На море в Гърция - 5

• 126 537
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
На Арети вече няма места за след 21.07.  Shocked Разочаровна, объркана и почти невярваща съм. Все пак е едва януари newsm78

Писах на Трикорфу. Да видим.

Моля за изпитани предложения за Никити Praynig Набелязах от предишната тема http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm и http://www.filippos-studios.gr/

Параход  Hug Започвам по твоя списък Laughing

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 14:18 от zvanche

# 601
5 на източния бряг:
Портокали/Кавуротрипес - второто е името на гръцки
Платаници
Сикия и Криарици
Фава
Бахия бийч (може да се замени с Кариди, ако децата са малки и сезонът не е най-активният за българските туристи Simple Smile)

5 на западния бряг:
Ай Йоанис (Агиос Йоанис)
Калогрия
Ковиу
Лагомандра
Тристиника

С много уговорки мога да препоръчам и плажа на Каламици, които ни беше постоянна спирка, но през последната година (и юни, и август, и септември, но особено в края на сезона) беше пренаселен и изключително мръсен. Списъкът не претендира за безпристрастност и обективност, основан е на личния наблюдения. Даденият от Блис линк е изчерпателен и добър Simple Smile

Обаче, новите в темата - имайте предвид, че коментарите на peterky2002 са доста противоречиви, не бива да се приемат за чиста монета. Rossykv, Сарти не е по-ветровито от всяко друго място.
Иначе се радвам да видя доста познати физиономии в темата и ви пожелавам прекрасно лято, макар и далечно (подсмрък, подсмрък)Simple Smile

Някой посещавал ли е ето този плаж?

# 602
  • София
Моето мнение, е че тук повече се хвали и коментира Вурвуру и надолу защото просто там доста българи ходят. Впечатлението ми е че от другата страна все още не е толкова модно у нас. Ние бяхме в Никити и определено повече ми хареса от Вурвуру с оглед факта че бахме с малко дете и ми трябваше голям магазин и ресторанти на пешеходно разстояние.

не съм съгласна.

не се хвали защото е модно, а защото е различно. зависи от вкуса, от нагласата, от конфигурацията на семейството и какво търсиш като почивка.

обиколили сме цялата Ситония, не я познавам като петте си пръста, разбира се, но сме видяли всички градчета и някои от основните къмпинги и плажове, имам впечатления.

западният бряг на Ситония е друг - говоря за плажа и морето. прилича на Касандра. ако ще ходя в Никити, има достатъчно градчета по Касандра, дето са по-близо и са абсолютно същите, че и по-красиви. мен лично никога не би ме привлякло отсядането в хотелче или студио на градска улица, плажна ивица, покрай която минават коли и е пълно с кафенета и ресторанти, набучкана с шезлонги и чадъри.

аз искам да съм на спокойно в зелената градина, под сянката на палмата или смокинята и като направя пет крачки, да стъпя на плажчето, на което има шепа хора - само обитателите на къщата. а
детето ще тича волно, свободно и безопасно в огромния двор-градина и ще се плацика по цял ден в бистрата и плитка вода на заливчето.

пак казвам, въпрос на предпочитания, а не на "моди".

# 603
  • София
Някой посещавал ли е ето този плаж?

да, слизали сме да го видим, но не сме се къпали в морето точно там.

# 604
Jam,
от години пишем в тази тема и вярвам, че в нея има доста полезна (и обективна) информация за различни места в Гърция - въпреки че се базира на лични преживявания. Особено пък за Халкидики, което е най-достъпно за българите и често посещавано, почти няма подробност да е пропусната в предишните теми. Смея да твърдя, че информацията често е изключително детайлна, въпреки личните пристрастия на авторите.

Аз лично не съм от феновете на Вурвуру - но уверявам те, наминават и доста такива насам, и никой не ги е върнал Simple Smile Не мога да не се съглася с теб, че (заради евтина земя, късно развитие на селището и т.н. причини) къщите и парцелите в него често са по-големи, хубави и нови, отколкото другаде.
Но хайде дайте да не хвърляме дефиниции ей така от въздуха, само да си чешем езиците - да, Никити е туристическо градче с всички плюсове и негативи от това, но моля да ми посочиш на Касандра място, където в рамките на 5-10 км да има подобна поредица райски плажове с чудесна инфраструктура: Кастри, Ай Йоанис, Ковиу, Калогрия, Спатиес, Елиа, Лагомандра, а в същото време в непосредствена близост да имаш лекари, магазини, детски клуб, богат избор от заведения и т.н.

Да, на източния бряг на Ситония природата е страхотна, гледките също, но караш по 20-30 км отвратителни завои до следващия ресторант, а почти до всеки от плажовете се стига по черен път.

Bliss, обаче мани ти на другата страна да не е "модно"... Миналия септември понеже се случи да обядваме в Сакис точно по 6-и септември, пред съседното хотелче в Торони от 10 коли 9 бяха български...

# 605
Никити е туристическо градче с всички плюсове и негативи от това, но моля да ми посочиш на Касандра място, където в рамките на 5-10 км да има подобна поредица райски плажове с чудесна инфраструктура: Кастри, Ай Йоанис, Ковиу, Калогрия, Спатиес, Елиа, Лагомандра, а в същото време в непосредствена близост да имаш лекари, магазини, детски клуб, богат избор от заведения и т.н.

Да, на източния бряг на Ситония природата е страхотна, гледките също, но караш по 20-30 км отвратителни завои до следващия ресторант, а почти до всеки от плажовете се стига по черен път.

Bliss, обаче мани ти на другата страна да не е "модно"... Миналия септември понеже се случи да обядваме в Сакис точно по 6-и септември, пред съседното хотелче в Торони от 10 коли 9 бяха български...

Абсолютно съм съгласна с всичко казано. Освен това jаm явно не си разгледала цялото Никити. Да в началото е точно твърде шумно и нагъчкано от кафета и ресторанти. Но в частта нагоре(или надолу? не знам) към Кастри става съвсем спокойно със студиа с широки дворове, полупразен плаж (през седмицата) и в същото време съм на една ръка разстояние от всичко посочено от Параход.

Когато детето ми отрасне и мога да си позволя по-голяма дивотия пак не бих отишла във Вурвуру, но това е въпрос на вкус.

Параход случила си.... Ние бяхме до към 06.09 и в Никити видяхме само 2-3 БГ коли, но имаше много сърби и македонци.

# 606
Jam,
....
Joy Параход напредъка определено е + ...преди две-три години, точно в този двор бяха 3-4 /10, поминалата 5-6/10 ....а явно миналата сме пропуснали макса  hahaha наши приятели имат къща там и казват, че вече през лятото си били все едно у нас, отвсякъде българска реч звучи  Wink
...но то май навсякъде из Халкидики се повиши бг-присъствието през лятото, а защо ли няма смисъл да се питаме  Grinning

# 607
  • София

Моля за изпитани предложения за Никити Praynig Набелязах от предишната тема http://www.halkidiki.com/filianna/index.htm и http://www.filippos-studios.gr/

http://www.dafnistudios.gr/dafni_eng.html

Тук бяхме миналата година за 10 дни. Без забележка са. И собствениците бяха страшно мили. Тази година живот и здраве след 20 Август се надявам пак да сме там. Макар, че на мен Сарти също много ми допадна и се чудя дали да не пробваме там тази година.

# 608
  • София

Харесала съм едно чудно студио там и направо мисля да го резервирам тези дни

Би ли споделила за Сарти какво си харесала и евентуално на каква цена, както и от къде събираш инфо, че и мен ме интересува. Благодаря предварително.

# 609
  • софия

http://www.dafnistudios.gr/dafni_eng.html

Тук бяхме миналата година за 10 дни. Без забележка са. И собствениците бяха страшно мили. Тази година живот и здраве след 20 Август се надявам пак да сме там. Макар, че на мен Сарти също много ми допадна и се чудя дали да не пробваме там тази година.
Гледах и тези, но не успях да се ориентирам къде са - близо ли са до плажа, до път...? Каква беше цената?

По миналата година бяхме в Сарти. С майка ми. Съсипа ни почивката с претенции и може би за това нещо там ми е... Повече с нас на годишна почивка не я взимам.

# 610
  • София
И аз искам да науча нещо повече за Сарти и Сикия - евентуално хотелчета или студия на плажа по възможност, защото не обичам да ходя на плаж с кола или по възможност да е по-рядко за десетдневен престой Thinking Защото и на мен тези завой в юлската или августовската жега не ми понасят въобще.Аз през юли и август не съм виждала толкова много българи на Ситония, за които тук масово се говори.По-скоро нашествието е в края на август и началото на септември.

# 611
За Сикя мога да споделя последното си "откритие", което си държа букмаркнато от м.г.; но на този етап мисля, че ми е малко изолирано там да сe помъкна с 3-годишно... (Кой знае до лятото?)

http://studios-maria.toronaios.gr/ - сайтът е само на гръцки, но искайте гугъл да ви преведе, ще се оправите. Две различни неща са - студиа, които са малко по-стари, и апартаменти, които са по-луксозни; студиата са до плажа, апартаментите малко по-далеч.

Ей, сега като гледам снимките как ми се приходи...
В Сикя са по-евтини от другаде стаите; основен недостатък е, че (почти) никъде няма интернет, без което ние не отиваме.

# 612
  • София
В Сикя са по-евтини от другаде стаите; основен недостатък е, че (почти) никъде няма интернет, без което ние не отиваме.

Аз пък обичам тези 10 дни без интернет, без телевизия и с по-гръцки бавно минаващи часове  Joy

Да не обсъждаме и факта,че при условие,че си в чужбина и никой не ти звъни по работа по телефона Sunglasses

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 15:44 от veka

# 613
И аз!
Но не и мъжът ми и дъщеря ми Simple Smile

# 614
  • София

Гледах и тези, но не успях да се ориентирам къде са - близо ли са до плажа, до път...? Каква беше цената?

Долепени са до http://www.filippos-studios.gr/ . Съвсем на плажа са. Пресичаш улицата и си на плажа. Намират се в по-тихата част на Никити. Тоест далече са от централната част на крайбрежната улица, където са повечето ресторанти. Ние бяхме от 20-ти август и цената беше 60 евро на ден. Много внимателно отношение от собствениците. Чаршафи и кърпи сменяха на 3 дни. Както казах поне за мен и като за първо пребиваване в Гърция всичко беше без забележка. Има голям хубав двор с барбекю и всички удобства. Предоставяха ни чадъри и шезлонги за ползване.

Общи условия

Активация на акаунт