 586
Хай Hug ,
вече и аз съм си в къщи отпочинала и заредена,та направо за срещата удобно ми е утре в Борисовата,че четвъртък имам третокласничка,а в петък сме на консултация.

# 587
До мамите, на чийто деца вече са взимали кръв, от къде взимат от веничка или от пръста ?На нас ни предстои .

# 588
Утре в Борисовата? Има ли други желаещи/ можещи?

# 589
До мамите, на чийто деца вече са взимали кръв, от къде взимат от веничка или от пръста ?На нас ни предстои .
oт пръста

# 590
Ехо, Мигео - завърна се значи, заредена  Hug

Мами, тази среща ще я пропусна, че ние още сме в Гърция, ама на следващата, живи-здрави, там сме! В четвъртък ще е лудница (15 септември) по софийските пътища, така че не е добра дата за среща, пък и гордите мами на първолаци са приятно ангажирани - Джоузи - поздрави  Hug , пък и всички други мами с по-големи ученици  Party

Днес целия ден изнесохме преносимата кошара навън на прохладната тераса и малкият много си игра в нея - на въздух, и му беше много интересно Simple Smile

Мама Веси, аз не помня вече точно защо (хистамин ли, що ли), но доматите ги отлагам (Буб, за тебе също отговор), а пък вие, казваш, си ги папкате?
Иначе аз, за всеки случай, засега не бързам и с кайсии, праскови, портокали. Не бих дала скоро и патладжан.

# 591

Бишкота, допускаш ли, че може и глад да я буди? Казваш, че се налага да я успокояваш с водичка. Може би, ако я накърмиш може да се почувства по-добре. Иначе може да е и от зъбки, и от емоции. Всичките тези може да пробваш да ги облекчиш с кърмене и/или ако й действат гелчетата за зъбки примерно. Никола няма нужда, но на Митко му помагаха. Първо му намазвам венците, после го кърмя и се успокоява. Иначе беше голям рев.

Да, мисля си че е гладна, защото почти по цяла нощ се кърмим. Пробвам да я успокоявам с водичка, но не винаги ми се получава. Част от причината са и зъбките, мажа с гелче, но не винаги я успокоява.

За срещата пропуснах - аз съм повече за Южния, но и в Борисовата ще опитам да дойда ако на повечето мами им е удобно там. Джоузи, да бутаме количките до там заедно?  Wink

Днес продължихме захранването с картофче, и бих казала че й харесва. Учудващо добре яде от лъжичка, макар че до сега не съм и давала нищо с такава. Да видим това нощно будене как ще се развива, защото тази нощ съм ставала около 10 пъти .... не преувеличавам.

# 592
Привет,
бяхме на консултация - +750гр и +2см. Дадоха ми направление за кръв и урина и утре дано успея да ги свърша тези неща,че трябва и до София да дойда да си оправя документите за общежитието. Че от другата седмица ми почват лекциите и ми е много притеснено. Не че баба ми не е отгледала 6 деца,ама все пак е на 66 години и имаме различия в разбиранията- притеснява ме как ще дава пюрето,баща й вероятно няма да иска да живее с мойте родители докато ме няма,което значи че ще вижда малката за по 2-3 часа на ден. Искрено се надявам да прояви инициатива и вечер да я взима при него в нашия апартамент,но се съмнявам.

И на мен ми казаха да почвам с попарите като чуйте рецептата: чай (примерно от шипки),бебешки бисквити или сухар,грахово зрънце масло и орехово изкиснато сирене  Shocked А сега познайте дали ще и правя  smile3534  Joy

Хай Hug ,
вече и аз съм си в къщи отпочинала и заредена,та направо за срещата удобно ми е утре в Борисовата,че четвъртък имам третокласничка,а в петък сме на консултация.
Честито отпочиване,аз чакам София че да се наспя  Joy

Буб - права си да им нямаш доверие.още повече с тия сметани и тем подобни,но не мисля че е проблем ако дадеш някой зеленчук в малко количество.Ето ние примерно онзи ден и давам да смуче един домат и накрая поглеждам,че си е гризнала и погълнала,но не сме имали проблем с това,въпреки че домата по принцип влияе по-зле на стомасите...

jozyy   hahaha Голямо приключение е било,прилича ми на вица за корабокрушенците дето им се паднали спукани пояси...

mama_vessyаз не бих рискувала с ваксината щом имате вирусоносител вкъщи  Peace

Бишкота Нали се замисляше за Дормикинд? Какво стана? Ако той не помогне може би е от глад newsm78

# 593
татарчето , бебчето на маца83 също малко преди нас изкара варицела и тя ми препоръча едно гелче Вирасут.Аз не успях да го открия тук по нашите аптеки и мазах първо с Галена Алба,ама много плачеше мишона...тогава звъннахме на един лекар,той лекува и с билки много и ни каза ракия,вода,захар и сода бикарбонат...ама беше с определено съотношение....ако проявиш желание с това да го мажеш кажи,че много мами тук едва ли биха се доверили на бабини девитини,но на Ванеса наистина и подейства много облекчаващо,не я болеше и пареше като я мазах и много и помогна...Ако решиш да го приложиш ще проверя какво точно беше съотношението....

# 594
marinels Аз друга рецепта за попара не знам, кое по-точно в рецептата те притеснява?

# 595
marinels Аз друга рецепта за попара не знам, кое по-точно в рецептата те притеснява?
Не рецептата ме притеснява,а даването на тези съставки сега. Знам че все ще прояде буклуците,който са на пазар,но при все че още не е запозната с тях аз да давам масло и сирене няма да стане. Та плана ми е първо да се запознаем с месата,дотогава давам и от нашата храна,но каквото преценя. Примерно често си папка корички домашен хляб или пък зеленчук и някъде към средата/края на октомври вече може да си говорим за попари...

# 596
  • София
Здравейте мами  Grinning
За срещата аз съм за Борисовата Peace
За захранването- и ние почнахме преди около 20 дена с домашно приготвено пюре и сега му правя и домашни каши,определено му харесва,но не сме напреднали много досега е ял-картоф,морков,круша и май това,иначе опитва само с близване и друго,че така жално гледа милото.
Иначе един месец бяхме извън София и много добре му се е отразило-вече сме 8кг и 69см.Бяхме на море 7 дена в Созопол,после на Боженци,на Орешака и накрая на село,направо не ми се прибираше в лудницата,ама няма как.

# 597
При нас нощта винаги е била с хранене и то, както при Жени. През деня суче, но често се разсейва и се отказва накрая, но дойде ли нощта си суче здраво, за това смятам да си го оставя той да се откаже сам. Когато беше на 2 месеца и няколко дена се опитах да го залъгвам с вода, но тогава спря да наддава и след седмица опити си казах да си карам, както си бях тръгнала и да не слушам много много какво ми казват, така си минахме на изключително кърмене и само кърмене, без ограничение кога и колко. На вечер ме е будил и по 5 пъти, а имало е 2 или 3 нощи да е спал по 6 часа, без да ме буди, тогава бях много щастлива, но само 2 или 3 пъти си бяха и това беше. Края на месеца или началото на октомври и ние ще захранваме. Един път го пробвах дали има признак за готовност, като си изцедих няколко капки кърма в лъжица и му я подадох, момчето си отвори устата и опита  Laughing сега остава да седи по-стабилно и е готов, но това когато му дойде времето, не бързам.

# 598
Да занеса урина за изследване се оказа цяло приключение. Всичко започна добре, залепих колектора веднага след като Ради се събуди и след няма и 2мин имахме резултат и тук започна екшъна - колекторът се оказа дефектен и течеше. Закрепих го някакси да не тече и на бегом до аптеката за контейнерче, което...ИЗНЕНАДА, се оказа пробито #Cussing out А това с контейнерчето ми се случва за втори път ooooh!
jozyy, извинявай, но много ме разсмя. Все едно гледах комедия, така добре си го описала. Ето още веднъж доказателство, че е много важно как сме настроени. Аз днес като бях до болницата на излизане чета на едно табло "Когато много силно искаш нещо, то се сбъдва" - Паолу Коелю. Вървя към аптеката за поредно колекторче и се чудя какво искам и си казвам - голяма жега е, пък съм без кола, искам такси точно срещу аптеката на ъгъла. Още като излизам от болницата и виждам там едно такси, обаче хич не бързам да го хващам, отивам си най-лежерно до аптеката. Излизам, то си стои и чака  Crazy Шофьорът ми обяснява после, че докарал клиенти и нещо го домързяло да тръгва и затова си останал там за МОЙ КЪСМЕТ  Laughing
Сега и мен ме чака одисеята с колекторчето, дано моето контейнерче да е здраво, когато успеем да го напълним  Mr. Green

# 599
Сещам се за вариянт за попарата може да е бебешки бисквити,чай от тези бебешките на хипп,пропускаме масълцето Simple Smile и тофу(соево сирене)

Общи условия

Активация на акаунт