На море в Гърция - 5

• 128 935
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Ние вече имаме здравна застраховка. Чакам малък зверун и майка да се върнат от морето, за да тръгнем пак (дано е здрава и подмине "чудесните бг морски вируси" Praynig)
Очаквам тодоричка да сподели дали е взела книгата на Параход Wink

Къде ще ходите този път? Ако не бъркам, скоро почивахте във Вурвуру?

# 91
Записвам се, а после ще отговарям и разказвам. Днес освен, че бяхме на плажа, обиколихме и целия полуостров. Обядвахме в невероятна таверна в Порто Кофу с най-прекрасната гледка до момента.  Определено страната откъм Никити по ми хареса от тази откъм Вурвуру.
Здравейте мисля, че сте в нашият хотел Filippos, luxury apartments в Никити. Аз имам един въпрос направих си резервация за началото на септември, но забравих да питам дали има паркинг. Ще се радвам ако ме ориентирате в положението с паркирането в хотела и по принцип в Никити. Мерси предварително.

# 92
Записвам се, а после ще отговарям и разказвам. Днес освен, че бяхме на плажа, обиколихме и целия полуостров. Обядвахме в невероятна таверна в Порто Кофу с най-прекрасната гледка до момента.  Определено страната откъм Никити по ми хареса от тази откъм Вурвуру.
Здравейте мисля, че сте в нашият хотел Filippos, luxury apartments в Никити. Аз имам един въпрос направих си резервация за началото на септември, но забравих да питам дали има паркинг. Ще се радвам ако ме ориентирате в положението с паркирането в хотела и по принцип в Никити. Мерси предварително.

1. Не е хотел, а няколко студия, собственост на двама гърци, които отдават под наем. На крайбрежната улица на Никити има много такива. Построени са в редички, перпендикулярно на улицата и морето. Филипос притежават 1/2 от студията в нашата редичка. Другите са на Дафне. Има малка разлика между двамата собственици, но като цяло са нови (2010 г.) и много приятни.

2. Няма паркинг. Паркир се на улицата или навътре след студията също има обособено място за паркиране, но охраняем паркинг няма.

# 93
Тъй... хотелчето е на брега на морето, от страната на Аспровалта спрямо магазин ЛИДЛ, т.е. от магазина на главния път свихме към плажа и после посока север.
Има заведение на плажа към него, с чадъри и шезлонги. Безплатни са, плащаш единствено ако поръчаш нещо, но смятам, че доброто възпитание /а и физически нужди/ изисква все пак някаква консумация. Кафето се сервира с минерална за 3 Е, безалкохолните кола, фанта и пр. са в кутийка, по 2.50 Е и т.н.
Плажът обаче в тази си част май не е подходящ за малки дечица. Има ивица с камъчета, която след като преминеш, идва пясъчно дъно, но на мен лично ми е до гърдите. Иначе, водата е чиста, моят синковец е на 9, плува и не излиза по цял ден... От заведението се носи тиха и нежна музика, никакви цигании и чалгии. Минават няколко броя негри - продават чанти, портмонета, някакви пласмасови приспособления за вдяване на конец в игла, дрънкулки и какво ли не.
И аз снощния си гаф ще си призная - запалиха до кафето скара, имаше един батко с китара и микрофон, пееше разни парчета... замириса тая скара и си викам, ще ида да купя по едно пилешко шишче. Слязох, казах какво искам, от там един грък ми се олензи, сложи ми в еднократна чиния печена пиперка, две парчета месо и печен син домат, пожела ми wellcome to greece докато се опитвах да си платя, само ми се усмихваше for you. В крайна сметка стигнах до извода, че скарата се пали, а хората си правят свое барбекю. А аз успях да си изпрося вечеря  Blush

# 94
  • София
Ние вече имаме здравна застраховка. Чакам малък зверун и майка да се върнат от морето, за да тръгнем пак (дано е здрава и подмине "чудесните бг морски вируси" Praynig)
Очаквам тодоричка да сподели дали е взела книгата на Параход Wink

Така и не стигнахме до Йерисос, а и на връщане няма да минем от там, така че няма да успея да взема книгата.
Да отчета малко дейност:
Днес плажувахме на Порто Коуфо, хапнахме в една страхотна таверна на пристанището, после се поплацикахме и на плажа в Сарти - много ми хареса.

# 95
Упс, цената - дамата /казва се Василия/ ми обяви 65Е на стаята за нощувка. Но повече информация и резервации се правят по телефона. Съветвам ви обаче да държите на стаята с тераса и изглед към морето - мнооого съм впечатлена  от посрещането на изгрева с чаша кафе на терасата, вълните и в момента ми шумолят отпускащо, много е приятно наистина Hug

# 96
  • София
Малко снимчици качвам за зарибявка на тези на които им предстои да идват насам  Laughing

http://dora7109.snimka.bg/sea/greece-2011.615975.24748662

# 97
  • София
Малко снимчици качвам за зарибявка на тези на които им предстои да идват насам  Laughing

http://dora7109.snimka.bg/sea/greece-2011.615975.24748662

Страхотни снимки  Peace, гледам снимали сте от Панорама над Каламици - невероятен изглед  Heart Eyes

# 98
  • София
Мдаа. Наистина страхотна гледка има от там.  Изобщо Ситония много ни хареса.
Плажа на Сарти особено много ми допадна. Днес след обяд имаше страхотни вълни.
Тук в Никити морето като че ли винаги е гладко като тепсия и няма никакво вълнение. Но е страхотно местенце. Догодина живот и здраве мисля пак да сме тук.

# 99
Параход, благодаря! Усмихната и весела почивка и на вас!  Heart Eyes

Блисче, сподели кръчмата в Порто Куофо с прекрасна гледка..  Rolling Eyes

Тодоричка, благодаря за напътствията, съветите и прекрасната комуникация. Тази почивка я дължим най-вече на теб! Hug  bouquet

Изобщо искам да благодаря на много момичета - Параход, Скорпиос, Olive, *2K*, hris80, Kari2, Mur и всички останали, които ни давате толкова много информация и впечатления от посетените от вас места! Много ни помагате така!

Вчера направих застраховките в Алианц по програма "Супер", каквото и да означава това.. Странно ми стана само, че при евентуална нужда първо трябва да звъним на някакъв телефон в Австрия, за да ни упътят към точно лечебно заведение. Иначе застраховката не важала..  newsm78

Избрали сме и пътя вече - през Неа Зихни и сме се снабдили с всички видове карти, разпечатки от интернет и GPS..  Crazy

Пуснах си отпуск 5 дни преди да тръгнем защото много се вълнувам и леко се притеснявам да не забравя нещо.. Малкото вече само подскача от крак на крак и пита "Дойде ли време за морето"  Joy

Ще се опитаме да видим колкото се може повече от Ситония и после ще показвам снимки.  Peace

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 09:53 от СКО

# 100
Дали някой е бил тукhttp://www.hotel-aphrodite.gr/
Интересуват ме цените - не ги намерих в сайта. Предварително благодаря.

Този хотел го бях загледала евентуално за 3 дни по празниците 4-6 септември и им писах, но ми казаха че нямат свободни студия и апартаменти до 7 септември. В booking.com дава 45е на вечер, но след 10 септември. Преди тази дата там също дава, че са продадени стаите. Меджу другото в букинг. ком намерих един друг хотел в Керамоти, за които има свободни студия и преди това и изглежда прилично - Астория Апартхотел - студиото там е 50е на вечер, но аз междувременно се отказах от идеята за Керамоти по това време.

# 101
  • софия
Вчера направих застраховките в Алианц по програма "Супер", каквото и да означава това.. Странно ми стана само, че при евентуална нужда първо трябва да звъним на някакъв телефон в Австрия, за да ни упътят към точно лечебно заведение. Иначе застраховката не важала..  newsm78
И ние всичко и винаги застраховаме там. Не се притеснявай. Наистина трябва да се обадиш, търсиш бг оператор и те те насочват. Това е така, защото си имат списък с лекари/лечебни заведения, за които са сигурни, че работят с международни застраховки. Освен това, ако се налага изпращат лекар на място, линейка и т.н. Предполагам са ти казали, че можеш да си вземете само малкото картонче с вас, а не да носите цялата книжка. (Ако Спокойна се мерне наоколо може да обясни по-точно за застраховките и защо трябва да звъним на посочения номер Blush)
Дано не ви се налага да ползвате застраховката!

# 102
Блисче, сподели кръчмата в Порто Куофо с прекрасна гледка..  Rolling Eyes

По Принцип в която и кръчма на пристнището да седнете гледката е невероятна. Ние бяхме в Tzitzikas и останахме много доволни от храната. Ядохме някаква риба Мушмули, която била местна и се срещала само тук. Вкусно.
Порто Кофу е невероятно място и пак ще е върнем. Изобщо Ситония е много по красива от Касандра, но пътищата са планински с много звои.

Който идва в Никити с малки деца, препоръчвам плажа Ai Yiannis, по отдлеченото от пътя заведение. Плажа е широк, има много малко камъни (на едно - две метста), плитко е и водата е много топла. Овен това през седмицата почти е празен. В събота и неделя навсякъде се пълни от гърци.

# 103
  • София
гледам снимали сте от Панорама над Каламици - невероятен изглед  Heart Eyes

Като видях красивата снимка и се сетих  Grinning. Не знам дали е ставало дума в предишни теми, но ние си имаме любимо място с невероятен изглед към делтата на Струма. Намира се до един паметник във формата на кръст, близо до Амфиполския лъв. Гледката е невероятна и ако сме в района задължително се качваме там за кратка почивка. Няма нищо друго освен паметник, задължително вятър и красота.

Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 16:41 от Тaня67

# 104
  • Пловдив
Момичета, имам въпрос. Знае ли някой какво е положението (плажове и хотели) източно от Керамоти - Фанари и нататък до Александруполис. 

Общи условия

Активация на акаунт