А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 766
  • 748
  •   1
Отговори
# 210

Много му харесва. Впечатлен е от пътешествието и от главния герой!

# 211
  • The Vampire City
Следя редовно тази тема и ви чета с удоволствие.  Hug Подсещате ни за много хубави детски книжки.  Simple Smile

Но що се отнася до нормите за четене, съм по-склонна да вярвам на тези, дадени в един от коментарите. Все пак се отнасят за българския език, дори да са от 1997 година. Затова ги споделям тук.

I клас- овладване на четивната техника - 35- 40 думи в минута;
четливо и вярно писане на текст с обем - 30 - 40 думи.

II клас - овладяване на четивна техника - 60 - 70 думи в минута;
четливо и вярно писане на текст с обем - 50 - 60 думи

III клас - овладяване на четивна техника - 80 - 90 думи в минута;
четливо и вярно писане на текст с обем - 75 - 80 думи.

IV клас -овладяване на четивна техника - над 90 думи в минута;
вярно и четливо писане на текст с обем - 80 - 100 думи.

# 212
Без да споря за конкретните числа, ми е странно нормата за четене и за писане да е почти еднаква... newsm78

# 213
  • София
Има се предвид, че децата трябва да могат да напишат
Цитат
вярно и четливо текст с обем - 80 - 100 думи.
без ограничение на времето Simple Smile Не е казано да го напишат за минута.

# 214
ок - значи аз не съм разбрала точно

# 215

Точно това старо издание от "наш'та младост" Wink. Началото му се стори прекалено обстоятелствено, ще видим по-нататък...

# 216
  и   -прочетени на един дъх!Сега ще му взема и още от поредицата-"Загадките на Еркюлея Джоунс: Черната кула" и 
Загадките на Еркюлея Джоунс: Тарът каза "Внимавай" явно тази Бетси Байърс пище увлекателно!

# 217
Почнахме с дребоса "Подпалвачът на Рим" от детективите и докато не изчетем цялата поредица няма да мирясаме! Книга ни върви за 3 дни средно. Ще я омааме скоро. Нагласих Киплинг с Маугли. За след това.

# 218
Почнахме с дребоса "Подпалвачът на Рим" от детективите и докато не изчетем цялата поредица няма да мирясаме! 
Може де не мирясате и после Wink. Моят приключва поредицата и чака да издадат следващите. А "Подпалвачът на Рим" чака и мен, защото ми препоръча да прочета поне още една книга от поредицата (преди четох за Олимпийските игри"). Избра за Рим, защото бил описан добре любимия ни град, особено Форума.

# 219
А, каквото и да излезе- в книжарницата сме! Дума да няма!  Laughing Имаме да четем още за викингите, за Монтесума и още една. Дано до тогава излезе нова. Че това ще го прочетем има- няма за две седмици, както сме я подкарали... 
Големият прецапа през всичките откога, откога...и той ще чака нова.

# 220
Judy, новата от януари 2012 г. е "Клеопатра и свещената кобра", имате ли я? А през годината ФЮТ ще издадат още "Александър Велики под подозрение" и "Марко Поло и тайната организация". Simple Smile

# 221
  • София
А коя е първата книга от поредицата "Детективи с машина на времето"?

# 222
А коя е първата книга от поредицата "Детективи с машина на времето"?
Детективи с машина на времето, Книга 1 - "Тайственият отмъстител" (за Рим)
Питах сега сина ми и той каза, че ако някой не е чел книгите, е добре да се започне с първата, защото в нея има описание на главните герои в началото (а те са едни и същи във всичките книги). В следващите книги имало съвсем кратко въведение за героите и конкретната история. Той едва наскоро чете първата, просто не беше попадал на нея, но това не му е пречело преди това  да е наясно с героите в другите части и без първата...   

# 223
  • у дома
В духа на коментираното- къде мога да открия поредността на Детективи с машината на времето-в смисъл коя книжка след коя е или след първата няма значение поредността  newsm78

# 224
В първата книжка има как попадат в Темпус, и това е "Заговор в града на мъртвите" /за Египет, Хатшепсут е там/.
http://www.fiut.bg/catalog/series/detektivi-s-mashina-na-vremeto/2?
От Египет още в тази книжка се сдобиват с котката Кия.
http://www.fiut.bg/uploads/book-documents/detec_zagovor_page%205.pdf

В някои от книжките се цитират предишни приключения, но не е беда да не се четат поред. Хубаво е, обаче, да се почне поне с първата, за да се разбере как и защо пътуват и откъде са взели тази котка.  Laughing

Поредицата:
http://www.fiut.bg/catalog/series/detektivi-s-mashina-na-vremeto

Общи условия

Активация на акаунт