Отговори
# 705
Жанетка, моля се на следващия преглед, който предстои бебче да е по-благосклонно за преглед и лекарите да видят каквото трябва.Поне видяха ли тупкащото сърчице или и ти не успя да разбереш?

В доклада им пише
"hearth activity"-Present, (че има сърдечен пулс, но казаха ,че не видяли сърцето а го засекли. Но трябвало да го огледат, не само така през гърба.
Отделно пише:
Fetal movements - present
Plasenta - not low lying (вдигнала се е плацентата)
Amniotic Fluid - normal
Приблизително тегло на плода - 292гр.
Останалото пише за глава, мозък, лице, корем, крайници, ребра - всичко нормално го дават.
другата седмица да се видело сърцето главно и има ли причина да е малко бебето. След това пак са ми дали още един скан за в 23та седмица пак за контролнно да се види как расте бебо.

Благодаря за успокоителните думи  Hug

П.С. Съжалявам за малко английския който съм вкарала, надявам се не е проблем.  Embarassed

# 706
Жанетка, ако главата, коремът и крайниците са в норма, тогава как са го изчислили това ниско тегло?  Thinking  Аз си мисля - изчакай си консултацията със специалиста и следващия скрийн, не бързай да се тревожиш. Както Киара е писала - за изоставане не се говори току-така.  Hug

lovelybrud, ще съм много благодарна! За днес приключвам с интернета и няма как да следя кога ще свърши тази тема, за да пусна нова. Ако нямаш време да сменяш картинки и прочие, после мога да ти помогна за това.   bouquet

# 707
Жанетка, ако главата, коремът и крайниците са в норма, тогава как са го изчислили това ниско тегло?  Thinking  Аз си мисля - изчакай си консултацията със специалиста и следващия скрийн, не бързай да се тревожиш. Както Киара е писала - за изоставане не се говори току-така.  Hug

Дават за крайници, клава корем и т.н. да са видими и да изглеждат нормални но по размер малки.
Сега точно се загледах в една от снимките от скана и ще го напиша както е от компютара дадено:

BPD 42.5mm - 18 w 6 d (-4.8MM)
HC 160.3mm - 18 w 6 d (-15.6mm)
AC 145.2mm - 20 w 1 d (-17.0mm)
FL 29.0mm  -  19w 0 d (-4.1mm)
EFL 285g    - 19 w 2 d (-72g)

Само на едно място го дава за 20 седмици, останалите размери ги засича на 18 седмици 6 дни и 19 и 2 дни....офффф глупави машини.  ooooh!
Аз си го усещам беб как шава и се преобръща от време на време, те ще ме напрягат сега , че бил малък бебо. И да е малък щом има сили да ме сръчква от време на време значи си расте пак детето.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 20:02 от Жанетка

# 708
  • София
Така като гледам, без дори да знам какво означава всичко това считам, че нещата за момента са ок. Друг е въпроса от какво могат да са породени и какво ще е бъдещето развитие.

Ако имаш възможност пусни си изследване за вродени и придобити тромбофилии. Струва малко скъпичко, но обикновено там се корени проблема в изоставане на детето.

Другото към което мога да те насоча е да поискаш изрично да ти бъдат проверени кръвотока от лявата и дясната маточни артерии към матката. Обикновено ако не е добър този кръвоток, бебето не се кръвоснабдява добре и в даден момент наистина изостава - нарича се вътреутробно изоставане на плода. Това го прави фетален специалист, на какъвто ще ходиш.

Друго, което да породи изоставане на бебето не се сещам. Горе главата и не се отчайвай. За всичко има решение.

п.п. Инжекции всяка вечер като мен и стоиш и се молиш на Господ да ти расте корема. И това е някакво решение Simple Smile Simple Smile Simple Smile Повече оптимизъм, че иначе ще ни се стъжни живота на млади години.

# 709
  • гр.София кв.Драгалевци
Добър вечер мамии BlueBerry-Честити ти розови гащи  stork-girl

Honey14, Михито, честити ви сини гащи!   stork-boy

Жанетка, моля се на следващия преглед, който предстои бебока  да е по-благосклонен за преглед и лекарите да видят каквото трябва.  Praynig  Hug

За имената-ние твърдо си решихме Габриела,дай боже всичко да е на ред до края,когато се роди нашата малка принцеса ще се казва Габи  newsm03

# 710
KiaraTiara благодаря за съветите  Simple Smile До понеделник аз ще ям и ще се моля и моя корем да расте а не само Д-то ми  Laughing Веднага след скана ще пиша пак какво е полжението с моя дребчо.
Благодаря ви момичета!

# 711
Здравейте, мами Simple Smile

Честит празник на всички!

Добре дошли на новите мами Simple Smile Честито и на мамите разбрали цвета на гащичките  Sunglasses

Жанетка, не се притеснявай - щом не са го видели бебо добре, най-вероятно не са го измерили добре!  Освен това и аз доколкото съм чела 1 седмица разлика не е от голямо значение.  Hug Стискам палци бебо да съдейства при следващия преглед!

Ние изкарахме прекрасно този уикенд, но вчера пътуването беше ужасно дълго и уморително - явно всички се връщаха от планината ... и така 4.5 часа път станаха 7  Shocked Не че трябва да ме учудва толкова, ние сме свикнали да е така когато ходим на ски зимата ...  но по този повод решихме че на Деня на Благодарността няма да ходим никъде, а ще си стоим вкъщи ..

А сега голямата новина ... днес бях на преглед и бебето е ... МОМЧЕ!  Така че мамите, които имат ненужни мъжки имена могат да ми ги пратят на лични  Peace

Новата тема - и аз не съм правила, но мога да пробвам, а то не е честно все да чакаме на Ianajar

# 712
Привет и от мен накрая на темата. Simple Smile
При нас нищо ново, бебчо здраво ритка. Mr. Green
Тази седмица мисля да направя една ФМ. Дано всичко е наред. Praynig
Жанетка, не се притеснявай, всичко ще е наред, машините правят грешки. Peace

# 713
  • Китна Тракия
10x za otgovorite, momicheta  bouquet Ne sam si pomislila, che me ignorirate - prosto pishem sas skorostta na svetlinata, ta zatova popitah pak. Utre shte mina krai doc, tukmo da i pokaja epikrisata za babrechnata kriza i shte ya pitam i za pritiskaneto. Men malko me trese paranoyata, no imam edin spontanen abort i se ujasiavam ot vsyaka nerednost
Sorry za latinitsata

# 714
Здравейте,мами,

Благодаря ви за милите думи и подкрепата! Честно казано не чета кой какво точно пише за бебто си, понеже ми е..малко тежко, но все още си ви следя. Надявам се да сте добре, със здрави бебета.

Аз съм все още болничен и не знам до кога,защото чакам да си получа болничния по куриер от Тутракан. Чудя се дали искам да се върна на работа или не. Определено не ми се лежи вкъщи и затова ходя я на село, я някъде другаде. Все още имам кръвотечение и се чудя до кога ще продължи.Лекарят ми ми каза,че мога след 3 месеца да подновим опитите си за дете, но ние мислим да изчакаме следващият ми цикъл, за да отидем на преглед и тогава вече да правим планове. До сега сме се въздържали,едва ли още месец ще е проблем.

Ще съм благодарна ако някоя от вас,която е минала по този път ми пише как е преживяла този труден период (ако не желае да се връша назад ще я разбера с цялото си сърце) и кога са подновили опитите си.

Благодаря ви мами за всичко! Аз си и чета и ще пиша по някой ред, но както разбирате аз нямам какво толкова да пиша, вие имате повече трепети от мен.Аз броя дните и се моля по-скоро да ни дадат зелена светлина,за да си имам нова надеждичка.

Хубава вечер на всички!  Hug

# 715
Здрасти Карола, радвам се, че не си ни изоставила и светлинката за ново бебче набира сила. Много ще се раздвам да ни споделиш как се развиват нещата, Разбирам те напълно, че няма много какво да пишеш, дори ти се възхищавам, че си така силна. Хубаво е човек да умее да прави крачка напред, а колкото по-смело я направиш, толкова болката от подобен удар, какъвто преживя ще е по-слаба. Поне аз така го чувствам. Честно казано и аз не бих изгаряла от желание на твое място да се върна в офиса и всички да ме залеят с въпроси и ненужна доза съжаление. Почини си и сама ще усетиш кога си готова, а надявам се дотогава да си в болничен без проблеми и да се възстановиш на спокойствие. Много прегръдки!!  Hug

# 716
ianajar, чакаме още, да Simple Smile На ФМ сме другата седмица, надявам се да ни кажат, даже лентичка не съм си сложила нова, старата ми омръзна, а сега не смея да си сложа синя Simple Smile И годинките трябва да се сменят, ама аз ще пратя ЛС като потвърдят пола на бебо, та всичко наведнъж. Момичета, да ви попитам, ще добавяме ли болниците, в които ще раждаме на първа страничка? Виждала съм го това в други отчетни. А вие избрали ли сте вече болница? Любопитно ми е мамите в София какво сте избрали.

Сега ви разбирам защо се притеснявате, когато бебето спре да рита  newsm78. Цяла ваканция беше като по часовник - в 4 след обяд по половин час ме подритваше, така му се радвах, а откакто сме се върнали - ниииищооо. И започвам да влизам във фазата преди преглед, когато само си мисля, че нещо не е наред. А по принцип съм голям непукист относно тая бременност.

Жанетка, така като ти гледам резултатите, няма много от какво да се притесняваш. Спокойно, ще си навакса бебчо с растежа, дори да е малко мъничко сега  Hug
18+ нещо си е 19 седмица, а 19+ нещо е 20 седмица. И после имаш 20 + 1 ден само. Така че на мен ми се струва, че повече от седмица изоставане няма, а това не е страшно. Може по - късно да си забременяла, отколкото си мислиш, все пак това изчисляване от последната дата на цикъла не е идеално, овулацията варира. Аз доколкото разбирам след 2 или 3 седмици като си пак на док ще видят темповете, с които расте бебето, които са по - показателни. И после ако има нужда - изследванията, които спомена Киара. Те би трябвало да ти кажат да ги направиш.

Много съжалявам ако пропускам да честитя на някого гащетата, не винаги имам време да пиша от работа, обаче винаги много ви се радвам bouquet на новините. Мъничко благородно завиждам на мамите с момиченца!  Blush

katito0_yo, на една от най - близките ми приятелки детето й се казва Габи, много царствено и хубаво име.

невва, заради здравето на бебчо се успокой. Всичко ще е наред. Аз с това седене на стол по цял ден вече не обръщам внимание на болежки и подръпвания, все нещо ме човърка Simple Smile

KaRoLa, миличка, събирай сили и си почивай! Скоро пак ще си в редиците! На твоето детенце не му е било времето, то си ви чака.
Във форума искам бебе има много мами, минали през изпитания като твоето и ще могат да ти помогнат, освен това са страшно мили всички там, можеш да ги попиташ за всичко!
А тук никой няма да спре да те мисли, цялта ни позитивна енергия е с теб. Аз си поплаках с твоята мъка и сега ще чакам да ме зарадваш с добри новини.

# 717
  • София
Карола, ти си много силна жена. Надявам се съвсем скоро да се върне усмивката на лицето, веднага след като лекарите позволят да възобновите опитите
Блубери, Жанетка, стиснати палци от мен за следващия преглед да чуете много хубави новини  да отпаднат всичките ви притеснения  Praynig
Честито на всички мами разбрали цвета на гащите на бебоците
 Кафето се изгуби някъде, някой има ли новини от нея?
Относно болницата за раждане, аз живот и здраве смятам да раждам в клиника Щерев,ще има отворени врати в четвъртък таази седмица

# 718
Karola, аз прекарах спонтанен аборт през февруари, но беше рано в бременността. И наистина ми беше криво, но продалжих да работя (разбира се при мен нямаше никакви кой знае какви физически неразположения). Четох някьде, че средно статистички отнема около три месеца да се вьзстановищ психически от загубата, но разбира се нещата са доста индивидуални и относителни. Хубаво е да говориш за това с близки и приятели, идеалния вариант е с психолог, или социален работник, или да споделяш вьв  форум като този, това сьщо помага, особено, ако споделяш с хора, които са изживели сьщото. Не знам какво друго да кажа, освен, че когато това ми се случи, аз всьщност вече бях обнадеждена, защото аз забременях с инжекции, и пробвахме в продьлжение на 4-5 години по естествен начин, но без резултат. Хубаво е, че доктора е дал зелена светлина след три месеца. Сьщо сьс сигурност зная, че в месеците след аборт се забременява бьрзо и лесно. Не се отчайвай. Никой не знае защо лошите неща се случват, но никоя от нас не е застрахована. На всеки може да се случи.  Hug Hug Hug

# 719
Здравейте, милички, чета ви редовно от телефона, но не винаги имам време да пиша, а пък мобилният вариант на форума няма кирилизатор  Rolling Eyes
Честито на мамите, разбрали пола   bouquet
Ние решихме да направим една частна ФМ утре сутринта, за да видим какви ги върши мъникът и какъв цвят гащички носи  Simple Smile
Жанетка, на репорта от моята ФМ имам 3 стойности- обиколка на главата, дължина на бедрената кост и още нещо, което не помня newsm78 - само едното от тях отговаря точно на гестационната възраст, другите две варират (едната стойност изостава, другата е по-напред). Не всички части на бебо се развиват с еднакво темпо, така че не се притеснявай. Спокойно си изкачакай скана  в понеделник и да споделиш Peace
Карола, пожелавам ти все така силен дух - сигурна съм, че с подкрепата на близките ти ще преодолееш бързо този труден период и скоро пак ще се върне усмивката на лицето ти  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт