Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Видин
Цитат
Дуфалак съдържа лактулоза 667 г в 1000 мл. Дуфалак не съдържа помощни вещества.Освен лактулоза, Дуфалак съдържа и производните захари: галактоза (до 1.5г на 15 мл), лактоза (до 0.9 г на 15 мл), фруктоза и др.

Цитат
Лактулоза-MIP съдържа лакгулоза (65 g в 100 мл сироп), галактоза, фруктоза и лактоза.

Жени, на мен ли само ми се струва или съставът и на двете е еднакъв?
След секциото имах газове и без да съм взимала каквото и да било, така че това не е показателно.
И все пак - Дуфалак и другите подобни се взимат след като видимо бебето се мъчи и не се е изхождало няколко дни  Peace

# 241
  • София
Аз си мисля, че малко реорганизация на захранването може да е доста по-безопасно и от най безопасния разхлабващ медикамент. Идеята не е акото да излезе, а да се премахне причината за запек.

# 242
  • Бургас
Sabrina1 , беше споменал за тениска с някаква група, която видял в метъл шопа.
В обедната почивка му я взех и всички бяхме мноого щастливи  Hug

# 243
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте мамчета,
ние вече сме си вкъщи - бяхме на море, а после на планина. Вече опитахме покрай каката и натурални боровинки  Laughing
Бяхме на Пампорово, докато се качим с лифта и монотонното движение го приспа, та изпусна половината гледка  Laughing
Иначе сме чудесни пътници, заспива на 20минута като тръгнем с колата.
Сега ще релаксираме  Simple Smile

Лека нощ от мен и спокойни сънища на бебчовците ни  Simple Smile

# 244
Ау, какво затишие! Laughing Явно всички сте нанякъде. Sunglasses
Като говорим за захранване, след зеленчуковите пюрета ли ще  въведете плодовите,или кашата е преди тях?

ena4 мисля кашата преди плодовите пюрета да е.В последствие пък ще добавям плодовите пюрета в кашата.

# 245
Здравейте момичета,
ние туко що се върнахме от второто море на Анастасия - тръгнахме вчера към 11 на обяд,ходихме до Балчик,Нос Калиакра,много хубава Мидена Ферма,днес разгледахме Ботаническата градина,малко плаж,Гранд Мол Варна и ето ни след 317 км вкъщи - множко е пътя,но пък много се разнообразяваме така.

Да ви кажа какво стана - аз не претендирам че практикувам бейби-лед,но винаги когато хапваме нещо подходящо давам на малката да "смуче" досега така е пробвала - основно корички хляб,диня,пъпеш,краставица,домат,сладоледи и  newsm78 сигурно има и друго,но днес като и дадох парченце диня,което държах аз тя незнайно как отхапа малко,веднага я вдигнах и тя след няколко премятания по венците го преглътна. Много бях доволна,че не почна да се дави ами направи опит да го "схруска"...

Друго интересно при нас няма - лека и спокойна вечер пожелавам

# 246
  • София
marinels, мисля, че по-скоро си пробвала педагогическо захранване(ти даваш на детето или то само си взима от твоята храна. Бейби-лед - детето се храни само. Може и да не е с твоята храна). ПЗ се препоръчва за деца чиито родители се хранят сравнително здравословно. Във всички видове захранване на детето обичайно не се дават "боклучави" храни. Ако например ядеш сладолед, на детето не се дава(в случай, че майката го намира за нездравословен), независимо, че в ПЗ обичайно детето се храни с храната на майката.
 Надявам се, че разбираш какво имам предвид  Crazy . Не коментирам избора ти какво да яде детето, само искам да поясня, че това не е част от философията на самото захранване и го коментирам заради останалите(да не останат с погрешно впечатление за типовете захранване).

Аз казах ли ви, че Никола има зъб? Ако не съм, казвам ви го. Расте от едната страна много остър. Като шипче направо. До него всеки момент ще пробие второ.
 Вие оборудвали ли сте се с бебешки четки за зъби? 

# 247
  • Видин
Добро утро  Tired Нормално ли е туй мойту дите да се буди нощем през 5 минути  Close Tired
Четка нямаме все още, защото нямаме и зъби Simple Smile Но ако се появят скоро ще използвам силиконовия накрайник на Ненедент, от който съм супер доволна. След това ще преминем на четка на Мам  Peace

# 248
Добро утро

Скреч - за сладоледа гаранция че до стомахчето не и е стигнало нищо,така че няма нужда да се притеснявам за това дали е бил "качествен". А за методите за захранване - както каза не претендирам да използвам другите,просто исках да ви споделя какво ми се случи и че все пак децата могат и да се справят с "храната на големите" (имам предвид с вида й)

Четка за зъби сме се оборудавали,тъй като вървеше 3в1 с ето този комплект,който бях купила заради "чесалката" в него:

Ена4- аз каша съм давала само веднъж,но ще карам по реда - зеленчук+каша,месно,яйце,плод и най-накрая сок ще въведа

mistela много е хубаво че заспивате в колата,ние сме си на режима от вкъщи и ако се падне да не спи както вчера стана от Търново до Ловеч (близо 100км) и познай - то са песни,то са подскачаници,абе правих се на шут...

catwalk явно си решила проблема с подаръка,но все пак за друг път може да видиш и в този сайт: unikalni-podaraci.com. Много от нещата им съм подарявала на близки и са оставали очаровани...

Буб ние постоянно имаме проблем с изхождането - почервенява от напъване,първото аки и много твърдо и после вече е кашесто,та как процедирам аз: задължително масаж на коремчето,като упражняваш лек натиск над "кокала",т.е. там където са тазовите кости  newsm78 дано ме разбра... Когато бяхме на един преглед при гастроентерелог ме научиха че там като натисна,ако всичко е ОК с отделителната система детето трябва веднага да се изака. Та когато имаме проблеми с акането го практикувам,разбира се натиска е много лек,не както го прави доктора,но при нас и това върши работа...

Оставям ви,че изписах цял роман Embarassed

# 249
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
и Тодор като Самуил се буди през 1 час цялата нощ. Цоква малко и заспива. Дали това е признак, че вече не му стига кърмата и му е време за захранване  newsm78 Взеха да ми минават мисли дали не ми намалява кърмата, че гърдите ми са меки и празни, като 2 кожички са  Crazy Ама нещо не ми се вярва с това денонощно сукане на 1-2 часа да намалее чак толкова, повече стимулиране от това май няма накъде. А и пишка и ака доволно.

Захранване още не сме почнали. Едни роднини са ни взели столче за хранене и трябва да идем да си го вземем тия дни. Имаме някои опити бейби лед. Държа го в скута ми и си взима човекът и си хапва, без да му помагам. До тук оризовка, диня, смокиня и банан е пробвал. Замислих се, че бананът като пропътувал няколко хиляди км може би не е много удачен за начало  newsm78
А при бейби лед-а също ли трябва да спазваме въвеждането на 1 храна по няколко дни? Аз уж четох четох и пак се омотах.

Зъби и ние нямаме, съответно и четка все още. Ще ви чета, да си харесам някоя Simple Smile

За Дуфалака, който коментирахте по-нагоре, и аз да си кажа. Дадоха ми го в болницата след раждането и единственият ефект бяха страхотни колики от него. Хем не ми помогна да ида до тоалетната, хем ме боля коремът. Не бих си го дала на бебето.

# 250
Добро утро,
и ние като Тодор и Самуил,значи е нормално Simple Smile.Според мен не е толкова до глад и недостиг на кърма,а така се успокояват като се разбудят.
А дуфалака и на мен в родилното ми подейства много зле,незнам какъв е съставът му,но за мен е агресивно средство за мен,камо ли за бебе Simple Smile

# 251
Набързо минавам да се отчета вече сме 9400 гр и 70 см , биха ни една ваксинка , дадохме кръв и урина.
Ена4 при момченцата този колектор се залепва около пишлето и така се взима урината. А при момиченцата незнам как е, пробвай в някакъв съд (пластмасова чашка или гърне). Пробвала съм Денис да пишка без памперс (нещо като ЕБХ) като му дам да пие водичка и после пускам чешмата , да чува как "шурти" водата. Получава ми се.
Мисля ,че Бетта би се включила доста компетентно по този въпрос.

# 252
Привет!

Малчо хапна първите лъжички картофено пюре вчера. Не беше особено очарован Crazy Днес хапна малко повече като през цялото време си пя (качила съм клипче във ФБ) Laughing Кака му си хапваше пюренцата от самото начало с много по-голямо удоволствие, ама пусто не помня с какво пюре я захраних ooooh!
По-колко дни давате един зеленчук и като въвеждате нов пак ли карате по схемата с постепенно увеличаване на броя на лъжичките newsm78
Много гъсто това картофено пюре на Хип Confused утре ще си сваря аз картоф, да видим дали няма да му хареса повече домашно приготвеното пюре.

# 253
Привет!

Малчо хапна първите лъжички картофено пюре вчера. Не беше особено очарован Crazy Днес хапна малко повече като през цялото време си пя (качила съм клипче във ФБ) Laughing По-колко дни давате един зеленчук и като въвеждате нов пак ли карате по схемата с постепенно увеличаване на броя на лъжичките newsm78
Аз въвеждам 1 зеленчук 5 дни, после към вече изпробвания добавям пак така постепенно новия. Но от моркова се позапече беба и сега сме вече на тиква по малко-без да я добавям в морковеното пюре. После продължавам с картоф, добавен в тиквата, че само картофът  на Хип/каквито ползвам/ бил гъст и гаден на вкус. Sick И след картофа не знам какво да пробваме. Мислех си за пъщърнак, ама мъжо ме изгледа недоумяващо и препоръча да давам неща, които се консумират вкъщи. "Ти колко пъти си опитвала пъщърнак?", ме попита ."Ами николко" му отговорих, та се чудя дали наистина да давам нещо, което не се сервира вкъщи на масата. newsm78

# 254
Момичета, къде го открихте този картоф на Хип? Само аз ли не мога да намеря готово пюренце от картоф?!
Нямаме още зъб и само заглеждам четки в комплект с чесалки, ама не купувам...
Нашият ако го оставим бейби лед да се захрани, не си представям до какво ще се докопа Simple Smile А педагогическото, както е писала Скреч е за роители със здравословно меню!
И да се похваля и аз- вече се сдобихме със столче! Някаква куча марка, а в инструкциите му пише, че е препоръчително детето да може да седи само, без подкрепа, когато се ползва. Полулегналото му положение било само за почивка на детето! Е какво излиза!? Аз толкова държах да има полулегнало,за да започна да си го захранвам  Confused Сега не смея да го сложа, дайте акъл!

Общи условия

Активация на акаунт