А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 727
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • у дома

По темата - благодарение на Светлето  Heart Eyes тази вечер започна Незнайко на луната.

Приятно четене!  Hug

Иначе моето вчера получи значката от читателската щафета на Аз чета Роалд Дал , придружена с писмо и е на върха на щастието  Heart Eyes

# 166
  • София
Моят сега ваканцията е изцяло на приказки + тази поредици, за която все не му остава време през учебните дни.

Вчера и оня ден изчете по една.

# 167
И аз да се вмъкна с прекрасни предложения за книги - има една поредица, добре направена, почти луксозна, 4 книги засега, на изд. Кибеа- за Моцарт, Леонардо, Айнщайн и Марко Поло. Разказани са в аз-форма, така че да се чете по-лесно от деца, имат илюстрации, като цяло са четивни и лесни за смилане, особено тази за Моцарт. Типовите заглавия са: Казвам се... (Моцарт, Айнщайн и т.н.). Моите второкласници ги изядоха с кориците, много ги харесаха...

# 168
  • София

Досега все отказваше "Двойната Лотхен",
защото била момичешка, но преди малко едва го отлепих за вечеря.       

# 169
  • Sofia
И аз съм я хвърлила око на тази книжка. Ще взема да я купя най- накрая. Моята дъщеря сега чете  "Големият стъклен асансьор". Казва, че е много интересна. Тя си е фен на Роалд Дал.

# 170

Още е в началото. Интересно ми е дали ще му хареса.

# 171
  • София
svet65, сигурно си писала, но аз съм пропуснала. Колко е голямо детето ти?

# 172
На 11 г. е. Сутринта в тъмницата като закусва преди 1-ва смяна пак чете "Капитан Блъд", така че може би ще му хареса. Не бях сигурна, защото май децата сега не четат такива книги. Поне моето досега не се интересуваше от морски приключения от минали векове, аз нямах нищо против, защото пиратството не е нещо похвално... Но пък за пропускане ли са детските книги за морски пътешествия? Явно напоследък попадна на подходящи книги/енциклопедии/филми и каза да търся такива. После сигурно ще предложа "Капитан Немо".  Сега е моментът май да опита и другите части на Пипи ("Пипи се качва на борда“, „Пипи в южните морета“)  и Том Сойер ("Новите приключения на Том Сойер").

# 173
  • тъгата в мен
нинджата е на класическия Том Сойер.
Доволна съм,защото през ваканцията отметна доста книжки:)

# 174
  • София
...Не бях сигурна, защото май децата сега не четат такива книги. Поне моето досега не се интересуваше от морски приключения от минали векове, аз нямах нищо против, защото пиратството не е нещо похвално... Но пък за пропускане ли са детските книги за морски пътешествия?..
И имам такива наблюдения. Затова те попитах за възрастта, за да преценя дали не е рано за Сабатини, Карл Май и другите приключенски романи. Може би в стремежа си да им осигурим най-новите издания, забравяме да предложим книгите, с които пораснахме ние.

# 175
...Не бях сигурна, защото май децата сега не четат такива книги...
Може би в стремежа си да им осигурим най-новите издания, забравяме да предложим книгите, с които пораснахме ние.

Аз се радвам, когато открие за себе си книги, които сме харесвали "едно време". Но пък и знам, че нещата се променят и гледам да не въздишам по миналото и да не му казвам - "Ама как не ти харесва, ние само това четяхме..." Примерно засега изобщо не се вълнува от индианци, предполагам че и при доста други деца е така? А ние много ги четяхме...  Laughing Но съм доста доволна от вкуса му. Може би "вечните" книги сами ще се докажат. Предполагам, че като ги издават новички пак ще се харесват - примерно моят обожава чисти нови книги с лъскави корици и бели плътни страници (не че само от това зависи...).

# 176

Отдавна я искаше и му я подарих по случай Нова година. В момента е на втората книжка.

# 177
  • Русе
и ние сме на Големия стъклен асансьор, след Шоколадовата фабрика - 2дни - никога не е чела толкова. лошото е, че с училището няма да има много време.

# 178
Големия се е захванал с Хари Потър, в момента е на 4та книга.Чете я доста бързо и по всяко време/когато има свободно такова/.Доволна съм ,защото до скоро едва го карах да чете.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт