Катаракта /перде/

• 283 588
  • 705
  •   2
Отговори
# 675
Ами това ми предлагат като вариант в клиниката. Другият вариант е монофокална леща като на другото око.

# 676
  • София
Хубаво би било да се включи някой, който има такива лещи, различни.

# 677
Личното ми и категорично мнение е лещата да е като на другото око.

# 678
  • София
Здравейте, предстои ми във вторник операция на катаракта на дясно око при д-р Топов в Токуда.
Нищо не знам за процедурата, освен че е кратка и имам много въпроси. Рано ми е за перде, но доколкото разбрах, не съм единствената. Отивам за операцията и си тръгвам. На следващия ден отивам за превръзката. Веднага ли ще започна да виждам добре? Споменаха ми за някакви капки, които ще трябва да си капя след това? Усеща ли се болка по време на операцията и след? Болнични необходими ли са?

# 679
Здравейте,
Моят опит е от операция на майка ми, но при друг лекар.
Няма болка. Усеща се леко боцкане.
Зрението се подобрява с всеки изминал ден.
В деня преди операцията ще Ви кажат точно какви капки и по какава схема да слагате. Майка ми си слага общо 5 седмици, но е индивидуално.
Според мен е хубаво да си вземете болничен, но не е задължително. След операцията не трябва  да седите в прашна среда, да вдигате тежко и да се навеждате известно време.

Успех!

# 680
  • Пловдив
Веднага ли ще започна да виждам добре? Споменаха ми за някакви капки, които ще трябва да си капя след това? Усеща ли се болка по време на операцията и след? Болнични необходими ли са?
След махане на превръзката веднага се вижда по-добре. На другото око ще правите ли операция по-късно? И какви лещи ще слагате?
Капките са антибиотични, мисля, че около 10 дена се слагаха.
Болничен се полага за тази процедура, 20 дена или месец беше.
Има известна болка по време на операцията, то не е точно болка, а неприятно усещане, че ти бъркат в окото. След това с превръзката също усещах леко напрежение, но е възможно да е било от стреса.
И мен ме оперира Топов, също не бях със старческа катаракта.

# 681
  • София
След махане на превръзката веднага се вижда по-добре. На другото око ще правите ли операция по-късно? И какви лещи ще слагате?
Капките са антибиотични, мисля, че около 10 дена се слагаха.
Болничен се полага за тази процедура, 20 дена или месец беше.
Има известна болка по време на операцията, то не е точно болка, а неприятно усещане, че ти бъркат в окото. След това с превръзката също усещах леко напрежение, но е възможно да е било от стреса.
И мен ме оперира Топов, също не бях със старческа катаракта.

Благодаря ви за информацията. Лещата ще бъде монофокална, фиксирана за -2, защото от ученическите си години имам късогледство. Другото око също ще го оперирам, да.

# 682
  • София
Момичета, а как вижда човек в периода между двете операции? Едното с коригиран диоптер, другото със стария. Поръчвате ли нови очила за преходния период? За шофирането ми е притеснението....

# 683
  • Враца
Аз бях с много голям диоптър и на двете очи (над -10). След първата операция до седмия ден носих старите си очила, като на стъклото на оперираното око имах лепенка за мързеливо око. На седмия ден ми изписаха временни очила - с правилното стъкло на оперираното и с -2.5 на неоперираното. Трудно ми беше, но бързо ми насрочиха заради тази разлика втората операция.

Сега съм с прогресив.

# 684
По мое мнение корекция с контактна леща е по-добър вариант от очила. И в момента така коригирам разликата в не оперираното око. С очила не ми се получава.

# 685
  • София
Аз съм с слабо късогледство, нося очила само като шофирам, с времето коригирах наблизо с пресбиопия, иначе късогледството ми е -2,50 и -1,75.

С лещи би било лесно, добра идея, но съм със сухи очи и не ги търпя.

# 686
  • Пловдив
A вариант диоптър само на неоперираното око?
Аз нямах проблем с шофирането през месеца между двете операции, но нямам и диоптър. Между другото, сдобих се със следоперативен астигматизъм, за който от време на време ползвам очила при шофиране (цилиндрични) и понякога при филм със субтитри.

# 687
  • София
A вариант диоптър само на неоперираното око?
Аз нямах проблем с шофирането през месеца между двете операции, но нямам и диоптър. Между другото, сдобих се със следоперативен астигматизъм, за който от време на време ползвам очила при шофиране (цилиндрични) и понякога при филм със субтитри.

Ще коства поне две седмици за изработка. Иначе това е варианра, да.

# 688
На мен не ми се получи с очила и диоптър само на неоперираното око. Уточнявам, че диоптъра ми беше за късогледство  (-3,75). Размазваше ми, замайваше ми, абсурд, изобщо не стана. Добре, че с леща се получи, защото  иначе, щеше да се наложи да оперирам и другото без да има нужда.

# 689
  • София
Аз всъщност не знам какво ще ми се получи при -2 диоптъра фиксирана леща и  -0,75 на виждащото око. Кое ще коригират? С окото, което ще оперират, виждам като през замъглен прозорец, но с другото си око виждам чудесно, а ми казват, че и то има катаракта.

Общи условия

Активация на акаунт