Върти се без проблем МАРТенче от гръб по корем - тема 7

• 26 769
  • 738
  •   2
Отговори
# 555
  • Кукуландия
А да ви питам тези дето взимате буйки още от сега, от къде знаете, колко големи да ги вземете  newsm78 и за след няколко месеца  newsm78 Аз определено не смея още от сега.  Thinking
Ами от една страна си намерих един линк със size charts за дрехи, обувки и т.н. не само за бебета, но и за малки деца, за възрастни в различните страни (САЩ/Англия/Европа и не помня кои още), на които също пише на кои месеци отговарят долу-горе и т.к. имам няколко чифта мога да преценя.
От друга страна тези, които сега му поръчах видях, че имат описание кой размер на колко см. отговаря и така му поръчах ходило 13см. (US5) като неговото е 10см. в момента. Мнооого се чудих дали да не взема най-големия размер - 14см., с идеята евентуално и следващата зима да ги носи, но ми се стори много голяма разликата... ако зимата крачето му е 11см., то ще има 3 свободни... (все си мислех, че е малко, но като го гледах на метъра ми се стори голяма разлика  hahaha)

# 556
  • Бургас
Момичета, белега от секциото ви еднакъв ли е - защото моя е избледнял от едната страна, но от другата е червен и по-дебел  Rolling Eyes

# 557
и на мен от дясната страна ми е избледнял и даже на един участък около 3см. не си личи

# 558
моят пък е еднакво червен и грозен от всякъде  Twisted Evil
А имате ли неприятно усещане при допир на кожата около белега? При мен е дори болезнено на моменти, особено ако бебо ме подритне по корема  Confused

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 22:16 от Mur

# 559
  • Бургас
Мен  ме  сърби  Close

# 560
И мен ме сърбеше по едно време, но като се почешех ме заболяваше  Embarassed

# 561
Момичета, благодаря ви за отговорите

Бишкотка - И моето бебче имаше такъв период на често будене нощем, като преди това не го е правил. При нас помогна захранването. Оказа се, че детето било гладно, не го засищало само млякото. Сега си хапва в 6,30 - 7,00ч. АМ; 9,30 - 10,00ч. АМ+ сокче; 12.30 - 13,00ч. зеленчуково пюре + АМ; 15,30 ч. сокче или плодово пюре; 17,30ч. каша; 21,00ч. АМ. Другото, което също пречи на бебчето ми да спи спокойно е, когато му е топло. Дано да съм ти помогнала! Успех, защото знам какво е да не можеш да се наспиш!

при нас интересното е, че Дали почти от 2ия месец си заспиваше вечер и се събуждаше сутрин, а от около 2 месеца започна да намаля тази пауза. Първо се събуждаше в 6, после започна в 5-5:30, после към 4, а сега вече към 2:30 - 3:00 и то все с идеята да цока. Друго не помага, понякога и водичка върши работа, но винаги завършваме с цокане.

Я да си спретнем една срещичка, че то хубавото време ще свърши  Hug Какво ще кажете?

Бишкота Това може да е от новооткритата им подвижност. Още някак си не могат да свикнат с нея. Ако му е топло или студено. А може и да е много впечатлително. Може да пробваш с някакво успокояващо чайче.  Peace

аз съм ЗА за срещата  Peace Да, вчера й купих едно чайче на Хип - лека нощ и вече давах. Учудващо го хареса и май има някакъв ефект, поне не пълзеше цяла нощ.

Нощното хранене/будене - аз и друг път съм писала, че бебо беше си ги спрял сам, но от началото на август пак започна да се буди и да иска да суче. Първо си мислех, че е от жегата и ще мина, после че е от зъби (още нямаме). Буди се по 1-2 пъти и си похапва доста добре понякога. Друг път посуква само малко. От една седмица му давам Дентокинд по 3 пъти на ден и спи доста по-спокойно (Бишкота, може да пробваш).

да, и аз давам Дентокинд. Да си призная в началото не бях много постоянна, но от 3-4 дни давам по 6 на ден. Още не мога да кажа има ли ефект, но дано да има  Praynig

Та да ви споделя, че в крайна сметка реших да започнем със захранването и днес предложих картофено пюре саморъчно приготвено от домашните картофи на свеки. Целия ритуал мина доста забавно, но детенцето нито веднъж не върна храната с езиче. Беше и леко странно и нетипично, и като видя после гърдата с такава видима радост се нахвърли да сучи. Mr. Green Ще пусна снимки във ФБ

Та това е от мен, лека ви нощ

# 562
~divina~ и аз взех че се замислих над това което си прочела  newsm78 и се сетих, че докато се качим да спим е много спокоен, но след като се кача и легна ииииииии се започва една одисея  ooooh! но той за разлика от повечето си изяжда всичко като се докопа до цицата, че и от 2-те  Crazy От 2 дни го пробвам и му давам да суче само от едната гърда и пак става  newsm78 след това си заспива, но за сметка на това яде през деня, а не както преди да ми прави 6-7 часа пауза от 6ч сутринта до 12-1ч на обяд  Shocked Но леглото му е до нашето и няма как да го отдалеча  newsm78 Дали да не го оставя да спи при кака му  Laughing
За умората по скоро си мисля, че не е само от сученето, а е натрупване. Много неща на куп като започнем от бременността  Tired и вече е нормално  Tired организма се изчерпва, още повече тези които кърмим  Rolling Eyes но все пак има светлина в тунела  Mr. Green На мен вече коса не ми е останала  Crazy

Белега Само като го пипам ми е малко по като изтръпнало. Но не ме боли. Всъщност даже не го усещам  Thinking  Моят е малко по дебеличък защото е двоен  Laughing  

Uinen Аз още не мога да преценя колко ще му порасне крачето при все че не му ставаха обувчиците за 6м.  когато беше на 4,5м.  Whistling а за след 2м.  Thinking

migeio_ аз си мислех за сок без захар, само водата на врелия плод, но въпреки това си мисля че не е добра идея и го казах на мъжа ми. Но ми беше интересно дали някой е пробвал това.
Много благодаря за отговорите  Hug

# 563
 Бръмбазък, и ти за какво се нервираш - провалено парти за половин годинка - та кой прави такова Wink  Важното е детенцето да е живо и здраво, и за годинката тържеството да се получи хубаво  Hug
[/quote]
Нервирам-силно казано.Просто  ми е криво,като си наумя нещо и не се случи-това е.Няма значение кой прави парти и кой не,просто не се случи както ми се щеше.Пък и,като казвам парти не си представяй  пълна къща с хора и балони просто нещо малко у дома.Иначе естествено,че е най-важно тя да е добре.

# 564
mama_vessy аз отказах баткото от нощното хранене като му предлагах чайче

Алекс все още се буди да си пийва мляко нощем, но аз му давам и за сега няма да го отказвам, че сме слабички и педиатърката ми каза да му давам щом иска

Не се сещам кой питаше за зимно яке
Поръчала съм си от Некст ето това http://www.next.co.uk/x48764s4 в синьо
Дебеличко е с полар отвътре

# 565
Идвам да споделя какво съм решила и едно въпросче имам. Решила съм от месните пюрета да и дам само пуешко,пилешко и заешко,а останалите на малко по-късен етап.Като захраня с теьзи 3 съм решила да започна с кашите..и тук идва моя въпрос : Ванеса е захранена с всякакви плодови и зеленчукови пюрета...сега отново ли трябва всяка една каша,било то с праскова,банан,оризова и т.н да се дава пак лъжичка по лъжичка,в смисъл постепенно всяка каша..?
За сметаната рано или не - дадох и ...и пюре с извара дадох миналия ден няколко лъжички...Колкото и странно да звучи в средата на другия месец ще започна да и давам и попара...Не ме нападайте:)

# 566
Бишкота и Мър, при нас нощно време е същата работа! Уж си спеше детето по цяла нощ, в един момент започна в 4 да става, а сега вече дори не мога да преброя колко пъти се кърмим на нощ! Капнала съм! Иначе давахме Дормикинд, но само по 1 на вечер и май действаше или си внушавах... Пишете кое чайче давате преди лягане!
Дивина, аз след кърмене, ако не изпия една чаша вода, съм като замаяна. Мисля, че е от кръвното. Вечер мъжът ми си знае и види ли ни да се кърмийм преди сън, носи каната за през нощта.
За срещата съм ЗА! Лилироуз също предлагаше. Да се разберем нещо!?
А за сметаната в пюретата- далеч сме от тази идея. Ние едва започваме с еднокомпонентните, така че е нормално да се въздържам още доста от тази екстра Simple Smile
Хубав и успешен ден на мами и палави бебоци!

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 09:20 от racholina

# 567
Не се сещам кой питаше за зимно яке
Поръчала съм си от Некст ето това http://www.next.co.uk/x48764s4 в синьо
Дебеличко е с полар отвътре
Aз питах  Grinning Ако поръчвам, какъв размер е по-добре да взема 9-12 или следващия 12-18?

Бишкота, и аз не бях много редовна с Дентокинда, но имахме 2 трудно търпими дни и от тогава съм стриктна  Naughty

# 568
veset0 аз вече захраних и с каша, а от три дни давам и трохички жълтък през ден. Попара мисля след месец, защото след десетина дни ще захраня с месни пюрета. Кашите започнах с чиста оризова на Милупа - правя я с АМ. Започнах с няколко лъжички, но бързо преминах на цяла доза - той всеки ден яде различно количество каша и аз него насилвам - колкото иска толкова. Дадох и оризова с банан, която се прави с вода, също на Милупа - в нея си има АМ. Взех такава, защото и АМ което яде е на Милупа- Миломил.
Единствено реакция ми направи от обсъжданите пюрета със сметана - дадох броколи със сметана на ХИП 2-3 лъжички и се обрина - това беше грешка.
Може и аз да избързвам със захранването, но детето приема добре храните, хапва пюретата с удоволствие и най-важното е, че аз съм спокойна, че е нахранен, защото млякото нещо не го приема - не му се яде и това е.... а пак за пюренце чак се кара  Laughing

# 569
А онези каши в бурканчетата кога мислите да ги давате?

Общи условия

Активация на акаунт