Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 575
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Според мен- ТУЕС!

# 511
  • Пловдив
Аз да попитам какво мислите за езиковата практика през лятото? На дъщеря ми са и дали оферта и ще трябва да обмислим и да решим.

# 512
mili.m при нас от две години я има като опция, първата не го пуснах, защото просто ми се струваше малък, втората пък реших, че искам още малко да дръпне с езика.
Сега обаче е много задобрял говоримо и ми се иска тази година да не пропускаме. Ще го мисля, все пак зависи и от финансите  Rolling Eyes Twisted Evil

# 513
Мами, а при вас има ли оферти за екскурзии в чужбина през пролетната ваканция? Смятате ли да си пускате децата на такива екскурзии?
При нас офертата е за 10 дни във Франция и цената е 1100 лв. и се прави само за подготвителните класове. Тоест догодина няма да има такава екскурзия. На мен много ми се иска да го пуснем да отиде, но имаме много предстоящи разходи свързани с ново жилище и едва ли ще мога да си го позволя. Ако беше друг момента нямаше да се замислям много-много, но сега всеки лев ни е нужен.

# 514
  • Варна
Мами, а при вас има ли оферти за екскурзии в чужбина през пролетната ваканция? Смятате ли да си пускате децата на такива екскурзии?
При нас офертата е за 10 дни във Франция и цената е 1100 лв. и се прави само за подготвителните класове. Тоест догодина няма да има такава екскурзия. На мен много ми се иска да го пуснем да отиде, но имаме много предстоящи разходи свързани с ново жилище и едва ли ще мога да си го позволя. Ако беше друг момента нямаше да се замислям много-много, но сега всеки лев ни е нужен.

Тук езиковите гимназия ходят през лятната ваканция. Мисля, че е по-добре, хем с езика ще се по-добре, хем ще носят по-лек багаж.

# 515
  • София
В 164 още не са ни казали такова нещо за екскурзиите... Дали има такива? newsm78

# 516
Аз съм Природоматематическа паралелка с усилено изучаване на английски език и също все още не съм чула за екскурзия извън страната... Тази събота ще ходим на хижа заради допълнителните часове по физическо - избрахме Туризъм и сега ще имаме еднодневен поход, за жалост без прeспиване.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 12:31 от Letter.

# 517
Аз съм Природоматематическа паралелка с усилено изучаване на английски език и също все още не съм чула за екскурзия извън страната... Тази събота ще ходим на хижа заради допълнителните часове по физическо - избрахме Туризъм и сега ще имаме еднодневен поход, за жалост без приспиване.

Сигурно учителите са преценили, че сте големи и нямате нужда от прИспиване Whistling

# 518
Nikitali ,дъщеря ми е в 9 ФЕГ и когато беше в 8 кл. ходиха... За тях като преживяване е много хубаво, но не бих казала, че практикуват езика... Поне отидоха да видят малко свят... Контактите им с френско говорящи не са никак много, да не кажа че липсват... Сега синът ми ще ги водят в Лондон... На мен ми се струва, че това е излишен разход, но той излезе с довода, че сестра му е ходила и в такъв случай и той трябва да отиде... Въпреки, че и без този довод ще го пуснем... Според мен е добре да се почувстват малко по-самостоятелни в една различна обстановка...

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 11:26 от Koko6kata

# 519
Някой да е ходил на "Черноризец Храбър"? Интересно ми как са се справили... Моя младеж пак е бързал и е изкарал едва 96т.... Все пак е в езикова и ми е интересно дали е добре или е малко...

# 520
  • Пловдив
Илияна много иска да отиде на езиковата практика. Няма да крия, че на мен няма да ми е никак спокойно. Общо 16 дни ще са извън страната. Като половината от тях ще са в Англия. Ще бъдат настанени по семейства и ще посещават местното училище. Останалите дни ще са в път и посещения на различни атракциони и музеи на страните през които ще минават. Цената е около 2000лв. И понеже колебанието хич не е малко, реших да ви попитам за мнение.

Някой да е ходил на "Черноризец Храбър"? Интересно ми как са се справили... Моя младеж пак е бързал и е изкарал едва 96т.... Все пак е в езикова и ми е интересно дали е добре или е малко...
Илияна ходи. Каза, че задачите са я затруднили. Има 100 точи.

# 521
От моите ходи само малкия, на него винаги всичко му е лесно .... ще видя след няколко дни резултатите - просто не ми се търсят сега. Има ли някъде качени задачите?

Колкото до езиковите лагери, ваканции и т.н - лично аз намирам, че са много полезни. Ако липсваше финансовия фактор не бих се замисляла и бих го пращала всяка година. Но ще видим как ще ни се получат нещата тази година ....

# 522
При нас екскурзията в чужбина мисля, че е предвидена за лятната ваканция. Щяла да е една седмица като се спи в няколко големи европейски града, а последната вечер в семейство с дете на тяхната възраст, като това дете след това щяло да отседне вкъщи. Цената била между 1100-1200 лева, като май се включва само пътя, спането и закуска. Все още обаче не знам никакви подробности.
Дъщеря ми много иска да отиде. Госпожата им вече им е разказвала интересни истории от предишни години и тя иска на всяка цена да преживее тези емоции Simple Smile Аз все още се колебая, но ако имам парите мисля, че ще я пусна. То е ясно, че език сега няма да практикуват и не това е целта, но да видиш градове като Рим, Париж, Амстердам пък не е за изпускане Simple Smile

Мисля, че следващите години вече се организират езикови лагери за повече от седмица, на които наистина вече се упражнява езика, но до тогава има време....

# 523
Здравейте. Може ли някой да ми даде СПРАВКА за минималния и максималния бал по паралелки след 3 класиране от тази година. Никъде не го намерих.. но помня че преди беше давана.. може и да след 1-во класиране.. тоест няма значение класирането ;д просто справка от тази година ;д Благодаря предварително.   bouquet

# 524
  • София
Момичета, а аз искам да попитам - Как се справят децата ви с ученето в новите училища? Все така ли са отличники или не всичко им се получава?Нещо ние малко се позапънахме с испанския...

Общи условия

Активация на акаунт