Катаракта /перде/

• 291 155
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • София
В Токуда махат превръзката на следващата сутрин, т.е. ще трябва да се приберете с нея след операцията. Ако за тогава питате, според мен не трябва да шофирате.

А колко време след операцията не може да се шофира? Или за всеки е различно? А работата пред комп? Ясно е, че са лиготии, но трябва да се яде Simple Smile

# 586
Веднага след операцията на оперираното око има марля, т.е. не функционира. Може би имате предвид след сваляне на превръзката? Другото око как е и за какво разстояние става въпрос?
Имайте предвид, че ще сте в лека ситуация на превъзбуда, все пак и мозъкът трябва да се напасне.
От клиника Зора до Младост 3. Искам да спестя пари за такси.

# 587
  • Пловдив
ММ излезе от клиниката и се качи в колата да шофира,беше с лепенка,която операторът каза да свали след 2-3ч.

# 588
  • Sofia
Това с шофирането веднага не е добра идея. Защо не останете за една нощувка в болницата? Или някой близък да ви закара до дома. За работещи знам, че дават 30 дни болничен, та мисълта ми е,че трябва пазене след това.

# 589
  • гр. София
Здравейте, къде е за предпочитане да се направи операция на възрастен човек с презряло перде на единствено око? Ходихме на консултация при доц. Кючуков и д-р Топов и се колебаем...

# 590
  • София
Здравейте, къде е за предпочитане да се направи операция на възрастен човек с презряло перде на единствено око? Ходихме на консултация при доц. Кючуков и д-р Топов и се колебаем...

Ходих за мен (с катаракта и на двете очи съм) при Топов и въобще не бих му се доверила. Зададох няколко въпроса и направо ме изгони. Враждебен, без никакъв подход, без емпатия към пациента, без търпение. Съмнявам се, че въобще ще имам адекватна подкрепа в перспектива при усложнение!
За себе си в момента съм с добри впечатления от Средкова в Ресбиомед и евентуално Даскалов в Пентаграм.

# 591
  • Пловдив
На мен Топов ми оперира и двете очи, и съм доволна. Бях единствената млада пациентка и двата пъти - всички останали бяха възрастни. Поведението му намирам за нормално - не по-различно от това на един средно статистически бг лекар. Отговори ми на всички въпроси, без да се сопордясва.
Задължително при прегледа придружете пациента, независимо дали ще е при Топов или другаде!

# 592
На15.07.2024 ми беше направена операция за катаракта от д-р Николай Чакъров и неговият екип в СОБАЛ  д-р Тасков    Търговище. Освен катаракта очите ми имаха и астигматизъм и кератоконус. У всички хора, с които се срещнах видях висока култура на обслужване, ред, хуманно отношение към пациентите, висок професионализъм. Това е съвременна болница с модерна апаратура. Контролните прегледи показаха, че всичко е наред. Аз вече виждам - огромни благодарности! За мен светът е друг, по-красив!

# 593
На15.07.2024 ми беше направена операция за катаракта от д-р Николай Чакъров и неговият екип в СОБАЛ  д-р Тасков    Търговище. Освен катаракта очите ми имаха и астигматизъм и кератоконус. У всички хора, с които се срещнах видях висока култура на обслужване, ред, хуманно отношение към пациентите, висок професионализъм. Това е съвременна болница с модерна апаратура. Контролните прегледи показаха, че всичко е наред. Аз вече виждам - огромни благодарности! За мен светът е друг, по-красив!

Споделете след 2-3 години
И аз така бях възхитена, операцията бе в Пловдив - Луксор
та последните години стигнах и до професори в Турция
Би трябвало да ги съдя, но .... до сега осъден доктор в България няма Sad

# 594
  • София

Споделете след 2-3 години
И аз така бях възхитена, операцията бе в Пловдив - Луксор
та последните години стигнах и до професори в Турция
Би трябвало да ги съдя, но .... до сега осъден доктор в България няма Sad

Здравейте, моля разкажете какво усложнение получихте и как сте сега?

# 595
Цитат
Здравейте, моля разкажете какво усложнение получихте и как сте сега?

Писала съм доста в темата, може да изберете от профила ми и да ги прочетете -
връщане на диоптъра и най-опасното: отново катаракта , но на лещата
оказва се, че лещите също се покриват със слой, който периодично трябва да се
почиства / с лазер /. Но ...не и без крайно, в един момент  - край Sad  и стигаш до ослепяване

# 596
  • София
Здравейте! Предстои ми операция в Токуда, катаракта, късогледство, астегматизъм… въпреки че бях подготвена (това е поредно “второ” мнение), така се бях шашнала, че забравих да питам основни неща. Разбрах само, че късогледството ще се премахне напълно, но наблизо ще трябва да ползвам “минимален диоптър”, с което ще трябва да свиквам Sad
Ще помоля който си е правил операция там да сподели как протича самата операция, остава ли се в болницата, колко време и какво е възстановяването, изобщо всичко, за което да се подготвя психически и организационно.
Благодаря!

# 597
  • Sofia
Здравейте! Предстои ми операция в Токуда, катаракта, късогледство, астегматизъм… въпреки че бях подготвена (това е поредно “второ” мнение), така се бях шашнала, че забравих да питам основни неща. Разбрах само, че късогледството ще се премахне напълно, но наблизо ще трябва да ползвам “минимален диоптър”, с което ще трябва да свиквам Sad
Ще помоля който си е правил операция там да сподели как протича самата операция, остава ли се в болницата, колко време и какво е възстановяването, изобщо всичко, за което да се подготвя психически и организационно.
Благодаря!

Миналата година оперираха майка ми. Оставате в болница за 1 нощ след операцията само ако не сте от София и няма къде да пренощувате в София. Ние не ползвахме нощувка. Сутринта на операцията викат всички много рано - в 7 трябва да сте там. Викат ви за операцията по ред който лекаря прецени като първо се оперират хората с диабет. Ден преди това трябва да сте занесли всички изследвания и становище на кардиолог, да попълните всички документи, ще Ви тестват за алергии и ще направят измерване на лещата. След всичко това ще се качите пред отделението да заплатите сумата за операцията и ще получите фактури и гривни за деня на операцията. След операцията ви слагат превръзка до следващата сутрин. След операцията се слагат капки всеки ден в рамките на месец ако не се лъжа. Не се вдига тежко. Имате контролен преглед след около 14-20 дни - лекарите ще Ви кажат кога.

# 598
  • София
Благодаря vaflichka!
А после как “прогледна” майка Ви 🙄 Имам предвид веднага ли започна да вижда ясно с това око, сега как е, има ли нужда от очила? Много ми е странно всичко 😳

# 599
  • Sofia
Благодаря vaflichka!
А после как “прогледна” майка Ви 🙄 Имам предвид веднага ли започна да вижда ясно с това око, сега как е, има ли нужда от очила? Много ми е странно всичко 😳

Първо в болницата Ви казват, че има 2 вида лещи, едната (по-евтина) коригира само зрението наблизо ако не се лъжа, а скъпата и наблизо и надалече, Имате избор, но д-р Топов за нея каза, че не вижда смисъл от по-скъпата.Ден след операцията махат превръзката и бях изненадана колко уверено си вървеше майка ми като излизахме от болницата. Трябва да се пазите обаче след операцията - сега се сещам, че не се мокри окото известно време - ще Ви кажат колко и се изписват къпри за почистване преди поставяне на капките - 2 вида капки се изписват. Минава известен период докато съвсем се 'избистри' зрението - поне така казва майка ми, но като щяло се чувстваше добре. При излизане е добре да ползвате слънчеви очила със защита, за да не дразни окото. Коригира се диоптъра също( според мен и астигматизма)  ще е нужно  да си направите очила с новия диоптър за близо или далече (не помня) ако се избере по-евтината леща. Въпроса е да Ви изследват добре и да нямате други проблеми с очите, при които не е редно да се прави операцията.

Общи условия

Активация на акаунт