Новото ''МАЙ-ско'' човече в корема на мама е вече!

• 35 150
  • 662
  •   1
Отговори
# 510
Ние първият път,когато бях бременна със сина ми, казахме още в деня,в който разбрахме /просто така се случи,че имахме семейно събиране същия ден/. Вторият път пък казахме след около една седмица, но той завърши злополучно с мисед  Cry Сега много ни е страх и още не сме казали на никого и не знам кога ще кажем. В интерес на истината аз съм позитивно настроена, а и е много по-приятно, когато си споделил с близките и приятелите и можеш да говориш за бременността си. Сега само за това ми се говори,но само с милото мога Sunglasses  
Аз не съм суеверна и дори започнах да купувам големите неща още в 6тия месец-според мен,когато човек е позитивен и бременността му преминава така.
А и още нещо /това е лично наблюдение и не ангажирам никого с него/-обикновено,ако първите 3 месеца от бременността са безпроблемни от медицинска гледна точка, такава е и цялата бременност. Да си бременна е най-прекрасното чувство-не случйно всички бременни жени просто сияят /е, към 9ия месец вече си толкова обзет от усилията да се придвижваш и обръщаш в леглото без помощ,че сиянието малко се засенчва от усилието  Joy/

# 511
да Io_io позитивните мисли са страхотно нещо Браво на теб 4е успяваш  след мисед да си позитивна.
Като 4уеш сърцето може би ще можеш да кажеш на близки и приятели Аз дотогава 4аках за приятелите, не 4е не може и сега нещо да се обърка но така си бях решила.
А близките ще са още по-щастливи като нау4ат след предишния неуспех и вярвам вси4ки ще те подкрепят и се радват за теб

# 512
  • Sofia
В това отношение не съм била суеверна и ние казахме още същия ден на най-близките. Това са хората, които ти мислят най-доброто и тези, които ще преживеят с теб ако стане пък нещо лошо. Никога не съм виждала причина да се крие. Още повече, че изведнъж не пия кафе, нито бира, не се чувствам много добре..от майка ми ли да го скрия?Не знам, това е мойто мнение разбира се, но тази радост трябва да се споделя. Така постъпихме и сега Grinning

# 513
мдааа,и аз изведнъж странно спрях цигарите,но за сега никой не ме е усетил  hahaha
лошото е,че в офиса скоро ще ме усетят именно по тази причина :p

# 514
blagovesna ,  д-р Румен Димитров ми направи лапароскопията.  Страхотен хирург и човек е! И, да - наистина е малко мълчалив, но има златни ръце. Всичко мина много леко и почти нямам белег Peace
...за доц Димитрова нищо не знам... надявам се да е добър лекар...
Io_io   Hug Заразяваш с добро настроение!  Hug  bouquet Heart Eyes

Момичета, някак не мога да си представя как ще го кажа... особено на работа... ooooh! неудобно ми е... Embarassed ...За цигарите се оправдах с финансови причини...

# 515
krisi72 според мен пове4ето добри специалисти са мъл4аливи, да не кажа и темерутливи. Не искам да ги обиждам, но според мен е така.

# 516
krisi72 според мен пове4ето добри специалисти са мъл4аливи, да не кажа и темерутливи. Не искам да ги обиждам, но според мен е така.
Важното е да знаят какво правят.

# 517
леле, момичета, колко лесно върви темата. Wink само чета, чета...
Един бърз въпрос, които са от София, къде ще ходят на гинеколог за ЖК?
Също така за всички, решихте ли платено или по ЗК да раждате? И за всички други финансови въпроси относно раждането... Wink Ще се осигурявате ли допълнително за няколко месеца, въпреки че връщат вече по 18 месеца назад.
Мен нещо са ме хванали лудите и много съм се притеснила с тея финансови въпроси, защото на всичкото отгоре ме осигуряват на 350 лв. и ми се плаче! Wink

А за казването, аз не съм ходила на лекар още, но шефката ми знае от 2 седмици, когато предишния път ходих на гинеколог, но не се видя нищо. Simple Smile много е готина и се държи супер добре, дори ме съветва това онова. Не е казала пред никого, защото я предупредих, но просто бях много притеснена, а тя е много добър психолог. Хубавото е, че не се притеснявам сега и тя се държи прекрасно Wink
Майка ми има някакво супер силно 6-то чувство и когато си бях направила първия тест тя ми се обади и ме пита "как си?", казвам й ок, а тя "няма ли да кажеш нещо интересно?", аз - не и тя "сигурна ли си" По същия начин беше и предишния път, просто веднага ме усеща... Wink И няколко приятелки също знаят...
Аз се притеснявам какво ще кажа на баща ми Simple Smile Някак все още съм момиче, много ми е притеснено Wink Нищо, че съм женена Wink Абе смях! Simple Smile
(Забележете не пиша, не пиша, а после... фонтан;))

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 15:07 от zvun4e

# 518
  • Sofia
Първият път родих с избор на екип в Шейново и останах много доволна. Сега най-вероятно пак ще постъпя така, пак там. И мен ме осигуряват на толкова, но мисля от другия месец малко да вдигнем осигуровките, все е нещо WinkИначе за женската консултация съм си по здравна каса,само две морфологии сигурно ще направя Simple Smile

# 519
zvun4e, аз все още си търся ЖК по ЗК. Ще ходя на частно, но си плащам осигуровки и си мисля, че мога да се възползвам поне от някои изследвания.
Иначе за раждането ще си плащам в честна клиника, но не от суета.
а за осигуровките...  newsm78 може да ви се стори малко радикално, но преди 2-3 месеца насмятах колко трябва да довнасям до смислена сума и решихме, че мъжа ми ще излиза по бащинство  след 6-тия месец. (по рано не може) Той и без това си се осигурява на прилични пари толкова си време.
На практика пак аз ще си гледам детето, но с уговорката за 4-часов работен ден (шефът ми още не знае, но ще се навие) и да бачкам частично от вкъщи, само с прескачания до офиса от време на време.
Разбира се, това работата ми го позволява, а и имам разбран шеф.  Mr. Green

# 520
Здравейте на всички мами 55

аз вече нямам търпение...в петък съм на преглед....първи истински.... Rolling Eyes
моля се всичко да е наред, да се чуе сърчице ... cry
аз още съм на работа и едвам издържам...в петък ще разбера и дали ще мига от 01.10 да изляза в непрекъснат болничен.
Трябва ли преди прегледа да отида при личната за направление или този талон за ж.к?
Страх ме е, да не стане така да дам на прегледа талона, гинеколожката да го вземе, и да иска да ми  води бременността, аз да я попитам за болничен, тя да ми откаже, и аз какво да и кажа-дай си ми талона тогава обратно ще търся друга тогава?! не знам какво да правя?
Не знам къде и при кой лекар да си следя бременността.Живея в София,Красно село, предпочитам да ми е близко, но все пак най-важното за мен е да е мн добър специалист, без значение дали е частен, ще отделям колкото пари трябва за проследяване на бременността , всички изследвания, раждане , всичко каквото е необходими, стига само лекаря да е ДОБЪР специалист с мн опит.
Съжалявам за дългия пост и за мн въпроси.Първа бременност ми е,и не са ми мн ясни нещата.
Иначе мнооого ми се спи, леко ми се повдига, плача от и за нищо....забравям...имам страшен апетит, за 2 месеца от 58кг. сега съм 66кг. не знам какво да правя  #Shocked сърби ме цялата кожа на гърдите и корема...мажа се с олио бебешко, страх ме е да не се нацепя още от 3тия месец, вие с какво се мажете?
Не съм казала на най-близките още, само таткото знае. Добре че сте вие, да мога да си споделям и да ви чета, иначе съм загинала  Heart Eyes
Съжалявам за многото въпроси, няма към кого да с обърна, дано този път гинеколожката да е по отзивчива и да мога да я поразпитам.
Благодаря на всички,радвам ви се много, и ви желая от все сърце всичко да е наред с вас и бебетата  Hug

# 521
За ЖК питах, защото съм в процес на чудене... Аз съм от Сухата река и не знам къде да отида, препоръчаха ми да се запиша в Шейново, но 500 лв. да си кажа, че нямам излишни. Като дойде времето и аз мисля да отида в Шейново, защото ми е и най-близо, но все още се колебая за плащане на раждането, гледах 900 лв. е. Просто ги нямаме ... ;-(
Birenka, много ясно, че който е с по-голяма осигуровка той излиза, но пък при теб е хубавото и това, че всъщност ти ще си гледаш бебчо! Wink

# 522
Най- после..намерих бутона за публикация Laughing Ами, да се представя: От Варна, 35г. чакам трето детенце. Имам 2 дъщери на 13 и 5. Студентка съм (редовно обучение). Хвърча на сто места: у-ще; дет.градина, униврситет, балет(на малката), школа по матем. и литература (голямата), и с това бебе догодина...просто незнам. Но много си го искам Heart Eyes Надявам се наистина има бебе в мен, защото доктора ми каза,че вижда околоплодният сак, но ембриона все още - не. Е, ще изтърпя до записването ми на ЖК. Не ми прилошава....а предните 2 бременности - да newsm78. Е, късмет на всички настоящи и бъдещи мами Hug

# 523
  • София
Беки Б Казваш, че сме в еднакви седмици и дни и ти предстои първия преглед. На мен също ми предстои. На 23 Септември видях двете чертички и веднага се обадих на моята гинеколожка да ме вмести в по-ранен ден, че час имаше свободен чак за 12 Октомври. Прегледа ми е насрочен чак за 6-ти Октомври, но според моята докторка, по-рано няма нищо да се види, а и беше в отпуска.
Относно симптомите, по-напред бях писала ,че ми се догади веднъж при смяната на памперса на малкия, малко се задъхвам, апетитът ми не се е променил, леко ме болят гърдите, най-вече кръста ме боли. От време на време се появява главоболие, но бързо отминава. Миналата седмица се бях понадула, но сега съм ОК. Започна да ми се изчиства лицето. Беше ме подгонило безсъние, но сега си наваксвам. Като цяло не се чувствам бременна, може би защото психически съм разтоварена, детето ми ангажира целия ден, създава ми положителни емоции, но понякога ме ядосва, прави бели и съм постоянно нащрек и не ми остава време да мисля глупости Simple Smile.
krasichka и аз съм била бременна на сватбата ама не знаех. В деня на сватбата съм била в 5г.с, направих тест 5 дни по-късно. Ще бъдеш прекрасна булка, не се тревожи за роклята. Моята също беше много вталена, корема ми беше абсолютно плосък, за сметка на това гърдите ми се бяха уголемили и добре изпълваха горната част на роклята.

Аз ще чакам да мине първият преглед и тогава смятаме да съобщим на родителите. Много е трудно да криеш, още повече, че се обаждат всеки ден да питат как е внукът им. А за работодателя, първия път му казах след като ме беше извикал да ме смъмри за нещо. Бях в 4-ти месец. За сегашната бременност живот и здраве смятам да кажа след Нова Година.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.

Браво на вас, сега ще трябва да наваксвам  Laughing

# 524
zvun4e, има АГ-та дори в частни медицински центрове, които работят по здравка каса, не само в поликлиниките. Сега търся такъв, който да ми е на удобно място и да е поне малко читав.
500 лв за Шейново аз не бих дала.
А за раждането изборът на екип е 900 лв, а нормална стая по моите разбирания (VIP по ценоразпис - с баня към нея) е по 40 лв. на вечер. Заради много други причини (добро отношение, компетентни лекари и т.н.), но и заради това, че макар и по ЗК с избор плащаш над 1000 лв. реших, че ще раждам в частна клиника, където таткото ще може да присъства на раждането без допълнително заплащане, да идва на свиждане по всяко време, а не от 17 до 18 часа...
И не че сме цъфнали финансово, но мисля, че ще може да си го позволим. Когато обаче човек няма избор... уф, не ми се мисли  Close
Не исках да досадя с поста си, но излях част от беса си към тъпата здравна система.

Общи условия

Активация на акаунт