Катаракта /перде/

• 291 582
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Има ли някой опериран с висок диоптър късогледство /над 10/? Някой да е без имплантирана изкуствена леща?

# 361
Аз вече 6-та година активно пиша в тази тема, и следя какво преживяват другите хора   Sad
Случи се така, че от месец катарактата при мене се завръща. Въпреки, че ми даваха доживотна гаранция в Луксора, въпреки скъпите и надеждни лещи, сега се запълвали с незнам си какви телца, т.е. пак замъгляване, не виждам ясно, а лявото око е с 70% слепота.
след две манипулации - т.нар. "изчистване" с лазер, стигна до 50% -  поне така казаха, понеже аз разлика не виждам, никакво подбрение  Sad

А дясното даже и не искат да го започват!

Сега ще търся друга клиника, дори ако се наложи към Турция....    Disappointed Relieved
Някой да се преживял нещо подобно, за да даде съвет ? Благодаря

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 15:23 от smehulka

# 362
Аз вече 6-та година активно пиша в тази тема, и следя какво преживяват другите хора   Sad
Случи се така, че от месец катарактата при мене се завръща. Въпреки, че ми даваха доживотна гаранция в Луксора, въпреки скъпите и надеждни лещи, сега се запълвали с незнам си какви телца, т.е. пак замъгляване, не виждам ясно, а лявото око е с 70% слепота.
след две манипулации - т.нар. "изчистване" с лазер, стигна до 50% -  поне така казаха, понеже аз разлика не виждам, никакво подбрение  Sad

А дясното даже и не искат да го започват!

Сега ще търся друга клиника, дори ако се наложи към Турция....    Disappointed Relieved
Някой да се преживял нещо подобно, за да даде съвет ? Благодаря
Странно..Не съм чела/чула или видяла друг подобен случай и ще е важно да ни държиш в течение. Наскоро гледах за един господин получил на третата година "свличане" ( каквото и да значи) на лещата и доколкото разбрах само в Москва овладявали подобни ситуации.

# 363
  • Варна
#smehulka
Ние оперирахме детето си в Антверпен. Специалистите са световни, а цените като в Бг. Преглега ни за консултация струваше 40Е!
Не ви ли се струва вече твърде меркантилно лечението в Турция от лекари завършили в БГ или САЩ?

# 364
#smehulka
Ние оперирахме детето си в Антверпен. Специалистите са световни, а цените като в Бг. Преглега ни за консултация струваше 40Е!
Не ви ли се струва вече твърде меркантилно лечението в Турция от лекари завършили в БГ или САЩ?

До колко разбирам това е чак Белгия и  разходите са ми непосилни - транспорт, престои, и пр.
И какво ще рече "световни" - не са от Марс, нали.
И какво значение има КЪДЕ си завършил, търся коректно отношение, добра апаратура и кадърни лекари.

Но като за начало чакам някой сблъскал се с подобен проблем да се включи в дискусията в темата.

# 365
  • на острова на мечтите
Smehulka, съжалявам за положението при теб! Аз се оперирах преди три години и след година трябваше да отида на лазер терапия за почистване на лещите. Но дойде пандемията и така и не отидох. Леко ми се замъгляват лещите, но като сложа капки минава. Ще се организирам за преглед на есен. Сега е много горещо.
Уви, не мога да ти помогна със съвет! Дано намериш разрешение на проблема! Стискам палци!

# 366
  • Варна
Избора е изцяло ваш! Аз не споделям нашия опит, за да ви убеждавам да отидете там, а за да можете да направите информиран избор.
Късмет!

# 367
Здравейте,
премахвали ли са ви вторична катаракта? Какво да очаквам? Има ли рискове? Получила ми се е такава вследствие на операция на катаракта, но се чудя дали да правя тази манипулация? Дали ще има подобрение?

# 368
  • София
На мен, 9 години след операцията. Преди два месеца си правих дясното око, вчера лявото. На дясното око веднага се върнах в момента след операцията, бистро и ярко виждане, обаче останаха като парцалчета пред погледа, които вече днес след два месеца са рядкост.
Лявото коренно различно се възстановява, но и там пердето за месец време стана почти непрогледно. Разбивайки го с лазера, не се къса както дясното ами става като мляко, вчера направо не виждах, днес е в хиляди пъти по-добре.
Аз ще хвана да попрочета какво може да го предизвиква цялото това и за доктора беше странно.
Аз си ходих в клиниката, в която ми е правена операцията ( очна клиника Ден ) и всичко си мина по каса.

# 369
  • Пловдив
А какво свъщност се прави, само лазер ли? Някакво прочистване прави ли се след това (имам предвид подобно на това при самата операция)?
И също, какви са симптомите - такива като при катаракта ли?

# 370
  • София
Само лазер, да. Разширяват зеницата, слагат местна упойка и лазера пука ли пука. После се капят капки 10-14 дни и следва контролен преглед, така е при мен.

# 371
Доколкото на мен ми обясниха вторичната катаракта се образува на задната страна на капсулата, в която е лещата. При мен се получава едно такова замазване на образа. За да се проясни се прави разрез с лазер на самата капсула, като по този начин се отваря място през което оптиката или лещата да си върши работата.
Не знам защо му казват почистване, честно казано, като си е разрез. На мен ми предстои другата седмица и се притеснявам за резултата, но трябва да се направи иначе се влошава с времето, както при първичната катаракта.
Това ми беше обяснено от двама различни лекари и това разбрах.
Хич не ми се щеше да правя тази манипулация, но явно се налага. Дано има подобрение, че иначе лоша работа.
Disappointed Relieved

# 372

Хич не ми се щеше да правя тази манипулация, но явно се налага. Дано има подобрение, че иначе лоша работа.
Disappointed Relieved

Три такива ми направиха и аз подобрение не виждам Sad
Пак ми е като размазано, като все едно гледам през дантелено перде и си намирам процеп, през който
да видя примерно като пиша на компа.
Щяло да се изчисти окото..... еми, мина седмица... ефект нулев.
За това и съм се насочила към специалисти навън, понеже Турция ни е най-близко - търся координати за там.

# 373

Disappointed Relieved

Три такива ми направиха и аз подобрение не виждам Sad
Пак ми е като размазано, като все едно гледам през дантелено перде и си намирам процеп, през който
да видя примерно като пиша на компа.
Щяло да се изчисти окото..... еми, мина седмица... ефект нулев.
За това и съм се насочила към специалисти навън, понеже Турция ни е най-близко - търся координати за там.
Три на едното око ли? И аз за това се тревожа, че ще е безполезно, а все пак си е манипулация, разрез да му се не види...ама нали е на чуждото око, рутинно било...не знам вече...до сряда трябва да реша..
Най-се притеснявам, ще мога ли да си върша работата, на компютър е.. ще мога ли да чета книги, обожавам от дете.
В крайна сметка от това ми зависи начина на живот, но при очните лекари е един конвейр. Светила, не светила, едно и също е. Обиколила съм достатъчно.

# 374
  • Пловдив
Как така три пъти? Това е еднократна процедура, така ми обясни моят лекар.

Смехулка, ти не беше ли се оперирала в Пловдив? Къде ти правиха трите процедури?

Общи условия

Активация на акаунт