На море в Гърция - 5

• 127 400
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
ако не преминаваш през прашен ,претъпкан курорт ,нарамил дисаги с чадъри и шезлонги ,мрънкащи деца  и т.н ,може и да не е толкова далече

# 301
  • София
Аз вече изрично ги питам писмено в имейл на колко точно метра е морето или гледам на гугъл. Аман от професионални, тунинговани снимки.  Преди 2 г. в Крузо вилидж беше на 500 м, през борова горичка, равно, прохладно ..... нооо с 2 деца на 5 г. и бременна във 2-ри месец + всичката плажна цигания ми беше тегавко. Веднъж отидохме пеша и после само с колата (друг е въпроса, че при всяко вътрешно почистване на колата още излиза пясък от тук и там  Mr. Green).
Нямам търпение вече да излезе прогнозата за времето за периода 21-25 септември. Grinning

# 302
  • София
Ние сега се върнахме от х-л Кротири (акти Салоникио). Очарована съм от почивката ни! Такова спокойстие и на толкова пусто място отдавна не сме били. Имах притеснения за плажа от предишни отзиви, но в крайна сметка много ми хареса. На пръв поглед както се изрази синът ми - половината плаж е трева, а другата половина камъни с 2 реда шезлонги и чадъри. На 2-рия ден открих, че на 20-30м. встрани от шезлонгите морето е супер - с дребен пясък, плитко, чисто. Хотелът има 23 стаи, които не съм сигурна дали бяха заети, наоколо има и частни вили. На плажа обикновено бяхме около 15-20 човека. Ходихме до плажовете Трани Амуда, Агиос Йоанис и Кариди, които след нашия ми се видяха пренаселени...
В хотела има 3 басейна, обикновено бяха празни. Чувствахме се все едно сме в частна вила.
Храната не им е най-силната страна, но пък всичко беше прясно.
Терасите са огромни поне 10-15 кв.м. Направо ми се иска да си живея на гръцка тераса...

# 303
  • София
Аз вече изрично ги питам писмено в имейл на колко точно метра е морето или гледам на гугъл....

Ние нямахме право на избор, защото бяхме с колективно пазаруване при точно това условие, но пък на 1/2 цена. Както сме 4-ма, отстъпката беше доста осезаема. И снимката не е фалшива  Mr. Green. Точно това е гледката  Laughing. Ние сме я снимали. Просто хотелът е на леко възвишение. Дори си пишеше, че е на 1км от брега, не е било изненада. Пътят е асфалтов, но без никаква сянка, сред ниви и маслинови горички и баир  Grinning. Минахме го само 1 път и то надолу, за да си наемем кола  hahaha. А и това много не ни касаеше, защото не слизахме от колата - толкова интересни неща имаше за гледане, а и хубави плажове за опитване.

# 304
Кратък репортаж от Геракини Mr. Green:

Водата е страхотна, водорасли има съвсем малко и не си заслужава да се споменават, страшно топло е, днес беше 33 градуса в 18:00 вечерта, пълно е с българи( някой беше излязъл с предложение да спираме да пишем за Гърция ). Апартамента е приличен, дори хубав, има комари обаче, което не е нещо ново за мен. Като цяло селото е доста пълно с туристи, камо ли и да е към средата на септември.

# 305
да се отчета и аз, снощи се прибрахме от крит, с малко закъснение на самолета само и даже не съм сигурна, че беше заради алма тур. хотелът, в който бяхме стар бийч се оказа много добър за деца и родители. имаше плитък пясъчен плаж, макар и не много голям, достатъчно басейни с пързалки и без. детски площадки направо в излишък. стаите бяха с много добра изолация и не сме имали проблеми с шум, какъвто съм сигурна, че е имало предвид не малкото млади хора в хотела. храната си беше добра, както си е в гърция. може би на вечеря се усещаше малко навалица в ресторанта. за острова, аз тръгнах с амбициозен план за обиколки, но с двете деца не успях да го осъществя напълно. все пак обиколихме доста, очарована съм от планинските селца повече отколкото от градовете. като цяло крит, според мен, не е място да отидеш и стоиш в хотел, не че е лошо, но има толкова за разглеждане. следващият път ще отида без децата и без предварително настаняване, да мога да си обикалям и където ми хареса, там да замръквам. това е накратко.

# 306
И ние се върнахме от една прекрасна седмица на Халкидики, този път - Атон.
Направихме и страхотни обиколки с лодка на най-прекрасните плажове на/около остров Амулиани  Heart Eyes
Ето и едно чудесно местенце:

# 307
  • София
Страхотна снимка, scorpios! И ние сме планирали Амулиани за по-продължителна почивка догодина. Вие къде бяхте отседнали?

# 308
Страхотна снимка, scorpios! И ние сме планирали Амулиани за по-продължителна почивка догодина. Вие къде бяхте отседнали?

Хотела го резервирах съвсем в последния момент -  Акратос бийч хотел. Удобен е за база, просторни апартаменти с гледка, но като всеки хотел на AI - цари прекалено оживление в ресторанта  Laughing, което ми понася трудно  Mr. Green
Затова често пропускахме обяда и бяхме повече на островите отсреща.

# 309
  • София
Били сме в Акратос през 2008г., та ми е познат.
Този път мислим да сме на самия о-в Амулиани, че само напред-назад с ферибота не ми се пътува.

# 310
Дечи, може би Амулиани е добър вариант за 3-4 дни, за повече ще ви писне да сте блокирани на толкова малък остров и пак ще трябва с ферибота да търсите разнообразие. Поне на мен не ми изглежда място, където бих изкарала повече от уикенд.
Вариантът на Скорпиос със спане на континента и пътуване до острова, когато ви кефне, е може би по-добър. Фериботът е през 30-60 минути в сезона и пътува много кратко (май около 15 беше), за пасажери е много евтин. Но ако се ходи повечко пъти с кола, плюс няколко билета за пътници, си е разход (мисля, че 10 или 12 беше колата в една посока). Град - или село - Амулиани е напълно посилно да се посети само пеша, както и един-два от по-близките плажове.

# 311
  • София
Ние през 2008г. точно това правихме. Бяхме отседнали в Акратос и ходихме 2 пъти до Амулиани с ферибота и колата, че децата бяха още по-малки. Ама скъпичко излиза, а плажа на Акратос хич не го бива. Тогава ходихме само на Аликес, който не е много близо за вървене пеша от пристанището.
 Все пак мисля да рискувам. Аз много си падам по дивотията... Peace

# 312
dechy, на острова имаше доста семейни хотелчета, там е и Агиониси ризорт с частен плаж /изглеждаше добре/, а мъжа ми много хареса къмпинг Алики, който изглеждаше добре организиран, с хубав ресторант и плажен бар. Но като знам на кого се пада винаги организацията, засега не се навивам.

Като цена до острова с ферибота е  10 евро за кола, 2 евро за възр., 1 евро за дете.
Лодките от Акратос са 40 евро на ден плюс 20-30 евро за гориво.

Ха, имаше и "такси" с магаре и нещо като ремарке със седалки от пристанището до плажа, руснаците го ползваха  Laughing.

# 313
  • София
Най-разочароващи за мен обаче е Вурвуру. Един безкраен път и наредени покрай него къщи. Никакъв гръцки дух.

Laughing Laughing Laughing

# 314
  • София
Момичета, как се радвам само - по всяка вероятност ще имаме възможност около 19-20 да отскочим за ден-два до Гърция (ще почиваме много близо до границата, тъй че задължително поне единия ден ще стигнем до Гърция, а така като се познавам най-вероятно няма да е само 1). Засега съм набелязала Неа Перамос, Неа Ираклица и Палио. Препоръки къде плажовете са най-хубави - ще сме с детенце на 2, 5 год. и ще се радвам на плитко моренце, пясък, хубав бийч бар и евентуално детски площадки? Досега сме били на Офринио, Аспровалта, Ставрос, Неа Врасна, а и този път ще сме по-близо до Кавала и затова съм набелязала тези.
Таня, чудесни снимки!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт