Отговори
# 540
Какви сте сладурести всичкитее!
Да се отчетем от днешната консултация - цели 300 г и 2 см, та вече е 7900 и 70 см  Laughing
Зъбчета писах, че имаме 3, но вече проби и четвъртото - за статистиката...

# 541
  • Сливен
честити последни месечинки на НИКОЛ,СТЕЛА,МАКСИМ,ГЕОРГИ

с малко закъснение честита последна месечинка на ИЛИАНКА и поздравления за хубавите резултати от консултацията  Hug
Ноел, Флъфи  Hug
БОБЧЕ,Vessi-barabesi  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
гледах снимките от срещата на ЛюЛИНКИ - ама страхотни сте момичета,а бебчетата са направо чудесни  Hug  Party  (мирче на едната снимка даваш нещичко на Евичка от кофичка  Embarassed , нахално ли е да попитам дали е плодово мляко)
облаче добре,че Борко вече се е оправил  Hug
marvina  Hug Praynig бързо оздравяване на Калин ( аз съм карала марсилска треска като бях бременна с големия )
хипо и Дени ме отсвирва вече цяла седмица с яденето,направо е задача с повишена трудност с какво да го нахраня и накрая с неговите манджи храня котките  ooooh!
Orchids Flower приятелката ми от Пловдив казваха на баба си "маминка"  newsm78 ooooh! ,приятно изкарване на моренцето и дано хванете хубаво време

# 542
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти, да се разпиша преди работа.

Момичета май получих работата. Казаха че са заитересовани от мен и другата седмица ще ми се обадят на още един разговор. Аз искам да се намъкна там и ако ми хареса да си изпрося постоянно работно място. Хотела и самата верега е голяма имат и програма за развитие, много неща осигуряват за персонала и ще ми е много добре там Thinking. Казах на шефа си, чче съм била на интервю пре другите и той ме хвана за раменете с един такъв разстроен глас ме попитам- ама нали няма да напуснеш тук!  Confused Е, как ще му съобщя в бъдеще, незнам  ooooh!

Мила, и моите са така... Йована със сто зора си изяжда закуската, докато Мила само отваря уста и се и кара ако много се забавя да поднеса лъжицата. Иначе, Мила основно закусва каша или кисело млкяо с биквити.
Ония ден правих сладкиш с круши и кафява захар и си хапна и от него на закуска с айрянче  Peace

# 543
Добро утро! Hug Честити месечинки днес!!

Много хубави снимки видях и аз. Flutter

Ние сме кукнати от 6 часа, а през седмицата се успивахме за работа и ясла, ей полудях днес #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Мис Файн, да се оправяте, но защо така вдига температурка? дъщеря ми имаше 2 отита за 1 месец като тръгна на ясла и беше на годинка. С много висока температура, а вие ходихте ли на лекар?

Марвина, бързо оздравяване на баткото ви. Hug Sad Много лошо така, че без симптоми, леле дано го преборите бързо това.

Веси, ох тия баби. ooooh! Hug

Бобче, не знам какво да те посъветвам, според мен е по-добре на по-добрата работа да отидеш, ама шефа ти как е реагирал, егати Sad Rolling Eyes

# 544
Orchids Flower, моята свекърва в началото се жалваше, че я наричаме баба, ама вече си трае. Според нея трябвало маминка да я наричаме, още повече, че не се чувствала баба... Приятно изкарване на моренцето! Аз тази година два пъти ходих на плаж, а живея на пет минути пеша от него. Тони не става за плаж за жалост, палавичък е и не спира да шава. Догодина ще наваксаме!
Miss Fine, да се оправяте бързо! Ей, тия болести край нямат..
Бобче, стискам палци да вземеш работата  Praynig

# 545
Добро утро, момичета!  Hug
Ей, много сладки бебоци и мами на тея снимки, бре!  Heart Eyes
Веси, Бобче много стиснати палци за успех в новата работа!
Марвина бързо да се оправя Калинчо, много страшно звучи.  Hug
Ноел, Флъфи дано бързо свикнат бебоците с яслите и вие да се поуспокоите малко.  Hug
За бабите - аз всъщност най-много разчитам на баща ми, защото е млад пенсионер и ми е по-наблизо, на майка ми, когато е почивка, а на свекър ми и свекърва ми за повече от 5 мин. не го оставям, защото са доста възрстни и няма как да се справят с него.
Вчера прегледа мина добре и всичко му е ок на малкия, зарастнало е и следващият преглед ни е чак на 3 годишна възраст  Party Благодаря ви за стиснатите палци, много ни помогнахте.  Hug
А тези зъби са някакъв ад,  #Crazy направо по цяла нощ ни прави диви и щастливи. Буболече и една мама, която ми е близка приятелка ми каза да се пазя от ухапване, явно наистина е доста болезнено. А пък е толкова гадно, ако му давам нещо с метална лъжичка и Митко като я захапе и мен ме хваща скомина и цялата настръхвам  Crazy
Хайде да се оправяме за разходка, до скоро  Hug

# 546
Добро утро момичета! kaffeetrmker_2
Честити месечинки на  днешните сладки бебчета!  bouquet
Марвина, стискам палци Калинчо да се оправи бързо.
Веси, това е положението и моята свекърва беше силна вилна и сега то пет дена уговорки преди да я оставя Вики за един, два часа, щото е много заета Rolling EyesНо аз не се отказвам, щото иначе ще се научи само да и се порадват за 15 минути и хайде обратно при мама, то така всеки може.
Софиянки, много сте готини, а бебчовците направо ще ги схрускам, поне съм виждала Евичка и Алек на живо  Heart Eyes
Лек ден! Hug

# 547
Чакайте, чакайте, те още не са я приели Ева в яслата. Само такава вероятност има, но още не е сигурно. Проблема ми е, че аз не искам да я пускам този месец, ако я приемат, защото имам отпуск и възможност да я гледам до края на годината поне. Но в тази ясла се държи на присъствие. Не знам какво ще правя, сигурно ще нося медицински бележки, пък дано не ни изхвърлят.

Да питам мамите, които имат представа и може би Зарат - Когато детето тръгне на ясла прекъсва ли се майчинството до 1 годинка, което е?

Бобче, браво, успех и стискам палци!
Марвина, бързо да се оправя синковеца! Много неприятно наистина!
Веси, не се ядосвай!

# 548
Бобче, честито!

Цвети, как сте днес? Пооправи ли се Мишел?

Аз нямам очаквания към бабите. Виждаме се 2 пъти годишно,
за по-дълъг период и се наслаждаваме максимално един на друг.
Те си глезят внуците, на разходки ги водят и пр. Ако могат и да ги погледат - супер.
Ако не- не. Забелязвам и че се уморяват. То ние на по 30 и няколко години,
с мъжа ми не издържаме на моменти, а какво остава за тях.  Peace

# 549
Бобче, много се радвам за теб  Hug
Видях много сладки бебоци и чудни мами на снимките Simple Smile страхотна срещичка е било  Hug

# 550
 Добро утро, ние сме все така почти. Сега е с 38,5 и хвърчи тука, то вече това го нямаме за температура. Нощта мина почти добре, с едночасови ставания в 3 и 5, но поне спа до 8  Shocked Мерси, че ни мислите. Поне тази сутрин яде. Дано е вирус, вчера жената, която я гледа и тя се е тръшнала с повръщане и и е зле.
  Ноел с болнични не вярвам нещо да ти кажат, те нямат право. Но, ако нямаш на кого да разчиташ като почнеш работа по-добре я пускай по един два дена поне в седмицата, да мине малко болестите, че после ще ти дойде нанагорно. Дано вие не се разболявате де.
  Бобче браво за работата  Peace
  Честито на всички месечинковци   bouquet
  Ох, ставам, че блъска по стъклото на масата и не разбира от дума  Twisted Evil

# 551
Мис Файн, Моника като тръгна на ясла на 10,5 м. не боледуваше, но често вдигаше температура. Водили сме я на какви ли не лекари и нищо не се установяваше - никаква причина за температурата, признаци други нямаше. Но знам колко трудно и тежко ми е било, защото аз бях командирована в др. град и Моника с мен, а тя 2 дни на ясла, 3 дни вкъщи, много трудно ни е било. Сега с Ева ми се иска по-спокойно да я караме. С Моника вече 3 години и повече нямаме проблеми, тя не боледува изобщо, доста калена е. Не държа, обаче, Ева да се разболява толкова малка, не че и много ще я държа вкъщи. Но искам поне до 1г. и 3 м. да си я гледам, защото имам много платен отпуск и възможност за това. А после ще имаме детегледачка, на която ще разчитам - мащехата ми, която хем ще я гледа супер, хем ще й плащам да не се чувства неудобно. Така, че нямам никакъв зор и желание да я юрна на ясла още от 11 месечна, не се налага, но ако не я запиша, ще изпусна мястото и после я се класираме, я не. Виж с Моника нещата стояха другояче, тогава обстоятелствата ни принудиха... Sad

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 12:57 от *Noel*

# 552
Ноел и Мишелка е така, само температури я мъчат, побърквам се вече, уж е от зъби, ама аман от тия зъби  Sad Щом имаш кой да я гледа после, не е проблем, гушкай си я докато можеш. Не можеш ли да говориш лично с директорката и да се разберете за това присъствие в началото. Или я пусни няколко дена, после почни с болнични и кажи на директорката, че имаш сестра напр в чужбина и отивате за месец и после пак малко болнични  и така. То пък да не е училище това, ще задължават бебета да ходят, ми може да има човек лични планове  Crazy

# 553
Зарат отговаря :
Да спира се обещетението! В тридневен срок от приемане детето на ясла подаваш декл. обр. 12. Като допълваш в декларацията задължително  "Причина : постъване в яслена група". След това като почнеш работа и  свършат  410 дни за раждане и отглеждане на дете  /това е датата на термина + една година/, подаваш зекларация по чл. 54 за  да получаваш 50% от обещетението за отглеждане на дете до две годинки.
Свекървите няма да ги коментирам .... ЩОТООООООООООООО

# 554
Малко ви поизпуснах, че имахме тежка седмица в работата и малкия нямаше кой да гледа, че си го носихме с нас в офиса (който се намира удобно под апартамента ни  Laughing ) и колежките го гледаха. Гледам обсъждате бабите, аз както съм казвала, много харесвам как свекърите гледат малкия, майка ми не се справя толкова добре, старае се жената, но някой неща не й идват отвътре. За съжаление сега свекърите ги няма и чак октомври се връщат и тогава мисля, че доста ще се занимават с малкия, но колкото решат - толкова, никой не задължавам да ни помага или да го гледа, ако искат, ок, ако не - намираме си варианти все някакви, даже с нас по клиенти го мъкнем, ама това е положението. Доверявам се на бабите и ги оставям да го гледат както преценят, не мисля, че някоя ще направи нещо отчайващо лошо за внука си. И ако ми се предложи помощ - приемам, но не ги моля да ми помагат, че аз се изморявам с малкия, та не мога да си представя на тях какво им е. Но си има ситуации, в които се налага да се оставят децата на някой и е хубаво да имаш на кого да разчиташ.

Мириамс,  hahaha да и аз съм от Пловдив и казвах на баба ми "майко", ама защото жената ме е поела от 6-месечна възраст и ме гледаха с дядо ми до края на 7-ми клас, така че мисля, че си го заслужаваше. И тъй като брат ми са го гледали другите баба и дядо в по-голямата част от деня и времето и ето защо майка ми не е много интуитивна с бебетата  Laughing

Марви, дано бързо да мине всичко при детенце.

Мис файн, дано скоро да спадне температурата.

Бобче, успех с втория разговор за работата.

Веси, успех с начинанието, дано да има и други места и там да ти дадат вечерни часове. Така ми се приходи на фитнес като те четох, а аз съм си мързел по рождение.

Зарат, както винаги изчерпателна   bouquet

Люлинки, много готини бебчета и мами!  Heart Eyes

При нас една вечер спи цяла, една се буди често-често, направо шарена програма.

Общи условия

Активация на акаунт