Отговори
# 75
Имам въпрос към мамите, бременни за втори път.

По-бързо ли ви расте коремът с втората бременност?
Моят корем е огромен. Без да преувеличавам, в момента по размери съм близо до седми месец с първата бременност. Освен това изобщо не е долу, там където би трябвало да бъде в момента, а най-обемната му част е над пъпа ми. Притеснявам се леко, защото при първото раждане ми откриха и махнаха доста голяма миома точно в горната част на матката. Никой ни я беше забелязал, въпреки, че се напипваше много ясно - акушерките ми обясняваха, че била главата на бебето, дупето на бебето, свити коленца и прочие глупости, сякаш аз не мога да усетя къде са главата и краката на хълцащо и ритащо бебе. Та малко се тревожа да не е някоя такава изненадка пак. Търся база за сравнение. Simple Smile

# 76
  • Китна Тракия
ianajar - моят корем също изведнъж порастна, при все че още бях в 4-ти месец. Ама изведнъж ви казвам. С предната бременност имах мъъничко коремче в 5-ти месец и чак в 6-ти облякох бременни дрехи, при все че тогава бях с 10 кг +за 5 м., а сега съм 3кг+ в началото на петия /ако смятам по гестационни седмици/.
Не знам, може би с първата бременност съм имала по-силни коремни мускули ooooh! иначе как да си го обясня?!

villygdr  питаше за количката, но на снимката тази си е направо лятна?! Не знам дали ще те устрои за януарско бебе. Аз не бих рискувала. Също така гледай и колко тежи - за мен беше водещо това при покупката на нашата - за баткото. Тогава масовите Бертонинта бяха по 14-15 кг, а тази, която си купих, беше 9 кг - все за комбинирани говоря. При все, че я качвах 20-тина стъпала, сама разбираш, че по-леката беше много по-удачна. Simple Smile Но ти си решаваш все пак!

# 77
nevva, мерси!

Моят корем тръгна да расте едва ли не в деня, в който видях положителния тест...  Confused Все съм слушала и чела, че с втората бременност расте по-бързо заради по-отпуснати мускули, но чак пък такива темпове не очаквах. Страх ме е да си помисля в деветия месец какво ще бъде... А съм качила точно два килограма дотук, не е като да са десет...

# 78
janajar, при мен е абсолютно същото, както го описваш - корем като в края на 6 - началото на 7 месец, знам къде е бебето - под пъпа, а обемът е над пъпа, качила съм две кила....трябва да се прежаля тези дни да се снимам за спомен, и да покажа. Знам, че не бях прибрала корема след второто раждане, и сега всичко  избутано нагоре, само се е оформило в нов корем, но не ми се мисли за оставащото време; а и после как се прибира това нещо..... когато за пръв път видях бременна за трети път, в шестия изглеждаше като за девети - и я попитах дали е сигурна, че не са близнаци - хем тя е висока жена, а техните кореми не изглеждат така големи.

# 79
Здравейте, момичета! Моят официален термин е в началото на февруари, но по всички ехографи съм все 31 януари - 1 февруари и не мога да не се запиша и в тази тема. Освен това ми харесва да я чета. Сега е оформена страхотно и с много полезни линкове.

На последния преглед ни казаха, че 99% ще имаме момче. Лекарят ме гледа на 2D, но апаратът е много добър. Аз съм много щастлива, защото исках момче и силно се надявам да не се получи изненада накрая, защото четох за много случаи с объркан пол.

А пък предполагам, че момче се гледа както момиче, с някои подробности... Ще се научим да се справяме.

Моят корем също е доста голям и наистина обемът е над пъпа. Явно зависи и от конструкцията на всяка жена.

Пожелавам ви хубав и успешен ден! Hug Peace

# 80
Моят корем никакъв го няма. Crossing Arms
Само опитно око може да каже, че съм бременна.
Но за сметка на това пък много рано започнах да
усещам движения и ритничета. Сега почти постоянно
се движи бебчо. Като се роди, ако наистина е такова щураче,
дупе да ми е яко. Joy

# 81
  • Китна Тракия
аз пък забравих да ви се оплача - през нощта зверски ме боля десния бъбрек Sad Щом станах да пие но шпа....  Днес се ослушвам и ако пак ме заболи - отивам при док. Добре че си останах у дома, за да почивам.

# 82
ianajar благодарности за прекрасно оформената тема Hug
При мен нищо ново, чакам си прегледа на 10.09 и се надявам да ми потвърдят пол, че предния път доки не беше сигурна.Иначе ви чета редовно, но наистина няма с какво да се отчета, освен нарасващото коремче, все едно че не съм бременна, чувствам се страхотно.Хубав ден мили мами Hug

# 83
  • София
Здравейте,
прекрасна нова тема, поздравления за автора и дай Боже да я напълним с много и все хубави новини Peace Praynig  bouquet
за коремите обсъждате - и при мен определено този път по - рано порасна, макар че ми се струва че за момента си е все еднакво голям. и при мен щръкна над пъпа, така че по скоро приличам на блажено преяла Joy
тези дни бях на ЖК всичко е наред имам нисък хемоглобин и ще пия желязо и магнезии за контракциите. бебето е наред многоооо се движи - не спира Crazyи следящия ме доктор казва че не вижда пишка - да видим на 7 Марков ще потвърди ли прогнозата си ...
желая ви спокоен и усмихнат ден  bouquet

# 84
  • Бургас
Добро утро, мами!

Относно големината на корема при втора/трета бременност - и моя в случая с втора е доста големичък вече, все едно съм в 6 месец, а не в 5, но здраве да има.Simple Smile
Полисиа, добре дошла тук.И моя термин варира между 30-31 януари според калкулаторите  Laughing , обаче бебчетата кога ще решат да излезнат, е отделен въпрос Simple Smile
Невва, аз бих отишла ако е наблизо да се консултирам ако отново ме заболи какво мога да приема.С миналата бременност пих и аз за бъбреците, че ме боляха.Желая ти да мине и повече да не се повтаря!  Praynig

# 85
  • Sofia, Bulgaria
Привет и от мен Мами! Честита темичка и на тези които са разбрали пола  Simple Smile Да ви се оплача-следя се в Токуда при една много незаинтересована госпожа.никога нищо не обяснява,налага се да си пиша на лист въпросите които имам.последния път ми се сопна,че отивам за профилактичен преглед и ме попита,защо ми е толкова голям корема в 20та седмица  Shocked Че аз ли да знам?! Отделно същия ден имах силни болки при което тя не даде никакъв отговор,каза че може да са много факторите.Аз вяра на лекари в БГ нямам и се радвам че се виждаме по веднъж в месеца!Добре че сте ми вие,от тук да се информирам Hug Hug ще може ли паролата за албумчето и на мен ?

# 86
Здравейте, мамчета! Ама вие нямате спирка и ми е трудно да ви смогвам само с четене  Wink Имам няколко въпросчета:
1. Къде трябва да се запиша, за да излизам на първата страничка с термина и щъркелче? Гледах, рових и нищо не открих Rolling Eyes
2. Подготвихте ли си чантата за бързо реагиране и къде търсите такива нощници - тези които откривам в нет-а за бременни са меко казано ужасни ooooh!
3. Мажете ли с нещо зърната си и ако има някоя с хлътнали зърна ще се радвам ако сподели опита си с мен, защото вече изчетох света по този въпрос - дали ще ми изскочат при кърмене, дали изобщо ще успея да кърмя, трябват ли ми силиконови зърна и как да избера размера им...изобщо хиляди въпроси, от които ми бръмна главата
И не на последно място да се похваля, че вчера купих първите дрешки за бебето...и искам да купувам още и още и още лелеееее едва се сдържам, а бащата само вика: "Рано е, няма да купуваме нищо" уффф
Желая на всички ви много слънчев, но не горещ и спокоен ден  Simple Smile

# 87
  • София
Добро утро мами и бебоци!
Като говорим за коремчета и моят изхвръкна доста напред!  Simple Smile Мъжо като ме види и само ми вика "О, пупи!"  Mr. Green
Много зле ми действат тези горещини, вчера зверски ме боля глава. В офиса ни отново се развали тъпия климатик и не се диша. А на път за вкъщи слънцето безпощадно ме пече  ooooh!! Като се прибера съм като парцал и ставам зла като оса! Само се карам с мъжо и детето, много ми е гадно!  Sad Но явно хормоните са се разбеснели!  Sad

Честити розови и сини гащи на всички мами!

Гмуркам се в работа!
Лек и прохладен ден на всички!    bouquet

# 88
Привет и от мен.  Hug Напоследък не съм много редовна, но  ще се поправя.
Но сутрин чета редовно. Просто при мен няма нищо ново.
Детенце има 2 кариеса и се водим по зъболекари. Много се бях притеснила като знам какво я чака, тя обаче ме изненада. Толкова мъжки се държа а и зъболекарката се оказа със страхотен подход. Днес ще и махат лекарството и ще пломбират зъбчето и даже  в момента  Дарена и  рисува картинка на къщичките на Чук и Пук .

# 89
Да ви се оплача-следя се в Токуда при една много незаинтересована госпожа.никога нищо не обяснява,налага се да си пиша на лист въпросите които имам.последния път ми се сопна,че отивам за профилактичен преглед и ме попита,защо ми е толкова голям корема в 20та седмица

Ама, мацки, казвайте им имената на тия безотговорни доктори. Да знаем и ние да не ходим при тях. Защо ги жалите?

Ха, добро утро вече.  Hug

Джун, още днес след работа ще си закупя книгата за възпитанието на момчетатата. Снощи прочетох една много интересна статия за това как майките да се справят с проблемите си при отглеждането на момчета. Пишеше: "Оставете бащите им да се оправят".  Много яко. Ставаше дума за след 3-5 годишна възраст, когато женската гледна точка вече не е толкова полезна, а по скоро вреди за възпитание на истински мъж.
Ето я: http://semeistvo.rozali.com/deteto/p11317.html

Лоранка, за да се запишеш, трябва да влезеш през общия профил Januarki2012. Паролата е като на общия албум. Влизаш в първия пост, намираш си датата на термина и записваш там ник, поредност на бебе, пол.
Ако ти е трудно, пиши едно лично с данните, ще ти ги вкарам.

Общи условия

Активация на акаунт