Катаракта /перде/

• 291 746
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
  • Seattle-USA
Браво Смехулка, радвам се че си намерила разрешение

# 391
  • Варна
Чудесно, дано виждаш все по-ясно. Благодаря за информацията

# 392
  • Варна
Здравейте, имате ли представа дали след операцията за смяна на лещата има забрана за пътуване със самолет? Уговорих операция в София, а сега се сещам за това как ще се прибирам. Не ми се влачи по автобуси и влакове, ако може...

# 393
Здравейте, имате ли представа дали след операцията за смяна на лещата има забрана за пътуване със самолет? Уговорих операция в София, а сега се сещам за това как ще се прибирам. Не ми се влачи по автобуси и влакове, ако може...
https://www.eyeclinic-den.com/%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 394
  • Варна
Няма забрана! Вече два пъти сме летяли на първия и втория ден от операцията.
Късмет!

# 395
  • Варна
Благодаря, дано съм направила добър избор на леща и се получат нещата.

# 396
  • Варна
Пак съм аз. Остава малко до операцията и ми изникват какви ли не въпроси за след това. Сега се чудя за това: как се справихте с къпането в тези 2 седмици, в които окото не трябва да се мокри? Както и да го мисля, докато си мия косата ми тече вода и по лицето, отделно в банята се образува пара. Има ли някакъв пиниз? След коремна операция слагах на шева лепенка, която го пазеше от вода, сега няма ли пак някакво улеснение? Ясно ми в, че няма да се гримирам и окото само с тези специални кърпички се чисти, друга ми е грижата. И втори въпрос, какво ще рече избягването на тежки физически натоварвания? За мен тежко е едно, за друг друго, някакви насоки? Благодаря

# 397
Не пускай чак толкова гореща вода в банята, но и не мисля, че парата ще попречи чак толкова. Гледай да не се моткаш много в банята и ако имаш подвижен душ, оставяй главата за накрая. Накланяш главата внимателно към течащата вода, като си с гръб към водата и си измиваш косата. Лицето ще си миеш по нормалния начин, когато можеш да мокриш окото. И на мене ми се струваше, че няма да се справя, пък се оказа лесно.
Не трябва да правиш нещо, от което ще се измориш, изпотиш. Не вдигай по-тежко от 3-4-5 кг. Тежко е да вдигаш 10-15 кг.

# 398
  • Пловдив
При миене на косата на оперираното око слагах от стерилните марлички за очи и я закрепвах с парче от опаковката на тези марли (то е някакво найлоново) с двойнозалепващо тиксо Smile. И се стараех да държа главата назад, за да не влиза вода. Може да ходиш и на фризьор да ти мият косата, те имат опит.
За гримирането проблемът е в натиска върху окото, особено при почистване след грима. Три месеца не трябваше да слагам грим, толкова ме посъветва докторът.
За тежестите - избягвай всичко, което те напряга и усещаш усилие. На гимнастика - пилатес - се върнах след 2 седмици някъде след операциите.

# 399
Това пък кой ти го каза - да не си мокриш окото ??!!!
Е нали след това ще слагаш капки - то това какво е ?
И все пак като си миеш главата, нали си затваряш очите.
За пръв път чувам подобна глупост, а съм обиколила почти всички очни клиники в България, та даже вече и в чужбина ходих.

# 400
  • на острова на мечтите
Не знам защо, но и на мен ми бяха заръчали да внимавам при къпане да не си мокря главата. Предполагам, за да не попадне вътре мръсна вода.

# 401
Това са препоръки. Всеки решава дали ще ги спазва.

# 402
  • Пловдив
Това пък кой ти го каза - да не си мокриш окото ??!!!
Е нали след това ще слагаш капки - то това какво е ?
И все пак като си миеш главата, нали си затваряш очите.
За пръв път чувам подобна глупост, а съм обиколила почти всички очни клиники в България, та даже вече и в чужбина ходих.

Защото е рана, а чрез водата могат да попаднат бактерии. Колкото и да е миниатюрен, това е разрез в тъканта.
Кой го е казал - експерт с хиляди операции и акедемични титли. В капките има химични вещества, които убиват бактериите. Сега достатъчно достъпно ли е за проумяване???

# 403
Рана ?
Каква рана бре хора, не ви режат с нож и шият с конец, това е лазер Simple Smile
Да не се мокри, т.,е. да не го обливаш с вода, това какво общо има да не се къпеш / главата надолу, и няма да го обливаш окото /.
Изкъпвах се след всяка операция и маниполация, никакви проблеми и никога не са ми казали - не го прави.
Не се вкарвайте излишно във филми.

# 404
  • Пловдив
Това, че ти не си имала проблем не означава, че окото не трябва да се пази. Според теб как точно са ти вкарали изкуствените лещи в очите? Лазерът прави разрез, той е лазерен НОЖ. След това трябва време на този разрез да заздравее, колкото и миниатюрен да е.
Относно това, че лекарите не са ти казвали, говори достатъчно на какво ниво са.

Общи условия

Активация на акаунт