А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 748
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
На 16г. е прояви интерес към П. Куелю-  в училище със съученичките е станало дума. Прочете "11минути"- дала и я съученичка. Сега аз и дадох "Алхимикът"- на мен тя ми е любима. Рядко се случва да чете в учебно време друга литература.

# 196
mimi1912 , "Дневникът на един дръндьо" на английски ги вземам от Booktrading - както онлайн, така и от самата книжарница. Понякога ги има и в Public. Според сина ми (5 клас) нивото в книгата е по-високо от училищното и е с доста разговорен стил и жаргон. Той от години общува  в интернет устно, писмено и "слухово" с младежи-американци и затова му е познат  съвременният американски език. Но според мен всяко дете може да пробва книжките, нали всички са все в интернет или  гледат американски детски програми, игри, филми...

# 197
Моето момче чете "Аладин" и "Котаракът в чизми"  Mr. Green

# 198
  • Варна
Сам си чете .
Аз му чета .

# 199
# 200
А аз съм болна и съм си у нас. Задържах и малкото, че не мога да излизам, много съм зле с мускулите, не мога да си движа краката и да изрина колата. Та по този повод от поредицата "Детективи с машина на времето" сега, за обяд, ще си дочетем за убийството на Филип в театъра, малкият чака с нетърпение да почнем, за  да видим, кой е атентаторът и на Филип и на Александър.  Grinning До утре! Приятно четене на всички зеца /и родители/!

# 201
Ние сме първи клас в момента и синът ми е най-големият фен на книгите, който познавам. Нещата с четенето се завъртяха още лятото преди училище - голямата ми дъщеря (която е почти на 16) се притесни, че щял да има проблеми с четенето в училище и когато малкия свърши с подготвителния клас ,сестра му започна ,преди да излезе за училище ,да се занимава с малкия и към средата на юли четенето беше много добро. Купувахме книжки всяка седмица и в началото на септември детето четеше на ниво 3ти клас. За Коледа получи една книжка, която изглежда много симпатична. Казва се „Дневникът на един дръндьо„. Малко е дебела за 8-годишен (февруари става на Sunglasses - 200 стр. но детето бавно напредва. Книжката ми беше препоръчвана няколко пъти от приятелки, като ми бяха казали, че има и втора книга от поредицата.   Wink

# 202
  • София
Екстра са си 200 страници, а и детето не е малко. Ще я хапне лесно.  Peace
Моят изрови тази от моето детство и си я чете с кеф.

# 203
  • ГОре на черешата...
*Ирина*, тази и на мен ми е любима.

в началото на септември детето четеше на ниво 3ти клас.

Би ли уточнила - какво означава това според теб - колко думи в минута чете детето /измерва се на непознат текст/.
Просто ми е интересно, преподавам в 3 клас, затова питам...

# 204
  • у дома с любимите си хора
Екстра са си 200 страници, а и детето не е малко. Ще я хапне лесно.  Peace
Моят изрови тази от моето детство и си я чете с кеф.

Страхотна книжка.Много е подходяща за начинаещи-шрифта е добър,а приказките интересни.Любима е на моите деца.

Освен нея "Тошко Африкански" е много предпочитана от хлапетата ми.

# 205
  • София
*Ирина*, благодаря, че ме подсети за тази книжка. Само трябва да я потърся при майка ми или при баба ми. Ох, веднъж да си направя шкафовете за книги...

Баткото чете Ем.Станев, а малката разнася буквара му от първи клас.

# 206
 Моят син чете "Без дом "-Хектор Мало. На мен също ми беше страшно интересна като дете.
Даваха и сериал по книгата.

# 207
mari eta , казвам трети клас абсолютно ориентировъчно,защото детето на брат ми е втори клас и чете, все едно тепърва започва с четенето  - накъсано, според първите две букви от думата се опитва да познае думата, вместо да я прочете и когато сравнихме четенето на двете деца, с брат ми установихме, че четенето на моя дечко е по-високо от това на дете втори клас (нямам представа как учат в нейното училище) следователно - трети  Grinning иначе четено е гладко, текстът в повечето случай е непознат, тъй като книжката се чете за първи път. това което много ми харесва е,че не се запъва на думите, чете с лекота. вчера не беше на училище, заради снега и му измислихме една задача - принтираме една нечетена приказка от интернет, режем я на части , ръзбъркваме ги и ги даваме на младежа - да сглобява приказва. доста бързо се случиха нещата. иначе за думи в минута не съм сигурна, има ли определена норма за четене? много ще съм благодарна ако можеш да ми разкажеш за „нормата„   bouquet

# 208
  • ГОре на черешата...
Ивана, разбира се, че има такава норма и затова се учудих.
А това, че детето на брат ви чете бавно, изобщо не означава, че всички второкласници четат така.

Ето тук може да прочетете: http://bglog.net/nachobrazovanie/27513

Ето и нормите, макар че са ориентировъчни:
1 клас – 25-30 думи

2 клас – 40-50 думи

3 клас – 65-75 думи 

4 клас – 85-95 думи

За ориентир - синът ми има скорост на четивна техника над 170 думи в минута - и това постигнато още миналата година /сега е 4-ти клас/.
За мен обаче по-важно е гладкото чете с разбиране, а не механичното.

# 209
  • София
Мариетка, мерси за инфото  bouquet
Моят второкласник чете със скорост като за четвърти според тази схема, но според мен тези норми са силно занижени (някакъв минимум, който трябва да се покрие май), нали?
Май ви хвана лека носталгия, като пуснах картинката на Чудни времена?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт