С трепетен копнеж продължава Септемврийският бебевалеж :)

• 29 155
  • 712
  •   1
Отговори
# 645
моята малка Саричка става на една седмица днес!!!  newsm51
и на мен миналата неделя, когато родих Сара, ми казаха, че бебетата, родени в неделя били късметлий Wink но те бебчетата си знаят какво и защо, така че не се притеснявайте, който и ден да е, на късмет ще е Simple Smile

Неделя, аз не мисля, че има някакви пространствени или времеви ограничения за писането из форуми, така че спокойно можеш да си четеш и пишеш на воля Simple Smile

Джадед, аз и онзи ден ти бях писала - просто споко; и аз, дето съм толкова далече, също намериха как да ме тормозят всеки ден с култовия въпрос дали родих, все едно ще го скрия Simple Smile
дори и баща ми, на когото казах, че няма да му кажа като отивам в болницата и ще разбере чак когато Сара се роди - така и направих Simple Smile
пък за болките и очакването - сигурна съм, че сега очакването е водещата емоция при всички, заедно с нетърпението!!! ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД!!!

Ивелина, много се радвам, че Виктория си е вече вкъщи! голяма борба, но важното е, че е с успешен финал!!!

честити нови бебчета, всички с прекрасни имена! да са здрави и много игриви!!!

и аз много бях чела и питала за контракциите и какво да правя и т.н., но когато дойде ред да се приложи насъбраната информация, нещата се оказаха коренно различни - така че, момичета, споко, всичко ще се нареди!
аз умишлено изчаквам да мине бебевалежа и тогава ще ви разкажа още неща от моето раждане; онези в разказа ми бяха само хубавата част, която смятам, че ще ви е от полза и е добре да я знаете! останалите истини ще ги коментираме когато всички родим!

знаете, че бях писала, че не искам да ми предизвикват раждане, че искам да започне от самосебе си и т.н. и помните историите с моя термин, дето по цикъл беше на 5 септ, тук казваха 14 август, пък родих на 28 август -
момичета, по време на раждането се оказа, че много неща показват, че е трябвало да се роди по-рано - и водите бяха зелени Sad и нейния ритъм 'играеше' много; кожата на всичките и пръстчета е на люспички - това било сериозен признак за преносване; и още не знам си какви неща, които докторите казаха, че означавали, че е преносена -
така че, в името на бебето, като ви кажат, че се преносва и ще се ражда - не се тревожете, за добро е!!!

Q-T и другите вече родили мами, как са нещата при вас с кърменето? при мен е някакъв неспиращ процес, одеве след повече от час сучене изцедих 120мл, снощи след часове уж сучене 100мл /цедя, защото ще се наложи да изляза без Сара утре и искам да си има мляко, за да съм спокойна/;
в главата ми са сумати неща, които формулирам, за да питам ЛЛЛ, но все пак, и вашите коментари ще са от полза;

също и какво е положението при вас с килограмите? аз вчера се мерих и съм с 9 по-малко, от общо към 18, които качих /най-вече в 8 месец/ - т.е. половината наддадено тегло съм го редуцирала след раждането - не знам това дали е добре...

днес пристига семейството ми на 'изненадваща' визита - баща ми и сестра ми ще останат само 2 дни, а майка ми - месец; аз много си обичкам сестричката и съм безкрайно щастлива, че ще дойде, защото вече 3 месеца не съм я виждала и си ми липсва...

ние вчера направихме първата си разходка - то беше от зор по-скоро - че да накупим храна и плодове за 'гостите', че последните дни малко на испарения ги изкарахме относно яденето Simple Smile Сара спа през цялото време - може би около 1,5-2ч - и беше постоянно с една усмивка на уста - явно и хареса да е на въздух! а аз съм много доволна от количката ми - Кобра - аз по начало изключително много си я харесвам, но сега на практика - още повече!!!

сори за малко дългия пост, но само си мисля за хилядите неща, които искам да ви пиша, пък рядко имам този шанс, затова така обширно стана Simple Smile

bouquet

# 646
Ехаа колко много нови бебета за два дни.
Да са ни живи и здрави на мамите бързо възстановяване и ви чакаме да разказвате!
Ние сме добре ядосвам се с нои разкарват ме само за болничните и така.
Нямам болки ,нито оплаквания. Скука и чакане засега  Laughing
Ванче честито на майка ти!
Ренка честита ви годишнина.

# 647
Здравейте момичета,извинявайте че нахлувам така във вашата темичка!Случайно попаднах на нея и реших да пиша!Аз съм майка на септемврийче 2009 !Сега на 22- ри малкия ми мъж ще стане на цели 2 години, а за мен времето мине неусетно!Искам да пожелая на всички септемврийчета и техните майки да бъдат живи и здрави и много щастливи!За всички които още чакат свойте септеврийски чудеса пожелавам ,леко и безпробленмо раждане и много положителни емоции!Нека Бог и Богородица бдят на вас и вашите малки бебчета!Лек ден на всички и много усмивки и се извинявам още веднъж!

# 648
Тара, аз това с гаденето и липсата на апетит съм го чела като "симптом" на наближаващо раждане .

От твоята уста в божиите уши, както се казва  Grinning Дано да е симптом, че много ми се раджа вече  Grinning

# 649
Честито на slan4o sladak, mimes и  Dani Ilieva, Вероника, Лина бебе,неделя и вио  Hug Hug Hug
Да са ви живи и здрави бебчетата  Hug Hug Hug А на вас бързо възстановяване,прегръщаме ви  Hug Hug Hug
Хубав и прохладен ден  Hug Hug Hug

# 650
Здравейте, мами и септемврийски бебечта     bouquet

Да се включа и аз на финала на септемврийската бременна тема. Всъщност записвам се, за да мога да споделям с вас вълнуващите мигове около новото начало - появата на нашите рожбички.

Терминът ми е на 10 септември и вече с нетъпрение очаквам да изгрее нашата звездичка Зорница.

Искам да благодяра на всики, описали тук своите емоции и опит. Следя ви от доста време и мога да кажа, че с вас бременността ми беше много прията и намирах отговор на почти всичките си въпроси / без дори да ги задавам във форума  Simple Smile /

Честито на всики майки, за които е ежедневно щастие да виждат усмивки по личицата на своите бебчета и търперие на тези, които трябва да се задоволяват все още само с ритничета.

Сега ме вълнува един въпрос към вече родилите мами в присъствието на татковците. Как се държаха мъжете ви? Моля споделете и техните емоции, ако разбира се ви разрешават да ги цитирате / моят ми е забранил подобни волности /

# 651
Здравейте !Ето ме и мен !
На 01.09. се роди моя моя син Симеон 4600гр. и 55 см.- нормално раждане. Всичко мина чудесно и сега се гледаме у дома. Обещавам да пиша повече когато имам малко свободно време !

# 652
teia_s, утре в 9ч. отивам в болницата и аз за тонове, ехограф и вагинален преглед... Ако няма признаци за раждане, ме пускат вкъщи и според данните от прегледите и мен докторът каза, че някой ден към края на седмицата ще ме вземат в болницата да ни наблюдават с бебка и ако/като се наложи, да предизвикат раждане. Всичко зависи от утрешните прегледи...

Тара, аз точно пък си мислех тези дни, че изкарах толкова хубава и спокойна бременност и сега накрая ще се събере тежкото... Като видях какво си ми написала и взех да се сещам за разните му там глупости и чак си се изкефих как не помня лоши работи хич и не задъжам негативни емоции Simple Smile Иначе и аз като теб се чувствам уморена, отпаднала, сили нямам хич. Повръща ми се, нямам апетит, макар че ми се яде, явно тялото ми си иска неговото... Ама всичко ми е с един вкус и някак ми е все едно... И нещо температурно изживявам някакви шокове: ту ми става студено, ту ме обливат някакви горещи вълни, ама ей така за секунди ме хвърля в огън и се изпотявам... Всичкото пише, че уж били признаци на наближаващо раждане, ама то аз съм с тях от 3-4 дни, та не знам...

Абе то утре ще си покаже на прегледите какво е положението. Тук разбрах, че в Пловдив имало поверие, че който качи Альошата на другия ден щял да роди. Накрая ще грабна милото под ръчичка и ще го водя да се катерим, току виж станала работата Simple Smile Simple Smile Simple Smile Покрай тази бременност взех и суеверна да ставам вече Simple Smile

# 653
  • София
jaded Честно казано до сега си ме наболва кръста и ниско долу в слабините. Съвсем поносимо и нормално, не е някаква болка за умиране. Издържа се  Peace. Не се притеснявай дори и да трябва д аго предизвикват раждането. На мен не са ми включвали окситоцин. Просто ми пукнаха водити и ми дадоха да смуча нещо под езика. И както и друг път съм казвала, след като ми спукаха водите 20-30 минути след това родих. Нито са ми слагали упойка, нито системи  Peace. Така че споко, не е страшно  Hug Въпреки че ти пожелавам / и на себе също/ да си тръгне от самосебе си.
Утре незнам дали да отида на лекар, щото са почивни дни и моят лекар дето ме следи го няма. Освен да се замъкна до Шейново и да искам преглед  newsm78

# 654
Момичета, моля за помощ Simple Smile

онзи ден без да искам напуснах групата във фейсбук и никой не ме добавя, може ли някоя от вас освен Мадленка да ме аддне... пращам искане и нищо... благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 15:48 от mum*to*be*

# 655
Честити рожби на вио, лина бебе и хриси. Да са ви живи и здрави. Много щастие на всички ви желая Hug
Хриси, на теб това трето раждане ли ти беше? Симеон голям мъж Simple Smile, браво.
Не искам да ви отчайвам, но аз преди пет-шест дни се чувствах ужасно уморена, отпаднала, дори си мислех, че нямам никакви сили да раждам, но родилен процес така и не настъпи. Сега пък ми е някак супер енергично, днес сигурно съм извървяла десетина километра на едно поле и около Искъра. Но нощите и въобще легналото положение, са ми кошмар. Всичко ме боли, трудно се обръщам, още по-трудно ставам. Лежа ли, имам и болки в кръста, ниско долу като менструални.
 Затова си мисля, че всякак ще ми е лесно да родя, само да не съм легнала.
А апетита ми винаги е добър Embarassed Даже тъкмо се чудех на мъжа ми как така като е топло не яде по цял ден. Искам и на мен така да ми действат жегите, но уви Laughing

# 656
Момичета, искам да ви почерпя по случаи нашата първа годишнина. Искам да си пожелая да съм все така влюбена и щастлива Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ванче, честита ти рожденичка! Да е много здрава, щастлива и спокойна... и да помага с каквото може Simple SmileSimple Smile

Хриси, честито ти бебоче, браво -- голям юнак е.. ти си мама за пример Simple SmileSimple Smile

# 657
Тара, аз точно пък си мислех тези дни, че изкарах толкова хубава и спокойна бременност и сега накрая ще се събере тежкото... Като видях какво си ми написала и взех да се сещам за разните му там глупости и чак си се изкефих как не помня лоши работи хич и не задъжам негативни емоции Simple Smile Иначе и аз като теб се чувствам уморена, отпаднала, сили нямам хич. Повръща ми се, нямам апетит, макар че ми се яде, явно тялото ми си иска неговото... Ама всичко ми е с един вкус и някак ми е все едно... И нещо температурно изживявам някакви шокове: ту ми става студено, ту ме обливат някакви горещи вълни, ама ей така за секунди ме хвърля в огън и се изпотявам... Всичкото пише, че уж били признаци на наближаващо раждане, ама то аз съм с тях от 3-4 дни, та не знам...

Абе то утре ще си покаже на прегледите какво е положението. Тук разбрах, че в Пловдив имало поверие, че който качи Альошата на другия ден щял да роди. Накрая ще грабна милото под ръчичка и ще го водя да се катерим, току виж станала работата Simple Smile Simple Smile Simple Smile Покрай тази бременност взех и суеверна да ставам вече Simple Smile

LaughingЧестно казано, аз също не помня моите кофти преживявания и в съзнанието ми съм си изкарала щастлива бременност, даже амниоцинтезата забравям, обаче помня с подробности тревогите на няколко мами от този форум и ти си една от тях. Странна работа е наистина как съзнанието забравя лошото. Ама е хубаво де Laughing

За яденето - точно същото е при мен - нищо не ми се яде, всичко ми е безвкусно направо, а в същото време като не ям 5-6 часа и изпитвам глад  Grinning Но мен определено не ме втриса, все ми е жега, като че съм в деветия кръг на ада и огъня направо ме изгаря денонощно  Laughing

А, щом почваш и в суеверия да вярваш - на път към Альошата, мини през една църква и остави сапун, казват че така се прави за лесно раждане  Laughing

# 658
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ето ме и мен на хоризонта.Честито на мамите,които са се сдобили със бебенца!Да са ви живи и здрави!РЕНКА честита ви годишнина!ВАНЯ честита ти рожденничка(ако знаех щях да ти го кажа лично)!КРАСИ благодаря ти!ДАННА и ВИКИ е родена в неделя.Ние се храним през 4ч.,не ще на по-малко,но слава Богу от днес поувеличи грамажа(на мен това ми бяха притесненията).Снощи май не можах хубаво да спя ама какво да се прави,Вики имаше колики(така си мисля защото се присвиваше и зачервяваше).Иначе през деня всичко е ОК.Такива работи от нас.Лек ден на всички.

# 659
renka86 честито и от мен   bouquet  bouquet  bouquet още много ,много все така хубави години !
Моя младеж наистина е голям. Знаеше се още преди да се роди. Хубавото е ,че успях да преборя ниската плацента/вдигна се последните седмици/. Е ,случиха се нещата - родих нормално. Избрах си екип начело с най-страхотния доктор Константин Маленов .

valerie благодаря  Hug да ,трето детенце ми е  Wink

Общи условия

Активация на акаунт