Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 813
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Майски и Дари нещо не е в настроение
Зачетох се и не мога да се откъсна от екрана, но влязох в тази тема- която е страхотна  newsm51 - за да БЛАГОДАРЯ  на госпожа Стихия за чудесната идея за приспиване в/у топката -аз все още чета в предишната темичка  smihesorry не мога да ви смогна
Спокойна на всички

# 166
Момичета, не е ли малко късно за слинговете? Имам впредвид, още месец-два най-много ще го ползвате, после идва зима при вас, така, че как ще го слагате. Пък и те децата започват да си тежат, моята София както е близо 10 килограма, изобщо не си представям колко време ще мога да я нося в нещо подобно. Халки, шалове, според мен слинговете са за времето, когато децата са малки бебета. Моят слинг отдавна е пенсиониран, сега ползвам ето това:
Този поне съм го проверила и тествала, със сина ми го ползвах два месеца, преди София да се роди, значи той е бил на 20 месеца.
Знам, че има много слингове, на които е показано голямо дете, ама колко дълго може да се носи в него?
Почти съм привършила със правенето на тортите, ех, този мой мъж - иска домашна торта, с яйчен крем  Laughing С колкото може повече крем.
София е добре, върти се от гръб на корем, от корем по гръб, пълзи (е, малко бавно, но си се придвижва), стои седнала вече без никаква помощ. Е, след известно време се катурва, но то е обяснимо с килограмите, на които е. Захранваме се, засега съм дала картоф, тиква, морков, вчера осмука банана на брат си и май трябва и банан да броя. Купих и оризова каша и мисля малко по-нататъка да и я дам. Май това е, както се казва - рапорт даден.

# 167
  • София
Добра ви вечер!

Аз се оттеглих на почивка в китно селце и си изкарах чдесно, макар покрита с пъпки от всякакви гадинки. После прескочих до друго селце, където преяждах редовно с домашни розови домати. Прибрах се по случай пишката на Никола. Водихме го на хирур и да подчертая...
.. за мъжките майки!!! - Макар да знам, че срастването на пишлето е нещо нормално и важно да бъде така, все пак заведох Никола на хирург, защото при него е абсолютно затворено. Ако не пишка, не се вижда никакъв отвор. Педиатърката ни е против заголване на пишлетата, въпреки това и на нея и се видя съвсем затворено. И въпреки че е абсолютно затворено,  хирурга(не му знам името. В "Пирогов") каза, че не бива по никакъв начин да пипам пишлето и ако случайно педиатъра реши да го дърпа, в  никакъв случай да не давам. А като се сетя колко от вас, а и други познати споделиха, че педиатъра изобщо не пита. Просто решава, че има компетенция и права върху детето, и действа.

Другото около Никола е неговото първо зъбче. Показа се преди 2 седмици, но само от едната страна. От тогава расте, но като шипче, а не се показва и другия край. Сега е малко ревлив, защото и другото зъбче побутва отвътре.

Също го захранвам лека полека. Давам му от някои неща микродози, а други му ги давам да държи или сам да си ги взима.

Като ви изчета ще коментирам. Гласувах в анкетата. Няма да кръщавам децата. Според мен кръщаването е нещо като договор между човек и Бог и за това няма как аз да сключвам този договор вместо детето. Когато стане достатъчно голям, че да решава, ще има възможност да реши.

# 168
  • София
Много ми е криво... бях отговорила на всички лексиконски въпроси, направих нещо и затрих страницата. Толкова прецакана се почувствах  Close . Нямам енергия да отговарям пак. Ще нахвърлям каквото по памет се сещам - планувано беше детето, искам още деца, но не знам кога. Предпочитам третото да стане случайно, но не знам защо. Случвало ми се е да оставя детето пред магазина, но то си зависи от магазина и от квартала. Винаги го оставям с баткото. Живеем само на мъжа ми и децата. Името го избрах трудно. Харесва ми значението - победител на народите.
 Ако сравняваме количества храна, на Никола твърдата храна не може да се измерва в грамажи. Той просто държи и отхапва от някоя храна един-два пъти. Ако му давам аз, то е в микродози по 1-2.
 Слинг имам шал и дее дее. Втория не ми вършеше работа, докато Никола беше новороден, вече ми е удобен. Първия ми син го носех до 2годишен в слинг с халки(не дее дее, а от обикновените) и в слинг-шал, когато съм на по-дълго ходене, като на планина например. Обаче този за едното рамо, като натежи детето, рамото ме заболява и трябва често да се сменят раменете. Иначе ми вършеше страхотна работа и вкъщи. Готвех си с детето.
Комелина, сетих се, че беше питала седят ли децата. Никола не може да седи самостоятелно без опора, но в скута ми се чувства добре и там седи, докато се храни.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 02:35 от skrech

# 169
Майски, пропуснах въпроса ти за # 3 и 4. Защото забравих в предния пост. Не е, че няма да ги отгледам, ама наистина се моля да не са # 3 и 4, само # 3 ми стига. На първо място, защото ще трябва да сменяме и двете коли. А в момента, както сме на една заплата, просто не знам това как ще стане. Второ, просто не мога да си наглася в главата как ще се придвижвам, когато съм сама с децата. Такава количка не знам дали съществува, да побира 4 деца. Няма как и в слингове да ги нося - аз съм една. И дори малки задачи, като пазаруване, ще се окажат мисия невъзможно (сама). На трето място - май и къщата ще трябва да дострояваме. Че сега имаме 4 спални и 2 бани, ама ако сме 6 човека, как ще се съберем? Та такива мисли ме вълнуват, най-тривиални. Иначе - много е хубаво повече деца  Laughing Комшийката ми отдолу има 6 броя, няма да казвам какъв купон е при нея.

# 170
  • София
Добро утро  bouquet
Ето едно кафенце за разсънване Wink

katilias възхищавам ти се за организацията да правиш няколко торти и то съвсем сама , паралелно с това да се занимаваш и с децата Hug
Между другото, въпросчето беше на Мерис Wink
Ние днес ще ходим до Борисовата градина Simple Smile
Лек ден на всички!

# 171
Има ли бебоци,които са на АМ и продължават да се хранят на 3-4часа през нощта?

# 172
  • София
Има ли бебоци,които са на АМ и продължават да се хранят на 3-4часа през нощта?

marinels, Ние сма само на АМ (не сме се захранили с абсолютно нищо) и сме на 5 хранения по 150 мл.
1. 6-7 сунтринта, може и 8, когато се събуди;
2. 12
3. 15:30
4.19:30
5. 22:30

т.е. прави нощна пауза от около 8-9 часа.

Да не би вие да ядете по по-малко мляко на хранене и затова да се буди така през нощта.

Доколкото съм чувала има бебета, които и след годинка се будят нощем, ако не за мляко, то за вода или сок. Всичко си е до детето.

# 173
Проблемът е че беше спряла известно време да се храни нощем (около месец и половина) но пак почна.Изпива по 150мл,но тази нощ примерно беше яла в 22ч,в 2, в 5.в 8 и сега се събуди да си играем. Не знам как да и го махна,а не е от слабичките че да има нужда да се храни нощем  newsm78 В началото си виках:айде малка е,добре,ама вече е на близо 6 месеца и си мисля че ако не го махнем сега ще стане като брат ми,който до 4 години пиеше нощно време мляко с бисквити и мед разбито...

# 174
  • София
marinels, всичките пъти ли ти изяде по 150 мл.?

# 175
marinels, всичките пъти ли ти изяде по 150 мл.?
Не винаги,но по-малко от 120-130 не изпива

# 176
                                                    Добро утро!
                  Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee Coffee
marinels , това с нощното хранене и при нас е на мода, от както се е родила Елица. Сега папа към24/01 часа, 3/4 часа и после към 5,6,7 или както си реши тя, но почти винаги има 3 хранения. През деня трудно я кърмя и затова изцеждам, за да и дам с шише. Но Елица не изпива повече от 100 мл. кърма. Вече и водичка пие по малко. За разлика от Александър, който от 20-я ден си спинкаше нощем. Просто така предпочитат дечицата, и аз вече не роптая срещу това и право Wink А и тя не е от  недохранените. Момичета..., капризи и т.н. При нас може би иска да папа, за да си навакса пропуснатото гушкане и внимание през деня, когато брат и е на първа линия.
 А и по топлото време може да провокира нощните хранения.
 За захранилите мами, които споделиха по- назад, че дечицата им са се запекли е добре да знаят, че продължителното даване на един зеленчук повече от седмица също влияе така.
 Морков, ориз, картоф имат затягащо действие.
 Тиква, тиквичка- регулиращо действие.
 Круша, сини сливи, пъпеш - разхлабващо д-е.
Не е добре вече приетите храни ( морков, тиква)  да се добавят постоянно, за да се приеме следващата нова храна, защото така става натрупване, което води до запек, и увеличава риска от алергии. Морковът  е на едно от първите места от зеленчуците, които провокират алергични реакции.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 11:19 от Жени

# 177
Marinels, можеш да пробаш да й увеличиш млякото с 20 мл- първо само дозата вечерта, преди лягане, за да я засити за по-дълго, и ако успее да не събуди - и първата доза сутрин. А ако видиш, че по-добре се чувства с повечето мляко - да увеличиш и всички приеми и на останалите хранения. Все пак 150 не е много.
Нали писах, че ние пием по 200мл (което не е добър пример Wink ) , а вечер 220мл, и не се буди от 9 до 7. Един месец бяхме на 4 хранения, но сега огладнява много по-бързо, и откакто станахме на 6 месеца - пак се върнахме на 5 хранения - като обедното е голямо пюре, а следобед (не винаги, ако сме навън) давам малко бурканче банан или ябълка и допълвам с мляко до 200мл.  
Научих малкия да си държи сам бутилката (подпряна с гумени кубчета, и в момента се храни сам  hahaha ) Е, изпуска я от време на време, но не се сърди, а търси начин да я захапе отново бибата. Напоследък, заради жегите не иска цяло пюре, та добавям млекце.
И друго: аз за себе си разбрах, че не винаги, когато като по-малък се будеше нощем (пък и много рядко и сега към 5 часа се случва), иска да яде. Понякога се буди за игра. Така че до половин час го занимавам, и опитвам отново да го приспя, и чак, ако видя че не става, му правя млекце, но това си го броя за сутрешното хранене вече.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 12:01 от sirence

# 178
Не е много за добро утро, но
Цитат
Борба срещу арсеника и токсичните метали в детските храни
10.04.2011 г.
Храните за бебета и малки деца все по-често съдържат притеснителни нива на токсични съставки, включително арсеник, олово и кадмий. Тези дни бяха отправени призиви за спешната регулация на тези отрови в храната, предназначена за малките.
Тези открития идват точно навреме: Агенцията по контрола на храните и Европейската комисия обмислят нови ограничения за допустимото количество на тези хранителни замърсители в храните. Сред храните, изследвани от учените, са били такива на водещи производители на детски храни като Organix, Hipp, Nestle и Holle. Стоката на някои от тях се предлага и в британските супермаркети.

Според учените, ако храните бебетата си два пъти на ден с купешка оризова каша, има вероятност да изложите малкото на арсеник, надвишаващ до 50 пъти допустимите нива – например тези при кърмене. Поглъщането на други токсични метали като кадмий – известен с това, че води до неврологични заболявания и уврежда бъбреците – е над 150 пъти над нормата. А в храни, изследвани от шведски специалисти, е намерено осем пъти повече олово от допустимото.
[...]
В проучване на Стокхолмския университет, публикувано в сп. Food Chemistry, се казва:
„Притеснителното тук е, че тези храни за бързо растящи деца могат да съдържат опасни количества на токсични елементи като арсеник, кадмий, олово, ураний, произхождащи главно от суровините. Тези елементи трябва да бъдат в абсолютния минимум, особено в храни, с които ще бъдат хранени бебета. Високата концентрация на арсеник в оризовите храни за бебета е неимоверно тревожна за нас.“
Експертите са на мнение, че няма „допустими нива“ на арсеника и производителите трябва да полагат повече старание, за да го премахват от храните. (Продължава)
Източник: Телеграф

# 179
Мами,здравейте!
Аз съм в голяма дилема дали да сменя на Ванеса млякото....На Аптамил сме , но от доста време имаме проблеми с цокването му.....с 300 зора я храня  ooooh! по 120 мл и правя ... като и дам да пие и като го усети.....носим се,пеем,разглеждаме стаите и картините,та вземе да зацока....Много мами ми казват да сменя с Милумил....уж много го харесвали децата..... Та сега се чудя дали това НЕядене е от млякото...може да не я кефи нещо и затова да не иска да яде...

Общи условия

Активация на акаунт