Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 572
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, а аз искам да попитам - Как се справят децата ви с ученето в новите училища? Все така ли са отличники или не всичко им се получава?Нещо ние малко се позапънахме с испанския...

Дайте им време - ние тази "криза" я минахме в 5-ти клас - ново училище, нови учители, нови съученици, нови и то доста високи изисквания - доста му беше смъкнат успеха особено първата година. После се поокопити и вече в 7-ми клас нещата си дойдоха на мястото. Естествено има деца, при които минава по-леко и безпроблемно, но според мен рано или късно труда се възнаграждава и ще се наредят нещата. Търпение и подкрепа - това е най-важното!

# 526
Здравейте,момичета.
Досега само ви четях.
Аз съм на същото мнение като Lennyh,че трябва да дадем време на тиновете.
На Цецо му е доста труден новия език-Немския.Имаме доста шарени оценки по него,но мисля че по натам нещата ще се оправят.

# 527
  • дълбоката провинция
Моят син не е бил отличник и в старото училище, но да, намали си успеха, ако той се измерва само с оценки. Усилията, които полага сега са много повече и го прави с желание (за разлика от преди) и в този смисъл мога да отчета само напредък. Оценките не са абсолютния критерий и така го уча и него, да не се срива от 2 и 3, а да знае, че това са едни лампички, които показват, че посоката не е точно тази.

Когато дъщеря ми  смени училището и от 6 по литература слезе на  2 първо рева, прие го като несправедливост, после реши, че ще докаже, че може и когато в края на годината стигна до 6 ми каза: "Мамо, аз никога не съм знаела, че едно стихотворение може да каже толкова мн неща".

# 528
Моят синковец пак започна да си пише домашните в междучасията - много време спестявал така. Бях се зарадвала, че най-сетне взе да решава задачи вкъщи, ама се оказа за кратко. В 7-ми клас се бяхме разбрали, ако няма успех 5,50, спираме уроците по китара. Сега беше много изненадан, като му казахме, че правилото важи и за 8-ми клас, при това и за двата срока. Реакцията му беше "Е-е, значи трябва да почна да уча", а пък за моята след тази реплика да не ви казвам Laughing
Не че ме интересуват оценките сами по себе си, ама той ако няма някакъв такъв стимул, изобщо няма да отвори учебник.

# 529
  • София
Не че ме интересуват оценките сами по себе си, ама той ако няма някакъв такъв стимул, изобщо няма да отвори учебник.
Ами по при някои "стимулът" наистина е наказанието. Mr. Green В този ред на мисли, му конфискувах компютърчето за няколко дни. Mr. Green То не може само да цъка на компютъра игрички и да не се сеща боклука да изхвърли и мръсните си дрехи в коша да сложи. #Cussing out Айде ученето, как да е, ако ще да учи, някой трябва и да кОпа! Ама и нищо друго да не пипва в къщи. Twisted Evil
При осмокласника нито училището е ново, нито езика. Дали си е развалил успехът, май чак на края на годината ще мога да кажа. Confused Оценки виждам само по английски и не е супер блестящ, нищо че всичко това го бил знаел. Mr. Green Май ще се наложи да подновим уроците по английски, че там и не мога да помагам. Embarassed
За тези, които учат нов език, исках отдавна да кажа, че наистина на децата им е много трудно и не ги корете толкова, ако не се справят добре. Виждам го и моя, нали почнахме с курсове по френски, ами трудно му е. То наистина трябва да попаднат в среда, за да проговорят. Иначе съм доволна от курсовете, госпожата само на френски им говорела. Но не е достатъчно. Пак се учи някак си "на парче" и то така не става. А пък на тези деца, които учат нов език и няма кой да им помага (било родители, занималня или допълнителни уроци), със сигурност им е много трудно. И аз много съм се замислила за езиковите лагери в чужбина и събирам информация и мнения. Наши познати си пращат детето от съвсем малко в Англия - може би беше най-много 3-ти 4-ти клас. Спомням си, че първият път беше казало по телефона "Какво лошо съм ви сторил, че ми причинявате това..." Стана ми жал за детенцето, какви са тия коравосърдечни родители, ама сега не страда, когато ходи в Англия, и езикът много добре го владее.
Нашите дЕца не са толкова малки и аз мисля, че е крайно време да бъдат изпратени на място да поупражняват езика. Peace

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 22:19 от mamamilk

# 530
  • Sofia
Нашите дЕца не са толкова малки и аз мисля, че е крайно време да бъдат изпратени на място да поупражняват езика. Peace
Подкрепям напълно  Peace.
 За успеха - същият си е, нищо , че е в ново училище  Laughing. Изненада ме само с 5 по физическото, но го отдавам на тоталното безспортуване м.г.
 Успех на тези , които ще се състезават утре  Hug.

# 531
Успеха дали ще падне зависи дали в предишното училище са писани реални оценки.
Нашия и преди и сега, и на матурите след седми има еднакви оценки.По англ. и информ. също.
Е щеше ми се по БЕЛ и мат. да са по-високи ,ама здраве да е.
Изненадата е по музика ,където има 6, а такова чудо никога не е било.Там бяхме закотвили на 4 Laughing.Щото непрекъсното ги изненадваха с контролни.

# 532
  • София
Нашия и преди и сега, и на матурите след седми има еднакви оценки.По англ. и информ. също.
Изненадата е по музика ,където има 6, а такова чудо никога не е било.Там бяхме закотвили на 4 Laughing.Щото непрекъсното ги изненадваха с контролни.

Оценки са й много добри по всичките предмети, просто с основния език - нещо нямаме 6, дори 5 са рядкост... Thinking

# 533
luss,ако детето ти учи немски например ,съм чувала ,че 5 си е направо постижение.Така че не се тревожи.Пожеш да я пратиш лятото на курс да доизглади нещата. Grinning

# 534
Все същия си е в новото училище.
Учи немски, твърди, че е вреден за здравето Simple Smile, но има почти само шестици.

# 535
  • София
luss,ако детето ти учи немски например ,съм чувала ,че 5 си е направо постижение.Така че не се тревожи.Пожеш да я пратиш лятото на курс да доизглади нещата. Grinning

С испански сме...

# 536

С испански сме...
За немсикя знам ,че е кошмарен,но за испансия съм чувала ,че е по лесен.
Може би нямат добър преподавател,който да ги мотивира достатъчно... newsm78
Запиши я на уроци при някой изпитан преподавател,който има подход.Мисля ,че ще помогне.

# 537
  • Варна
Моето момиче се представя отлично по немски. Натоварването е голямо, но тя е много амбициозна. Ако оценките в бележника са показател - само 6 досега, пу-пу. Една оценка се пише на база 4-5 писмени и едно устно изпитване, т.е. досега е имала 12-13 писмени контролни и само две 5, останалите са от 5,50 до 6.
 По БЕЛ и математика забелязвам известно отстъпление - има по една 5 и една 6. Отдавам го на пренасочените усилия към немския.

# 538
......... ама той ако няма някакъв такъв стимул, изобщо няма да отвори учебник.

Повечето  момчета на тази възраст се нуждаят от някакъв ,,стимул’’. Като цяло момчетата постоянно трябва да се побутват,подсещат и даже наказват за да учат.Чувала съм ,обаче ,че към  10-ти клас ставали по-отговорни.Момичетата ,за разлика от тях, са по-самостоятелни.Аз вече не поглеждам дъщеря си какво учи.Прави го с желание(засега),оценките и са супер,значи се отнася сериозно към учебния процес.
Luss,не трябва да се притесняваш толкова,ако дъщеря ти учи с желание.Нашата класна каза,че в първите 2-3 месеца  е нормално да има ниски оценки,даже  двойки,но после децата влизали в час. За някои от тях , ученето на  на нов език с такъв интензитет се оказва голям стрес, така че им трябва малко време за да го преодолеят.Разбира се голяма роля играе средата ,учителя , самия клас и доколко другите деца са мотивирани  да учат.

# 539

Оценки са й много добри по всичките предмети, просто с основния език - нещо нямаме 6, дори 5 са рядкост... Thinking

При моя син оценките по испански варират от 4 до 6, намирам това за нормално, с оглед по-горните мнения, че децата още се адаптират към новото училище. Миналата седмица ми разказа „Трите прасенца”, бях удивена колко много думи са научили за по-малко от 2 месеца, а същевременно не се е оплаквал, че е много натоварен с думи. Но и виждам, че отделя доста време за подготовка – трудничко им е. Каза ми, че класната щяла да дава консултации и ще се възползва от това. Това според мен е по-добрия вариант отколкото курсове, защото всеки си има различен начин на преподаване,  виждания, изисквания, за това е по-добре да се търси помощ от преподавател от самото училище. Това разбира се си е мое мнение, но като никога съвпада с това на сина ми.  Grinning
При нас основния проблем си остава математиката – не харесваме госпожата, давала всяка седмица контролни и то за много кратко време, но няма как  - и тя е не по-малко важна.
Мисля, че постепенно ще се регулират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт