На море в Гърция - 5

• 126 529
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
В тази част на Никити студиата са построени в перпендикулярни на главната крайбрежна улица колонки. Шумно е (и то не чак толкова) само на тези, които държат на морски изглед. Навътре в уличката (25-50-тина метра) е тихо и спокойно. Дафне и Филипос са в една колонка. Явно са строени от един предприемач и са продадени на двама собственици, които са ги обзавели. И Дафне и Филипос имат студия от към морето и по- навътре. Не мисля, че имат съществена разлика, просто сравнете цените. Наоколо имаше и доста по-стари студиа, които не ми се понравиха, но тези са от 2 сезона.

Плажа не е супер идеален, но си е напълно приличен. Има 2-3 метра камъни на влизане и после е супер плитко с пясък. През седмицата е празен и е много спокойно. Но през уикендите се напълва от гърци. Ние ходехме на Агиос Йоанис - 3 км. без големи завои. А вечер след като детето ставаше от сън изкарвахме на плажа пред студиото.

# 616
  • с/у ОколоМръсТното
Да, в Торони след 01.09. все едно си в Китен... Само нашенци + малко сърби и македонци.
И какво му харесват, се чудя. Щом и Киров (Киров&Бош) се е заселил там, явно има някакъв скрит чар. Е, аз не го открих. Макар да бяхме в много добре уредени място.
И за да не сме само с нашенци по гръцкото моренце м.г. почивахме на 30-40км. след Паралия
Катерини. Няма бъллгари (е, почти), но сърби и македонци държат всичко в този регион.
Минус е, че след Солун се плаща на поне 2-3-4 места, докато слезеш от магистралата. Но си има и вътрешни пътища, стига да се ориентираш и не плащаш.
Не знам как се ориентирате и запазвате по картинки. В Сарти например, 2/3 от къщите се дават под наем. Бих казала и по-голяма бройка дори.
Какво ви притеснява в избирането на място?

# 617
Шани,
аз лично пътувам и така (с търсене на място), но възраженията ми са следните:

- след няколко часа път, с изнервено дете и уморен шофьор, трябва да се захванеш и с това. Създава нерви и влошава преценката Simple Smile особено ако си по-капризен в избора. Като знам как се изнервя мъжът ми да шофира в рамките на гръцки град/село до място, което предварително съм НАМЕРИЛА И РЕЗЕРВИРАЛА, мога да си представя какво е да търси на сляпо Simple Smile

- много често цената, давана по сайт, е по-ниска от тази на място - изпробвано многократно

- има немалко случаи, в които домакините не говорят никакъв език освен гръцки (а кореспонденцията я води на английски примерно синът, брат'чедът или някой друг сведущ) - което определено затруднява комуникацията

- по-хубавите къщи на по-хубави цени са на по-забутани места, каквото и да си говорим - на първа линия е комерсът.

Общо взето това е. Иначе, резервациите на почивка 6 месеца по-рано твърдо не са за мен. Обичам спонтанните тръгвания и решения - и когато нямах дете, почти никога за никоя държава не съм пътувала с резервация и с изключение на една греда в Лисабон, не е имало проблеми. Рекордът ми по неорганизирано пътуване в Гърция е едно пристигане в Санторини в 4 сутринта, когато въпреки малоумния час, при ферибота чакаха съвсем любезни чичовци с квартири и микробуси, да си ни извозят до горе Simple Smile Обаче, за всяко място е различно. Примерно в Миконос въобще не са така нещата.

# 618
  • с/у ОколоМръсТното

- много често цената, давана по сайт, е по-ниска от тази на място - изпробвано многократно

- има немалко случаи, в които домакините не говорят никакъв език освен гръцки (а кореспонденцията я води на английски примерно синът, брат'чедът или някой друг сведущ) - което определено затруднява комуникацията

- по-хубавите къщи на по-хубави цени са на по-забутани места, каквото и да си говорим - на първа линия е комерсът.

1. за цената няма как да се съглася... Винаги сме намирали по-евтино. Във всяка стая има ценоразпис, рязко разграничаващ се от това, което ние сме плащали.
2. За езика си права. И има известен чар в това. Но виж, езикът на цифрите всеки го говори. Че даже и за пенсиите им си "говорихме".
3. Да, аз не търся на 1- ва линия. Но явно сме имали късмет и за не повече от 1-2 часа обикаляне сме намирали нашето си място.
Но нека не подценявам и компанията с която осъществяваме почивката. И тя е от значение, оргомно при това.  Grinning

Гърция е много добре обозначена откъм информационни табелки. Никога не е проблем да се намери това или онова. Мъжът ми, че и аз обожаваме пътуването по тази земя. Вярно, не бива да си отпускаш крака на педала...
С най-добри чувства   bouquet

# 619
Оооо, ценоразписът в стаите, който е на бланките на туристическата камара, винаги е силно нереалистичен... то май е нещо с цел укриване на данъци или кой знае какви евромурафети Simple Smile Обикновено са около 20-30е, че и повече по-високи от реалната цена.

# 620
А какво ще кажете за Санторини?!?!

# 621
 Ves var, след петилетки ходене по Гърция и много канене,едва миналото лято се срещнахме със Санторини. За мен беше една от най-прекрасните ми почивки! С неоценимата помощ на момичетата от форума, разбира се!
   Параход, препоръчай остров за тази година, моля!  Grinning

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 19:43 от Anna bel

# 622
  • София
току-що получих отговор от една от любимите си къщи във Вурвуру, че вече всичко е заето до 15 септември.

# 623
Миналата година през август плавахме с ветроходна яхта по северните споради - Скиатос, Скопелос, Алонисос, необитаемата Кира Панагя и Скирос - влюбена съм в Скирос, беше нещо изключително! надявам се да ми остане повече време да ви разкажа подробно със снимки и преживявания. Красотата е зашеметяваща, свободата, дивите понита по склоновете, дивите кози!

до тези острови може да се отиде с фериботните линии от Волос.

# 624
Разглеждайки сайтовете на студия Дафне и Филипос в Никити, оставам с впечатление, че те са отделени от плажа с улица, по която преминават автомобили - така ли е?
Това би ме отказало да почивам там...
И един друг въпрос на пълен лаик - Ситония е по-красива от Касандра и затова се обсъжда повече, правилно ли се ориентирам? Някой да препоръча нещо изпитано на Касандра?

# 625
Shark, "да" и на 2та въпроса.

Ламя, фериботната линия от Волос покрива само Скиатос, Скопелос и Алонисос, а до Скирос се ходеше по друг начин - но не съм го посещавала... Я дай малко повече, за него и за Алонисос Simple Smile

# 626
  • София
Ламя, и аз искам за островите!!!  bouquet

# 627
Да допълня за обществения транспорт до Скирос, докато дойде яхтсменката Simple Smile

Фериботът е от пристанище Кими на остров Евия (пътува се по магистралата за Атина и се хваща за Евия по моста Халкида). Имат и летище, така че евентуално полети от Атина през лятото.
Току-що попаднах на информация, че фериботът от Кими обслужва и Скопелос и Алонисос (но не и Скиатос).

Фериботът от Волос е три или четири пъти на ден и спира последователно в Скиатос, Скопелос и Алонисос. Има и още едно пристанище, откъдето тръгват фериботи за там, Агиос Константинос (в посока Атина), понякога може часовете от него да са по-удобни. Note: около 2 от 4-те кораба дневно са хидрофойли само за пасажери, и не превозват коли.

Скиатос е най-добре развитият и туристическият от Спорадите, за него сме писали доста в предишни години. На него и Скопелос е сниман филмът "Mamma Mia!"

Сега се сещам, че хазаинът ни в Скиатос - Христос, имаше яхта и ни води до един много як необитаем остров с бар... но дали е бил този, за който говори Ламята?!

# 628
Някой може ли да ми препоръча студио в Никити, но да е с голям двор като тези във Вървуру:

От миналото лято разглеждам и не намирам такава къща в Никити. Бих отишла във Вурвуру, защото искам широк двор, но сме с бебе и трябва някъде да се разхождаме с количката, а там това не би било приятно. Не държа да е на първа линия, но все пак да е близко до плажа, защото идеята ми е сутрин да ходим на плаж пеша, а след обед с колата до любимите ни плажове в околноста.
Намерих 2-3 къщи, които долу-горе се доближават до изискванията ни, но на е-мейл никой не ми е отговорил досега. Честно казано за първи път ми се случва, защото винаги така съм резервирала досега на Ситония. Дори когато нямат свободни места, пак са ми отговаряли хората.

# 629
Проблемът с комуникациите го е обяснила най-добре Параход Joy, цитирам я
---

---

Аз съм си водила кореспонденцията и тел.разговори с дете, 9 или 10 годишно, не запомних точно кой клас е Grinning

Вуврурчани, обикновено са солунчани и си имат и тел в Солун, даден при контактите, така че звъни на всички дадени телефони.

Общи условия

Активация на акаунт