Катаракта /перде/

• 291 538
  • 730
  •   2
Отговори
# 435
Стискам палци да е успешно. Защо свързваш усещането на болка с неуспех? Бих предположила, че упойката не е подействала както трябва и когато трябва. Дано всичко е добре. Сега как се чувства? Да лежи, да си почива на макс. Утре като махнат превръзката, ще имате повече яснота. Сега ще й гложди малко, но съвсем поносимо.

# 436
Здравейте майка ми се оперира днес в Мбал Тримонциум.Др.Даскалов.Но казва ,че е усещала болка по време на операцията..притеснила се е....Вярно той е казал ,че в бая напреднала катарактата...Много ни е страх.... това значи ли че няма да е успешно ?.. .
Aз също накрая на операцията едвам издържах вече, макар  някои да казват че съвсем не усещат нищо, при мен не беше така. Просто имах чувството че ако продължи още малко ще колабирам. Не става дума за някаква остра непоносима болка но си ме беше изправило на нокти. Наличието на болка при операцията обаче не е показател за неуспешна такава, бъди спокойна. Ние бяхме няколко човека половината се оплакаха другата половина каза че не са имали болка. Индивидуално е. Дори се скарах с моя приятелка, която преди операцията ми беше казала че няма да усетя нищо, нахоках я след това, викам и защо ме подведе, едва изтраях Smiley

# 437
Благодаря ви за отговорите! И тя се успокоила! И аз донякъде ! Утре ще видим как ще е ! Доста напреднала е била катарактата,нз дали има връзка.Казал и е лекаря,че била много стегната и бая се измъчил с нея....Но се моля и надявам всичко да е наред.

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 21:46 от hristina_1987

# 438
Здравейте майка ми се оперира днес в Мбал Тримонциум.Др.Даскалов.Но казва ,че е усещала болка по време на операцията..притеснила се е....Вярно той е казал ,че в бая напреднала катарактата...Много ни е страх.... това значи ли че няма да е успешно ?.. .

Болка не се усеща,това е от притеснение.
Или освен да не са и сложили точната и правилна анестезия - капки и хапче дават.
Нямз значение колко е напреднала, лазера реже - няма значение. А дали е успешно - Божа работа!
След месец може и да кажете вече дали има желание ефект.

# 439
Здравейте, прибрах майка си вкъщи,но за момента не вижда с оперираното око...казва че вижда нещо.. кръгло бяло и в центъра черна точка....явно има някакъв проблем.Проверяваха я на някви машини...нз...с оперираното око 0,1 ...налягането 21....Да си слагаме капките....да ходим на контролните прегледи....и мисли ,че всичко ще се оправи ....само че мен това не ме успокоява ......и баба ми беше оперирана някога при друг лекар..и доста по възрастна.оказа де че имала и  глоукома.но неуспешно....много ми е притеснено.Лоши спомени ми се връщат 😭 Никой нито преди операцията нито след са казали на майка ми да има...

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 15:37 от hristina_1987

# 440
  • на острова на мечтите
Smehulka, когато ми оперираха дясното око, ме боля. То е и по-слабото. И на него понякога, забелязвам долното ръбче на лещата. Не е винаги, но е много неприятно усещане.
Виж, при операцията на лявото око нищо не усетих.
Слагам капки често, защото ми парят очите. Възрастта си казва думата.Понякога ме и сърбят. Вероятно след продължително стоене пред компютър намалява влажността на кожата и на роговицата. Капки май до живот ще слагам. Но пък веднага ми олеква.
Не се притеснявай,Христина! Дано да е временно следоперативно явление!

# 441
Цитат на: Diana Dimitrova 699333
link=topic=604957.msg45719129#msg45719129 date=1670844001
След операция на катаракта преди 4 дни имам усещането,че виждам ръба на лещата - от външната страна на окото,сякаш виждам косъм,но съм сигурна,че това е ръба на лещата.Моля за коментар от оперирани това имало ли го е при тях,ако да изчезва ли в последствие или остава така.Възможно ли е лещата да не е добре центрирана,възможно ли е да се коригира.Много неприятно усещане е.
Аз пък получих няколко месеца след операцията floaters (мушички) в оперираното око. Имам и проблясъци ( мълнии, светкавици, месечинки и т.н) във външната периферия на окото, само  в тъмното, и само когато по рязко го завъртя. Само в сумрак и на тъмно когато има задължително источник на светлина някъде. Ходих на лекар и ме изследваха с оная неприятна стъклена призма или каквото и да е там, дето ти го вкарат в окото . Казаха че не виждат нищо и ме отпратиха по живо по здраво. Мой съседи и близки оперирани от катаракта се оплакват от абсолютно същите проблясъци. Понякога като затворя око виждам като че ли контурите/ ръбчетата на лещата. После гледах една китайка светило в ретиналната хирургия, която спомена за негативна и позитивна Дисфотопсия. Възможно е проблясъците да се дължат на позитивна дисфотопсия заради самата леща, а твоя случай да е заради негативна. Но би трябвало да отшуми след време. Но най добре отиди да проверят дали е добре позиционирана. Виж сега, един професор офтамолог още навремето казваше : веднаж бръкнеш ли в око -
Скрит текст:
сери
на него Satisfied

Да,точно това ми обясниха - негативна Дисфотопсия.Трябвало да изчезне до месец-два,но аз прочетох,че не изчезвало при всички.Дано не съм от тях.Не казаха да е поставена неточно.Всичко било ок.Ще видим.Иначе виждам изключително кристално ясно.Направо HD 😀

# 442
  • sofia
Здравейте, трябва ми второ мнение за дядо ми - на 94г , къде да отидем? Бяхме в Пентаграм и ги е страх от възрастта му, но дядо иска да чете...

# 443
Здравейте, трябва ми второ мнение за дядо ми - на 94г , къде да отидем? Бяхме в Пентаграм и ги е страх от възрастта му, но дядо иска да чете...
Проверете и в Токуда при д-р Топов. Успех!

# 444
  • София

МЦ Фокус, страшно са любезни. Успех!

# 445
  • sofia
Благодаря на всички

# 446
..., но дядо иска да чете...
Да е жив и здрав!
Значи ще чете!
Да се похвалите после. Hands V

# 447
Впрочем, малко встрани от темата. Абонирайте поне за месец дядо Ви за Storytel, там има много аудиокниги. Аз слушам докато гладя, готвя, разхождам се и т н На мен много ми харесва, може и на дядо Ви да му допадне. Simple Smile

# 448
  • sofia
Той и недочува че и ръцете му треперят за смарт телефон ...

# 449
  • София
Да се включа с питане в тази тема.Поизчетох я донякъде.
На майка ми й предстои операция на катаракта, прегледа премина в болница Токуда и е разпределена при д- р Топов. Тя си е избрала мултифокуларна леща, н иска да носи очила след това за четене. На 70+ години е.
Обаче оттам няма подробна информация как става закупуванто на лещата. Казали са й че е налична в болничната им аптека, но заплащанто в брой ли става или по банкова сметка- за това търся информация? За операцията трябва ли да носи допълнителни дрехи? Да ли да е закусила и пила течност преди операцията, че тя е с ниско кръвно налягане и избягва да гладува? Въобще всякаква такава информация ще ми е ориентир какво да предприема за нея. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт