На море в Гърция - 5

• 127 416
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • с/у ОколоМръсТното
Пред Нестор (Шани го знае) преброих 8 български и 1 сръбска кола!!!

И в Платамон и в Нео Пори имаше. Повечето бяха македонци сякаш... И чат-пат чехи и унгарци прииждаха.
Платамон е типично курортно селище за онези ширини. Като Лептокария, примерно. И Нео Пори също. На по 30-40км. е от Лариса, Катерини и Дион. Има и една византийска крепост, която също може да се види: http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=507600. Не знам какво точно искате да знаете, но аз не си падам по хотели (Платамон плаза изглеждаше ОК отвън), а в частни студиа. И си намерихме едно точно такова с приятни стопани. Хубав двор и в близост до плажа. Отбелязвам, че бяхме за кратко и не сме обикаляли много-много. И още нешо важно... плажът в самия Платамон е от камъчета... Към Нео Пори е пясъчен.
На тръгване към Бг минахме през Метеора (изумително място за правене на кинти) и Солун.
И мога да ви поздравя с едно фото от там:
http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=530658

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 09:57 от Шани

# 271
  • софия
И ние се завърнахме от Йерисос. По препоръка на Параход бяхме в Anna Rooms. Чудесно беше: огромен апартамент, много чисто, плажът на 5 минутки по улицата пеша, изключително мили собственици. Непрекъснато ни питаха дали всичко е наред, черпиха ни с домашен сладкиш, домашна гръцка ракия и някакви рибки. Единият ден хазяина специално кара пред нас да ни заведе на плаж от другата страна. Имаха едно такова мило домашно отношение и ни създадоха хубаво уютно чувство. Единственото нещо, което мога да спомена като недостатък е, че апартаментът се води на нещо като приземен етаж, но отпред хората са обособили кътче с чадър, масичка и столчета.
Иначе плажът в града не ни допадна особено - едър пясък, бързо става дълбоко, та ме беше шубе за зверунка; водата нещо ми беше студена. Апартаментът е близо и до едно прекрасно кръчме с прясна риба (Муринио или нещо подобно Embarassed). Единият ден ходихме на плаж между Йерисос и Урануполис - Hot Dreams. Там беше перфектно: само ние на плажа, по-ситен пясък, по-топла вода и по-плитичко.
Странното за мен беше, че като че ли сезонът е поприключил. Беше доста спокойно, да не кажа пусто, някои от заведенията вече бяха затворени, заведението на Hot dreams също събираха столове, шезлонги.
В Урануполис беше малко по-различно - доста хора, голяма част, от които българи. Ходихме и на разходка с "лодка" покрай Атон. Много приятно и интересно и препоръчвам на всеки да го направи.

# 272
Пропуснах - разочарована съм това лято от Каламици, за което доста суперлативи изписахме зимъска в темата Simple Smile Все по-пълно и комерсиално
Странно, през май беше много хубаво и чисто. Confused
През май със сигурност е спокойно , ако и водата е достатъчно топла-всичко е ОК.
Когато започне сезонът обаче е друго.Въпреки, че старателно избягвам навалицата,и това е главната причина да почивам по тези места, тази година поради ангажименти заминахме на Ситония през юли и впечатленията ми бяха коренно различни от предишните пъти.Отне ни време докато намерим точното място.
За другите селища писах, а сега ще допълня за Каламици.Пренаселено,трудно намерихме места да оставим колите.На плажа беше приемливо до към 11ч,после стана много шумно. Тръгнахме си без време след като едно семейство с две малки деца реши без да попита да се настани буквално на метър пред нас и заби чадъра си ,с което ни скри гледката и наруши спокойствието ни,започвайки  възпитанието на малките от разстояние.
Ние също не пазаруваме и не готвим храна като сме на море и разчитаме да намерим  добра кухня. Радвам се,че препоръчаната от мен псаротаверна на Елиа ви е харесала.Ще очаквам да пишете за подобни  местенца с многообразие от вкусна и прясна риба,които не сме коментирали.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 16:48 от Kari2

# 273
Eee, най-накрая се разбрах с гъркинята - живот и здраве, по някое време другата седмица отивам е в Сикия в студиа с голям двор, на 50 метра от плажа, че само като видях в гугъл мапс, как са наблъскани една до друга къщите в Каламици, лошо ми стана.
Имам питане за изпробвани таверни/места за изхранване в района на Сарти, Сикия, Каламици и ако някой знае къде се продава риба от местните рибари - нещо като рибна борса, както е в Ормос Панагияс.

Да ви кажа, че освен в халкидики.ком, където имат връзка с мейли има доста други сайтове със студия на които са дадени само телефони и е мъка голяма да установиш контакт.

Между другото и в един немски форум мернах инфо, че септември на Каламици е студена водата, явно наистина излизат някакви течения.

# 274
Ето някои добри псаротаверни около Сикия-имат си лодки,рибата се вади ежедневно пред очите ви/може да видите снимките от м.юли по-назад в темата/.
Тези са в югоизточна посока от Паралия Сикия

Taverna ZOPMПI-40°2'6"N   23°59'50"E
Klimataria Beach-"Ntina-Vicky"-40°2'1"N   24°0'34"E

В Сарти за поредeн път съм доволна и бих препоръчала 

The old tavern-    40° 5' 46.79" N  23° 58' 46.96" E 

# 275
Здравейте момичета! Hug
Мъжо отпусна малко нет днес и аз веднага се закопах в темата ни.. Mr. Green
Вчера имахме късмет и времето беше много подходящо за дълги разходки и обходихме цяла Ситония с колата. Това до обяд де, че следобяд пак напече и се разкараха облаците, та изпукахме от жега естествено. Да споделя и аз за Каламици - ич не ми хареса! Говоря за Талата - мръсничко и малко под моите очаквания за тези цени. И малко прехвалено. На снимки изглежда къде къде по-готино.. Надзърнахме в мобилните къщи и в дървените - тесничко. Само българи имаше. Отказваме се да ходим там евър. Има къде-къде по-хубави места!
Много се впечатлихме от заливчетата на Сикия и от Сарти. Харесаха ни старите тесни улички и къщи.
Най-разочароващи за мен обаче е Вурвуру. Един безкраен път и наредени покрай него къщи. Никакъв гръцки дух.
Не знам защо, но винаги съм си представяла Гърция с тези малките бели къщички, тесни улички, много цветя, но всъщност това се вижда доста рядко. Ако някой знае нещо подобно в района - да сподели моля!
Голямата ми болка е, че не можах да си намеря ТАВЕРНАТА! Искам селска таверна на брега със съвсем обикновено обзавеждане, с опънати мрежи и наредени октоподи и риби на показ. Sad Явно малко съм се чалнала заради Хемингуей..  Crazy
Всъщност посетихме една в района на Псакудия, която леко се доближаваше, но пък нямаше опънати мрежи и морски улов. Тюх! Ако знаете някоя подобна казвайте, за да ми сбъднете така бленуваната мечта.
п.п. Споделяйте моля, не ни щадете. Искаме още и още Simple Smile

Снимки има бол, но ми е трудно качването им, защото не снимаме джейпег. Ще качвам като се приберем най-вероятно.
Снимала съм и тази къщата с фенерите, за която стана реч в темата - ще я покажа.

Ето една, да не съм голословна де.
http://imageshack.us/photo/my-images/851/img0447h.jpg/

# 276
Каква е тази псаротаверна!? Shocked
Да не е това, което търся така безнадеждно?

# 277

Снимала съм и тази къщата с фенерите, за която стана реч в темата - ще я покажа.

Да те помоля да и видиш името като се разхождате и да пишеш?  Praynig

# 278
Името е снимано и увековечено, споко! Mr. Green

# 279
Името е снимано и увековечено, споко! Mr. Green
   bouquet

# 280
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Да те помоля да и видиш името като се разхождате и да пишеш?  Praynig

Поправих линка

Ето една моя снимка в албума от почивката-
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1532717814935.46217.174 … 050d74&type=1

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 23:35 от ДейзиГ

# 281
Здравейте!
Разгледахме къщичките отвън, но искам да попитам дали някой има информация как изглеждат стаите отвътре. На сайта на Сани ризорт виждам няколко различни стаи с различни цени. Ще се радвам, ако някой има повече информация в какво се състои разликата в цената и обзавеждането на стаите с гледка към морето и тези с частна градинка.
Къщичките са на два етажа. На втория етаж се намират стаи с гледка към морето, около 35 кв.м.в които има спалня, два дивана, баня с вана, голяма тераса с маса и столове. Спокойно може да се настани семейство с две деца. Диваните са големи и доста удобни за спане. Има още термокана, кафе машина, хладилник.
Стаите са няколко вида:
-стая с гледка към морето-писах вече за тях.
-стая с частна градинка-същите като тези с гледка към морето, но на първи етаж. Пред стаята има малка градинка с два шезлонга.
Най-хубавите и най-скъпи са :стая с частна градинка и гледка към морето. Те са на първи етаж, имат голяма градина с два шезлонга и прекрасна гледка към морето.
Други по-големи стаи са: Джуниър сюит с частна градина или Джуниър сюит с басейн.

Ние се завърнахме от Сани бийч клуб. Почиваме там за четвърта поредна година в стая с гледка към морето. За повече въпроси съм насреща. За сега не бихме сменили клуба с друг хотел в Гърция. Heart Eyes

# 282
А ходили ли сте в Гърция през Октомври. Изпуснахме си шанса за летен отпуск и сега ми се иска да отскочим до там началото на октомври. Предполагам няма да става за море...Ще съм благодарна за впчетления и предложения Simple Smile

# 283
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
А ходили ли сте в Гърция през Октомври. Изпуснахме си шанса за летен отпуск и сега ми се иска да отскочим до там началото на октомври. Предполагам няма да става за море...Ще съм благодарна за впчетления и предложения Simple Smile

Била съм на Халкидики за 22.09. и сме ходили на плаж без деца, но подухва повечко.

# 284
Коя е "къщата с фенерите"? Тоя разговор съм го изпуснала Simple Smile
Дейзи, не ти се отваря снимката - явно няма достъп за хора, които не са ти приятели във ФБ.

СКО, не бъди разочарована Simple Smile Картичките с белите къщички със сини детайли и тесните улички са предимно цикладски пейзажи - снимат ги винаги на едни и същи два-три острова и ги използват за рекламни "лица" на цяла Гърция. На Халкидики трудничко могат да се намерят. Това място използвай да се наслаждаваш на плажовете и природата, каквито пък на южноегейските острови 'ич ги няма Simple Smile

П.П. Като ви писне от плаж, качете се в Партенонас над Мармарас - това е кажи-речи единственото автентично село в района, ма не е морско, планинско си е и малко прилича на нашите от тоя род.

Общи условия

Активация на акаунт