Идеи за малко по–различна почерпка за РД

• 325 112
  • 969
  •   1
Отговори
# 795
  • Добрич
Ползвам формат А4.

# 796
Galetto, много са ти хубави творенията. Да попитам конкретно за чантичките за госпожите - това от някакви шаблони ли е или не? Трябва да измисля нещо, в коетто да сложа бонбони и картичка за даскалките в градината на детето и това ми се струва много подходящо.

И аз харесах чантичките и ако е от шабло ще помоля да сложите препратка.
Извинявайте за забавянето Simple Smile Ето го шаблона за чантичката

# 797
Мерси много.

# 798
  • при късмета
Здравейте! Мен много ме е срам, защото не знам за кой път моля  Embarassed За последно ми беше пратил някой от тук оразмерени шаблони с 3 размера. По някакъв начин са ми останали само най-големия и най-малкия, средния го няма.
Може ли някой да ми изпрати оразмерени шаблони само 2 размера? Тази година тортата ще е за по-малко деца е ще е само двуетажна. За най-големия и по-малкия ще съм много благодарна  Praynig

# 799
  • София
Здравейте, от тази тема почерпих идея и направих парчета за двуетажна торта за моята дъщеря. Завързах го спанделка, стоят добре, но някак много се хлъзгат по подложката. как да закрепя парчетата за подложката?

# 800
  • Добрич
Може да се смени подложката или да се сложи подходяща салфетка /дори текстилна/, която да намали хлъзгането.

# 801
Радвам се, че съм помогнала. После да покажеш снимки.

В групата на дъщеря ми в детската градина децата са 24. За да стигне тортата за всички /госпожи, лели и т.н./ и аз направих три етажа, но по 12 парчета.  Ти си добре, щом 18 парчета те устройват.

Извинявай би ли ми подсказала как да направя торта от 34 парчета но да са с различен диаметър етажите

# 802
  • Добрич
34 не се дели на три - за три етажа.
34 се дели на две - за два етажа по 17 парчета, но 360 не се дели на 17.

Цялата окръжност е 360 градуса. Мисля, че е по-добре да направиш торта с 36 парчета /три етажа по 12 парчета/ и да ти останат 2 парчета, за да можеш да работиш с цяло число за градусите/ 360:12=30, т.е. всяко парче трябва да бъде по 30 градуса.

За различен диаметър - промени дължината и готово. Това имам предвид, но мисля, че чертежът е илюстративен, т.е. не си спомням колко градуса е в действителност ъгълът на схемата.

Ако искаш торта на два етажа, от по 18 парчета, същият ъгъл трябва да бъде 20 градуса, но тогава парчетата ще бъдат много тесни.

Или първи и втори етаж от по 12 парчета /30 градуса/, а трети етаж от 10 парчета по 36 градуса. Последните ще са по-малко на брой от другите два етажа, но по-широки, и по-къси. Общо ще станат 34.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 00:01 от Вела

# 803
http://krokotak.com/2010/11/torta-s-iznenadi/ Тази идея е много интересна. Картонена торта с изненади вътре в парчетата.   chef   chef  Grinning

# 804
  • Добрич
В тази тема нали най-често точно за картонени торти говорим?... Тортата от крокотак не е по-различна от тортите, обсъждани тук.

Съгласна съм, че  в крокотак има интересни идеи, но съм далече от мисълта, че са авторски.

Скрит текст:
Може и тортата да  е взета от тази тема, както бях писала преди години за шаблона на лястовицата, взет от съответната тема. Естествено без линк и без препратка, посочващ автора и сайта, от където се копира.

# 805
В тази тема нали най-често точно за картонени торти говорим?... Тортата от крокотак не е по-различна от тортите, обсъждани тук.

Съгласна съм, че  в крокотак има интересни идеи, но съм далече от мисълта, че са авторски.

Скрит текст:
Може и тортата да  е взета от тази тема, както бях писала преди години за шаблона на лястовицата, взет от съответната тема. Естествено без линк и без препратка, посочващ автора и сайта, от където се копира.

Така си е от години в руските сайтове излизат какви ли не идеи и всичко „ново“ е вече измислено

# 806
  • Mediterraneo
http://krokotak.com/2010/11/torta-s-iznenadi/ Тази идея е много интересна. Картонена торта с изненади вътре в парчетата.   chef   chef  Grinning

Половината тема не обсъжда ли точно този вид торти?!

Аз съм правила вече два пъти такава торта. За следващия РД ще правя бонбони от ролки от тоалетна хартия.

# 807
За следващия РД ще правя бонбони от ролки от тоалетна хартия.

Какви са тези бонбони и какво слагаш вътре?

Аз това, което показвам по-долу, направих последно преди по-малко от месец. Книжка опакована по този начин и това са едни пласмасови пружинки, които не знам как се наричат.

Сега правя такива за 120 деца за новогодишните празненства около мен, но вътре има листове за оцветяване, елхичка за декориране със релефни самозалепващи се орнаменти и 4 пастела. С по една пластмасова снежинка към опаковката.
Само тази снимка имам в момента, но мисля, че става ясно. Wink

# 808
  • Mediterraneo
Не отварям снимката аз.

Това ще правя, ако успея. Вътре ще сложа неща, каквито слагам в картонената торта

# 809
Ето я снимката

Много са хубави бонбонките!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт