На море в Гърция - 5

• 127 475
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Мерси Bliss. Всъщност знам естествено, че са студия но защо писах хотел не знам. Ние имаме резервация за тук http://www.filippos-studios.gr/en/booking.html трета сграда, първи етаж. На страницата им пише, че всички имат изглед към морето, но от снимката ми се струва, че повечето ще имат изглед евентуално от някое ъгълче на балкона. Няма значение важното е, че още малки и тръгвам. Нямам вече търпение. Ние сме с малко дете така, че ще пробаме и плажа Ai Yiannis, за който пишеш. Пак мерси за полезната информация и ще те следя темата.

# 106
Джул, плажовете там са хубави, широки и пусти.
С настаняването нещата са зле. Виж ето тука. Избягвайте само района на Порто Лагос, че се мре от комари.

Агиос Йоанис ми е един от любимите плажове Simple Smile Пробвайте също Калогрия, Елия и Лагомандра. Единственият, който не става за малки деца и съпровождащия ги багаж в района, е Ковиу (също много хубав), защото или се слиза по стръмна пътека от шосето, или се минава през хотел Македонос и пак се върви около 50-100 метра през царевичака.

П.П. Ние пътуваме в неделя пак, живот и здраве, хубаво ме напомнихте да сляза да направя застраховка на детето. (Напоследък откак я караме пенсионерската, правя само на нея, дано не потрябва никому, пу-пу)

# 107

Агиос Йоанис ми е един от любимите плажове Simple Smile

Heart Eyes
Това е първия плаж на който се отбиваме винаги и с най-скъпото фрапе  Mr. Green
Параход, приятна почивка  Hug
И аз съм на старта за другата седмица...

# 108
Звънче, благодаря за разясненията. Дано никой да не стига до ползването на застраховката!  Peace

Параход, Скорпиос, нещо се пообърках. Нали нямате предвид плажа Ai Yiannis като пишете за Агиос Йоанис (че имената са близки)? newsm78

Блис, благодаря!

# 109
10-те най-хубави плажа в Гърция за 2011 според самите гърци:)

За източната част на остров Крит, около Ираклио е добра идея да се посети аквариума:
http://www.aquaworld-crete.com/
Също и плажа с палмовата гора Vai:
http://www.explorecrete.com/crete-east/EN-Vai.html

# 110
Същият плаж е, Ay е съкратено от Ayios. Първият след Никити, обърнат е на юг, не на запад - веднага ще го видите от пътя.
Обаче по тази причина и вечер се засенчва рано (ние щото обичаме да седим на плаж до 7, вместо да се пържим през деня...)

Бейсис
, благодаря ти за филмчето, хареса ми Simple Smile Въпреки това ми се струва, че тенденциозно рекламира конкретни дестинации - Лефкада, хубаво, ама то там толкова духа, че трябва да си направя платно от хавлията и да подкарвам сърфа направо по пясъка ...
Атиняни не ходят в Халкидики и района никога, естествено. Това са плажовете на солунчани и на туристите плебеи от Източна Европа Simple Smile Но предвид, че няма Кукунарис и Миконос в класацията - които са супер популярни навсякъде... пак към съмненията от първото изречение.

Иначе мога да ви разкажа за двойния плаж Елафонисос, който е на 10-о място - не съм била, но мои приятели са и разполагам с действителни снимки и разкази... това е миниатюрно островче срещу най-югоизточния край на Пелопонес, просто не е истина колко се пътува дотам. Обаче мястото действително е приказно. Заплюла съм си го за някой ден. Пожелавам ви да ме изпреварите Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 14:35 от Параход

# 111
  • гр.София
Мерси Bliss. Всъщност знам естествено, че са студия но защо писах хотел не знам. Ние имаме резервация за тук http://www.filippos-studios.gr/en/booking.html трета сграда, първи етаж.

Ако може да споделиш информация за цената на студията, че в сайта не видях  newsm78

# 112
80 евро - студио за трима (броят и детето на 2 г.) за края на август.
За края на септември питах - студио за двама 40 евро.

А на мен пък (студио за трима) за началото на септември ми дадоха цена от 65 евро. Peace

# 113
  • София (Възраждане)
Момичета, има ли сайт на който може да се види температурата на морската вода не като средна стойност а реално измерена към днешна дата, че намирам само първия вариант. Става въпрос з Северна Гърция.

# 114
  • София
Да се изкажа и аз за най-хубавите плажове:) Съгласна съм с Параход, че е малко тенденциозна класацията, много Йонийски острови са сложили; не че не са хубави плажовете на Левкада и Кефалоня (ходила съм), но има толкова по-живописни дестинации по гръцките острови, според мен!
Съвсем са изключили Кикладите, също и Додеканиса - Родос, Кос и наоколо! Само като се сетя за Тинос и Сирос Crazy, или едно малко островче Астипалеа какви плажове имаше!
На Елафонисос съм ходила, приказно е, наистина!
Абе, имат си хората плажове много, не се събират в една класация Grinning

# 115
Съвсем скоро се рових из нета до малките часове Crazy, за да разбера повече за Елафонисос. Дори отворих картата, за да търся този неземно красив остров. И аз съм си го заплюла, но нека първо дребосъкът да порастне. До тогава ще се радвам да науча как се стига до там (от къде се хваща ферибот и колко се пътува с него). Pontes, разкажи за твоето посещение да Елафонисос Praynig

# 116
Абе мани, с деца си е хем дълго, хем скъпо по тия дестинации, въпреки че съм ги виждала накачулени с по две-три обиберонени и наколичкени скандинавчета по фериботите (аз количка два пъти съм качвала, плюс едно-единствено дете, и не, мерси, not anymore).

От описаните - Сирос много ми хареса, винаги го препоръчвам като по-слабо популярна дестинация, и Кос много ми хареса Simple Smile
Елафонисос дори не ми се мисли как се стига, то дори да си със самолет до Атина, са камара часове шофиране. Иначе островът е много, много близо до брега, сигурно е половин час ферито.
Едно островче до турското крайбрежие препоръчвам също - Мегисти (или с латинското име Кастелоризо), там няма плажове и изобщо нищо няма, освен Хора-та, ама... достатъчно е да го видите в нета... Simple Smile

И аз искам Понтес да ни разкаже!

# 117
  • София (Възраждане)
Момичета, има ли сайт на който може да се види температурата на морската вода не като средна стойност а реално измерена към днешна дата, че намирам само първия вариант. Става въпрос з Северна Гърция.

EmbarassedСамоотговарям се, и тъй като би могло да бъде полезно на някога, ето линк http://www.fototravel.info/greece/e_greece_sea_water_temperature.php

# 118
Параход, точно по твоя препоръка Simple Smile, смятам да посетим Сирос, но за тази година май приключихме с разходките. Проблемът в нашето семейство е, че мъжът ми е фен на пътуванията в чужбина... с кола Mr. Green. Сега се е захванал да поправя един стар бус и казва, че това ще е новата семейна кола Shocked
 Аз също обичам да пътувам щом пътищата са ОК, но с деца си е истинско приключение! Дъщеря ни вече свикна, но малкият не е ходил по-далече от нашето Черноморие. Аз мисля. че преди да стане на 4-5, не тръгвам на дълъг път с него, но баща му не мисли като мен Shocked

# 119
Мерси Bliss. Всъщност знам естествено, че са студия но защо писах хотел не знам. Ние имаме резервация за тук http://www.filippos-studios.gr/en/booking.html трета сграда, първи етаж.

Ако може да споделиш информация за цената на студията, че в сайта не видях  newsm78

На мен ми дадоха цена 70Е в студио за трима, като детето е на 8години и периода е началото на септември. Преди това ги бях питала за края на август и цената беше 80Е.

Общи условия

Активация на акаунт