Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 784
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Хайде и аз в "кюпа" при оплакващите се- чета, чета как хубаво сте захранили и решавам-преди седмица- да дам домашен варен картоф на хулиганката  baby_neutral ми и познайте- вече цяла седмица се боря с обрив  ooooh!  Що ли се правя на послушна и й  дадох по молба на мъжо  #2gunfire  #2gunfire
Искам да ви питам едни въпросчета и ако са ви досадни ги игнорирайте:
1.Къпете ли бебчетата под душа?
2.Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските?

# 346
1.Къпете ли бебчетата под душа?Да,лятото редовно като се прибере от разходка се "пъхахме" двете под душа само да се приплакнем
2.Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските?[/color] Да,вече няколко дена и давам от моята чаша вода като гледам да е останало съвсем малко,за да не се дави,а тя определено знае какво се прави с чашата...Ето нагледно с биричка Grinning Държа да отбележа,че само си посяга към чашите

# 347
Мили мами, не съм ви чела от много време, че 1 месец бяхме при свеки.

Минавам само да се отчета, че вече сме 7300 (+ 500) и 67 см (+4). Нашата лекарка ни похвали, че още се кърмим (макар дохранването, което не съм увеличавала от началото на втория месец) и посъветва да не бързам със захранването, а да изчакам още месец, когато Дали ще е на 6 и половина. Все още не съм решила дали ще я послушам, защото бебуна започна да се буди много често през нощта и имам чувството, че не е много сита. Давам и да суква малко, но няма никак спокоен сън. А като цяло не ми се вижда готова за захранване - гледа ни като се храним, ама нито посяга, нито й е кой знае колко интересно  Thinking. Това вероятно ще се промени де

Да се похваля (и да не чува дявола) - мъжо вече ходи само с 1 патерица, а в къщи дори и без такава, и е в състояние вече да ми помага за някои неща. И добре че е така, че аз преди 3 дни се сдобих с инжекция в китката заради тендовагинита ... страхотен баланс  Mr. Green

# 348
Вярно всички зачезнахте на някъде  Simple Smile
ena4 милата тя  Rolling Eyes .Така като те чета, зъбки трябва да са.Защо не му вземеш нещо хомеопатично?Ако облекчи макар и за малко значи са тръгнали.На Ивана в момента и пробиват 3 отгоре,но я мъчат от 2 седмици.Една вечер е ок ,две мрънка и се тръшка...край няма.
1.Къпете ли бебчетата под душа? когато беше по-малка един или два пъти
2.Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските?
Само от нормална чаша давам.Взех една детска със силиконов накрайник ала бала,никаква работа не върши.То егати засмукването трябва да направи детето та да пусне нещо.Чудя се още дали да си поръчам тази http://www.amazon.com/Tilty-Sippy-Clear-Ounce-Pack/dp/B001F913N8 … 007160&sr=1-1   Има вътре едно като пластмасова преградка,която помага на детето да не вдига чашата толкова нагоре докато водата се стече в устата му.
Другото което мисля да поръчам е това http://www.amazon.com/Munchkin-Snack-Catchers-Colors-Vary/dp/B00 … 007453&sr=1-1  Понеже мисля да давам повече твърди храни,мисля,че ще може да си взема от там сама, без да се разпиляват навсякъде.

# 349
Добро утро! Съботна закуска от мен и Ради по повод първото ни зъбче  Mr. Green

Чувала съм, че като пробие първото зъбче трябва да се купи нещо бяло на бебето, за да са му бели  и здрави зъбките. Вие знаете ли това поверие или друго свързано с поникването на зъбките? Купихте ли/ще купите ли нещо бяло и какво?

Бишкота Добре завърнала се Hug Браво за мерките и кърменето!

Не къпя бебето под душа.
Давам вода и сок от диня с лъжичка, но смятам скоро да започнем опити и от чаша. С каката почнахме горе долу от 7-8месец.

# 350
Днес малкото ми сладко бебче става на половин годинка
и черпя виртуално с вкусотийки.

Честита половин годинка и на Самуил на Стефанова,
Виолета на m82, Каролина на noive и на Радостна svetlanana.
Да растат усмихнати деца и много радост да им носят !!!  

Под душа не го къпем и вода от чаша не съм давала, че той почти не пие вода, но посяга към моята и се каня вече да го пробвам. Още не пълзи, но се приплъзва по някакъв начин и така се придвижва във всички посоки.
Честито на всички, които вече имат зъбчета  Grinning Наскоро и аз четох, че се купува нещо бяло за първото зъбче.
Бишкота, верно сте голяма комбина. Дано бързо се оправите и двамата  Hug

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 10:33 от Mur

# 351
Здравейте дами,
много сте напреднали - аз тези дни предимно Ви изчитам!
Честито на всички, които имат нови зъби - ние още си ходим беззъби  Wink, но стана много нервен напоследък  - предполагам е от това Wink, а и на тези лазещи мъници.
Jozyy, добро утро и на теб (хубава закуска си ни спретнала  chef). Не съм чувала такова поверие за нещо бяло при изникнал зъб, но то има много - Феи на зъбките ( това май като ги сменят, беше), предполагам във всеки край е различно Wink
Бишкота, пожелавам бързо възстановяване и на двама Ви, аз също не съм захранила, въпреки че от месец - два сме на АМ, мисля като навърши пълни 6 месеца, докторката ни също не бърза.
Ino4kada, обривите, май, май ще ни съпътстват от тук нататък (дано съм лош пророк). Ние имаме, само че от "вървенето" по лице (голяма красота Joy) - мина от кремчето на доктор Тайс + розова вода.
1.Къпете ли бебчетата под душа? - Не - засега само в коритото, а ако съм закъсняла на мивката му измивам набързо Wink
Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските? - Ами досега съм давала само от тези детските (6+) и от стандартно шише за бебета.
Еna4, нали знаеш филма "С деца на море" newsm10.

Много сте напреднали не мога да отговоря на всички, но ще се опитам да наваксам  Simple Smile. Пак честито на всички, за порастване, за зъби, лазене... Абе да са ни живи и здрави децата - и все да имаме поводи да си кажем едно: "Честито".
Да попитам: Вие какво давахте за зъбите?

# 352
Здравейте   bouquet
Под душа се къпехме само като бяхме на море.
Вода от чаша не съм давала, защото незнаех, че вече е време  newsm78
Мисля да ходя да ми поставят спирала - има ли мнения по вдъпроса и най-важното боли ли?  Rolling Eyes така ме е страх...
на Митко ще му правим кръщене на 24.09 - знаете ли какви са траодициите - кое и какво се взима от кръстниците?
Лек ден   bouquet

# 353
  • Кукуландия
Когато пробие зъбчето или когато излезе и се вижда добре броите, че имате зъбче?  newsm78
И за пълзенето същото - когато може да "ходи" на четири крака или когато успява да се придвижи, пък макар и смешно забивайки глава  newsm78
 Mr. Green

Ние досега не сме се къпали под душа и не пием вода от чашка, защото все още не съм му давала вода.  Peace

# 354
 Здравейте, мами!
Благодаря за вкусните почерпки, и да са ви живи и здрави дечицата! Скоро и Елица става на 6 месеца. Колко бързо минава времето!

Мисля да ходя да ми поставят спирала - има ли мнения по вдъпроса и най-важното боли ли?  Rolling Eyes така ме е страх...

на Митко ще му правим кръщене на 24.09 - знаете ли какви са траодициите - кое и какво се взима от кръстниците?
iliqna_ , относно спиралата аз съм против. И не бих си сложила. Има доста информация, относно положителните и отрицателните страни. Но най- добре е да се консултираш с АГ.
А след като казваш, че те е и страх не те съветвам да слагаш.
 За кръщенето на Александър, кръстниците му подариха златно кръстче, което попът освещава (това е и едната част от ритуала на самото кръщене), и след като вече беше кръстен го облякоха в дрехи, които те са избирали за повода. Това е което аз знам.
 За въпросите-
 все още не съм къпала Елица под душа( може би защото не съм се сетила за това) къпем я във ваничката, а на всяка смяна на памперса я мия под чешмата, като я обливам цялата.
 от чашка все още не съм приучавала да пие, но сега покрай захранването и това ще почнем.
От опит казвам, че е много по- добре, ако детето се научи от рано да пие от обикновена чаша.
 Хайде до скоро, и много ведро настроение през почивните дни!

# 355
Mur мерси за почерпката и за честитката, честити 6 месеца и на вас и на другите бебета, да са живи и здрави, и много да ви радват Simple Smile

За първото зъбче, майка ми каза да вземем пуканки, да били бели зъбчетата и да излизали бързо както се пукат пуканките. Нас много ни мъчи второто зъбче, миличкия така пищи и му текат сълзичките Sad

1.Къпете ли бебчетата под душа? не сме, все още
2.Давате ли да пие вода от чаша-за възрастни ,а не тези детските? Играе си с чашите и се опитва с тях да си чеше венеца.

# 356

Чувала съм, че като пробие първото зъбче трябва да се купи нещо бяло на бебето, за да са му бели  и здрави зъбките. Вие знаете ли това поверие или друго свързано с поникването на зъбките? Купихте ли/ще купите ли нещо бяло и какво?

Знам от баба ми, че като пробие първото зъбче се раздават остри игли на приятелки, за да пробият лесно и другите зъбчета  Wink
Но това са все пак бабини приказки

# 357
Момичета, благодаря ви за подкрепата! Hug
По въпросите първо: Като пътуваме някъде къпем Ева под душа-няма как в хотелите и ваничката да помъкна. Laughing
А за чашата мислех, че е раничко още. newsm78 Аз ползвам биберон с шише, ама стига да се сети какво се прави с чаша за възрастни, ще съм доволна да пие от нея.
Маринелс, много сте сладки!
Уинен, според мен като пробие дори връхче се казва, че има зъб. А за пълзенето не знам. То и на 4 месеца децата се придвижват като червейчета от едно място на друго, ама дали се води пълзене... newsm78
Сега пак идва ред да приплаквам, ама нали сте дружки-ще ме изчетете. Cry Мисля, че разбрах какъв е проблема с ревовете на Ева-почти спрялата ми кърма. Shocked Все си мислех, че няма такъв филм-"спряла кърма", ама май има. Всичко започна от гадния вирус, който ме събори на легло и 24 часа поддържах температура, а и почти нищо не бях слагала в устата си-чревни гадини ме бяха навестили. Twisted EvilОще тогава отслабнах и забелязах, че гърдите ми видимо са се стопили/не са вече така апетитни като през цялата бременност и целия период на кърмене/, но не обърнах внимание. Обаче преди като сучеше дедето от едната гърда, от другата капеше, а сега-нищо. Винаги усещам притока на мляко, когато суче, а сега след 3-4 минути активо сукане, слиза съвсем малко и след няколко глътки/така чакани от вече изнервеното дете/ започва рев. Confused Не знам дали има някой друг , който предлага толкова често гърда-преди на час и половина -два, сега на половин-един час и...резултат нулев!!! #CrazyКазвам ви-съвсем ще врътна.Притеснението ми също играе роля, що рев и аз изревах от снощи, но не мога да се успокоя. Cry Веднага хукнах към Созопол/в Дюни няма аптека/ за лактогенен чай, но не знам до колко ще помогне. Tired Там пък спряхме не където трябва, но нали само за 2 минути и хоп-вдигнали ни колата. Айде с децата да си я търсим, Ева заспа на рамото на баща си от умора полугола-нямах и нищо да я завия, а беше рано сутринта, абе...ужасен ден. ooooh!
Снощи след едночасов рев от страна на Ева и опитите ми да и предлагам гърда, бях готова и лекар да викам-реших, че и има нещо. То писъци, то чудо. Shocked Дадох и вода от шишето и като зацока...едва и го измъкнах и заспа. Дали от умора или от фалшиво засищане-не разбрах. Моля, ако някой може да ми помогне със съвети да си върна кърмата, да го направи. И ЛЛЛ, ако още следят темата, моля да се включат, че ще взема да посегна към АМ още малко. 6 месеца успешно кърмете и изведнъж от раз-капки някакви.
Няма да досаждам повече с проблемите си,но  наистина ми е зле. Cry Cry Cry

# 358
  • Стара Загора
Ena4,преди месец изкарах вирус с повръщане и разстройство.Беше само за ден,но и при мен резултатът беше същия.Гърдите ми видимо омекнаха,малката пищи и се чудя какво става,докато суче от едната,другата изобщо не мокри тениската-бях се взела в чудо.Поисках помпата от сестра ми,за да започна да стимулирам механично лактацията,но тя беше извън града,така че два дена изтормозих малката от глад,но на третия количеството започна да се възстановява.През цялото време бях на крачка да посегна към замразената кърма,но се притесянвах,че така само ще се влоши положението,тъй като нямаше с какво да се цедя и стимулирам.Е,малката се справи-бяха кошмарни 3 дни и 2 нощи,но успяхме.После се отрази естествено на месечното теглене-беше качила малко,но най-важното е,че си върна желаното количество-точно както при вас с много,ама много често сукане "на сухо"Дано успеете да се справите и двете.Въпрос само на два-три дена е.А и друга възможност има-последните два дни преживяхме нещо подобно-не стигаше кърмата и рев,и нерви,спи три пъти по 30 мин за целия ден,а цяла нощ закачена за мен,като ме изцеди и започне да реве-се носим,докато пак тръгне кърма  TiredИ ето,че вчера ми дойде цикъла,и от днес положението пак е  нормално-и кърма си има достатъчно,и си спи.Така,че ако трябва да ти идва тези дни е възможно и това да е причина.Каквото и да е-трябва да се успокоиш и да знаеш,че ще трае само 2-3 дена.Издържите ли ги-всичко ще се нормализира.Ако все пак не искаш да гладува детето и си решиш да и дадеш АМ,започни да се цедиш ,за да стимулираш поне механично лактацията.Каквото и да решиш,стискам палци да се справите и двете и все пак да си изкарате една прекрасна ваканция  Hug Hug Hug
Ето и една рецепта за чай,която една мама(мисля,че беше Котенце1),беше пуснала в миналата тема:листа от малини,пакетче ким и пак.анасон.Смесва ким и анасон в бурканче- от тази смес 1с.л. +3-4 листа от малина.За съжаление не беше указала в какво количество вода ги запарва.Искрено се надявам да успееш да се успокоиш,защото притеснението допълнително се отразява на кърмата.Много прегръдки и на двете ви  Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 20:47 от Женичка

# 359
ena4 много правилно ти е казала Женичка,мога само да допълня  да пиеш  много вода и да похапнеш някакви ядки.Поръчай си салатка с мнооого лук.Жито и чайче помагат,но сигурно нямаш условия там.Биричка също е вариант.Може да те навести лелката,пък може и всичко да идва от вируса.Аз съм така като ми дойде,но наистина максимум 3 дена заема да се оправят нещата.Според мен ако посегнеш на АМ ще влошиш положението с кърмата,да не говорим,че не се знае детето как ще реагира.Ще се оправите,на всяка кърмеща майка и се случва,търпение му е майката и се успокой   Hug Най-важното е да я слагаш често на гърда,а ти го правиш.Скоро ще дойде и резултата.

Общи условия

Активация на акаунт