А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 737
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
№.1- "Шестото клеймо",
№.2- "Тайната на Тутанкамон" /чета му я аз по технически причини  Mr. Green/.
С малкото прочетохме миналата седмица и "Магическият еликсир", също от поредицата "Детективи с машина на времето" и една вечер той се изплаши от разни сенки в гората и преследвани, през нощта се намъкна в спалнята и спа между нас. На сутринта беше готов за нова порция, този път- без такива ексцеси.

# 181
И аз, в последните дни, очаквам посещение в спалнята ни по нощите, защото усилено чете поредицата Goosebumps.

# 182
На 11 г. е. Сутринта в тъмницата като закусва преди 1-ва смяна пак чете "Капитан Блъд", така че може би ще му хареса. Не бях сигурна, защото май децата сега не четат такива книги. Поне моето досега не се интересуваше от морски приключения от минали векове, аз нямах нищо против, защото пиратството не е нещо похвално... Но пък за пропускане ли са детските книги за морски пътешествия? Явно напоследък попадна на подходящи книги/енциклопедии/филми и каза да търся такива. После сигурно ще предложа "Капитан Немо".  Сега е моментът май да опита и другите части на Пипи ("Пипи се качва на борда“, „Пипи в южните морета“)  и Том Сойер ("Новите приключения на Том Сойер").
      Ние също сме на 11,предложи му и "2 години ваканция"на Жул Верн,ще му хареса.(има я по библиотеките,за съжеление не е преиздавана скоро)                                               http://chitanka.info/text/3566/2

# 183
На Верн минахме през "Децата на Капитан Гранд" ние с голямото, но преди 4 години. Понеже тогава беше във ІІ клас я четохме на смени- някоя глава той, някоя- аз.
А пробвали ли сте "Стас и Нели"? Ние и нея я четохме така на смени, че беше малък и се измаряше. На малкото същество още не съм я чела, че сме на поредицата детективски сега и сме й се заканили да я изчетем, пустата!
Големият хареса и на Дойл "Изгубеният свят".
"Уилоу" много се харесва и от двете ми момчета. С големия сме я чели /аз и той самосиндикално/ не знам колко пъти, още от градината.

Кейси, моето като се мушна между нас, ме улови с две ръце за врата и тъй заспа.  Laughing От "Тайната на Тутанкамон" тази сутрин, като се събуди веднага поиска "поне една глава", ма пуста и градина и работа, трябваше да се спешим за там.

# 184
  • Там, където мечтите се сбъдват
В момента четем "Приключенията на Лукчо", т.е. аз му чета Simple Smile Иначе сме големи фенове на Малкият Никола и на Капитан Гащи. Дали има някаква книга тип комикс на български - идеята е сам да си чете, но да има повече картинки, защото юнакът бързо се изморява.

# 185
Започна The Call of the Wild ("Дивото зове") на Джек Лондон

Скоро гледа филма "Белият зъб", май не му беше много интересен, но реши да пробва и "Дивото зове",
докато чака да намеря "Дневникът на капитан Блъд" на Сабатини, след като много му хареса "Капитан Блъд".

# 186
  • Варна
В момента четем "Приключенията на Лукчо", т.е. аз му чета Simple Smile Иначе сме големи фенове на Малкият Никола и на Капитан Гащи. Дали има някаква книга тип комикс на български - идеята е сам да си чете, но да има повече картинки, защото юнакът бързо се изморява.
Моя младеж започна с книжки от този вид . Сега е на етап пак такива с много картинки, но и с повече текст Simple Smile.

# 187
Имаме от мен и брат ми събрани едновремешните списания "Дъга", всичките. Точно комикси са по- голямата част от съдържанието им и са направо велики.
Големият син почна в градината да събира и чете "Дребосъчета около света", за две години излязоха всички списания, много ги обичаше. Сега ще ги дам на малкия.
Ако имате възможност да ги вземете от библиотека- препоръчвам ви ги.

# 188
Вече остави "Дивото зове" - скучна му е... Освен това коментира, че езикът бил особен, имало странен избор на думи?! (на английски я чете). Питах го като чете "Дневникът на един дръндьо" (също на английски) странен ли беше стилът. Отговори, че там всичко е много добре... Rolling Eyes Какво да се прави - съвременна младеж! Джек Лондон критикува и харесва тийнейджърския жаргон...  Shocked Laughing

Сега започна любимия Ерих Кестнер - "Това се случи на 35 май".

# 189

Доколкото разбрах, това е същата книга като "Дневникът на капитан Блъд" на Труд, но под друго заглавие и от друго издателство. Нямаше претенции синът ми и веднага я започна, след като беше много ентусиазиран от първата част - "Капитан Блъд".

# 190

Естелиана, точно снощи загледах една таква книжка - "Ох, колко хубаво е в Панама" на Янош. Много хубави картинки, малко текст с едър шрифт. - http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=32877

Освен това поредицата Макрокомикс на Егмонт - приключенията на Чичо Скрудж, Доналд и племенниците му.
http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&search_q=%D0%BC%D0%B0%D0%BA … D0%B8%D0%BA%D1%81

Давам линкове в Пингвините, защото ми е по-лесно. Предполагам и на други места ги има. Peace

А по темата, в момента моят не чете - в почивка е (по негови думи) Simple Smile Но за идната седмица си е приготвил и той "Малкият Никола" Simple Smile

# 191
  • Ямбол

Втората книга от Героите на Олимп.

А някой да знае колко книги ще са от тази поредица?

# 192
  • София
Купих за себе си Сладкото на дъното на пая, но се оказа, че е подходяща и за деца, и сега дъщеря ми я чете.

# 193
Четвъртата част на "Дневникът на един дръндьо"

# 194
  • София

Втората книга от Героите на Олимп.

А някой да знае колко книги ще са от тази поредица?
Само двете са засега. През есента се очаква да излезе 3-тата книга - "The mark of Athena/Знакът на Атина", обаче кога ли ще дойде в България...
Ако искаш подробности за поредиците виж в сайта - http://www.rickriordan.com/my-books/percy-jackson.aspx

Общи условия

Активация на акаунт