БРОДИРАНА КРАСОТА - Гоблени 85

• 116 260
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • София
не ми се отваря нещо ама .,..благодаря  ти    bouquet

Пратих ти ги на пощата  Hug

# 76
  • Бургас
Деси, благодаря за съвета обаче аз не знам как се прави контур и затова мисля да го свърша и после да ходя да попитам от там, където го купих как се прави този контур. Трябва да видя как се прави точно и най -добре нагледно. Надявам се жените в магазинчето да знаят, все пак нали продават, трябва да си разбират от работата.

# 77
# 78
Много Ви благодаря ,дами  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 79
ама много красоти беее
искам и аз

# 80
Макар и все дребосъчета, пошивам и аз по малко.Още едно от пеперудените ми момичета е готово:

# 81
Тарзанка , хартиено тиксо е , много е удобно , не губиш време да поръбваш панамата и почваш веднага нов гоблен Joy
Като го ушия , понеже се зацапва и то , го махам, пера , гладя и си слагам ново тиксо и прибирам в шкафа. Защото с ютията може да се разгрее тиксото.
Хубав ден на всички!

# 82
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Сисак, браво! #Crazy
И аз като Ина вече работя с тиксо. Но само за тези бързите, разтоварващи гоблени. Другите, които са ми запланувани предварително са събрани, подготвени цветовете и поръбена панамата на оверлог.
Лошото при тиксото е, че понякога част от конците на панамата остава на него и при прането се разръбва и трябва да се внимава при отлепянето на тиксото. Но определено с тиксото е по-бързия вариант за "поръбването" на панамата.

# 83
Лили Проданова   Shocked ти направо ме уби! Много кратък срок си си определила. Аз го започнах в началото на май и с надявах все до края на година да успея! Знам че си бърза, но не спирам да ти се чудя как успяваш и с 3 дечица да са ти живи и здрави...   bouquet успех и чакаме нови етапи!

Поздравления на всички!   bouquet
Здравейте, много хубавини има в новата тема. Този гоблен го уших за 4-5 месеца, труден е наистина. На мен също не ми стигна от този цвят и го замених с Анкор, но не си спомням кой номер, /от конвертиращите таблици го бях намерила/ по близък ми се стори от DMC 500 .
Ето с това се преборвам напоследък
http://zhanka.snimka.bg/tapestries/moi-gobleni.321133.24769080.big
и почти стигнах до контура. От февруари го шия, почивах си с други по малки, ама вече съм на финала. Давам си най много един месец до края.
И да споделя ших го, като схемата я гледах качена на лаптопа и ми бе по-лесно, защото има много цветове в едно квадратче и на екрана си  увеличавам схемата да виждам знаците по ясно. Оригиналната схема е много ситна. Ако някой я иска да пи6е ще му я пратя като свърша с гоблена.

# 84
Благодаря ви за отговорите.
Аз досега съм шила само комплектовани гоблени и то скромно-  само три  Mr. Green , като сега довършвам третият. Не продават ли разграфени панами, защо вие си чертаете по вашите- по лесно ли е или...?
zhanka, последният от снимка 71 е разкошен. Продават ли го комплектован? Може би въпросите ми са странни за вас, но аз съм начинаеща и много неща не са ми ясни, май  Flutter

Как предпочитате да шиете 1:4 или 1:1. Кое е по- лесно? Аз съм шила само 1:4.

# 85
aз не обичам да шия 1:4, иначе всичко шия. най-лесно според мен е на кръстчета

# 86
  • БЪЛГАРИЯ
     Хм... Викам си: Ще отида да се изфукам, гордо ще напърча "бюст"- да видят резултата от "неравната" и продължителна "битка"... Ама като гледам... Май само за майтап ще стана с моето мизерно творение!... Фръцли такива! Че и не ви е срам- какво сте ги заразмятали тези гоблени... Аааа- ма- хааа... Скандално кадърни и продуктивни сте!!!

Трябваше да има и още, ноооо... Днес реши (или компът, или Нета..., или съвместно!), че трябва да зарежда избирателно фотосите- тази ще "пусна", другата- не...Stuck Out Tongue  К'во да се пра'й- при нас всичко си е с характер!

# 87
  • Варна
Привет майсторици   bouquet
Не съм се включвала отдавна, но затова пък следя почти редовно темата.

Аз очертавам със специален маркер за панама който се изпира. Макар че от моя останаха следи, но не беше фатално защото не се вижда.
Браво на всички работливки. Аз още шия крепостта. Но лято е и ме мързи.  Crazy Embarassed

Ползвам този маркер , който се пере. Зимата уших, но не изпрах този гоблен миналата седмица като го приготвях за рамкиране, от синия маркер след пране останаха кафяви точици (добре че икономично съм разграфявала). Уших по няколко бода отгоре за да не си личат. Човек, който не знае сигурно не би ги забелязал, но гоблена е подарък за 60-тия РД на майка ми и малко се притеснявам. Освен това днес като го вземах от ателието, се оказа, че окачването е сложено неправилно (на тясната страна)  ooooh! Нещо не му върви на гоблена, но пък съм го шила специално за случая.
За Варненки, в ателието на Кюстенджа са заредили доста нови профили за рамки.
От началото на лятото съм започнала , но нещо тая черна панама много ми е трудно да я шия - нищо не виждам. Нарочно го оставих този гоблен за лятото за да го шия на дневна светлина, но ще ми трябват и други приспособления явно.

Аз досега съм шила само комплектовани гоблени и то скромно-  само три  Mr. Green , като сега довършвам третият. Не продават ли разграфени панами, защо вие си чертаете по вашите- по лесно ли е или...? Разграфена панама има, но трябва да се шие фон. Оригиналите на Dimensions, Lenarte са с неразграфена панама или с тонирана неразграфена.

# 88
Кой какво е вирнал из форума не знам, ама от известно време не виждам част от картинките.И това супер дразни нездравото ми любопитство.Щото аз нищо не виря, ама си врЪ носа навсякъде  Outta Joint

# 89
...zhanka, последният от снимка 71 е разкошен. Продават ли го комплектован? Може би въпросите ми са странни за вас, но аз съм начинаеща и много неща не са ми ясни, май  Flutter

Как предпочитате да шиете 1:4 или 1:1. Кое е по- лесно? Аз съм шила само 1:4.
Последният е недовършен има контур и френски възли, казва се Paris Market , кат. номер 35256 na Dimensions, може да се поръча от e bay, а може и от България - фирма Герика, Варна, ама е по скъпо. Той се шие с кръстчета и с полукръстчета 1:1.

Общи условия

Активация на акаунт