Идеи за малко по–различна почерпка за РД

• 325 093
  • 969
  •   1
Отговори
# 825
  • Пловдив
Моите са тренирани, а и гостенчетата са почти ввинаги едни и същи, та си знаят - този, чийто ред е да удря е под пинятата, а останалите - на пшомне 2 метра разстояние Peace
Родителите помагат, ако е нужно, но на последните 2 РД не се наложи Simple Smile

За София и идея си нямам от къде може да се купи, но предполагам, че ще намериш, ако не се справиш и сама Simple Smile

Аз винаги започвам около месец преди събитието с пинятата, за да може, ако не се получи, да имам време за реакция - да направя нова hahaha
Нужни са ти балон, брашно (или Ц200 - аз лично го предпочитам), вестници...въображение и търпение  Mr. Green
1. нарязваш вестниците на правоъгълни пачренца - аз ги режа на около 3х5см
2. надуваш балона и мажеш със лепилото (или брашняна кашичка) върха му. Покриваш с парченцата вестник и мажеш следващия участък
3. покриваш целия балон с пласт вестници и оставяш да изсъхне 10-12 часа
4. повтаряш с още един пласт вестници и оставяш отново да изсъхне
5. може да сложиш и още един пласт вестници - такла пинятата става по-здрава и по-трудно разбиваема (не е добра идея за 2 годишни hahaha)
6. тук е мястото на пълненето - с бонбони, конфети, топчета, дребни играчки, дъвки и каквото още дребно се сетиш Simple Smile
7. слагаш придържащите въжета - най-добре да са 4 на брой, за да разпределят тежеста равномерно
8. затваряш дупката, от където си я напълнила - моят опит е, че най-лесно става с малко-по-голямо от дупката парче от картон - мажеш обилно с лепило около дупката и притискаш лекичко парчето картон отгоре
9. време е за украсата - може да я облепиш с цветни хартии, да я направиш "рошава", като предварително си нарежеш лентички цветна хартия и ги нарежеш като гребен; друг вариант е, да я боядисаш със спрей, но там си е допълнително съхнене от почти 2-3 дни Simple Smile

Май е това, ако има още нещо, което не е ясно - питай, ще се радвам, ако бъда полезна Simple Smile

p.s. разбиването става обикновено с дръжка от метла, които ги продават по левчетата Mr. Green

# 826
Аз я взех от olx ,  бихме с точилка от лев.  Но наистина мисля да измайсторим една

# 827
  • София
 Аз при първия си опит бях прекалила със слоевете хартия и децата не успяха да я "разбият", а се скъса там където я държаха въженцата. Пак се посипа съдържанието де, но си знам вече.

Миналата година правих пинята, която не се разбива, а се дърпат въженца и само едно от тях я отваря. Добър вариант е за по-малки деца, или когато има по-буйни гостенчета и се притесняваме някой да не пострада Wink

Скрит текст:

# 828
Момичета, сърдечно благодаря за отговорите и обясненията. Току-виж съм се пробвала и аз да направя нещо тази година.

Veroniki, а как докара тази форма тип лего? Моето дете е фен на легото и би оценило подобно нещо - откакто леля му го светна, че съществува Леголенд, поне по три пъти на ден ме пита кога ще ходим  Laughing

# 829
  • Пловдив
Обещаната торта с Елза и Анна Simple Smile
Скрит текст:

# 830
  • София
sweet_maniche тортата на Елза и Анна е страхотна
Може ли да ми дадете линк на шаблон от нета за тези картонени торти....или поне някъде темичка ако има да почета. Hug благодаря

# 831
  • Добрич
sweet_maniche тортата на Елза и Анна е страхотна
Може ли да ми дадете линк на шаблон от нета за тези картонени торти....или поне някъде темичка ако има да почета. Hug благодаря

А тази тема за какво е? Две страници по-напред даже линк има.

# 832
  • София
 Nedinka, това е най-обикновен кашон, със залепени кутии от дискове на него (и с други кръгли кутии става - от крем например). В нета има много идеи за Лего парти. Ако искаш ще ти покажа какво още бях направила за нашето.

# 833
  • София
 Hug  благодаря, значи съм попаднала където трябва само остава да се върна да почета

# 834
Nedinka, това е най-обикновен кашон, със залепени кутии от дискове на него (и с други кръгли кутии става - от крем например). В нета има много идеи за Лего парти. Ако искаш ще ти покажа какво още бях направила за нашето.

Ще ми е интересно да ми покажеш. Мерси!

А въпросният кашон пак ли се маже по начина, описан от sweet_maniche?

# 835
Здравейте момичета, може ли едно въпросче: е ли е възможно с шаблон за 12 парчета да се подреди торта 30 парчета на 2 етажа? Мисля горния ет. да са 12 бр., а долния да подредя 8+8+2 обърнати парчета и да стане като елипса, поне така виждам по снимки. Или за долния трябва да е друг шаблона? Как да разпределя 30 парчета на 2 различни по големина етажа?

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 17:37 от Amica

# 836
Момичета трябва ми торта за градината, не разрешават вече купени. Нямам време обаче да правя парчета, не искам и да купувам готова /просто вече и картонените торти са вече познати на децата/. Искам идея занещо по-нестандартно. Ако някой има идеи да помага Simple Smile

# 837
  • Пловдив
пинята, но вътре в нея да не са стандартните бонбони, а отделно опаковани подаръците за децата Simple Smile
Замислила съм го есента за РД на баткото

# 838
И понеже сме все още на темата за пинята, да ви попитам на какво я окачвате, когато се намирате в помещение. Аз съм била на един РД с пиня, ама тя беше закачена на един клон в двор.

В помещението, в което правих РД на детето миналата година, имаше едни висящи метални летви, на които бях закачила хартиени фенери. Дали обаче това нещо би могло да издържи пинята? Все повече се навивам на идеята за такова нещо за тазгодишния РД, но се чудя как да го закача.

# 839
Момичета трябва ми торта за градината, не разрешават вече купени. Нямам време обаче да правя парчета, не искам и да купувам готова /просто вече и картонените торти са вече познати на децата/. Искам идея занещо по-нестандартно. Ако някой има идеи да помага Simple Smile

Скоро гледах снимки с мъфини, подредени като торта и отгоре свещички. Обаче не знам дали мъфини ще може да занесете...

Другото, което ми хрумва сега - по-напред в темата имаше кръгли кутии подредени като торта и в тях пакетче с подаръче за всяко дете. По-бързо ще подготвите пакетчетата и ще е малко по-различно от картонените торти.

Общи условия

Активация на акаунт